joi, noiembrie 28, 2013

Ieri am fost contactate de echipa Jester, care ne-au informat despre acest proiect minunat, şi nu am putut trece impasibile fără să vă facem cunoscută munca şi lucrurile frumoase pe care le fac nişte oameni mărinimoşi, în inimile cărora făclia copilăriei arde necontenit. 
O echipă de scriitori, traducători şi ilustratori profesionişti care susţin acest proiect cu entuziasm şi dăruire l-au creat pe Jester şi lumea lui magică, în care poate intra oricine.


Cine este Jester?  
Un mic bufon, o paiață de jucărie prinsă de o cutiuță de lemn. Jester trăiește în Împărăția Veselă, la curtea Împăratului. Poveștile sale sunt savuroase iar ilustrațiile bogate sunt numai bune de colorat. Aceste poveşti se găsesc sub forma unor cărticele în format pdf se pot descărca gratuit şi printa, şi de care se pot bucura copiii voştri, nepoţeii sau fraţii mai mici. 
Cum se descarcă poveștile?
Poveștile lui Jester sunt fișiere în format PDF. Descărcarea lor este gratuită, la fel ca și redistribuirea lor. Puteți descărca poveștile cu Jester, le puteți printa, ba chiar le puteți pune pe siteul sau pe blogul vostru pentru a vă face propria pagină cu Jester.

Printarea
Pentru printare se poate folosi o imprimantă obișnuită de birou cu jet de cerneală sau laser. Paginile sunt în format de coală de cerere (A4) și se pot printa pe orice hârtie de copiator sau împrimantă. Dacă totuși folosiți acuarelă vă recomandăm să printați pe un carton subțire care nu se vălurește în contact cu apa.

Vă las mai jos o poveste de sezon, "Jester şi omul de zăpadă", că tot se apropie sărbătorile, pe care o puteţi descărca dând click pe imagine, apoi click dreapta şi Save as.
Image and video hosting by TinyPic
Pe site-ul echipei însă veţi găsi o mulţime de alte poveşti frumoase, e de ajuns doar să le descărcaţi, să le printaţi şi să vă bucuraţi de ele împreună cu copiii din familiile voastre, aflând care sunt noile aventuri ale lui Jester şi colorând ilustraţiile.
Image and video hosting by TinyPic
Pentru alte informaţii despre acest proiect frumos, vizitaţi site-ul:
http://blogpovestealuijester.blogspot.ro/


Ştiţi că de obicei nu îndrăznim să apelăm la voi, dar de data aceasta, dacă aveţi un blog de cărţi şi nu numai, vă rugăm, dacă doriţi, să distribuiţi informaţii despre Jester şi lumea lui, să faceţi o postare şi să ajutaţi ca acest proiect să devină cât mai cunoscut. Sau dacă nu aveţi blog, distribuiţi informaţia pe site-urile de socializare, informaţi cunoscuţii, etc. Chiar dacă poate în familia voastră nu sunt copii care se vor bucura de poveşti, în ţară cu siguranţă sunt o mulţime. Iar voi veţi ajuta să aduceţi zâmbete pe chipurile lor inocente. :) Mulţumim!

Povestea lui Jester.. sau cum pot lucra inimile pentru copii.

Read More

miercuri, noiembrie 27, 2013

Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. 

Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi.
Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.
1. Cum ai devenit scriitor?
În copilărie visam să mă fac zugrav, ca tata, dar tot timpul făceam boacăne când mă duceam cu el la muncă să-l ajut. Mereu mă împiedicam de cutiile cu vopsele sau rămâneam blocat în vreun colţ din care nu puteam ieşi decât călcând pe vopsea proaspătă. Mi-am dat seama destul de repede că zugrăvitul mă plictisea. În adolescenţă am citit câteva cărţi în al căror univers reuşeam să mă scufund complet. Una a fost Bătrânul şi marea, alta a fost Gilbert Grape. Când citeam cărţile acelea mă gândeam “Asta mi-ar plăcea să fac.” Mi-au trebuit şapte ani ca să reuşesc să public şi m-am confruntat zilnic cu eşecuri. Mă bucur însă că acele eşecuri şi refuzuri s-au petrecut. M-au făcut să înţeleg că ceea ce scriam nu era suficient de bun, astfel încât m-am străduit să mă perfecţionez.

2. Ai anumite obiceiuri atunci când scrii?
De fapt, am doar două. Prima este să nu fiu leneş, când mă scol la şapte dimineaţa şi mă străduiesc să termin în jur de 11.30. Dar de fapt durează până spre prânz (cu ceva timp pierdut la mijloc). Apoi fac o pauză lungă şi mai lucrez câteva ore după amiaza. Celelălat obicei e chiar contrariul. Am perioade de lenevie când încep să scriu pe la 10 şi lucrez mai mult după amiaza.
Aceste obiceiuri mi se schimbă doar când incept sau termin o carte. Atunci lucrez mai mult noaptea. Nu sunt în stare să mă apuc de o carte dis-de-dimineaţă, din simplul motiv că sunt mult mai puţin încrezător în forţele mele când mă trezesc. Când termin o carte stau până târziu şi lucrez chiar toată noaptea, pur şi simplu din disperarea de a termina odată.

3. Care a fost inspiraţia pentru Hoţul de cărţi?
Hoţul de cărţi  trebuia să fie o carte mică, doar circa o sută de pagini. În copilărie tot auzeam poveşti despre München şi Viena din timpul războiul, când părinţii mei erau copii. Două dintre poveştile spuse de mama m-au marca. Prima era despre bombardarea Münchenului şi a cerului în flăcări, despre cum totul devenise roşu. A doua era despre ce văzuse ea…
Într-o zi a auzit un zgomot infernal venind de pe strada principală şi când a fugit să afle ce se-ntâmpla, a văzut cum erau mânaţi evreii spre Dachau, spre lagărul de concentrare. În ultimul rând se afla un bătrân, numai piele şi os, care nu reuşea să ţină pasul. Un băiat a văzut asta şi a alergat spre el, dându-i o bucată de pâine. Bătrânul a căzut în genunchi, i-a sărutat băiatului picioarele şi i-a mulţumit… Dar un soldat a observat scena şi s-a apropiat, smulgând pâinea din mâna bătrânului şi biciuindu-l pentru că o acceptase. Apoi l-a fugărit pe băiat şi l-a lovit şi pe el. O clipă în care au existat laolaltă bunătate nemaipomenită şi cruzime inimaginabilă, care mi s-a părut o descriere excelentă a naturii umane.
Când mi-am amintit de aceste două poveşti mi-am dorit să le includ într-o carte mai mică, după cum spuneam. Dar rezultatul a fost Hoţul de cărţi, care a ajuns să însemne mult mai mult pentru mine decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Indiferent ce s-ar spune despre carte, de bine sau de rău, eu ştiu că este ce am putut da mai bun din mine, şi nu cred că un scriitor poate să-şi ceară sieşi mai mult de atât.

4. Când vrei să te relaxezi, să mai scapi de scris, ce faci?
Pentru că locuiesc în Sydney, m-am apucat din nou să fac surfing. Una dintre cele mai frumoase amintiri de când eram mai mic este când am reuşit prima dată să prind un val, iar fratele meu mă încuraja de pe mal. Mulţi ani mai târziu m-am reapucat de surfing şi îmi place, cât vreme valurile sunt suficient de mici… Îmi place şi să mă uit la filme, mai ales când mă lupt cu câte o poveste. Câteodată mă uit de mai multe ori la un film, pe de o parte urmăresc acţiunea, pe de alta mă gândesc la carte.

5. De unde îţi vine inspiraţia?
Obişnuiam să mint despre asta, dar acum chiar ştiu… M-am apucat de scris la şaisprezece ani. Acum am peste 30. Deci ideile îmi vin din paisprezece ani de gândit la ele.

Cum vi se pare ediţia de film? I love it!!

“Hoţul de cărţi” de Markus Zusak - ediţie de film! + surpriză!

Read More

luni, noiembrie 25, 2013

Quote Line (208)

Read More

Cu siguranță, Katniss (”Jocurile Foamei”) și John (”Eu sunt numărul patru”) și alte personaje care au zugrăvit multe cărți publicate de editura Nemira cu curajul și determinarea lor, ar fi mândri de armata noastră pe care am creat-o pentru a lupta de Hallowen cu forțele malefice.
Iar acum a venit momentul să vă premiem doi dintre voi.


Câștigătorii sunt:
22.septembrie și karina alesya

UPDATE! Pentru că 22.septembrie nu a trimis datele nici până acum, noua câştigătoare este Lupu Diana. Felicitări! Ai la dispoziţie 2 zile să ne trimiţi datele!

Felicitări! Așteptăm un mail cu toate datele personale, inclusiv un număr de telefon, pe adresa alexya_fanfics@yahoo.com. Aveți la dispoziție 5 zile pentru a trimite datele. În caz contrar, vom alege alți câștigători.
Pentru a vedea lista integrală cu participanți, intrați AICI.

Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi pe parcursul acestei perioade înfricoșătoare!

Mulțumim sponsorului nostru, Editura Nemira, fără de care acest concurs nu ar fi avut loc.
Image and video hosting by TinyPic

UPDATE! Câştigător nou! - Câștigătorii concursului de Halloween!

Read More

vineri, noiembrie 22, 2013

Image and video hosting by TinyPic

Editura Leda: Gaudeamus online

Read More

Black Friday!

Read More

luni, noiembrie 18, 2013

Quote Line (207)

Read More

vineri, noiembrie 15, 2013

”Sărutul din umbră” (Meredith Gentry #1) de Laurell K. Hamilton
Păşiţi într-o lume incitantă, senzuală, deopotrivă ameninţătoare şi frumoasă, plină de plăceri lumeşti şi magie fascinantă, în care abundă pasiunile mistuitoare ale fiinţelor nemuritoare venerate cândva drept zei sau demoni.
Prinţesa Meredith NicEssus fuge de la Curtea Zânelor Unseelie, lăsându-şi în urmă familia şi trecutul.
Sub pseudonimul Meredith Gentry, ea lucrează în Los Angeles ca detectiv particular specializat în crime supranaturale. Dar pe urmele sale se află asasinul reginei, trimis să o aducă înapoi, cu sau fără voia ei. Dintr-odată, Meredith se trezeşte în postura de pion în planurile puse la cale de malefica sa mătuşă.
Misiunea ei: să se bucure constant de compania celor mai frumoşi bărbaţi nemuritori din lume.
Recompensa: coroana şi şansa de a supravieţui.
Pedeapsa pentru eşec: moartea.

„O serie nouă de romane intens erotice, în care se amestecă supranaturalul şi intriga poliţistă…” –Publishers Weekly
CLICK AICI PENTRU A PRECOMANDA CU 25% REDUCERE ŞI TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER!

Precomandă ”Sărutul din umbră” (Meredith Gentry #1) de Laurell K. Hamilton

Read More

Luni, 18 octombrie, ora 17.00, în Foaierul Teatrului de Animaţie Ţăndărică va avea loc lansarea a trei volume ce fac parte din colecţia Yorick de la Editura Nemira, „Academia Itinerantă Andrei Șerban – Cartea Atelierelor”, „Munca actorului cu sine însuşi” de Konstantin Sergheevici Stanislavski şi „Nocturne” de George Banu.
„Cartea Atelierelor“ documentează cele patru ediții ale Academiei Itinerante Andrei Șerban, la care au participat actori, regizori, scenografi, artiști vizuali, critici de teatru și jurnaliști care depun mărturie despre acest fenomen unic, susținut financiar de ICR New York, echipa lui Horia-Roman Patapievici, care semnează prefața cărții. Volumul coordonat de Monica Andronescu și Cristiana Gavrilă cuprinde texte de Peter Brook, Corina Șuteu, Tatiana Niculescu Bran, George Banu, Nicky Wolcz, Mircea Cantor, Sanda Manu, Ion Caramitru, Alice Georgescu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria, Andreea Bibiri, Lucian Maxim, Cosmina Stratan, Bogdán Zsolt, martori ai atelierelor şi creatori ai unei experienţe colective indefinibile.
Volumul „Munca actorului cu sine însuşi”, prefațat de cunoscutul regizor Yuri Kordonski, reprezintă un gest necesar de restituire a „Bibliei“ teatrului modern. Publicată în Colecția Yorick a Editurii Nemira, noua ediție vine în întâmpinarea tuturor profesioniștilor și amatorilor din sfera artelor spectacolului la mai mult de o jumătate de secol de la apariția primei ediții în limba română. „Prezenta traducere se vrea mai cu seamă o platformă de dezbatere, o provocare pentru noi interpretări şi pentru redescoperirea <sistemului>, respectând pe cât posibil, stilul lui Stanislavski, dar transpus într-o limbă română contemporană, pentru o mai bună fluenţă a lecturii şi înţelegerii conceptelor şi exemplelor expuse“, explică Raluca Rădulescu.
În albumul de artă „Nocturne” George Banu descoperă şi comentează nopţile picturii moderne, solitare şi individuale, de la C.D. Friedrich la Van Gogh, de la Paul Klee la Marc Chagall. În același timp, George Banu pune în lumină atracţia marilor regizori pentru experienţa nopţii teatrale a cărei seducţie, de la Kantor şi Wilson, Chéreau şi Măniuţiu, se generalizează azi. Nopţile tablourilor, nopţile scenelor comunică pe fond de căutare şi rătăcire.

Cele trei volume se găsesc în toate librăriile Nemira din ţară, precum şi în toate librăriile partenere.

Invitație din partea Editurii Nemira și Teatrul de Animaţie Ţăndărică

Read More

În perioada 20 – 24 noiembrie, Editura Nemira participă la Târgul Gaudeamus. Ca în fiecare an, Nemira a pregătit cititorilor numeroase surprize, de la noutăţi editoriale la oferte promoţionale şi evenimente de lansare mult aşteptate.
Astfel, cei care vor ajunge la standul Editurii Nemira vor putea alege cărţi din cele peste 700 de titluri pregătite, vor putea beneficia de reducerea generală de 25%, oferta 2+1 cadou şi de reducerea de 35% pentru pachetele cadou şi vor participa la două zile de evenimente alături de autori de excepţie.

Sâmbătă – 23 noiembrie
Ora 13:30 – Lansare album de artă „Nocturne” de George Banu. Vor vorbi : George Banu, critic de teatru, Ruxandra Garofeanu, critic de artă, şi Valentin Nicolau, directorul Editurii Nemira.
Ora 14:30 – Lansare „Almanahul Anticipaţia 2014”. Vor vorbi: Alexandru Mironov, scriitor,  Ioan Albescu şi Forin Pîtea, scriitor.
Ora 15:00 –  Prezentarea Revistei „Colecţia dePovestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia” (CPSF) şi a Colecţiei Nautilus (The best SF & Fantasy). Va vorbi: Marian Truţă, coordonatorul revistei CPSF şi scriitor de literatură SF.
Ora 15:30 – Lansare carte „La galop prin piramidă” de Liviu Radu. Vor vorbi: Michael Hăulică, scriitor, şi Oliviu Crâznic, scriitor.
Ora 16:00 – Lansare carte „Aşteptând înGhermana” de Dănuţ Ungureanu. Vor vorbi: Dănuţ Ungureanu, scriitor, Ştefan Ghidoveanu şi Florin Pîtea, scriitor.

Duminica – 24 noiembrie
Ora 13:00 – Lansare carte „Sunetul de referinţă şi arca muzicii occidentale” de Mircea Tiberian. Vor vorbi: Mircea Tiberian, Florian Lungu, critic de jazz şi Marian Drăghici, poet.
Ora 14:00 – Lansare volum de poezii „111 cele mai frumoase poezii” de Nichita Stănescu. Vor vorbi: Felix Nicolau, Georgeta Drăghici, Nicu Alifantis, Cosmin Perţa, Dan Mircea Cipariu, Bogdan Hrib.
SURSA


De asemenea, cei de la editura Nemira au și niște promoții super:

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Evenimentele Editurii Nemira la Târgul Gaudeamus 2013

Read More

joi, noiembrie 14, 2013

Quote Line (206)

Read More

miercuri, noiembrie 13, 2013

OMG!! Nu am fost mulţumită de cast, recunosc, dar îmi place mult de tot trailerul! E awesome! Theo e chiar frumos, îmi place tonul vocii lui patrunzătoare, şi chiar dacă e mai mare decât Four din carte e ok acum, pentru că am înţeles că au mai mărit vârsta personajelor din film, nu sunt adolescenţi toţi. Ce părere aveţi? Eu una abia aştept filmul!

Filmul Divergent: Trailerul oficial!

Read More

Am dat din întâmplare peste prima parte a acestei rubrici şi mi-am dat seama că uitase complet de ea! Cât de aiurită pot fi! Mai ales că prima postare a "prins destul de bine la public" şi chiar îmi propusesem atunci să o continui. Dar nu e nimic, mai bine mai târziu decât niciodată, nu? 

Girl with a Pearl Earring
Delft, Olanda, 1665. Dupa ce tatăl său, un pictor de ţigle, este orbit de o explozie, Griet, în vârstă de numai 17 ani, trebuie sa muncească pentru a-şi întreţine familia. Se angajează ca servitoare în casa lui Johannes Vermeer, treptat atragându-i atenţia stăpânului sau. Deşi aflaţi în lumi diferite ca educaţie şi status social, Vermeer observa intuitia lui Griet in ceea ce priveste culorile si lumina si o va atrage incet catre misterioasa lume a picturii.
Vermeer este un perfectionist, luandu—i adeseori luni intregi pentru a termina un tablou, Vicleana sa soacra, Maria Thins, incearca din rasputeri sa mentina stiulul de viata opulent al familiei, pe seama banilor de pe picturile sale. Observand inspiratia pe care Griet i-o insufla, Maria ia decizia periculoasa de a incuraja relatia dintre cei doi. Aruncata intr-o casa catolica, stapanita de Catharina, sotia labila a pictorului, si inconjurata de o ceata de copii curiosi, Griet este singura si neprotejata.
Maleficul van Ruijven, protectorul financiar al pictorului, observand intimitatea dintre cei doi, comanda un tablou in care sa fie zugravita Griet. Doar ea. Rezultatul va fi una dintre cele mai mari opere de arta realizate vreodata, insa cu ce pret?
3 nominalizari la Premiul Oscar!
Cea mai buna scenografie, cea mai buna imagine, cele mai bune costume.
Cartea după care e realizat:
The Other Boleyn Girl
O poveste somptuoasă şi senzuală despre intrigi, dragoste şi trădare, derulată pe fundalul unui moment definitoriu pentru istoria Europei, "CEALALTĂ MOŞTENITOARE BOLEY" este povestea a două frumoase surori, Anne (Natalie Portman) şi Mary Boleyn (Scarlett Johansson), care, împinse de ambiţia oarbă a familiei, intră în competiţie pentru iubirea lui Henry al VIII-lea (Eric Bana), un rege chipeş şi plin de pasiune.
Deşi în final ambele femei vor ajunge în patul regelui, numai una va reuşi să urce pe tron, dar pentru o domnie scurtă şi tulbure, încheiată tragic de călău, cu o singură lovitură de sabie.
Cartea de care îmi aminteşte:
The Diving Bell and the Butterfly
Jean-Dominique Bauby are 43 de ani şi este un tată de familie fericit. Dar suferă un atac cerebral şi, după ce se trezeşte din comă, îşi dă seama că a rămas paralizat complet. Bărbatul nu mai poate decât clipi. Cu ochiul stâng. Clipind din ochi pentru fiecare literă a alfabetului, Bauby scrie o carte, Scafandrul şi fluturele, frescă a trăirilor sale din trupul care nu-i mai este decât o închisoare.
“Oare înainte am fost orb şi surd sau a fost nevoie de lumină necruţătoare a dezastrului, ca să îmi pot găsi adevărata natură?”, se întreabă Jean-Dominique Bauby, adresându-se atât lui însuşi, cât şi nouă, tuturor. E nevoie să suferi de “sindromul locked-in” pentru ca o fiinţă omenească să devină conştientă şi să îi facă pe ceilalţi să empatizeze? Trebuie să ne îmbolnăvim, pentru ca îngerii să apară şi să ne ajute?”
Când Jean-Dominique era un membru al societăţii sănătos, inteligent şi viguros, era scriitor. Nu era nimic altceva decât un autor care lucra în conformitate cu standardele succesului social. După ce a paralizat şi a renăscut sub formă de ochi - punctul de vedere a ceea ce el numeşte “fluturele” - a pornit în căutarea vieţii sale şi a paradoxurilor vieţii, realizând o lucrare care are un efect uriaş asupra tuturor celor care o citesc. 
Cartea după care e realizat:
Now is Good
Filmul prezintă povestea Tessei, o fată de 17 ani diagnosticată cu leucemie în stadiu terminal. Determinată să facă fiecare moment să conteze, ea alcătuiește o listă cu lucruri pe care un adolescent normal le-ar experimenta inclusiv consumul de droguri și pierderea virginității. În timp ce familia ei se confruntă cu frica și durerea, fiecare în felul lui, Tessa explorează o lume nouă. Să se îndrăgostească de Adam, noul ei vecin, nu a fost pe lista ei, dar se dovedește a fi cel mai important lucru dintre toate.
Cartea după care e realizat:
Oz: The Great and Powerful
"Grozavul şi puternicul Oz" (Oz: The Great and Powerful), noua producţie cinematografică marca Disney, ilustrează originile iubitului personaj, creat de L. Frank Baum, acum mai bine de 100 de ani.
Povestea începe odată cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prăfuitul Kansas. Acesta ajunge astfel pe Tărâmul lui Oz, un loc plin de viaţă şi crede că a dat norocul peste el: aici ar putea deveni faimos şi s-ar putea îmbogăţi. Însă, în scurt timp, cunoaşte trei vrăjitoare de-ale locului, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care nu sunt sigure că acesta este marele vrăjitor pe care îl aşteptau cu toţii.
Fără să vrea, magicianul devine implicat în problemele noii lui ţări şi ale locuitorilor acesteia şi trebuie să îşi folosescă talentul şi farmecele pentru a deosebi binele de rău, înainte să fie prea târziu. Astfel, Oscar se transformă în "Grozavul şi Puternicul Magician din Oz" şi în acelaşi timp, devine un om mai bun.
Cartea de care îmi aminteşte:
The Painted Veil
Londra, 1922. După ce descoperă că-l înşeală cu un alt bărbat, soţul lui Kitty Fane (Naomi Watts), un cunoscut bacteriolog (Edward Norton), o duce într-un îndepărtat teritoriu chinez, unde încearcă să combată devastatoarele efecte ale holerei. O călătorie iniţiatică în timpul căreia tânăra femeie va înţelege adevăratul sens al vieţii şi al dragostei şi va ajunge să se descopere pe sine însăşi.
Pentru Kitty superficialitatea burgheziei londoneze conferă refugiul ideal. Din momentul în care familia a refuzat să-i mai susţina modul de viaţă capricios, singura ei scăpare a venit din partea lui Walter, doctorul timid care a cerut-o de soţie şi i-a propus să se mute la Shanghai. La prima vedere Walter degajă elaganţă şi bunele maniere ale gentlemanului perfect. Un intelectual introvertit, dar care ştie să profite de beneficiile conferite de statutul de doctor.
Pentru Walter căsnicia sa cu Kitty însemna redefinirea sensului vieţii. Dedicat muncii sale şi aparent un tip stângaci, Walter avea sa descopere aspectul mistuitor al iubirii orbite de gelozie, în momentul în care s-a lovit de infidelitatea soţiei sale. Cu doua staruri de talia talentatului Edward Norton (dublu nominalizat la Oscar şi câştigător a alte 14 premii) şi a promiţătoarei Naomi Watts (nominalizată la Oscar şi câştigătoare a alte 28 de premii), "Vaăul pictat" se bucură şi de un scenariu impresionant semnat de Ron Nyswaner, cel care în 1993 primea Oscarul pentru Cel mai bun scenariu, cu filmul Philadelphia.
Cartea după care e realizat:
Diana
Filmul Prinţesa Diana rememorează ultimii doi ani de viaţă ai celei mai îndrăgite prinţese din istorie. 
Regizat de Oliver Hirschbiegel, filmul relatează o poveste de dragoste impresionantă, dar şi felul în care printesa şi-a găsit adevărata fericire, bucurându-se de simpatia unei lumi întregi prin personalitatea copleşitoare şi campaniile umanitare susţinute. 
Naomi Watts, nominalizată la Oscar pentru rolul din Paradisul spulberat, interpretează rolul frumoasei Diana.
Cartea de care îmi aminteşte:
Silver Linings Playbook
Pat este un fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înşelat şi părăsit de soţia lui, Nikki. Mutându-se sub acelaşi acoperiş cu părinţii lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni şi este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.
Vechii prieteni ai profesorului şi-au întemeiat între timp familii, tatăl lui este mereu într-o dispoziţie proastă fiindcă este fan al echipei de fotbal american Philadelphia Eagles care pierde un meci după altul, iar psihiatrul cu care face şedinţe de terapie îl şochează pe Pat recomandându-i adulterul ca metodă de vindecare.
Situaţia se schimbă atunci când Pat o cunoaşte pe vecina Tiffany, o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toţi colegii de serviciu după ce moartea soţului i-a cauzat o depresie severă. Afecţiunile mintale cu care se confruntă amândoi îi apropie pe Tiffany şi Pat, care devin prieteni şi încep să aibă sentimente profunde unul faţă de altul.
Cartea după care e realizat:
Ender's Game
Într-un viitor nu foarte îndepărtat, o rasă extraterestră ostilă atacă Pământul, salvatorul planetei fiind comandantul flotei internaţionale, Mazer Rackham (Ben Kingsley). Un nou atac este însă iminent, iar colonelul Graff (Harrison Ford) şi Armata Internaţională trebuie să găsească cel mai puternic luptător care să oprească invazia.
Spre uimirea tuturor, salvarea stă în mâinile lui Ender Wiggin (Asa Butterfield), un tânăr timid, dar incredibil de inteligent. El învaţă rapid strategii de luptă dificile, impunându-se în faţa tuturor colegilor lui şi devenind astfel marea speranţă a forţei armate.

Cartea după care e realizat:
On the road
Dean și Sal sunt promotorii Generației Beat de poeți americani. Ei caută ”Ceva-ul” într-un ritm alert, ca și cum ar fi într-o amețitoare cursă de montagne rouse. A doua zi de după înmormântarea tatălui său, Sal Paradise, un new-yorkez care aspiră să fie scriitor, îl cunoaște pe Dean Moriarty, un tânăr fermecător căsătorit cu foarte libera și foarte seducătoarea Marylou. Relația dintre Sal și Dean se încheagă imediat foarte strâns. Deciși să nu se lase prinși într-o viață blazată sau prea strâmtă pentru ambițiile lor mari cei doi prieteni se rup de toate și o pornesc la drum, împreună cu Marylou. Ei vor să cuncerească lumea, să cunoască oameni și pe ei înșiși.

Cartea după care e realizat:
Descrierile filmelor au fost preluate de pe Cinemagia.

Promit solemn că următoarea postare din rubrică nu va mai dura atât până să apară! :D

Filme pe care orice iubitor de cărţi ar trebui să le vizioneze! (2)

Read More