marți, august 09, 2011

Nouăţile de august la Nemira

ÎN LIPSA IUBIRII
                                                                                         de Paula Izquierdo

Traducător: Mioara Adelina Angheluţa
Colecţia: Nemira Damen Tango
Număr pagini: 216
Format: 107 x 178 mm
Cartea o puteţi comanda de AICI cu reducere de 20% pentru că e noutate. 
 SINOPSIS
 Ce trebuie să se întâmple pentru ca viaţa ordonată şi tihnită a unui psihiatru faimos să fie complet bulversată? Ce mai reprezintă cuvintele dacă doar ne mint? Ce mai înseamnă dragostea dacă este doar sex?
În lipsa iubirii, un roman al pierderilor şi absenţelor, încearcă să dea un răspuns la aceste întrebări, chiar dacă, aşa cum spune Milan Kundera, „înţelepciunea romanului este înţelepciunea nesiguranţei“. Lipsa iubirii înseamnă defect, greşeală, absenţă sau carenţă. În romanul extraordinar al Paulei Izquierdo, toate aceste aspecte ale fiinţei umane încap într-un compendiu al miilor de adevăruri relative.

DESPRE AUTOR
 Paula Izquierdo s-a născut în 1962 la Madrid. În lipsa iubirii este al treilea roman al său, după El hueco de tu cuerpo şi La vida sin secreto. Ultimul eseu, publicat în 2004, se intitulează Picasso y las mujeres. La Editura Nemira a mai apărut romanul Dependente de sex sau amante, care s-a bucurat de un success formidabil în cadrul colecţiei Erotikos. Pe lângă activitatea eseistică şi narativă, Paula Izquierdo colaborează cu revistele ABC Cultural şi Letra Internacional.



PĂCĂTOS DE SEXY
                                                                                                de Linda Francis Lee

Traducator: Nicoleta Ionescu
Colectia : Glossy Books
Numar pagini: 416
Format: 107 x 178 mm
Cartea o puteţi precomanda de AICI cu reducere de 20% pentru că e o noutate. 
  
                                 SINOPSIS
 Trei prietene, trei romane senzaţionale: intră în lumea visului cu Lindra Francis Lee!
După ce cunoaşte un bărbat pasional, Chloe îşi descoperă latura sălbatică...
Banala Jane Chloe Sinclai n-a fost niciodată rea... înainte să ajungă în braţele unui minunat necunoscut. Mai mult, lumea ei se dă peste cap cu totul în dimineaţa în care străinul cel senzual se dovedeşte a fi specialistul venit să salveze de la faliment canalul de televiziune la care lucrează ea.
Sterling Prescott are o voinţă de fier, e îngrozitor de atrăgător şi hotărât să preia KTEX TV. Însă niciun pariu nu mai e valabil când pisica sălbatică şi dezlănţuită, care l-a lăsat baltă cu o seară în urmă, se întoarce în viaţa lui şi se comportă ca un şoarece de bibliotecă. Şi parcă toate o iau razna când Sterling se hotărăşte să câştige mai mult decât postul de televiziune şi să-i demonstreze lui Chloe că nu e deloc rău să fii păcătos de sexy.
Alcătuită din trei volume, seria Sexy o are în prim-plan pe femeia zilelor noastre, fiinţă fascinantă, pe care autoarea o dezvăluie în multiplele ei faţete. Surprinsă în acţiune, în alerta viaţă citadină, la slujbă, la o cină romantică, acasă sau în căutarea unui „acasă“, femeia contemporană se defineşte în permanenţă prin raportare la sexul opus. Plasându-şi protagonistele în situaţii diverse din care află ce contează cu adevărat în viaţă, romanciera scrie lejer şi accesibil, cu mult umor, despre lumea văzută prin ochii femeilor.
După Incredibil de sexy şi Păcătos de sexy, urmează Pur şi simplu sexy.

INFERNO
                                                     de Ellen Datlow
Traducator: Mihai-Dan Pavelescu, Silviu Genescu, Ana-Veronica Mircea, Mircea Pricăjan
Colectia Nautilus SF
Numar pagini: 608
Format: 130 x 200 mm

Cartea o puteti precomanda de AICI cu reducere de 20% pentru că e o noutate. 

                                                                     SINOPSIS
 „Ellen Datlow este regina editorilor americani de antologii. Are un simţ excelent şi un talent uimitor în descoperirea noilor scriitori de calitate. Inferno nu este o colecţie bună, ci una excelentă, produsul unei editoare care ştie într-adevăr ce face.“ - Peter Straub
„Îmi plac povestirile şi nuvelele horror. Pentru mine reprezintă cele mai intense şi mai importante forme de literatură horror, întrucât, de cel puţin două sute de ani, proza scurtă s-a dovedit un teren extrem de fertil pentru literatura sumbră care explorează profunzimile fricii şi ale răului ce pot sălăşlui în sufletele oamenilor.“ - Ellen Datlow
Dacă Inferno este măsura vitalităţii prozei horror contemporane, atunci putem spune că genul acesta a atins într-adevăr apogeul!“- Publisher’s Weekly

 DESPRE AUTOR
 Ellen Datlow (n. 1949) este o cunoscuta editoare si realizatoare de antologii.
Ellen Datlow a fost editorul revistei Omni si Omni Online din 1981 pana in 1998. A incurajat si a contribuit la dezvoltarea unei intregi generatii de autori de fictiune si a publicat multe dintre numele cele mai mari ale genurilor SF, fantasy si horror.
Din 1998 Ellen Datlow a fost editor la Event Horizon: Science Fiction, Fantasy, and Horror, revista online infiintata in septembrie 1998, si din 2000 pana la sfarsitul anului 2005 a fost editorul revolutionarei publicatii online SCIFICTION, care a castigat trei Premii Hugo, doua Premii Nebula si Premiul World Fantasy Award.

Printre premiile obtinute de Ellen Datlow se numara doua Premii Bram Stoker pentru The Year's Best Fantasy and Horror #13 si The Year's Best Fantasy and Horror #17, Premiul International Horror Guild pentru antologia The Dark, Premiul Locus pentru cel mai bun editor in 2005, 2006 si 2007, si Premiul Hugo pentru cel mai bun editor in 2002 and 2005.
La Conventia Britanica a literaturii Fantasy din 2007 i s-a decernat Premiul Karl Edward Wagner pentru “contributii remarcabile in domeniu”

21 de comentarii:

  1. Imi place "stilul" cartilor romantice de la Nemira as putea spune. Deci imi place cum suna prima carte. :"> A doua...ei, n-am citit nicio carte de genu, iar a treia imi suna din nou foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar,primele doua carti par foarte interesante si ultima desi are o coperta care ma sperie:)) continutul insa l-as citi cu placere.
    :):D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer , ultima carte mi-ar placea sa o citesc . Ma atrag chestiile sf care au si un pic de horror

    RăspundețiȘtergere
  4. "Sinopsis" arata grozav.Sunt de acord cu stephany:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Prima si ultima carte nu prea am reusit sa citesc despre ele.Nu stiu formatul ecranului nu-i bun adica nu stiu ce are posibilul blog oricum am reusit sa citesc despre a doua carte care este extraordinara si pe care trebuie s-o am in neaparat.Multumesc mult fetelor este superba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place coperta cartii Inferno . E asa de ....SADICA !

    RăspundețiȘtergere
  7. @the poorgaredener ne pare sincer rau ca nu iti apar. nu stiu de ce, la noi se vede in regula. mai are cineva probleme cu vizualizarea acestei postari?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Krisz: Eu nu am deloc probleme. Se vede ok.

    RăspundețiȘtergere
  9. "In lipsa iubirii", ce titlu frumos:X
    Si coperta este atat de wow..:X Ma fascineaza total:X Cred ca e drama:X Asa pare:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow..:)) Cred ca nu trebuie sa citim cartea "Inferno" noaptea!:)) Sau nu o sa mai dormim vreo 2 ani:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Da . Ai dreptate . Nu vreau sa am cosmaruri !

    RăspundețiȘtergere
  12. Desi ziua , as putea sa o citesc .
    Pe cine pacalesc . Daca nu citesc noaptea , nu mai are nicun farmec :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma intreb oare cat de hororr poate fi o carte .

    RăspundețiȘtergere
  14. Adica nu am mai citit nicio carte de acest gen , dar nu poate fi la fel de rau ca un film nu ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Si e frumos sa citesti noaptea, stii, si exact in momentul de groaza totala, sa vina cineva sa iti faca "Bauu"!:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ah, as face un infarct pe loc:)) Sunt o persoana mai fricoasa:))Am momente cand tip numai cand vad un gandac, deci iti dai seama ce s-ar intampla daca mi-ar face cineva "Bau"=))

    RăspundețiȘtergere
  17. nu stiu poate ecranul meu nu este bune.da cred ca ast :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Off daca ma apuc sa citesc infermo noaptea categoric nu mai dorm trei nopti la rand .Da-i bine ca stau aici si comentez cu lumina aprinsa desigur :))

    RăspundețiȘtergere
  19. da foarte interesante cartile.In vorbele acestea frec toate cartile dupa mine nu conteaza daca stiu ca nu o sa leam in biblioteca :(((((((((((((

    RăspundețiȘtergere
  20. mi-as dori asa de mult o bilbioteca noua si personala :((

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!