joi, iunie 09, 2011

The magic of words (2)

Este momentul pentru un post în rubrica " The magic of words ". Această postare este dedicată citatelor scriitoarei Anais Nin. Ea este cunoscută pentru cărţile " Delta lui Venus " şi " Henry şi June : Din jurnalul dragostei necenzurat ".

"Dispreţuiesc proporţiile, măsurile, tempo-ul lumii obişnuite. Refuz să trăiesc în lumea obişnuită ca o femeie obişnuită. Să mă implic în relaţii obişnuite. Vreau extaz. Sunt o nevrotică în sensul că eu trăiesc în lumea proprie. Nu mă voi conforma lumii. Mă conformez doar mie însămi."

"Femeile mereu cred că dacă au pantofii mei, rochia mea, coafura mea, machiajul meu, totul va merge la fel de bine. Ele nu se gândesc la doza de vrajă necesară. Ele nu ştiu că eu nu sunt frumoasă, ci doar par să fiu aşa în unele momente."

"Cât de minunat este să-l poţi admira pe cel pe care-l iubeşti! În plină lumină a zilei, cu totală luciditate. Aşa cum priveşti soarele. Aşa că voi veni să te văd dimineaţa şi din felul în care te voi privi vei şti că te iubesc, că sunt tulburată de vocea ta, de ochii tăi, de zâmbetul tău strălucitor şi de sunetul paşilor tăi. Te voi vedea şi sunt fericită, înspăimântător de fericită, pentru că sunt aproape de tine." 

"Eu trebuie să parfumez gura pe care o sărut; eu trebuie să fiu uluită de bărbatul pe care îl ador."

"Pentru că sunt o femeie care înţelege, mi se cere să înţeleg totul, să accept totul... Am încetat să-mi fac griji. Mă las pe spate şi îl iubesc pur şi simplu şi am parte de atâta dragoste din partea lui, cât să-mi justifice întreaga existenţă. Mă bâlbâi când îi pomenesc numele. În fiecare zi este un bărbat nou, cu adâncimi şi sensibilităţi noi... El e bărbatul pentru care aş freca podelele, pentru care aş face cele mai umile şi mai înălţătoare lucruri. Suntem mai mari împreună."

Sperăm că v-au plăcut. O zi bună!

6 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt, Doamne!:)
    Mereu raman cu gura cascata!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Pentru că sunt o femeie care înţelege, mi se cere să înţeleg totul, să accept totul..."
    Cat de misogin!
    O femeie nu e cu nimic mai presus decat un barbat,sau mai bine zis,cum a zis diriga noastra:femeile fac totul mai bine ca barbatii:))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am mai auzit de carte/autoare dar citatele sunt superbe chiar daca sunt putine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiam de cartile astea, dar mi-au atras atentia par interesante la fel si citatele.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumoase citatele, concentrate, superbe! iubirea asta... o boala de care ne place sa nu ne vindecam!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!