sâmbătă, aprilie 02, 2011

Make your Banner, be a Winner !


Eu cu Alexya ne-am gândit să lansăm o campanie numită: ”Make your Banner, be a Winner!”.
Cu siguranță ați văzut pe diverse site-uri patrate mici cu o imagine pe care dacă dădeați click pe trimiteau pe altă pagină. De multe ori acele imagini v-au trezit curiozitatea și interesul , și ați dat instinctiv click acolo.
Noi credem că aceasta este o bună metodă de a vă promova fic-urile și blogurile. Dacă aveți un banner interesant veți avea șansa ca multă lume să dea click pe el dacă este afișat pe alte bloguri, și astfel să vă descopere poveștile.

O definiție a bannerului: ”Banner-ul este o imagine mică, amplasată pe o pagină Web, ce conţine o legătură. Legătura din banner duce către site-ul companiei(în cazul vostru Fic) ce îşi face reclamă prin intermediul acelui banner, aşa că, atunci când cineva apasă pe banner, este trimis spre site-ul respectiv.
Banner-ul poate fi amplasat oriunde pe o pagină Web şi poate varia ca formă şi dimensiune.”


Vă vom promova bannerele și la noi pe blog, iar cel mai interesant va căștiga o recenzie într-un post numai al lui, la unui fic de-al lui( sau la un număr de capitole pe care le vom stabili, dacă povestea este foarte lungă) pe blog-ul nostru, făcută de noi, sau dacă aveți una făcută de altcineva și vă place, o vom pune pe aceea.
Campania va dura o lună, timp în care mai acceptăm bannere pentru concurs. După această perioadă, dacă mai primim le vom pune la Afiliați, dar nu mai aveți posibilitatea să câștigați Recenzia.


În cele ce urmează vă vom prezenta un Tutorial făcut de noi ( astfel că dacă doriți să îl publicați în altă parte, vă rugăm să ne cereți acordul înainte și să menționați sursa). Este un tutorial făcut la site-ul http://www.bannerfans.com/banner_maker.php, un site online unde vă puteți face bannerul, nu necesită să aveți cont, vă dau codurile html pe loc, deci totul este relativ simplu.
Vă voi prezenta pas cu pas, pe secțiunile din site, ce trebuie să faceți pentru a vă crea banner-ul. Poate pare lung Tutorialul, dar credeți-ne e foarte simplu de fapt, mult mai simplu decât pare.

Intrați pe http://www.bannerfans.com/banner_maker.php
1.
Secțiunea Layout


Select your banner size (aici veți selecta care va fi mărimea bannerului, la a doua variantă : Custom – Enter size).
Eu vă recomand pentru lățime (wide) mărimea 110 px iar pentru înălțime (high) tot mărimea 110. Desigur dacă vreți să fie puțin mai mare, alegerea este a voastră. Vă sfătuiesc să nu puneți dimensiuni colosale, s-ar putea să nu încapă bannerul vostru pe paginile de wordpress dacă e prea mare.
Select a background mode
Bifați I want to upload my own image ( a treia casuță)
Upload your background image:
Dați click pe Alegeți fișierul și încărcați din calculator poza reprezentativă pentru fic-ul vostru. Găsiți imagini frumoase pe http://www.deviantart.com/ sau alte site-uri cu poze.
Puteți încărca imagini în format JPG, JPEG, GIF, PNG. Atenție, imaginea nu trebuie să aibă dimensiunea mai mare de 450 Kbytes.
If your background image's dimension is not the same as your banner's:
Selectați prima căsuță, Stretch it to fit my banner.

Dați Update my banner

2.Secțiunea Texts and Fonts

Your text
Line 1: Scrieți titlul fic-ului vostru
Line 2: Scrieti Nick-ul vostru cu care publicați. (ex. By Ina.. etc)
Dacă vreți să vedeți cum arată dați Update my banner.
Titlurile se pot muta dacă dați click pe ele și le trageți ținând apăsat butonul din stânga de la Mouse.
Puteți să le puneți oriunde doriți în cadrul bannerului.
Font Face
Puteți selecta pentru Line 1 și Line 2 din multitudinea de font-uri oferite de ei, majoritatea foarte frumoase. Dați click pe Săgeata din dreapta pentru a le vedea. Dacă nu știți cum arată acestea pe banner, dați Update my banner de fiecare dată, după ce ați ales unul dintre și sus vă vor apărea modificările făcute și veți vedea cum apare.
Font size
Alegeți mărimea caracterelor, la ambele secțiuni (Line1 și Line2). Dați Update my banner și uitați-vă sus cât de mare este Size-ul ales, dacă vă convine sau nu. Îl puteți modifica de n ori, și ca să vedeți cum apare dați Update my banner de fiecare dată.
Color
Selectați culoarile pentru textele voastre.
Rotation
În funcție de numărul de grade alese, puteți roti textul. Să apară pe verticală, sau diagonală, ușor inclinat.. etc.

Dați Update my banner și treceți la secțiunea 3

3.Secțiunea Shadows & Effects

Nu voi insista pe această secțiune, tine de alegerea voastra.
Atât pentru Line 1 sau Line 2 puteți face diverse setări de umbre pentru text. Dați click pe săgeată sau pătratul din dreapta fiecăruia să vă arată diverse variante.

Dacă ați ales ceva , dați Update my banner și mergeți mai departe.

4.Secțiunea Border

Aveți opțiunea de a alege o bordură pentru banner, sau niciunul (None). Dacă selectați vreunul dați Update mai banner să vedeți cum arată.

5.Secțiunea Format

Selectați formatul bannerului. Vă sfătuiesc să bifați a doua căsuță (.Jpg)

Dați Update my banner . Dacă sunteți mulțumiți de cum arată banner-ul vostru mergeți mai departe, dacă nu puteți oricând să vă întoarceți să modificați orice.

Dați click pe Get the codes (dreapta jos).
Vă va apărea o nouă pagină, cu mai multe coduri.

În primul rând, în dreptunghiul lung veți scrie adresa blogului vostru, cu http:// în față. Exemplu (http://veronica.wordpress.com sau http://veronica.blogspot.com)
Nu dați enter dupa!
Dați clik pe Update codes. (Dreptunghiul de dedesubt)
O dată îndeplinit acest pas, nu vă rămâne decât să vă copiați într-un document Word cele două coduri. Trebuie să dați doar un click în interiorul codului și vi-l va copia automat, apoi dați paste unde il copiați.Merge și selectând voi textul codului, dar aveți grijă să îl selectați complet, dați click dreapta - Copy.

Code for webpages/blogs/Myspace:
(only the banner)
- Codul pe care îl veți da celorlalți pentru a-l afișa la ei pe blog, de obicei la Afilieri. Acest cod va face să apară pe respectiva pagină doar bannerul care va duce automat prin click asupra lui la pagina voastră.

Code for webpages/blogs/Myspace:
(with embed code copy box available below the banner)
– Codul pe care îl veți afișa la voi pe blog. Conține bannerul și o căsuță dedesubt cu codul lui, astfel încât cei care vor intra la voi pe blog şi vor dori să posteze bannerul vostru la ei vor copia simplu codul.

O dată ce v-ați salvat aceste coduri într-un Word, pentru a le avea permanent, trebuie doar afisate la voi pe blog, și să le distribuiți celorlalte scriitoare pentru a le pune la ele pe blog.
Pentru blogurile Wordpress: Dați în Dashboard la Appearance - Widgets, selectați un Widget de tip Text, trageti cu, cursorul Widgetul in Sidebar(dreapta), copiați textul codului și dați Save.
Pentru blogurile de tip Blogspot: Dați la Design – Adăugați un obiect gadget , selectati un gadget de tip Html/Java, puneti-l unde vreti să vă apară banner-ul, dați Salvați la gadget, apoi Salvați (dreapta sus) și gata.

De acum nu vă rămâne decât să ne trimiteți și nouă codul, deoarece vom crea o secțiune specială unde vom pune toate bannerele voastre. Voi de asemenea veți pune la voi banner-ul blogului nostru, pe care vi-l vom trimite pe mail.
Mai departe, faceți schimb de bannere între voi, afiliați-vă, sprijiniți-vă creațiile reciproc, ca să devină cât mai cunoscute.

Așteptăm comentarii, suntem curioase ce părere aveți de campanie și de ideea noastră.
Pentru ajutor și suport contactați-ne cu încredere pe krisz_fanfic@yahoo.com sau alexya_fanfics@yahoo.com

Suntem curioase să vă vedem bannerele!!
MAKE YOUR BANNER, BE A WINNER !!

Echipa Fan-Fic-Twilight

5 comentarii:

  1. Ne bucuram ca iti place :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Este scris in post. Uite : "Campania va dura o lună, timp în care mai acceptăm bannere pentru concurs. După această perioadă, dacă mai primim le vom pune la Afiliați, dar nu mai aveți posibilitatea să câștigați Recenzia."

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!