vineri, august 30, 2013

”Regii nisipurilor” de George R.R.Martin – Cartea lunii septembrie la Clubul de lectură Nemira

Clubul de lectură Nemira este locul în care pasionaţii de lectură se întâlnesc pentru a dezbate cărţile lor preferate, alături de scriitori şi editori deopotrivă! Cartea lunii august, Maşina timpului de H.G. Wells, i-a invitat pe cititori într-o călătorie în timp, în lumile imaginate de autor, „unul dintre părinţii literaturii SF”.
Prima ediţie de toamnă a Clubului de lectură Nemira va avea loc în data de 23 septembrie, la ora 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona. Cea de-a şaptea întâlnire a Clubului de lectură Nemira propune pasionaţilor de literatură o întâlnire cu scriitorul George R.R. Martin, devenit celebru în toată lumea pentru seria sa fantasy Cântec de Gheață și Foc, adaptată pentru micul ecran în serialul de suces Urzeala Tronurilor. Pentru ediția cu numărul 7 a Clubului de lectură Nemira, cititorii au ales să discute una dintre primele cărțile ale scriitorului, volumul de povestiri SF Regii nisipurilor.
Regii nisipurilor, povestirea ce dă titlul volumului, este considerată una dintre cele mai bune povestiri SF din toate timpurile, recompensată cu premii prestigioase din domeniul science-fiction (Hugo, Nebula şi Locus).  Povestirea pune în lumină o temă provocatoare a “animalelor de companie extraterestre”.  Simon Kress, un milionar excentric, deţine o colecţie de animale de companie exotice pe care o completează cu cele patru colonii de regi ai nisipurilor – creaturi asemănătoare cu furnicile şi foarte inteligente. În momentul în care Simon îi obligă pe regii nisipurilor să se lupte pentru propria sa distracţie, lucrurile încep să se precipite iar problemele apar.
Celelalte povestiri din carte, Calea Crucii şi a Dragonului, Flori-amare, În casa viermelui, Prieteni nedespărţiţi, Oraşul de piatră şi Doamna din stele, confirmă abilitatea lui Martin de a jongla cu diferite genuri de literatură, de la fantasy la science-fiction, transformându-le pe toate în adevărate capodopere. Volumul de povestiri SF Regii nisipurilor oferă cititorilor posibilitatea de a descoperi un George R.R.Martin diferit faţă de cel din Saga Cântec de gheaţă şi foc. Cartea trebuie citită pentru călătoria intensă în cele mai neobişnuite lumi şi pentru întâlnirea cu cele mai interesante fiinţe. De la triburi celtice şi vrăjitoare la yaga-la-hai și grouni, de la piloţi spaţiali şi entităţi energetice la regi ai nisipurilor, George R.R.Martin depăşeşte toate limitele imaginaţiei şi îi provoacă pe cititori să facă acelaşi lucru.
Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Clubului delectură Nemira .
Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

8 comentarii:

  1. ma bucur ca exista cluburi de lectura , la noi in oras nu prea sunt asa ceva .in realitate nu este nimic la mine in oras

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesant! Foarte tare ideea unui club de lectura si vad c au carti super ;d

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumoasa pare cartea,am mai participat la club de lectura si mi-a placut enorm. :D
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte draguta cartea.O poveste frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma intereseaza, cu siguranta daca vreau sa cumpar ceva de acest autor este seria Cantec de gheata si foc!dar este prea scumpa

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt fana a genului:cDar e chiar misto ca mai exista cluburi de lectura

    RăspundețiȘtergere
  7. Doar cei din Bucureşti au parte de chestoo faine. În Iaşi nu există un club de lectură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu tot din Iasi sunt. E atat de enervant ca cei din Bucuresti au parte de multe chestii...

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!