luni, noiembrie 28, 2011

The magic of words... by you (6)

Adriana s-a gândit că dacă tot am făcut recenzia la cartea "Memoriile unei gheise" de Arthur Golden, să ne încânte cu câteva citate din ea. Îți mulțumim mult, Adriana, sunt superbe.


“La templu este o poezie numită “Pierdere”, scrisă în piatră. Are numai 3 cuvinte, iar poetul le-a șters pe toate. Pentru că nu poti citi pierderea, o poti doar simții.”

“- Dacă nu ești femeia ce cred eu că ești, atunci asta nu e lumea care credeam că e.

"De aceea visele pot fi atât de primejdioase: mocnesc ca focul şi uneori ne consumă cu totul.".

“- Nu știu când ne vom revedea , sau ce va fi în lume când o vom face. Amândoi putem vedea multe lucruri oribile până atunci. Dar mă voi gândi de fiecare dată la tine, de fiecare dacă când voi avea nevoie să-mi reamintesc că există frumusețe și bunătate în lume”.

“- Dacă câteva minute de suferință mă pot face așa nervos, ce vor face anii? Chiar și o piatră poate crăpa de destulă ploaie”.

 “Chiar m-am întrebat dacă bărbații erau asa oribiți de frumusețe, astfel încât s-ar fi simțit privilegiați să-și trăiască viața cu un demon, atât timp cât ar fi fost un demon frumos.”

“- Desigur, un semn nu înseamnă nimic, atât timp cât nu știi să-l interpretezi”.

“- Ai grijă de acel lucru ce se va arăta în fața ta. Deoarece acel lucru, când îl vei găsi, ar putea fi viitorul tău.”

“… unii oameni au mari dificultăți când spun diferența dintre ceva deosebit și ceva ce simplu au auzit”

“Dacă îți amintești mereu că trebuie să ai grijă de propriul destin, atunci fiecare moment al vieții devine o oportunitate de a merge mai departe “

“…noi, japonezii, numeam aceea o viața-ceapă, tot curățând câte un strat , tot plângând în fiecare moment.

“Tot ce putem face e să plutim acolo unde peisajul vieții noastre ne cară.”

“Nu devenim gheisă pentru că vrem ca viața noastră să fie mai fericită, devenim gheisă pentru că nu avem de ales.”

“Fiecare om are destinul lui. Dar cine are nevoie să meargă la o ghicitoare pentru a-l afla? Mergi la un bucătar pentru a afla dacă îți e foame?”

“Toată munca mea a fost răsplătită așa cum este răsplătită munca unui om ce urcă pe o stâncă numai ca să afle că e plină de pietre”.

7 comentarii:

 1. Foarte frumoase citatele, si foarte profunde... Asta spune ceva despre cartea asta, si deja stiu care o sa fie urmatoarea mea achizitie:D

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumoase citatele, chiar ma fac sa cumpar cartea:X

  RăspundețiȘtergere
 3. Dragute citatele te fac sa vezi viata asa cum este ea, intr-un fel putin ironic si indulcit parca de un gust amar:)) da realizez cum a sunat aceasta fraza:)) dar este exact ce imi transimit mie aceste citate:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Dragute citatele . Eu am vazut filmul , insa nu pot spune ca m-a impresionat foarte mult .
  Insa sunt sigura ca voi primi recomandari foarte bune pt carte !

  RăspundețiȘtergere
 5. frumoase citate insa nu e genul meu de carte :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Carte nu am citit-o.desi am vazut filmul care m-a emotionat foarte tare:D

  RăspundețiȘtergere
 7. ma bucur ca va plac citatele ;;) da...sunt frumoase, cartea merita citita, chiar daca nu e nici genul meu de carte, am citito cu placere, si am plans fara vreun motiv la ea, e o carte plina de morale, de invataturi. superba!

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!