sâmbătă, septembrie 07, 2013

"Nopți de patimă" (Frăția Pumnalului Negru #1) de J.R. Ward - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.

"Nopți de patimă" (Frăția Pumnalului Negru #1) de J.R. Ward
BESTSELLER NEW YORK TIMES
Serie tradusă în 24 de limbi
„Un adevărat regal pentru fanii poveştilor de dragoste!”Nicole Jordan
La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor, formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru. Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampire pursânge de pe Pământ…
Pradă unui sentiment de nelinişte care îi invadează trupul şi mintea, Beth Randall se trezeşte fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar curând tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…
„Un roman uluitor, care creează dependenţă din prima clipă. Această carte este un vârtej nebun de personaje captivante, dar şi o seducătoare poveste erotică. Am fost pe de-a-ntregul cucerită de Frăţia Pumnalului Negru. Dragi iubitori de romane dark fantasy, este tot ce aţi visat!”LYNN VIEHL
„J.R. Ward a creat două personaje absolut minunate, un vampir sexy şi tulburător, chinuit de dureri sufleteşti, şi o femeie curajoasă, pasională, care se dovedeşte a fi sufletul lui pereche.”NICOLE JORDAN
A fost odată ca niciodată povestea unei frumoase și a unei bestii, o poveste atât de interesantă și fascinată, încât te face să parcurgi cu usurință filele ei. Frumoasa este prototipul acelei fete minunate atât trupește, cât și sufletește. Frumusețea îi învăluie trupul și îi dă putere caracterului. Pare o fată simplă, dar demnă de multe calități precum loialitatea, curajul, dragostea.
Cât despre bestie... este acel monstru de care ne simțim atrași, până ce ne cutremurăm în fața adevăratei măști. Este atât de rece și negru la suflet, încât duritatea și magnetul cu care te hipnotizează sunt deplasate pe lângă puterea întunericului din inima lui.
Împreună... formează o intrigantă poveste a unei frumoase și a unei bestii a secolul douăzeci și unu, care te sustrage cu totul în carte a cărui nume este declarația unei mărturisiri adevărate: "Nopți de patimă" de J.R. Ward
"Nopți de patimă" este o carte ce ilustrează o operă de artă, complexitatea ei fiind punctul forte. Nu este o simplă poveste cu vampiri. Este o serie ce promite multe cu ajutorul originlității de care a putut da dovadă autoarea în crearea ei. 
Noaptea este părtașă unui război între vampiri și exterminatori, fiecare specie având ca scop supraviețuirea și ereditarea dușmanilor. Din cauza acestei lupte continue, a fost necesară crearea unei armate pentru a combate distrugerea speciei vampiri. Aceasta se numește Frăția Pumnalului Negru și chiar dacă este formată din doar șapte vampiri, ei sunt cei mai terifianți, puternici, plini de propriile lor povere și blesteme, formând însăși negura sufletească ce îi îndeamnă să fie niște războinici de elită, gata să extermine tocmai rasa cu aceeași denumire, o denumire ce și-au ales-o ființele umane fără suflet care au o singură menire: moartea vampirilor.
Vampirii lui J.R. Ward sunt foarte fascinanți deoarece ei nu pot fi creați. În momentul în care împlinesc douăzeci și cinci de ani, va avea loc tranziția care ajută la transformarea completă în vampir, o transformare atât de dureroară, încât mulți nu îi supraviețuiesc. De asemenea, ei se hrănesc cu sânge de vampir, cel de om nefiind benefic cu adevărat. Fapt pentru care, fiecare vampir este nevoit să își găsească perechea aleasă  pentru ca specia lor să trăiască cu adevărat.
În tot acest timp, ei sunt apărați de Frăția Pumnalului Negru, o bandă a căror vampiri sunt conduși de însuși regele lor, singurul vampir cu sânge pur, Wrath. Însă oricât de mult se așteaptă revendicarea tronului de promițătorul rege, inima lui Wrath este condusă de răzbunare și ură, o ura ce sporește mult mai puternic în momentul în care unul dintre frați este omorât într-un mod neonorabil de către exterminatori.
Acest lucru declanșează explozia schimbărilor în viața fraților, a vampirilor, a exterminatorilor... și în special a lui Wrath, care ajunge să aibă sentimente față de fata decedatului său frate, a cărei tranziție este pe cale să înceapă, având însă minime șanse de supraviețuire fără sângele lui Wrath, din cauza deplorabilei ei geneze: jumătate-vampir, jumătate-om.
Din momentul în care bestia o privește pe frumoasa Beth, în momentul în care mirosul ei îl ademenește către ea, în momentul în care se aproprie cu adevărat de voluptatea trupului și a caracterului ei, bestia este condamnată să se umanizeze. Patima care pune stăpânire pe amândoi când are loc prima întâlnire este o de intensitate izbitoare. Felul în care se atrag unul pe altul în dansul pasiunii este minunat, chiar dacă în ochii noștri pare puțin imposibil. Însă foamea ce pune stăpânire pe amandoi poate fi potolită doar cu ajutorul fiecăruia, iar asta nu poate fi explicată, ci trăită.
Totuși, problemele ce apar pe parcurs sunt nicidecum puerile. Pe lângă faptul că frații se văd îndatorați să rezolve cât mai curand decapitarea exterminatorului care l-a ucis pe Darius, tatăl lui Beth, dar totodată și fratele lor, nici exterminatorii nu stau de pomană, lucrând intens la următoarea mișcare ce va fi dureroasă pentru vampiri.
Ce face Wrath și Beth între timp? Wrath se luptă cu proprii demoni și propriile temeri, iar Beth se luptă cu propriul ei monstru, bestia de care se simte atrasă și nu doar cu trupul. Discuțiile și comportamentul lor este amuzant, amintindu-mi cu drag de povestea ”Frumoasa și Bestia”. Wrath nu știe să se facă înțeles cu ajutorul cuvintelor, în timp ce Beth nu știe dacă poate să facă față la adevărul crunt: este o viitoare vampir, având un tată mort, un tată ce a iubit-o toată viața lui, fără să poată cu adevărat să o cunoască. Iar asta nu e tot. Ceilalți frați a căror nume sunt atât de rare și unice - Tohrment, Vishous, Rhage, Phury, Zsadist -, sunt personajele ce oferă cărții atât mister, suferință, cât și amuzament, unitate. Deși aparențele ne dau iluzia unor războinici însetați de sânge, având scopul de a distruge totul în jurul lor, esența sufletelor este înfiorător de frumoasă. Fiecare în parte poarta propriul blestem, însă împreună formează o familie. Împreună pot fi ei însuși, fără să se jeneze de defectele și vulnerabilitatea fiecăruia. Iar acest lucru m-a făcut să îi ador pe fiecare în parte. Pentru propria poveste, propriul suflet, iar impreună... propriul univers.
Un univers ce poate fi deschis și în fața unui simplu om ca Butch, prieten bun a lui Beth, un bărbat de nădejde, curajos, loial, sătul de propria dramă... ajugând astfel să se potrivească ca o mănușă în lumea vampirilor.
Iar tocmai în lumea asta nenorocită de războiul interminabil, dragostea ia viață... tocmai în bestia fără suflet și în frumoasa curajoasă, ce nu dă în spate într-un asemenea moment. Momentele dintre ei sunt hilare, pline de erotism și dragoste, ajungând astfel să te îndrăgostești de ei ca un întreg. 
Însă întrebările rămân în inima fiecărui cititor: vor reuși să iasă învingători din lupta cu exterminatorii? Vor mai pierde un alt frate, sau chiar pe însuși regele lor? Va supraviețui Beth tranziției? Oare Wrath și Beth vor avea finalul de vis al poveștii ”Frumoasa și Bestia” sau împedimentele vor fi prea indestructibile?
Cufundați-vă și veți putea fi părtași la o poveste fascinantă.

O carte ce te uimește cu complexitatea ei, ce te fascinează cu lumea supranaturala ce dăinuie noaptea, ce te îndeamnă să îndrăgești relațiile ce există cu stăruință și devotament... și iubirea ce se naște, pentru a da culoare negrului nopții. 

~ Mulţumesc Editurii Leda pentru şansa de a citi această carte! ~
Take care,
Alexya

16 comentarii:

  1. Geniala recenzie, ca intotdeauna. Cartea asta pare si mai buna dupa ce am citit parerea ta.
    Sper doar sa fac rost de ea cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa recenzie!! :D
    Am citit si eu cartea si este absolut geniala!! Se stie cand va aparea si volumul urmator?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce, prima data cand am citit despre aceasta carte, nu prea m-a atras. Totusi, dupa recenzia ta, parca incep sa ma gandesc sa-i dau o sansa si sa o trec pe lista cu carti de citit :-?

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place recenzia ta, interesanta, cartea pare o poveste cu Frumoasa si Bestia in varianta moderna, insa cu vampiri. Mi-ai starnit interestul,numai daca nu as fi atat de pornita impotriva cartilor cu vampiri, poate ar trebui sa citesc o carte cu vampiri sa vad de ce toata lumea a fost si este fascinata de genul asta de carti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o problema cu genul acesta de carti,dar sper ca in curand o voi remedia

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveam de gand sa renunt la cartile SF pentru o perioada, dar dupa aceasta recenzie se pare ca va trebui sa aman putin. Abia astept sa o citesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Credeam ca este un roman care merge pe aceeasi directie ca si ultimele carti slabe aparute cu vampirasi. Sunt curioasa, este o trilogie? Nu ma avant inca sa o cumpar inca nu sunt convinsa ca nu reprezinta doar o copie a ceea ce exista deja pe piata cartilor cu vampiri

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Apy, nu stiu daca e geniala :)), dar ma bucur ca te-a facut sa ii dai o sansa cartii :D. Eu am inceput-o cu scepticism, dar pe parcurs, am inceput sa o ador.

    @ Andreea Ilie, multumesc mult. Se pare ca nu sunt singura careia i-a placut cartea :)). Nu stiu cand va aparea urmatorul volum, insa stiu ca 11 volume sunt publicate deja in strainatate si mai urmeaza inca urmatorul volum in 2014, iar acesta nu cred ca e ultimul pe lista.

    @ Delii, sper sa faci rost de ea :D.

    @ Veronica, si pe mine m-a speriat putin ideea de a citi inca o serie cu vampiri, dar aceasta serie este originala. Nu spun ca celelalte nu sunt frumoase, deoarece fiecare serie in parte are ceva doar al ei. Insa "Fratia Pumnalului Negru" aduce mult mai multe elemente noi si interesante.

    @ rosia_lady, ma bucur ca ti-am starnit interesul, chiar daca esti impotriva cartilor cu vampiri :P. Pot spune ca am citit si eu foarte multe serii cu vampiri si ai crede ca m-am saturat de ele, dar nu este asa. Nu neg ca mi-ar placea cateodata sa fac o pauza de la ele, dar sunt frumoase in felul lor. Sper sa ii dai o sansa. Poate te va surprinde intr-un mod placut.

    @ krisszu, pe multi i-am auzit cu problema asta :)). Poate daca vei incepe sa citesti o carte de genul, iti va placea. Trebuie doar sa incerci :D.

    @ Lupu Diana, te inteleg perfect. Problema e ca apar atat de multe carti care merita citite si din pacate timpul merge fara voia noastra prea rapid, de parca si-a propus sa castige cel mai lung maraton de alergat :)).

    @ Paun Catalina Cezarina, cum i-am spus Andreeei mai sus, seria contine 11 volume publicate deja, plus inca unul in curs de scriere. Si nu cred ca este ultimul care va mai aparea.
    Am citit multe serii cu vampiri. Nu pare sa se asemene deloc cu una dintre ele. Poate nu am citit destule :)). Sper din suflet sa te convingi ca aceasta carte merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deja dau bir cu fugitii cand aud de 11 carti:-) :-) :-) nu e deloc incurajator-:-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alexya cred ca toti participam la un maraton de alergat. Mereu ne grabim sa facem unele lucruri, uneori lipsite de importanta si ne plangem ca nu avem timp, iar lucrurile care ne pasioneaza cu adevarat, precum cititul trec adeseori pe locul al doilea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intotdeauna am iubit cartile supranaturale cu vampiri si alte fiinte mitologice, ele fiind primele carti care m-au condus in aceasta lume a fantasticului etern. Cartea pare cladita pe un schelet solid iar recenzia este ca intotdeauna foarte bine construita si cu repere importante ce te introduc in carte, chiar daca nu stii nimic din ea. Fekicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Singurele carti despre fiinte supranaturale / vampiri pe care le-am citit sunt cele din seria Sookie Stackhouse de Charlaine Harris (tradusa la noi ca seria "Vampirii Sudului"). Si pe acestea le-am citit doar ca urmare a vizionarii serialului True Blood (adaptat dupa cartile lui Charlaine Harris). Altfel as fi trecut pe langa ele; nu ma pasioneaza in mod deosebit genul. Dupa recenzia pe care ai facut-o (frumoasa si convingatoare, ca de obicei), o sa dau o sansa si acestei serii. Daca ma prinde prima carte, nu mai scap :) Asa s-a intamplat si cu Vampirii Sudului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie imi place aceasta carte,pentru ca are fiinte supranaturale in cadrul personajelor.Am auzit ca este o carte erotica,care poate fi citita doar despre cei peste 18 ani.Dar bineinteles ca nu se mai respecta nimic acum.Voi ce credeti? Asa este?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa coperta asa da impresia. Pe mine nu ma deranjeaza am trecut de mult de varsta majoratului.

    RăspundețiȘtergere
  15. buna,
    urmatoarele volume din seria fratia pumnalului negru vor mai aparea in romania ?

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!