marți, iunie 14, 2011

The magic of words (3)

Citatele de astăzi îi aparțin lui Anne Rice, scriitoare celebră mai ales pentru seria ”Cronicile Vampirilor”. Enjoy them !

"Eşti ca un adult care, privind spre copilărie, îşi dă seama că n-a apreciat-o niciodată. Nu poţi, ca bărbat, să te întorci la grădiniţă ca să te joci şi să ceri dragoste şi grijă numai pentru că acum le cunoşti valoarea." (”Interviu cu un vampir”)

Ce înseamnă să mori când poţi trăi până la sfârşitul lumii? Şi ce altceva este "sfârşitul lumii" decât o expresie, pentru că, cine ştie măcar ce e lumea însăşi?”(”Interviu cu un vampir”)

Abia când am devenit vampir am respectat pentru prima oară tot ce înseamnă viaţa. Până atunci nu văzusem nici o fiinţă omenească vie, pulsând; n-am ştiut ce e viaţa decât când aceasta a ţâşnit ca un şuvoi pe buzele şi mâinile mele!” (”Interviu cu un vampir”)

"Si daca refuz sa plec de buna voie? Ma vei impinge de la vreo fereastra ca sa fiu nevoit sa invat sa zbor sau sa cad? Vei bate in cuie toate obloanele dupa ce plec? Asa ar trebui sa faci, pentru ca voi bate in usa si voi bate pana voi cadea mort. Nu exista aripi care sa ma duca departe de tine." (Vampirul Armand)

În această lume, vampirul e doar un zeu întunecat, un copil al întunericului. El nu poate fi altceva. Iar dacă uneori el exercită o anumită fascinaţie asupra minţii oamenilor, este numai din pricina faptului că imaginaţia omenească e un loc tainic, plin de amintiri primitive şi dorinţe nemărturisite.”

Pot să trăiesc în umbră. Îndrăgostit nebuneşte de ea, pot să trăiesc pentru totdeauna în întuneric, pentru că, atunci când sunt lângă ea, nu există întuneric.”(Vampirul Armand)

Asta e, ce să fac: sunt un monstru chipeş.” (Vampirul Lestat)

Iar eu sunt tot diavolul de atunci, tânărul care se doreşte în luminile rampei, unde să fiu văzut cât mai bine, poate şi îndrăgit. Una nu-mi e destul fără cealaltă. Iar eu ţin atât de mult să amuz, să încânt, să fac aşa, încât să mi se ierte toate păcatele...”(”Regina damnaţilor”)

Imaginaţia omenească e un loc tainic, plin de amintiri primitive şi dorinţe nemărturisite. Mintea fiecărui om e o grădină sălbatică, în care tot soiul de creaturi se-nalţă şi decad, unde se aud cântece şi sunt născocite lucruri ce, în mod obişnuit, sunt condamnate şi dezaprobate.

Singura putere care există se află în noi înşine...”

6 comentarii:

  1. Mi-au placut mult cartile, le-am citit in urma cu putin timp, si pot spune ca nu m-am plictisit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, si citatele sunt absolut minunate!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Asta e, ce să fac: sunt un monstru chipeş"
    EEE prea tareee:))
    ”Pot să trăiesc în umbră. Îndrăgostit nebuneşte de ea, pot să trăiesc pentru totdeauna în întuneric, pentru că, atunci când sunt lângă ea, nu există întuneric.”
    Cat poate fi de frumos:X Cea mai frumoasa declaratie din totdeauna:X

    RăspundețiȘtergere
  4. imi plac citatele alese sunt dragute :x

    RăspundețiȘtergere
  5. =)))) Nu-mi vine sa cred ca nu am citit cartile astea pana acum!! sunt bestiale :))

    RăspundețiȘtergere
  6. am citit si eu cartea si este incredibila,autoarea scrie deosebit

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!