sâmbătă, septembrie 28, 2013

"Mireasa hoțomană" de Margaret Atwood în curând la editura Leda!

O versiune provocatoare a războiului dintre sexe; amuzantă, plină de inventivitate şi suspans… o performanţă de virtuoz

“O naraţiune şlefuită cu verva, umorul, inteligenţa şi pătrunderea psihologică tipice pentru Atwood”Salman Rushdie

Miniona Tony Fremont, inteligentă şi ciudată, cu talentul de a rosti cuvintele de-a-ndăratelea ─ de fapt, ea este Ynot Tnomerf, o stângace care în copilărie a fost obligată să folosească mâna dreaptă, şi de aici sentimentul ei că se află de cealaltă parte a oglinzii ─, predă la facultate istoria militară, un subiect masculin prin excelenţă şi plin de agresivitate
Charis este o hippy vegetariană cu un suflet pur, pasionată de cristale, cândva purtând numele de Karen, care a rămas un eu ascuns, rănit şi plin de amărăciune… şi poate ceva mai violent.
Roz, bogată, şic şi zgomotoasă, dar naivă şi nesigură, are propria ei companie şi conduce un Rolls.
Aparent, cele trei nu au nimic în comun – şi totuşi, ceva le leagă: Zenia, o femme fatale cu origini străine, charismatică, lacomă şi manipulatoare, cu care au fost colege la universitate şi care, în perioade diferite, a intrat în viaţa lor, aplicând asupra lor, rând pe rând, schemele ei malefice.  Le-a câştigat simpatia, le-a trădat încrederea şi le-a exploatat slăbiciunile, iar rezultatul constant au fost pierderi financiare, distrugerea relaţiilor cu bărbaţii din viaţa celor trei, pierderea încrederii de sine, sentimentul trădării. Înainte de a le seduce bărbaţii, ea le-a sedus mental pe  cele trei, adaptându-şi poveştile trecutului şi nevoilor emoţionale ale fiecăreia, şi mimând vulnerabilitatea. Doar mai târziu şi-a afirmat Zenia lipsa de empatie: „Asta nu e cea mai utilă parte a trupului”, declară ea la un moment dat, referindu-se la inimă.
Acum însă Zenia este moartă, făcută bucăţele într-o explozie în Beirut, şi cele trei prietene se simt în siguranţă, simt că îşi pot vedea liniştite de viaţă. Sau cel puţin aşa cred ele… până în ziua când o Zenia încă seducătoare îşi face apariţia în restaurantul unde îşi iau împreună prânzul.

Romanul lui Margaret Atwood este un basm contemporan, scris cu maliţiozitate;  o lectură captivantă, plină de vervă, inteligenţă şi pătrundere, o deconstrucţie a legăturilor care există între femei – iubire, gelozie, furie, dispreţ, răzbunare, prietenie; o sondare a profunzimilor răului, făcută cu o notă de umor. Cât despre personajul care dă titlul cărţii, o aluzie feminizată la povestea fraţilor Grimm ─, ea este clasica „cealaltă femeie”, răspunsul la fanteziile bărbaţilor şi temerile femeilor, malefică într-un fel misterios şi atemporal, şi totuşi atât de maleabilă în multele ei faţete, încât devine aproape mitică. Atwood creează un monstru perfect credibil ─ căci fiecare dintre noi a cunoscut, cândva, o Zenia.

„Merită toate superlativele de la hilar la înţelept. Un adevărat tur de forţă, spiritual şi original, plin de suspans şi inteligenţă.”Booklist
„Nimeni nu cartografiază psihicul femeii aşa cum o face Margaret Atwood…”Newsweek
„Studiul lui Atwood asupra impulsurilor care fac din viaţă un chin debordează de imaginaţie, ingeniozitate şi inteligenţă.”Peter Kemp
„Amuzant, profund, emoţionant… Intriga lui Atwood e măiastră, iar umorul ei e tăios, sexy şi aspru.”Washington Post

Cartea are 640 pagini, formatul 13×20 cm, ediţia este cartonată şi preţul de listă 54,90 lei. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit.

13 comentarii:

 1. acum stiu ce-i lipsea. descrierea...da pare intortocheata, exact pe gustul meu .

  RăspundețiȘtergere
 2. Suna bine pana aici! Sunt curioasa sa aflu cum decurg vietile celor trei prietene in prezenta acelei femei fatale.

  RăspundețiȘtergere
 3. E foarte frumoasa si carte,si subiectul.Imi aduce aminte de Agatha Christie,pe care o ador.Deci,aceasta carte este pe lista mea must read.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai curioasa sunt de Alias Grace decat de acest titlu

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu cred ca este o carte foarte interesanta,hilara,ca si in parerea unui critic.Cred ca ar merita cu siguranta citita.

  RăspundețiȘtergere
 6. Alias Grace he he pe aceea am vazut-o azi in real., voiam sa pun labutele pe ea .

  RăspundețiȘtergere
 7. Kriss am auzit numai pareri bune de Alias Grace, si coperta e atractiva

  RăspundețiȘtergere
 8. Si eu am auzit pareri foarte bune despre aceasta autoare,cat si despre carte care mi se pare foarte buna.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Paun Catalina Cezarina myu, vreau si eu, dar sunt atat de multe carti incat nu stiu de unde sa incep si unde sa termin.

  RăspundețiȘtergere
 10. Da,in ultimul timp au aparut foarte multe carti bune si foarte bune,ca nici nu mai stii pe care sa le citesti cat mai repede si pe care sa le lasi deoparte pentru o scurta perioada de timp.Oricum,sunt o groaza de carti superbe. <3

  RăspundețiȘtergere
 11. Nu am citit nimic de Margaret Atwood pana acum, desi am cateva carti de-ale ei in biblioteca. Merci pentru recenzie. Astfel, mi-am amintit si eu ca o tot amanan pe Margaret Atwood si ajungea astfel tot mai jos pe lista mea de lecturi planuite,

  RăspundețiȘtergere
 12. Eu nu am nicio carte de-a lui Margaret Atwood,dar cred ca o sa mi-o procur pe aceasta cat mai repede,pentru ca mi se pare foarte interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 13. Trekking in Nepal and tours operative takes you that further way to guarantee you has an unforgettable adventure that you have been dream of. Benefit, of course there is the Acute Trek Pvt. Ltd. part of choice. We have your choose of Treks Himalaya for 3 days or 30 or more days it depending of your timetable, sleep under lodges or tent. We offer you with the best progressive Nepal Holiday information and itinerary leading focused and modified as per your requirements of Nepal Trekking. It is significant to memorize, though, it necessitate an enough level of physical homework for Nepal tour and must remembers that there is also a psychosomatic assurance in walking in mountains. Trekking in Himalaya is an attempt to encourage Nepal to the exterior world while striving to defend an aged tradition as well as conserve the surroundings for generation to come for Hiking in Nepal. Annapurna Trekking Everest Trekking Langtang Trekking Holiday Hiking in Nepal Holiday Hiking Hiking Holiday Peak Climbing in Nepal Helicopter Tour in Nepal Everest Base Camp Trek Annapurna Base Camp Trek Upper Mustang Trekking

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!