joi, august 25, 2011

Romanele Cecelei Ahern

Nu, nu este ziua ei sau ceva de genul, dar e o scriitoare pe care o admir şi cărţile ei pun pe jar inimile romanticelor de pretutindeni. Mă gândesc serios să fac o comandă cu mai multe cărţi ale ei, şi aş dori să îmi spuneţi pe care mi le recomandaţi, pentru că nu pot lua 7 o dată. Să mă ajutaţi să aleg şi să argumentaţi de ce v-a plăcut acea carte a ei mai mult. 
Cecelia Ahern
Înainte de a-şi începe cariera de scriitoare, Cecelia Ahern a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Media. Romanul ei de debut, P.S. Te iubesc, s-a tradus în peste 40 de ţări şi a ocupat poziţii fruntaşe în topurile celor mai bine vândute titluri. În prezent, scriitoarea irlandeză lucrează ca producător de televiziune şi a publicat cel de-al şaptelea roman, Cartea viitorului. Toate cărţile ei au ocupat locuri importante în topurile internaţionale de vânzări. 


Tamara Goodwin a avut mereu tot ce si-a dorit. A crescut intr-o vila luxoasa, cu plaja privata, un dressing cu haine de firma, pat cu baldachin si propriul jacuzzi. Cand, pe neasteptate, tatal ei moare, viata Tamarei si a mamei sale se schimba dramatic. Ingropate in datorii, ele sunt nevoite sa se mute la tara, intr-o casuta aflata in curtea castelului Kilsaney. Intr-o buna zi, un autobuz cu o biblioteca ambulanta trece pragul domeniului. Privirea Tamarei cade asupra unui volum legat in piele, cu lacat si incuietoare aurite. Ceea ce descopera acolo ii taie rasuflarea si ii zguduie lumea din temelii...
O carte plina de suspans si de mister, care vorbeste cu delicatete despre dragoste si prietenie.


Rosie şi Alex — cei mai buni prieteni sau suflete pereche?
Din copilărie, Rosie şi Alex au fost mereu împreună, la bine şi la rău. Însă brusc sunt nevoiţi să se despartă, atunci când Alex şi familia lui se mută în America. Acasă, în Irlanda, Rosie se simte pierdută fără el. Orice încercare de a se regăsi se transformă într-un ghem de interpretări greşite, întâmplări neprevăzute şi ghinion pur. 
Vor risca ei totul — inclusiv prietenia — pentru adevărata dragoste?





În Oraşul Inimilor, o femeie îşi păstrează inima ferecată… Toate lucrurile din viaţa lui Elizabeth Egan au locul lor, de la ceaşca de cafea din bucătăria sa sclipitoare până la ceasuri şi borcane de vopsea din firma ei de decoraţiuni interioare. Ordinea şi precizia ţin viaţa sub control - şi ţin inima lui Elizabeth departe de durerea şi suferinţa care au rănit-o în trecut. Singurul nor de pe cer e sora ei, Saoirse. O vijelie cu părul roşu, lăsând în urmă rămăşiţe pe care Elizabeth se străduieşte să le adune - inclusiv fiul ei Luke, în vârstă de şase ani. Fiind o mamă fără voia ei şi în acelaşi timp încercând să-şi ducă afacerea pe drumul cel bun, are tot timpul ocupat, ceea ce nu-i lasă loc pentru a greşi sau a se distra. Până când, într-o bună zi, un străin intră, pe neaşteptate în vieţile lor. Ivan e un tip fără griji, spontan, mereu în căutarea aventurii – tot ce nu e Elizabeth. Instantaneu el i se strecoară în suflet şi începe să-i schimbe viaţa într-un fel pe care nu şi l-ar fi imaginat. Plină de căldură şi duioşie, marcă inconfundabilă a Ceceliei Ahern, Prietenul nevăzut e o poveste de suflet – în care a fost picurat un strop de magie.

4. Cadoul
Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Într-o dimineaţă geroasă, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost – într-un acces de generozitate care nu îl caracterizează. Mai mult, îl angajează la serviciul de curierat intern.
Cum viaţa personală şi profesională a lui Lou se află la răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, menit să-i reamintească ce preţios este timpul. Însă oare poate acest om providenţial să-l ajute pe Lou să repare tot ce a stricat, înainte de a fi prea târziu?
În acest roman, Cecelia Ahern construieşte o parabolă a vieţii moderne trepidante, cu un mesaj emoţionant, plin de înţelepciune şi speranţă.


Uneori trebuie să pierzi totul ca să te regăseşti cu adevărat ... Colega de clasă a lui Sandy Shortt a dispărut acum douăzeci de ani, iar de atunci Sandy a căpătat o obsesie pentru lucrurile dispărute. A găsi devine scopul ei indiferent că e vorba de o şosetă care a dispărut în maşina de spălat, cheile de la maşină sau, mai grav, oamenii care dispar. Sandy îşi dedică viaţa găsirii acestor persoane dispărute, oferind familiilor îndurerate consolare şi o rază de speranţă. Jack Ruttle este unul dintre aceşti oameni disperaţi. A trecut un an de când fratele lui, Donald, s-a evaporat pur şi simplu. Crezând că Sandy Shortt ar putea fi răspunsul la rugăciunile lui, o contactează pentru a-l găsi. Dar înainte ca Sandy să-i ofere lui Jack informaţiile de care el are absolută nevoie, dispare la rândul ei... iar Jack începe o acţiune de căutarea a fratelui lui şi a singurei femei care îi înţelegea suferinţa.

Cum poţi cunoaşte un om dacă nu l-ai întâlnit niciodată? Joyce Conway primeşte o transfuzie de sânge şi este copleşită de un sentiment de déjà-vu, care o face să simtă că trăieşte viaţa altcuiva. Joyce e convinsă că şi-a pierdut minţile... până când pleacă într-o călătorie uluitoare.  
Viaţa cuiva ar putea depinde de tine chiar în acest moment. Iată argumentul care, într-o bună zi, îl convinge pe Justin Hitchcock să doneze sânge. Când primeşte un coşuleţ cu brioşe şi un bilet de mulţumire, bărbatul e sigur că cineva îi joacă o festă. Dar, cum cadourile continuă să vină, Justin e hotărât să dezlege misterul… 
Emoţionant şi amuzant, romanul Mulţumesc pentru amintiri este povestea de iubire a doi străini aflaţi într-un moment de cumpănă.


Bestseller în Marea Britanie, S.U.A., Germania şi Olanda (2004)
Îndrăgostiţi din copilărie, îşi sorbeau cuvintele unul altuia, iar certurile lor se sfârşeau în hohote de râs. Când Gerry moare, Holly este distrusă: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei nu mai este. Dar Gerry a promis că îşi va veghea mereu dragostea. Şi se ţine de cuvânt: el îi lasă lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rând, în fiecare lună, vreme de un an, o vor învăţa cum să ia viaţa de la capăt. Pe măsură ce deschide fiecare scrisoare, Holly înţelege sensul schimbării şi al iubirii de celălalt.
Cu ajutorul prietenilor şi al zgomotoasei sale familii, ea învaţă din nou să râdă, să plângă, să cânte, să danseze – să fie mai curajoasă ca niciodată.

Nu degeaba am lăsat P.S. te iubesc ultima, pentru a posta şi trailerul filmului pe care nu concep că este cineva care nu l-a văzut. Dacă, ce mai aşteptaţi?

În afară de P.S. Te iubesc, mai ştiţi să fi fost ecranizate alte romane ale ei? Am o vagă impresie că şi după Suflete Pereche s-a făcut film. Poate voi ştiţi exact. 
Dacă ştiţi anumite citate frumoase ale ei, în română,  le puteţi posta în comentarii, şi le vom pune la rubrica "The magic of words". Vă mulţumesc frumos pentru tot!


Pupici!

485 de comentarii:

  1. Am citit cartea viitorului vara trecuta, intr-o zi. Nu pot spune ca e o carte in topul meu 5, dar e frumoasa. Atractiva, cu esenta, putin cam incurcata si destul de romantica.
    Dar merita citita.

    `miku

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm..Am citit P.S Te iubesc.. Ti'o recomand din tot sufletul. Si nu stiu, poate iti trimit cateva citate, dar mai intai sa le extrag!:)) [Ma pricep la asta:>:))]

    RăspundețiȘtergere
  3. Ps te iubesc pare foarte interesant.Din cate vad autoarea nu face continuari la nici-o carte :( pacat :(

    RăspundețiȘtergere
  4. daca mi-o redcomanzi tu Irina trebuie s-o citi :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am citit nimic de Cecelia Ahern, însă ar trebui sa încerc şi eu. Toată lumea mi-a recomandat-o până acum şi am înţeles că are nişte cărţi tare drăguţe:x
    Mâ gândeam să încep cu "Prietenul nevăzut". Mi-o recomandaţi?:D

    Dee

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-ti merge internetul diana sae in ajutor cu ambulanta :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce facu draga? Cum a fost la mare?

    RăspundețiȘtergere
  8. deci nu-ti mai treb salvarea :(

    RăspundețiȘtergere
  9. naspa stiu cum e sa ai viteza mica :(

    RăspundețiȘtergere
  10. hai mai lasa-ma stii sa scriii doar te grabesti :D

    RăspundețiȘtergere
  11. in mod normal ar fi trebuit sa stam o sapt :(

    RăspundețiȘtergere
  12. si totul s-a destramat :((((

    RăspundețiȘtergere
  13. tata a primit un tel de la servici si hai acasa L((((

    RăspundețiȘtergere
  14. stiu stiu si avea si concediu :9

    RăspundețiȘtergere
  15. Pacat, era mijto sa stati mai mult:x

    RăspundețiȘtergere
  16. inca mai are dar in fine :(

    RăspundețiȘtergere
  17. am numai carne vie pe fata m-am cojit :))0

    RăspundețiȘtergere
  18. O, eu nu ma inrosesc. ma bronzez direct, am pielea buna si soriciu` gros:))

    RăspundețiȘtergere
  19. hnah am reusit sa ne impacam :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Te cred:x A fost cald zilele astea

    RăspundețiȘtergere
  21. pai si eu am tenul mai inchis numai ca nu m-am dat cu crema la ora potrivita :)

    RăspundețiȘtergere
  22. :)) Ah, da, inteleg. Te-ai prajit:))

    RăspundețiȘtergere
  23. stiu naspa :))) oricum a foat tare :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Mda, imi imaginez! Sper sa ajung si eu la anu`:))

    RăspundețiȘtergere
  25. sincer acum nu prea am chef de chat ;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Nici eu!:) Vorbim altadata, sunt cam ocupata:))

    RăspundețiȘtergere
  27. Pa, noapte buna, somnic pufos etc=))

    RăspundețiȘtergere
  28. si tie nb si somn pufos :)

    RăspundețiȘtergere
  29. MULTUMESC PENTRU AMINTIRI este o carte foarte buna. Mi-a placut originalitatea ideii.

    RăspundețiȘtergere
  30. cu placere Iriissss :)) pupacesc :))0

    RăspundețiȘtergere
  31. suflete pereche este superba, foarte incalcita si originala

    RăspundețiȘtergere
  32. @Twilightmerry: Cred ca merita citita!:D

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu e asa ca au un blog cu totul superb?:X

    RăspundețiȘtergere
  34. Bine. Uite pe aici:)) Niste comentarii

    RăspundețiȘtergere
  35. Si cu blog`ul meu..ocupata, ce mai?:)) Femeie de afaceri:))

    RăspundețiȘtergere
  36. hei fetele discuta-ti fara mine ? :(((

    RăspundețiȘtergere
  37. Hei da>;d< Uite te`am invitat si pe tine:D

    RăspundețiȘtergere
  38. ave-ti loc si pt mn right?

    RăspundețiȘtergere
  39. ma bucur altfel ma aveai pe constiinta :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Normal!:x Avem loc pentru toata lumea:D

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu neaparat, nu as zice asta:x Ok, faceti cunostinta:D

    RăspundețiȘtergere
  42. ma bucur mult :))) atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  43. :)) Hi hi! Da chiar, Ana, unde esti?:D

    RăspundețiȘtergere
  44. sincer da as vrea eu sunt Diana tu esti Anne sper ca n-a plecat :(

    RăspundețiȘtergere
  45. @thepoorgardener: cand vei pune urm capitol la fic? :D

    RăspundețiȘtergere
  46. poate s-a dus la alt post :9

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu scapati asa usor de mine:))

    RăspundețiȘtergere
  48. care fic?the beauty and the gardener?

    RăspundețiȘtergere
  49. ne bucuram ca esti cu noi dar te rog zimi Diana :))

    RăspundețiȘtergere
  50. pai nu stiu momentan scriu la el :)))

    RăspundețiȘtergere
  51. Arata ea ca un gradinar sarac?=)))))

    RăspundețiȘtergere
  52. nu prea ne cunoastem nu stiam ca-mi citeste fic-ul :)))

    RăspundețiȘtergere
  53. hei Irina nu ma mai tot imta :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  54. Oh, am inteles:)) Pai faceti cunostinta:D

    RăspundețiȘtergere
  55. :))0 hei ma jicniti(asa scrie cuv un coleg )

    RăspundețiȘtergere
  56. pai cred ca am facut deja

    RăspundețiȘtergere
  57. ok poti sa-mi spui Dee Dede sau Didi sau Dudu cum vrei :)

    RăspundețiȘtergere
  58. si eu incantata de cunostiinta :)

    RăspundețiȘtergere
  59. ma simt emotionata :))))) rade-ti de mine ve rog :))))

    RăspundețiȘtergere
  60. Pai, al 100`lea comentariu..Ma simt singurra si onorata:))

    RăspundețiȘtergere
  61. am venit de mult mai :))))

    RăspundețiȘtergere
  62. categoric radem :)))mult mult de tot :)

    RăspundețiȘtergere
  63. pai bv vrei sa-ti aducem si o medalie :)))) =))))

    RăspundețiȘtergere
  64. :)) Da, unaa maaaaare:)) Si un trofeu :D

    RăspundețiȘtergere
  65. Normal ca radem, e singurul lucru gratis!:)):))

    RăspundețiȘtergere
  66. Ih, ma rog:)) Se iau de baza si comentariile astea:))

    RăspundețiȘtergere
  67. E una din minunatii mei parteneri:))

    RăspundețiȘtergere
  68. Sper sa mai vb impreuna, toate 3:D

    RăspundețiȘtergere
  69. Da' scuze ca am iesit asa, mi se luase netu`=))

    RăspundețiȘtergere
  70. da perfecta dreptate daca rasul ar fi pe bani nu stiu ce as face :))))

    RăspundețiȘtergere
  71. da offf mult mai putem vb :)))

    RăspundețiȘtergere
  72. totusi mai sunt inca 4 zile deci rezistam :)

    RăspundețiȘtergere
  73. eu nu am mai vb cu ana :(

    RăspundețiȘtergere
  74. a-ti disparut amandoua ca niste vijelii astazi pe 1 :))

    RăspundețiȘtergere
  75. defapt eu sunt cea mai scumpa ca sunt cea mai mica :(((((((

    RăspundețiȘtergere
  76. Dar Irina nu incercam s-o inlocuim pe Steph cu ana :(

    RăspundețiȘtergere
  77. adik grupul era format di mine tine si Steph :(

    RăspundețiȘtergere
  78. mega putin zis ne-am mai distrat si noi cu chelia lui Pitbull :D

    RăspundețiȘtergere
  79. din nou? eu creed ca impusc netul :(

    RăspundețiȘtergere
  80. stiu mare porcarie :( ma enerveaza rau :9

    RăspundețiȘtergere
  81. O, nu am zis sa o inlocuim pe Steph!:))

    RăspundețiȘtergere
  82. Nu vad de ce nu am putea vb cu ea:))

    RăspundețiȘtergere
  83. In ultimele zile a fost stupid rau netu`

    RăspundețiȘtergere
  84. Ah, nu stiu ce m-as face daca rasu` ar fi pe bani!

    RăspundețiȘtergere
  85. pai sa nu o inlocuiesti ca turbez :)))

    RăspundețiȘtergere
  86. de acum cred ca si de-amea :))

    RăspundețiȘtergere
  87. doamne fereste nu am zis ca nu putem vb cu ea :((

    RăspundețiȘtergere
  88. stiu foarte funny si de treaba :D

    RăspundețiȘtergere
  89. deci iti dai seama ca nu am nimic cu ea :)

    RăspundețiȘtergere
  90. Sincer , nu am mai auzit de Cecelia Ahern
    Rusine sa-mi fie :(

    RăspundețiȘtergere
  91. nu am spus-o chiar in sensul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  92. ai zis noi trei :9 si asta m-a intristat ca inainte cu steph eram noi 3 ,nu?

    RăspundețiȘtergere
  93. nici eu nu am mai vb de mult cu ea dar aici vad ca si-a revnti :D

    RăspundețiȘtergere
  94. deci steph te asteptam la miezul noptii Booooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  95. desigur daca vrea si Irina :)

    RăspundețiȘtergere
  96. da si ana mi se pare o fire destul de simpatica :D

    RăspundețiȘtergere
  97. da debea astept sa mai vorbim :)

    RăspundețiȘtergere
  98. distractiv doar? cred ca ai innebunit?! =)))

    RăspundețiȘtergere
  99. nici eu nu am auzit de ea Steph si nu-mi este rusine :)))

    RăspundețiȘtergere
  100. dar din acest post sigur am s-o tin minte :)

    RăspundețiȘtergere
  101. cred ca si tu vei face la fel Steph :)

    RăspundețiȘtergere
  102. Hi hi, ar trebui sa o tineti minte!

    RăspundețiȘtergere
  103. Si sa tineti minte ca prima oara ati auzit de ea pe Walking on Letters:D

    RăspundețiȘtergere
  104. Atunci o sa spun noi 4, de acord?;))

    RăspundețiȘtergere
  105. Da, o cunosc de putin timp da' mi`a patruns usor in inima:X

    RăspundețiȘtergere
  106. Ar tre' sa i'o prezentam si lui Steph;d

    RăspundețiȘtergere
  107. Ihi, ai dreptate, distractiv e putin zis..:))

    RăspundețiȘtergere
  108. da ma ca daca no tinem minte Irina o sa ne impuste :))

    RăspundețiȘtergere
  109. da pe walking on letters.Calcand pe scrisori :)))

    RăspundețiȘtergere
  110. da pe walking on letters.Calcand pe scrisori :)))

    RăspundețiȘtergere
  111. ei nu mai suparat nu m-ai intristat :)

    RăspundețiȘtergere
  112. pai da dak puneai noi 4 era mutl mai bn :D

    RăspundețiȘtergere
  113. pai da este imposibil sa nu o placi imediat dupa ce o citesti :)))))

    RăspundețiȘtergere
  114. normal c trebuie sa i-o prezentam :)

    RăspundețiȘtergere
  115. da cred ca ar ave amulte in comun :)

    RăspundețiȘtergere
  116. Mda, dar nu am mai auzit`o de mult pe Steph:(

    RăspundețiȘtergere
  117. Cred ca a mai avut si ea treaba:))

    RăspundețiȘtergere
  118. Ca si eu, am iesit putin din casa si te gasesc aici=))

    RăspundețiȘtergere
  119. Ma refer, iar ai dat zeci de comentarii:))

    RăspundețiȘtergere
  120. Ma refer, iar ai dat zeci de comentarii:))

    RăspundețiȘtergere
  121. Scuzati dublura, se intampla des:|

    RăspundețiȘtergere
  122. mereu va fi una de a noastra :))

    RăspundețiȘtergere
  123. Nici eu nu am mai auzit nik de steph :(

    RăspundețiȘtergere
  124. si mi-e tare tare dor de ea :))

    RăspundețiȘtergere
  125. da Irina cred si eu ca ea a avut treaba :))

    RăspundețiȘtergere
  126. si noi avem o multime de treburi care le neglijam pentru concurs :)

    RăspundețiȘtergere
  127. Steph este mai calma nu se complica de asta :)))

    RăspundețiȘtergere
  128. sunt atat de geloasa pe ea :(((

    RăspundețiȘtergere
  129. dar inca 2 zile si jumate si gata :))

    RăspundețiȘtergere
  130. nu zic d-ne fereste ca nu o sa mai comentez :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!