duminică, martie 03, 2013

"Trezită în zori de zi" (Shadow Falls #2) de C.C. Hunter - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda și o puteți comanda de AICI.

"Trezită în zori de zi" (Shadow Falls #2) de C.C. Hunter
Pătrundeți în lumea din Shadow Falls, o tabără care îi ajută pe adolescenți să-și înțeleagă mai bine talentele… speciale! Cine o vizitează nu o mai poate uita – și se schimbă pentru totdeauna…

Din momentul în care Kylie Galen ajunge în tabăra Shadow Falls, ea este obsedată de o singură întrebare: Ce fel de creatura sunt eu? Înconjurată de vampiri, vârcolaci, metamorfi, zâne și vrăjitoare, Kylie vrea să-și înțeleagă identitatea supranaturală… și ce înseamnă propriile ei puteri care înmuguresc acum. Iar în prezent are nevoie de ele mai mult ca niciodată, pentru că este urmărită de o fantomă care-i tot repetă că o persoană draga ei își va pierde viața înainte de sfârșitul verii.
Însă cele mai mari probleme i le creează propria ei inimă tulburată. Superbul vârcolac Lucas a plecat din tabară împreună cu o altă fată, dar el încă-i mai bântuie visele. Iar Derek, băiatul sexy, pe jumătate zână, care i-a fost întotdeauna alături atunci când a avut nevoie de ajutor, devine din ce în ce mai insistent și mai nerăbdător. Kylie, cu sufletul sfâșiat, știe că trebuie să aleagă între cei doi băieți.
Dar povestea romantică trebuie să mai aștepte, fiindcă o creatură venită din partea întunecată a lumii supranaturale se ascunde în Shadow Falls, amenintând tot ceea ce iubește Kylie… și aducând-o tot mai aproape de destinul ei.
Decât să vă fac un mic rezumat al cărții, am preferat să scriu descrierea de pe spatele ei deoarece consider că este foarte bine structurat în așa fel încât să vă atragă atenția, dar nici să nu dezvăluie prea multe.
Impresiile mele? De la primul volum, am știut că această serie va fi una bună. Autoarea m-a impresionat până în măduva oaselor. Și nu exagerez. Chiar dacă nu am fi reușit să îi luăm un interviu scriitoarei, tot aș fi apreciat la întreaga ei valoare această serie pentru că este minunată.
Dacă Kylie nu știa în volumul întâi ce creatură e, în al doilea volum se confruntă cu aceeași dilemă. Înainte avea doar un reper de la care putea să pornească: de la faptul că putea să vadă fantomele. Dar acum, puterile ei încep să se înmulțeasca, ajungând astfel să aibă multe opinii legate de cine e ea cu adevărat: prima dată toată lumea se gândea că ar fi un vampir, după vârcolac… iar lista continuă. La fiecare supoziție, strâmbam din nas, la fel ca Kylie. Aceasta vânătoare continuă de a se descoperi pe sine, mi-a stârnit curiozitatea, aducându-mă la culmile disperării. Simțeam nevoia să urlu la Kylie pentru a îi spune ce cred eu despre ce ar putea fi sau să ii spun ca nu se poate transforma într-o bestie cu păr mult, sau una care bea sânge - fără resentimente față de vampiri și vârcolaci. Cu cât simțeam că ne apropiam și mai mult de adevăr, cu atât mai mult mă înșelam. Misterul m-a ținut strâns legată de carte și nu mi-am dat drumul până ce nu am terminat cartea.
Față de mister, replicile amuzante dintre personaje nu lipsesc nicidecum. Certurile constante între prietenile ei cele mai bune, Della – vampir – și Miranda – vrăjitoare – , aduc un surplus de amuzament și stres pentru personajul nostru favorit. Ea este cea care le desparte sau cea care doar stă și se uită la ele cum aproape își scot ochii una alteia. Oricât de multe jigniri își aduc una alteia cele doua războinice, ele formeaza acea bază pe care Kylie se simte sprijinită atât fizic, cât și psihic. Modul în care reușesc să se înțeleaga toate trei, chiar dacă par atâta de diferite, ne demonstrează cât de minunată poate fi prietenia și cât de puțin conteaza anumite aspecte precum specia, distanța, timpul.
Până acum putem bifa mister, amuzament… iar acum urmează poveștile de iubire :D.
Oricât de mult sunt împărțită la rândul meu între Lucas, vârcolacul sexy și rau, și Derek, șarmantul și fermecătorul care e jumătate zână, în acest volum ne bucurăm mai mult de compania lui Derek. Acest fapt m-a determinat să îl îndrăgesc mai mult pe Derek. Dacă e corect pentru că îl ador pe băiatul prezent, decât pe cel absent care a dispărut cu fosta-actuala-viitoarea-nu-se-știe prietenă? Nu îmi pasă. Îl simpatizez foarte mult pe Derek și faptul că e atât de scump, fermecător, adorabil, hilar, atrăgător băiat de la care Kylie nu își poate lua ochii, este de ajuns să optez pentru el. Dar Kylie este însă foarte indecisă și o înțeleg perfect. Cu problemele legate de identitatea ei nedescoperită de nimeni, aceste sentimente și impulsuri ce o fac să îl doreasca atât de mult pe Derek, cât și pe Lucas, pe care îl visează constant, o determină să lase lucrurile să pluteasca în stadiul în care sunt. Nu își dorește nici de cum să facă o alegere pentru că sentimentul cel mai puternic pe care îl simte în toată ființa ei este confuzia.
Dacă asta e tot? Dacă ar fi da, ar însemna că ar lipsi pericolul, iar aici nu e cazul. Fantoma de care e trezită în fiecare zori de zi, o avertizează că cineva drag va muri. Un mod extraordinar de aș începe ziua cineva, nu?
Toate aceste lucruri au fost combinate și a luat naștere acest volum de care m-am îndrăgostit. Pericol, mister, bună-dispoziție, iubire… multe probleme, multe dileme, fantome, vampiri, vârcolaci, zâne, vrăjitoare… și o Kylie, creatura neidentificată, dar care e o fată inteligentă, prietenoasă, frumoasă, cu umerii grei de atâtea responsabilități, dar cu privirea în fața deoarece ea nu este doar o simplă Kylie… e acea Kylie de care multe persoane depind, iar la rândul ei depinde de ei, ajugând astfel să rezolve una dintre problemele ei: a găsit o definiție la Shadow Falls, iar acela e “acasa”.
Kylie este personajul principal. Toată seria constă în a afla ce reprezintă ea cu adevărat în lumea supranaturală. Chiar dacă e doar o adolescentă cu nevoi specifice: distracție, prietenii, iubire, suferință; dorește cu adevărat să realizeze ce e ea cu adevărat pentru că așa ar înțelege cum ar trebui să fie viata ei în continuare. Căutarea constantă pe care o parcurge Kylie pe întregul volum poate fi asemănătoare cu întrebările nesfârșite a tinerilor în legătura cu cine suntem noi. Chiar dacă ea se întreabă ce e, pentru noi, dilema infinită este să cunoaștem cine suntem. La fel cum noi dorim să amânăm cât mai mult toate problemele din viața noastră, la fel și Kylie reușește cu ușurință să o facă. Cu cât este mai importantă, cu atât mai mult o evită. Indiferent dacă e vorba de luarea unei decizii în legătură cu sentimentele ei pentru Derek, atracția față de Lucas sau vorbirea cu tatăl ei vitreg pe care acum îl urăște. Toate aceste lucruri sunt niște bolovani pe sufletul ei, bolovani ce o sufocă și o încetinește în găsirea sinelui.
Oricât de mult încearcă să se axeze doar pe o problemă, apar și celelalte, răzlețe și jucăuse, cântând în ureche: exist, așa că… dă-mi atenție!
Dar asta nu o oprește să se bucure de momentele cu prietenele ei Della și Miranda, de clipele în care râde alături de Holiday – directoarea taberei - , de săruturile senzuale ale lui Derek.
Kylie este, în esență, tot ceea ce tineretul din ziua de azi reprezintă. Kylie suntem noi, chiar dacă cu niște probleme mai supranaturale.
La primul volum, am scris despre Derek și Lucas... acum doresc să vă spun despre Della și Miranda, prietenele cele mai bune ale lui Kylie.
Ca și creatura, Della este un vampir, dar ca personalitate, este mai mult de atât. Este o persoană foarte încăpățânată, orgolioasă, gata să lupte atât cu argumente, cât și cu forța fizică în ceea ce crede. Nu se lasă niciodată mai prejos atunci când se ceartă cu Miranda și de cele mai multe ori, ea pare cea rea. Chiar dacă este o persoană mândră, Kylie știe cât de sensibilă poate fi. Cât de vulnerabilă e la gândul că atunci când s-a transformat pentru prima dată în vampir, există posibilitatea să fi ucis pe cineva și să nu își reamintească, iar acest lucru o îngrozește de moarte. Chiar dacă suferința este prezentă în sufletul ei, ea știe cum să fie în continuare o prietena bună, gata să facă ironii pe seama lui Miranda, gata să o ajute pe Kylie.  
Miranda este o vrăjitoare simpatică foc. Deși suferă de dislexie, este o fată foarte frumoasă, admirata de mulți băieți. Chiar dacă pare inocentă, adorabilă, o persoană sufletistă și neîncrezătoare în ea, atunci când degetul ei este îndreptat spre tine, trebuie să te ferești. Nu se știe în ce broscoi te poate transforma, iar apoi să nu își amintească cum să te aducă înapoi la forma reală. Este foarte săritoare atunci când se leagă cineva de ea, iar de cele mai multe ori, Della este dușmanca ei favorită. Dar oricât de mult se ceartă ele două, pe atât de mult se iubesc, iar impreuna formează un întreg superb, un întreg pe care Kylie se poate baza oricând.

Un volum superb ce te face mai curios după fiecare pagină citită, te obliga să o iubești după fiecare cuvânt, te determina să o termini de citit, fără să vrei, mult prea repede. Dacă primul volum v-a plăcut, dacă povestea în sine v-a atras din prima clipă, cu siguranță veți dori cu ardoare să citiți continuarea ce vă va surprinde categoric.

~Mulțumesc Editurii Leda pentru șansa de a citi această carte!~

Recenzia primului volum:
Image and video hosting by TinyPic

17 comentarii:

  1. Superba recenzie draga mea, ca de obicei! Stii ca m-ai facut extrem de curioasa si chiar imi doresc sa citesc si eu seria :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc scumpa :*:*. Chiar merita seria. O sa iti placa la nebunie :X.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și iar stau aici, în fața monitorului, încă fermecată de cât de superbe sunt recenziile voastre. Sincer, dacă am un model în această artă, voi sunteți acela! Felicitările mele!
    Și acum chiar vreau cartea asta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut dintotdeauna subiectul seriei si am vrut s-o cumpar de cum am vazut-o aparuta. Totusi, au existat si cateva pareri proaste despre serie, ceea ce m-a facut putin sceptica. Dar recenzia ta... Ea a fost cea care m-a convins cu adevarat ca merita sa-mi dau banii pe ea! Abia astept sa cumpar ambele volume si sa le citesc. Povesti de dragoste, creaturi supranaturale. Sunt preferatele mele. Ce mi-a atras cu adevarat atentia este certurile dintre cele mai bune prietene, pentru ca asta nu prea gasesti in serii, dar si faptul ca (,) Kylie nu stie ce e. Daca vede fantomele, am eu o vaga banuiala ce ar putea fi. Oricum, voi citi si voi afla!

    RăspundețiȘtergere
  5. este foarte interesanta cartea si in ultimul timp mi s-a pus pata pe ea. daca as castiga la concursul de primavara mi-as placea sa primesc aceasta carte plus ca le am pe celalalte

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa ce am citit primul volum am vrut neaparat sa citesc si cel de-al doilea volum. Acum, dupa ce-am citit recenzia ta vreau si mai mult . Sper sa o castig la concursul de primavara, pentru ca din cauza altor prioritati in materie de citit pe care le-am avut, mama nu are de gand sa mi-o cumpere prea curand .

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasa recenzia!!Am citit doar primul volum;abia astept sa ma apuc si de al doilea.:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Recenzia este ok, insa cartea nu mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  11. O carte superba si o serie superba. Imi place mult cum ai descris personajul principal.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit ambele volume şi pot spune cu mâna pe inimă că ai dreptate: este o carte fantastică :o3

    Dar nu-l suport pe Derek :)) ceva la el nu-mi place, dacă ţinea cu adevărat la Kylie nu se purta chiar aşa cu ea :o3 iniţial mi-a plăcut de el, până mi-am dat seama de chimia ei adevărată cu Lucas :o3

    Felicitări, asta este o recenzie genială!

    RăspundețiȘtergere
  13. M-am indragostit de seria asta de prima data de cand am vazut-o

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiu ca seria scrisa de C.C. Hunter este un bestseller, iar povestea lui Kylie si ai ei prieteni continua plina de nepravazut. Despre recenzie ce sa mai zic, este scrisa la fel de frumos si obiectiv ca oricare alta descriere de pe blog. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Când amestecă creaturile supranaturale nu prea îmi place.
    Mi se pare prea mult. Vârcolaci, zâne, vrăjitoare. Prea mult
    Singura chestie care e mai interesantă, este partea în care o fatomă îi tot spune că o persoană dragă ei îşi va pierde viaţa.
    Nu mi-aş cumpăra cartea :-?

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu aveam nicio tragere de inima sa citesc volumul doi, si nu stiu de ce, ca primul mi-a placut la nebunie. Acum, citind recenzia, cred ca o sa ma apuc de volumul asta. Sper sa nu ma dezamageasca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit primul volum si pe cel de-al doi-lea si mi-au placut la nebunie!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!