duminică, mai 15, 2011

Preferințele voastre

Vroiam să spun că am închis cele două sondaje referitoare la genul ficurilor pe care ați dori să le mai citiți. 
La primul sondaj, a cărui întrebare era ”Ce ați dori să mai citiți?” și opțiunile conțineau cărțile , filmele, actorii din a cărei sursă să se inspire scriitorii, au fost 290 voturi și avem următorul Top 3:
1. Fic-uri Twilight cu Bella și Edward ( 105 voturi - 36,21%) 
 Surprinzător..sau nu? Mă așteptam să nu mai fie primele în topul preferințelor voastre poveștile cu Bella și Edward, la cât de multe sunt deja, și să doriți să citiți ficuri cu alte personaje (din alte cărți / filme etc) , dar se pare că încă vă sunt foarte dragi acestea. 
2. Creații cu personaje noi ( 56 voturi - 19,31% )  
 Ăsta e un lucru bun. Imaginația nu cunoaște limite, la unii nici talentul, așadar de ce să nu îți așterni propriile povești, să nu dai viață personajelor tale, fără să te folosești de altele ? Mi-ar plăcea să apară tot mai multe creații de genul, care cine știe, în viitor să devină cărți de succes. Miku a reușit. Voi de ce nu ați putea ? 
3. Fic-uri cu The Vampire Diaries ( 43 voturi - 14,83% )  
Nu mai este niciun secret pentru nimeni cât teren prind aceste cărți, iar serialul este foarte urmărit și are o mulțime de fani. Povești cu Damon.. Elena, Ștefan.. cred că ar fi cu adevărat citite. 

Ați avut ocazia să scrieți propriile opțiuni , și 6 persoane și le-au exprimat. Ei ar vrea să citească :   ”Fic-uri cu zâne sau alte creaturi fantastice.” , ”ficuri cu povesti inspirate din realitate cu Edward si Bella” , ”robsten” , ”Fic-uri amuzante” , ”recomandari de fan-ficuri care nu neaparat sunt traduse sau review la unele” , ”orice ce ar fi, ceea ce conteaza este talentul si inspiratia, so be creative!!!”
Nu am înțeles ce a vrut să spună persoana cu recomandări de ficuri care nu neaparat sunt traduse și review la unele, o rugăm să ne lase un comentariu aici să ne spună mai exact. 

Aici aveți un Print Screen unde veți putea vedea toate preferințele, în ordinea aleasă de voi. (click pe imagine pentru mărire)



La al doilea sondaj , „Ce gen de fic-uri preferați ?” au fost 434 voturi (wow!) și acesta este Top 3:
1. Romantice ( 116 voturi - 26.73% )
Mi se pare firesc. Tuturor le plac poveștile de dragoste, de preferat și cu happy ending, nu ?
2. Cu vampiri ( 110 voturi - 25.35% )
Se pare că aceste ființe supranaturale și misterioase încă sunt în inimile voastre și vreți să rămână acolo.
3. Amuzante ( 68 voturi - 15.67% )
Cu siguranță majoritatea, dacă nu toți, vrem să citim ceva care să destindă atmosfera și să ne aducă într-o stare optimistă. Poveștile triste mereu ne pun pe gânduri.


Două persoane au introdus propriile lor opțiuni, care sunt : ”SF”, ”Orice SF” .
Aici print screen cu restul preferințelor voastre (click pe imagine):

Aceste sondaje erau menite să îndrume scriitorii care vor să înceapă o poveste nouă, să își facă o idee ce ficuri sunt cerute la ora actuală. Cheia succesului ? Ficuri Twilight cu Edward și Bella romantice, sau amuzante, creații proprii amuzante, ficuri The Vampire Diaries romantice, creații cu personaje noi și vampiri.. și combinațiile pot continua, le descoperiți voi pe toate. 
Eu cred că totuși cheia rămâne inspirația, talentul, implicarea pe care o pui într-o poveste, și sigur vei primi aprecierea pe măsura a ce scrii. Cum zicea Cella Serghi:

"Cred că nicio carte nu rezistă dacă nu zideşti în ea o parte din sufletul tău."

Multă inspirație vă doresc, și vă așteptăm creațiile noi, continuările, dar și poeziile !

Un comentariu:

  1. Wow, cate voturi!:) Deci, ma gandesc ca un fic cu Twilight, care sa fie plin de romantism, e alegerea perfecta pentru niste fani innebuniti dupa fenomenul Twilight.:)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!