sâmbătă, mai 07, 2011

Cei din spatele condeiului (1)

Deși mai corect ar fi fost să spun în loc de ”condei” - ”tastatură”, deoarece tehnologia a avansat.. Dar parcă sună mai frumos așa :).
Mulți le citiți creațiile, intrați în lumea creată de ei cu măiestrie, vă atașați de personajele lor și vă rămân poveștile în suflet. Dar câți dintre voi ați căutat vreodată să vedeți cum arată autorii voștrii preferați ? Eu îi voi prezenta pe câțiva dintre ei, a căror cărți sunt foarte citite și apreciate și la noi. Voi începe cu scriitorii cărților de vampiri, voi continua cu fantasy, apoi cu povești lipsite de supranatural.

Scriitorii care ne-au introdus în lumea fascinantă a vampirilor (unii dintre ei) :
(Click pe poze pentru mărire)

Stephenie Meyer - Twilight Saga, The Host. Celebra scriitoare, atât de iubită de toți. Știu că majoritatea știți cum arată, dar nu aveam cum să nu o menționez. Datorită pasiunii pentru cărțile ei ați început majoritatea să scrieți, datorită ei există și acest blog. We love you Stephenie !

Richelle Mead - Seria Academia Vampirilor , seria Georgina Kincaid ( ”Tristeți de sucub”, ”Nopți de Sucub”, ”Vise de sucub”). Eu personal ador stilul acestei autoare, și ironia fină strecurată. Plus că, cine n-ar vrea să fie la fel de puternică ca Rose ? Cine nu s-a atașat de Adrian, sau de Dimitri ?


Lisa Jane Smith - Seria Jurnalele Vampirilor , seria Cercul Secret (”Ritualul”). Ea l-a creat pe Damon Salvatore, vampirul care a detronat în inimile multora pe Edward Cullen, deci merită toată aprecierea noastră. Și pentru cei care nu ați citit cărțile, ci doar vă uitați la serialul ”The Vampire Diaries”, vă asigur că și în ele e foarte tare Damon !




P.C. Cast și Kristen Cast , mamă și fiică (ce drăguț, nu?) . Ele au creat faimoasa serie ”Casa Nopții” (”Semnul”, ”Trădarea”, ”Aleasa”..etc). Personajul Zoey Redbird vă spune ceva? Dacă nu, coperțile cărților cu siguranță da. Sunt minunate.





Rachel Caine - Seria ”Vampirii din Morganville”. Foarte căutate și aceste cărți la noi.









Melissa de la Cruz - Seria ”Sânge Albastru” (Sânge albastru” , ”Bal mascat” )





Charlaine Harris - Seria Vampirii Sudului . Recunosc ca nu am citit cărțile și nu m-am uitat la serialul ”Trueblood”,care e făcut după această serie, dar mi-am propus să o fac cât mai curând.




Laurell K. Hamillton - Seria ”Anita Black”. La noi au fost publicate doar primele 3 volume din păcate, ”Plăceri interzise” , ”Circul damnaților” + încă un volum al cărui titlu nu îl pot scrie deoarece aș destăinui răspunsul unei întrebări de la concursul nostru :D .




Bram Stoker - Toată lumea a auzit de ”Dracula” și de el, dar cine știa până acum cum arată ? Eu cu siguranță nu :)).





Anne Rice - ”Cronicile Vampirilor” (”Interviu cu un vampir”, ”Vampirul Armand” etc. )






Data viitoare voi posta din scriitorii fantasy ai momentului (fără vampiri, dar tot scrieri care conțin supranatural). Cum vi se par scriitorii? Pe câți dintre ei îi ”cunoșteați” ? Vi s-a părut interesant articolul?


Vă pup!
Krisz


P.S. : Dacă vrea să împrumute cineva ideea, rog să specifice sursa. Mulțumesc frumos :). 

6 comentarii:

  1. Buna ♥. Imi place blogul vostru si ceea ce postati pe el. Am inceput sa scriu si eu ceva legat de vampiri, chiar as vrea sa scot o carte. Jurnalele Vampirilor chiar m-au inspirat. Daca nu va deranjeaza.. As vrea sa aflu parerea voastra in legatura cu ceea ce am scris eu pe Desire to destroy. V-as fii foarte recunoscatoare ♥!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Aha Hellyea. Iti vom lasa parerea noastra pe blogul tau , insa daca doresti sa afli mai multe aprecieri si critici de la altii, trimite-mi un mail pe alexya_fanfics@yahoo.com si am sa iti postez povestea :) .
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Este super blogul si multimesc ca postati continuarile mele!!!Foarte tare......

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici sunt cei mai buni:X Sincer, incepand cu STEPHANIE MEYER [e atat de apreciata de milioane de adolescenti] si sfarsind cu Anne Rice, e alegerea perfecta:X

    RăspundețiȘtergere
  5. minti geniale si persoane frumoase cu multa imaginatie si daruire:X

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!