joi, august 04, 2011

"Încleştarea regilor" de George R.R. Martin

"Încleştarea regilor" de George R.R. Martin
Volumul al doilea din seria "Cântec de gheaţă şi foc"
Colecţia Nautilus

George R.R. Martin s-a născut în 1948 la New Jersey şi a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois. În anii ’70 a scris o serie de nuvele, printre care şi Regii nisipurilor (1979), pentru care i-au fost decernate premiile Hugo şi Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy şi horror. În anii ’80 a fost producător şi scenarist de televiziune, editor al seriei Twilight Zone la CBS Television şi producător al filmului Frumoasa şi Bestia. Una dintre nuvelele sale a fost ecranizată sub numele Zburătorii Nopţii. În 1996, Martin a început să scrie seria fantasy CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC, alcătuită din şapte romane, dintre care patru au şi fost publicate (Urzeala tronurilor, 1996 – Editura Nemira, 2007; Încleştarea regilor, 1999 – Editura Nemira, 2008; Iureşul săbiilor, 2000 – Editura Nemira, 2009, Festinul ciorilor, 2005 – Editura Nemira, 2009), al cincilea, Dansul dragonilor, urmează să apară, iar două se află încă în stadiul de proiect (The Winds of Winter şi A Dream of Spring). Saga CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC este considerată o capodoperă a genului, alături de trilogia Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien, fiind până în prezent tradusă în optsprezece limbi, cu peste 2 200 000 de exemplare vândute numai în Statele Unite. Drepturile cinematografice au fost achiziţionate de HBO. Primul volum al seriei, Urzeala tronurilor, a obţinut Premiul Locus în 1997, a fost finalist al premiilor Nebula şi World Fantasy, iar nuvela Sângele dragonului, care face parte din roman, a obţinut Premiul Hugo în 1997. Romanul Încleştarea regilor a câştigat, de asemenea, Premiul Locus în 1999 şi a fost finalist al Premiului Nebula, în timp ce Iureşul săbiilor a fost recompensat cu premiile Locus şi Geffen în 2001, respectiv 2002, fiind finalist al premiilor Hugo şi Nebula. Al patrulea volum al seriei, Festinul ciorilor, a fost finalist al premiilor Hugo şi Locus.


Încleştarea regilor este cel de-al doilea volum din saga fantasy CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC şi continuarea volumului Urzeala tronurilor. Această saga este o complexă intrigă politică, cu dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepătruns, un gigantic zid de apărare împotriva unor forţe neştiute, bastarzi şi dragoni de mult dispăruţi.
Timpul şi-a ieşit din matcă. Vara de zece ani, liniştită şi îmbelşugată, îşi anunţa sfârşitul, iar răceala dură a iernii se apropia ca o bestie înfuriată. Cei doi conducători care asiguraseră liniştea tărâmului, Lordul Eddard Stark şi Robert Baratheo, au căzut pradă intrigilor şi trădării. De la fortăreaţa Dragonstone până la tărâmurile ameninţătoare din Winterfell, haosul a pus stăpânire pe toată suflarea, iar pretendenţii la tronul celor Şapte Regate sunt hotărâţi să îşi impună voinţa prin foc şi distrugere.

„Un război pentru succesiunea la tron întoarce fraţii unii împotriva altora, într-o luptă armată şi politică fără precedent. Şapte familii nobiliare sunt prinse în înfruntare, iar viaţa şi avuţia lor depind de eternul joc al şantajului, al intrigilor şi al răpirilor, al magiei. Universul creat de Martin este de o bogăţie fără precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, împinse dincolo de limitele onoarei şi ale trădării. Continuarea extraordinară a regalului fantasy început cu Urzeala tronurilor.”
Library Journal

„Atunci când regii se înfruntă, întreg pământul se cutremură – continuarea regalului fantasy început cu Urzeala tronurilor.“
Publisher’s Weekly


Click AICI pentru a comanda.

13 comentarii:

  1. Regi ....batalii... nu prea e de mine . Insa trebuie sa recunosc ca autorul a avut foarte multa imaginatie pe aceasta tema daca a scos mai multe volume !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit cartile pe net, vreau sa ma apuc sa le citesc. Am auzit numai lucruri bune despre ele.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum am spus serialul este minunat si foarte interesanr si din cauza succesului acum a aparaut un serial nou care se ia dupa Urzeala tronurilor(dar este inspirat din viata reala.) The borgias.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca spuneti ca e asa de interesanta , poate , daca voi avea ocazia pe viitor , le voi rasfoi putin

    RăspundețiȘtergere
  5. Stephany, da, chiar ar trebui sa incerci. Oricum, gusturile nu se discuta, asa ca s-ar putea sa nu iti placa.

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord cu ThePoorGardener, serialul e grozav!:X

    RăspundețiȘtergere
  7. E mereu am dreptate :)))) Tu nu stii cine sunt eu ?!!! (just tissing)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper ca nu v-ati suparat la gluma mea :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult sa fac glume.Si sincer sper ca nu v-am suparat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Da adevarat gusturi nu se discuta si niciodata nu ar trebuii sa se discute dar uite ca totusi sunt o multime de oamenii in lume care nu respecta aasta :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Si asta ma enerveaza la culme :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Si sa stiti cum am mai spus inntr-un alt comm imi plac cartile si serialul dar cartile nu le-am citit inca

    RăspundețiȘtergere
  13. vreau sa ma apuc sa le citesc acuma

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!