joi, octombrie 27, 2011

Editura Nemira iniţiază seria Opere alese.


BannerFans.com
COMUNICAT DE PRESĂ
Editura Nemira iniţiază seria Opere alese. Rodica Ojog - Braşoveanu 

Editura Nemira adună, pentru prima dată, într-o colecţie de lux, cărţile semnate Rodica Ojog – Braşoveanu. Ca un omagiu adus celei considerate, pe bună dreptate, marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti, Nemira va publica 38 de titluri în format hardcover până la finalul lui 2012.  
Primele două titluri din seria Opere alese. Rodica Ojog - Braşoveanu sunt Moartea semnează indescifrabil şi O toaletă à la Liz Taylor, urmând ca până la sfârşitul anului 2011 să mai apară alte trei titluri.
Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucuresti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura.
În 1969, a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat în 1971. După şapte ani de practică a renunţat la avocatură şi s-a dedicat în întregime scrisului.
Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic.

Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

Un comentariu:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!