joi, august 04, 2011

"Oracolul" de Catherine Fisher

Oracolul de Catherine Fisher
Prima carte din trilogia Profeţiile Oracolului
Carte nominalizată la Premiile Whitbread Children’s Book

„Este povestea surprinzătoare a unei fete care, prin acţiunile sale, poate salva sau distruge o civilizaţie antică. Scrisă într-un stil captivant, cu un început uimitor şi atingând apoi un punct de intensitate maximă.” – Juriul Whitbread 2003


Scorpionii alunecau şi hârşâiau bronzul şlefuit, se repezeau furioşi unii la alţii, înfruntându-se, înţepându-se iar şi iar cu cozile lor tremurătoare, cu o înverşunare crescândă. Fără a-şi ridica ochii, Mirany se poticnea în denivelările drumului, cu corpul atât de încordat, încât devenise o masă de energie concentrată în ochi, în mâini şi în felul în care susţinea bolul larg.
Mirany este noua Purtătoare, temându-se de îndatoririle ei primejdioase pentru zeul din ritualurile Oracolului şi de întrebarea secretă pe care şi-o tot pune: Există zeul cu adevărat?
Într-un ţinut chinuit de secetă, toţi cred că străvechiul Archon, Zeul-pe-Pământ, trebuie să moară pentru a aduce ploaia. Dar moartea lui o trimite pe Mirany într-o expediţie înspăimântătoare, având drept aliaţi doar un muzician nebun şi un scrib care jefuieşte morminte…

Traducere de Cătălina Ifrim
ISBN: 978-973-128-334-0
Format: 13 x 20 cm, 352 pagini
Preţ: 44,90 lei
Click AICI pentru a comanda.


Din aceeaşi serie a mai apărut:
ARHONUL
Cartea a doua din Profeţiile Oracolului
de Catherine Fisher


Traducere din limba engleză de Sorin Petrescu
ISBN: 978-973-128-359-3
Format: 13 x 20 cm, 384 pagini, copertă cartonată
Preţ: 36,90 lei


„Catherine Fisher are o imaginaţie extraordinară, introducând mereu schimbări de situaţie, ciudate, dar în acelaşi timp extrem de convingătoare.”
Îndrumar pentru Children’s Book
Click AICI pentru a comanda.


Catherine Fisher s-a născut în 1957, în Newport, Ţara Galilor, şi a absolvit universitatea cu o diplomă în literatură engleză. A lucrat ca profesor şi arheolog, ţinând şi cursuri de creative writing la Universitatea din Glamorgan. Este fascinată de mituri şi istorie. Poetă şi romancieră de succes, a fost laureata Cardiff International Poetry Competition în 1990.

Catherine Fisher scria: „De ce n-am vedea, amestecate într-o singură poveste, atât misterele vechi şi descompuse ale cultului morţii din Egipt, cât şi splendorile Greciei? Oracolul reprezintă poarta spre lumea de dincolo, o crăpătură prin care zeul le vorbeşte oamenilor — însă cine ne poate descifra mesajele, cine ne poate asigura că spusele lui sunt înţelese întocmai? Doar zeul o poate face. Şi dacă zeul s-a reîncarnat într-un băiat de zece ani, de unde începem căutarea? O fi înţelept să-l căutăm? Pentru că, după cum va afla Mirany, aleşii zeilor sunt chiar aceia ce vor fi distruşi de aceştia.”

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi http://www.catherine-fisher.com/.


De aceeaşi autoare a mai apărut:
CARCERA


Traducere de Verginica Barbu-Mititelu
ISBN: 978-973-128-304-3
Format : 14,5 x 20,5 cm, 448 pagini
Preţ: 49,90 lei
Click AICI pentru a comanda.

5 comentarii:

  1. E interesanta cartea , insa nu e chiar pe gustul meu . Mi-e imi plac mai mult cartile care au ceva romantism . Dar , fiecare cu gusturile lui

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o doar pe prima, "Oracolul". Mi-a placut, sincer:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate cartea " Carcera " e interesanta . Am sa ma interesez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate:) Sincer, pana acum nu am mai auzit de ea.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa iau "Arhonul"..:) Clar!:)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!