luni, martie 18, 2013

"Sânge albastru", "Bal mascat", "Revelații" (Sânge albastru #1, #2, #3) de Melissa De La Cruz - Recenzie + Concurs!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Niciodată nu am mai făcut o recenzie în acest gen: să scriu părerea mea despre trei cărți dintr-o serie deodată.  O voi considera ca pe o provocare, deși am ceva emoții.
Ce impresii mi-au făcut primele trei volume din seria “Sânge albastru” scrisă de Melissa De La Cruz?
Primul volum l-am cumpărat în momentul în care a apărut. În acea perioadă era euforia vampirilor și eram încântată de o nouă serie legată de aceste creaturi mitice.
Dacă mi-a plăcut? Din prima clipă. Primul lucru ce m-a fascinat și m-a impulsionat să îi dau o șansă acestei serii a fost coperta primului volum. Mi s-a părut irezistibilă. Acel gât neted și fin, decorat cu niște perle albe și superbe, ducându-te cu gândul la acele vremuri în care femeile adorau să poarte bijuterii cât mai frumoase pentru a arăta lumii ce personalitate dobândesc. Singura imperfecțiune a acelui gât sunt două puncte sângerii, care îți amintesc de subiectul cărții: vampirii.
Al doilea motiv, a fost titlul ei deoarece instant gândurile mele au străbătut timpul și s-a oprit la monarhie. Întotdeauna am fost fascinată de acele timpuri.
Chiar dacă coperta și titlul mi-au dat ceva indicii în legătură cu această serie, am fost surprinsă pe parcursul citirii ei. Am descoperit lucruri ce nu aș fi putut să le regăsesc în nicio serie de vampiri.
De ce? Pentru că Sânge albastru este în cel mai adevărat sens al cuvântului o serie originală.
Chiar dacă se dezbate o temă ce a fost discutată în nenumărate cărți și serii de cărți, nu am mai citit o asemenea perspectivă.
În concluzie, ceea ce m-a impresionat din prima clipă a fost modul în care Melissa De La Cruz și-a creat proprii vampiri. În aparență ei sunt niște oameni bogați, rafinați și puternici din New York, cu privilegii și instituții particulare. În esență sunt niște vampiri, numiți Sânge Albastru deoarece la vârsta de 16 ani, le apar niște venișoare albastre pe mâini. De asemenea, ei nu sunt doar niște simpli vampiri, ci niște îngeri decăzuți din Rai, blestemați să trăiască pe vecie pe Pământ, sufletele lor reîncarnându-se. În fiecare ciclu al vieții, la vârsta de 16 ani li se aduc la cunoștiință fiecăruia în parte ceea ce sunt și își dobândesc atât puterile, cât și amintirile pe care le-au avut în viețile trecute. Astfel îngerii care au fost inițial o pereche, rămân legați pentru eternitate, indiferent în ce împrejurări revin în următoarele vieți – de exemplu ca frații, veri.
Chiar dacă cei cu Sânge Albastru sunt considerați niște vampiri care se hrănesc cu Sânge Roșu – așa sunt numiți oamenii -, exista creaturi mult mai rele ca ei. 
Ei sunt numiți cei cu Sânge Argintiu și la origine au fost și ei niște îngeri decăzuți, însă care au luat un alt drum față de ceilalți, hrănindu-se nu din oameni, ci cu Sânge Albastru, astfel absorbind atât puterea lor, cât și ființa lor, nemaiputând niciodată să se mai reîncarneze.
Nu vi se pare uimitoare ideea seriei? Eu sunt fascinată :X!
Iar aceste lucruri le aflăm împreună cu Schuyler, personajul principal feminin din această serie, o fată ce nu se încadrează deloc în atmosfera din școala Duchesne, o școală particulară cu prestigii. Chiar dacă întotdeauna ea era fata cu haine lălâi și vintage într-o adunătură de fete cu haine de firmă și bijuterii scumpe, află ca este ca toți ceilalți. Un Sânge Albastru… doar că mai specială. Fiind născută dintr-un Sânge Albastru – mama – și Sânge Roșu – tatăl – , ea este considerată o metisă (jumătate vampir, jumătate om). Chiar dacă ea este o nou născută, având primul ciclul al vieții și neavând alte amintiri din vieți precedente, este la fel de puternică ca și alți vampiri.
Toate cunoștiințele pe care le dobândește pe parcurs, sunt orbite pe care le au alte probleme mai adolescentine: băieții. Nu este o fată care iasă în evidență, dar asta nu înseamnă că nu este remarcată de anumiți băieți, gen cel mai bun prieten al ei, Oliver, care este doar un om, și însăși Jack, un înger decăzut, renumit pentru puterea și importanța pe care a avut-o în trecut, dar și din cauza iubirii și legăturii de nepătruns cu iubita lui, Mimi, care este în această viață, geamăna lui. Este foarte interesant, nu credeți?
Schuyler nu este de aceeași părere, deoarece sentimentele ei sunt din ce în ce mai puternice pentru băiatul interzis ei, astfel aducând în viață durere și suferință.
În timpul întrebărilor constante despre viața ei sentimentală, lucrurile merg din ce în ce mai rău pentru cei cu Sânge Albastru, simțind fiecare pericolul iminent, chiar dacă unii dintre ei nu doresc să conștientizeze adevărul. Pe parcursul serii, în momentele în care vampirașii noștri sunt prea ocupați cu anumite evenimente, în care trebuie să își etaleze frumusețea și puterea pe care o dețin, apar semne prevestitoare ce reamintesc că dușmanii lor de moarte trăiesc, chiar dacă inițial, au crezut că au fost omorâți cu toții în trecut.
Totul este nou și confuz pentru Schuyler. Cu cât trăieşte mai multe experiențe, cu atât ne dăm seama împreună de pericolele ce îi pândesc pe toți. Dacă credeți că iubirile complicate și interzise, fetele rele cu dinți realmente ascuțiți, puterea, bogăția și secretele ce păienjenesc viețile pline de mistere și enigme ale vampirilor este tot ce veți descoperi pe parcursul acestei serii, atunci veți fi dezamăgiți. În momentul în care te scufunzi mai mult în poveste și dezluşeşti lucruri ce erau interzise, atunci vei realiza cât de mult crește haosul și pericolul ce le acaparează pe toate personajele, inclusiv pe cititor, deoarece orice părere pe care ți-ai făcut-o despre anumite situații și personaje, ele pot fi zdruncinate într-o clipă, readucându-te la starea inițială: curiozitate pură.
În concluzie, părerea mea este că această serie este superbă, fascinantă, prosperând de originalitate pură, pompând adrenalină și curiozitate în fiecare din noi. O serie ce ne oferă o lume nouă, dar veche lor; o viață incredibil de atrăgătoare, dar periculoasă lor; clipe de neuitat și șocante, dar incredibil de dureroase pentru noi în momentul în care realizezi că ai ajuns la sfârșitul cărții.
Trebuie să mărturisesc de la bun început că pentru unii, așa cum a fost și pentru mine, modul în care autoarea a ales să scrie cartea este unul ciudat, dar nu tocmai într-un mod pozitiv. Melissa a ales să scrie seria din mai multe puncte de vedere, astfel ajungând să aflăm părerea mai multor personaje despre evenimentele serii. Nu consider asta un mod neplăcut, însă în unele situații, cititorii pot fi confuzi deoarece se ajunge în momente în care nu se știe exact despre ce personaj e vorba. Însă după ce începi să faci cunoștință cu ele, după ce dezlușești unele caracteristici ale lor, totul este mult mai ușor.
După cum spusesem Schuyler este personajul principal al cărții. Ea este din neamul cu Sânge Albastru, chiar dacă este nou născută, având primul ei ciclu de viață. Mama ei, fiind una dintre ei, a intrat în coma după ce a născut-o pe Schuyler, iar acest lucru a determinat-o pe ea să se mute în casa bunicii. Neavând niciun parinte, cu tatăl considerat la rândul lui mort, Schuyler este o fire siguratică, timidă, bucurându-se însă de compania celui mai bun prieten al ei, Oliver. În momentul în care schimbările se produc și în clipa  când i se spune ceea ce e, viața ei începe să se schimbe. Este luată în seamă de anumite persoane, persoane la care nu s-ar fi gândit niciodată că i-ar acorda atenție. Atât foamea pentru sânge, cât și frumusețea ei pură, încep să se accentueze pe zi ce trece iar acest lucru este observat de multă lume, inclusiv de Jack, Mimi și Bliss, vampiri ce sunt considerați importanți în acea societate.
Chiar dacă ajunge un vampir cu acte în regulă, ea se ține în continuare strânsă de nesiguranță.
Cu timpul, problemele și misterele acaparează inima ei ce caută ajutor în Oliver, cel pentru care va simți mai mult decât ar trebui, dar și în Jack, cel care i-a furat inima fără să conștientizeze când. Deși este o persoană cu un caracter bun și de admirat, nu rezolvă întotdeauna problemele ce apar în calea ei, având atât victorii, cât și eșecuri. De asemenea, indecizia legată de sentimentele ei învălmășite pentru ambii băieți, interziși amândoi, dar în moduri diferite – Oliver, pentru că e om, și Jack, deoarece are deja o legătură – o supune unor gânduri ce nu o lasă în pace nicio clipă, dar care o vor ajuta să mai uite de unele lucruri ce apar cu rapiditate în viața ei, lucruri ce îi vor da o responsabilitate pe care nu crede că o va putea îndeplini.
Următorul personaj pe listă este Jack. Jack este un înger decăzut important pentru acea societate, pentru că împreună cu iubita lui, Mimi, a ajutat la exterminarea celor cu Sânge Argintiu, în trecut… chiar dacă aceste lucruri se vor ivi a fi neadevărate. Este un băiat misterios, atrăgător, plăcut de toată lumea, debordând de  putere și șarm. Și indisponibil. În această viață, este geamănul lui Mimi, dar în realitate, ei formează un cuplu sacru. Dar acest lucru nu îl oprește să nu se gândească la Schuley, la frumusețea ei, gingășia ei, la ea însăși… la fata ce îi aduce aminte de o persoană din trecut pe care a iubit-o, dar a lăsat-o la rândul ei să plece pentru a fi cu Mimi. Ce va alege Jack de data asta? Va reînnoi legământul cu Mimi sau va destrăma legătura divină și iubirea eternă pentru Schuyler?
Cu siguranță mulți o veți urî pe Mimi, așa cum și eu la rândul meu am detestat-o. Dar cu timpul, am început chiar să o respect. Este fata superbă și puternică, care știe ce vrea și obţine acel lucru, care știe de influența pe care o poate avea și nu ezită să o folosească în avantajul ei. Singurul pe care nu îl poate manipula este Jack, sufletul ei pereche, cel cu care și-a petrecut fiecare viață în parte. Momentul în care află de sentimentele pe care le nutrește Jack pentru Schuyler, panica își face culcuș în inima ei, însă acest lucru nu o determină să renunțe la cel care îi e destinat. Chiar dacă o urăște cu fiecare celulă din corpul ei pe Schuyler și o consideră rivala ei, lui Jack nu îi reproșează nimic. Are încredere că va face alegerea cea bună, alegerea de a fi cu ea din nou deoarece dragostea lor este nemărginită, completându-se într-un mod minunat. Dacă se comportă ca o scorpie de cele mai multe ori? Cu siguranță că da. Dacă este iritantă și dezagreabilă? Pot spune da cu mâna pe inima. Dar cine nu ar fi așa în momentul în care ai afla  că iubirea ta este în primejdie?
Ultimul personaj pe listă este Bliss. Ea este una dintre cele mai bune prietene ale lui Mimi, dar de asemenea se înțelege foarte bine cu Schuyler. Ea este o combinație între Mimi și Schuyler, luând de la ambele ce e mai bun. De la Schuyler, a luat sufletul bun și minunat, iar de la Mimi a primit bogăția, importanța și gusturile bune în materie de haine.
Începi să o îndrăgești pe Bliss încetul cu încetul, caracterul ei ajungând sa îți arate bunătatea și interesul pe care îl oferă pentru multe persoane. Dar așa cum fiecare personaj în parte are o problemă, ea dispune la rândul ei de una… cunoașterea de sine. Fiecare vampir în parte realizează cine a fost cândva, iar ea nu este una dintre ei, misterul identității ei pulsând cu interes. Cu cât se apropie de adevăr, realizează că nu îi va plăcea ce va afla. Oare ce va face când va afla cine e? Se va putea privi în ochii, așa cum o făcea înainte să știe cine e?
Citiți, citiți, și iar citiți.
”Sânge albastru” (Sânge albastru #1) de Melissa De La Cruz
”Bal mascat” (Sânge albastru #2) de Melissa De La Cruz
”Revelații” (Sânge albastru #3) de Melissa De La Cruz

O serie incredibilă, originală și fascinantă ce te conduce într-o lume misterioasă și periculoasă, unde îngerii sunt creaturi negative, unde vampirii sunt demoni divini, unde dragostea este puternică, irezistibilă... la fel ca pericolul iminent ce îi amenință că îi încătușeze pe toți, cum și inimile noastre sunt damnate să iubească această serie.

~ Mulţumesc Editurii Leda pentru şansa de a citi această serie! ~

Concurs!
Sper din suflet că ați citit recenzia și v-a plăcut, pentru că avem o surpriză pentru voi. La sfârșitul acestei recenzii, dăm startul unui concurs care va avea ca premiu cartea "Moștenirea familiei Van Alen" (Sânge albastru #4) de Melissa De La Cruz
Image and video hosting by TinyPic

a Rafflecopter giveaway
Mult succes tuturor și mulțumiri sponsorului nostru,
BannerFans.com

66 de comentarii:

  1. Inca n-am citit seria, primele 3 volume m-asteapta pe raft de ceva vreme, si sper ca la vara sa ma apuc de ele. Caci cum reiese din recenzie e o serie ce merita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Recenzia chiar este bine formulata. Pe mine chiar m-a convins sa acord atentie si acestor carti , cu toate ca am citit Bloody Valentine din seria Sange Albastru, nu pot spune ca m-a captat. Dar am sa mai acord o sansa :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Recenzia chiar este bine formulata. Pe mine chiar m-a convins sa acord atentie si acestor carti , cu toate ca am citit Bloody Valentine din seria Sange Albastru, nu pot spune ca m-a captat. Dar am sa mai acord o sansa :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot spune care este personajul favorit sau cuplul... chiar nu stiu de unde sa aleg din moment ce nu am citit seria. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna aceasta recenzie! Desi nu am citit nicio carte din aceasta serie, recenzia m-a facut sa mi-o doresc....Mult succes concurentilor! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Hm, eu nu le-am citit! :( Dar suna bine...

    RăspundețiȘtergere
  7. recenzia e buna dar parca nu ar fi genul meu de carti,dar pana nu incerc nu am de unde sa stiu

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am citit-o inca, dar o vreau foarte mult ♥ Foarte frumoasa recenzia

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am citit-o inca asa ca nu am un personaj preferat sau cuplu preferat

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumoasa recenzie!!Am citit deja primele trei volume si imi place foarte mult.Schuyler va ramane personajul meu preferat pentru ca e puternica,curajoasa si putin ii pasa de ce cred ceilalti despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit foarte repede primele 3 volume, din cauză că mi le împrumutase cineva pe o perioadă foarte scurtă de timp.
    Mi-au plăcut volumele şi am citit cu drag şi povestioarele din Bloody Valentine ulterior.

    RăspundețiȘtergere
  12. Personajul meu preferat? Gabbrielle, care deşi în Sânge albastru e în comă, în Bloody valentine m-a captivat foarte tare :)

    RăspundețiȘtergere
  13. felicia chiojdoiu
    recenzia ta chiar ma face sa procur cartile si sa le devorez!mi se pare cu atat mai interesant si datorita faptului ca e cu vampiri si mie imi plac personajele fantastice ce pun la treaba imaginatia autorului!

    RăspundețiȘtergere
  14. din pacate inca n-am inceput seria asta, dar vreau din ce in ce mai mult sa o citesc
    felicitari pentru recenzie, imi place foarte mult!
    din pacate nu pot spune care este personajul meu preferat, cum inca nu am citit priul volum:(

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit primele 3 volume si mi-au placut foarte mult. :D Jack si Shuyler sunt cuplul meu preferat, altfel nu se putea. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-ar placea tare mult sa citesc seria, pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  17. Geniala! Si eu as vrea sa le citesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit seria si pot sa spun ca e una dintre seriile mele de suflet:D o adorrr...Jack si Shuyler e cuplul meu preferat:D sunt asa curioasa cum o sa evolueze pe parcurs:D

    RăspundețiȘtergere
  19. Draguta recenzia, am citit tot ce a aparut la noi, este si seria mea favorita.

    Cuplul favorit sa zic Jack si Schuyler, chiar daca pe ea nu o plac foarte tare. Imi place mai mult Biss ca personaj feminin.

    RăspundețiȘtergere
  20. N-am citit inca aceatsa serie, asa ca recenzia ta a fost exact ce aveam nevooie ca sa "fac cunostinta" cu aceste romen. mi se pare splendid ca te-ai axat exact pe ce trebuia, si anume pe orginialitatea povestii, pentru ca pe o piata suprasaturata de vampiri, acest element e cel care face diferenta intre o carte oarecare si una memorabila.
    Acum chiar vreau sa citesc cartile, deci iti multumesc pentru concurs. Sper sa am noroc :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Suna extrem se interesant. Acum ca am citit si recenzia asta imi doresc sa citesc seria si mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am citit primele 3 volum,vreu sa il citesc si pe urmatorul am auzit ca este cel mai bun

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce recenzie tare! Felicitari! Vreau si eu sa citesc seria, suna atat de tare <3 Multumim pentru concurs :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte frumoasa recenzia! Nu am citit cartile, dar planuiesc sa o fac pentru ca din ce am auzit este o serie interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mi-a placut recenzia ta si m-a facut sa-mi doresc sa citesc aceasta serie cat mai repede. Cred ca personajul meu favorit va fi Schuyler. :D

    RăspundețiȘtergere
  26. ce greu e cand trebuie sa te mai opresti din cumparat carti.... as vrea sa citeasc cartea asta

    RăspundețiȘtergere
  27. Am citit primele 3 volume şi cel apărut cu Bravo, mi s-au părut foarte simpatice. Sper să pun mâna şi pe cartea asta, ultima, dacă nu o să le citesc pe e-reader :)) e cel mai simplu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Îmi place de Mimi :-" Ştiu că e bad guy şi toate cele, ei bad girl, dar
    înţelegi ideea, da' e foarte interesantă. Are un caracter răutăcios care te face să vrei să ştii mai multe despre ea, eu chiar vreau să ştiu mai multe despre legătura dintre ea şi Jack :-? Şi cum vine cu îngerii, cum au ajuns ei doi unul cu altul şi aşa mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  29. :) Inca n-am citit seria, dar aceasta recenzie (foarte buna,de altfel) a facut tot ce trebuia ca sa "fac cunostinta" cu personajele si actiunea. :D Desi nu stiu daca e corect, pentru ca nu am citit nicio carte, cred ca cuplul preferat este Schuyler & Jack :D :">

    RăspundețiȘtergere
  30. N-am citit seria, si nici nu am vrut la inceput, avand in vedere ca am citit Bloody Valentine, din care n-am inteles mare lucru.
    Dar recenzia ta... Ea e cea care m-a cucerit, ca de obicei. Geniala ideea de a face recenzie la o serie deodata! ti-a iesit perfect. Schuyler este un nume deosebit si vreau cu adevarat sa o cunosc mai bine. Cea care m-a pus pe ganduri este Mimi : Oare chiar e asa insuportabila? Oare chiar trebuie s-o uram pentru ca iubeste ? Voi incerca sa o cunosc, nu sa o judec de la inceput. La urma urmei, toate am fi suparate daca ar aparea deodata o fata care e in stare sa-ti fure iubitul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Cuplul meu preferat? Pai, desi am zis ca vreau s-o cunosc mai bine pe Mimi, nu am zis ca Schuyler si Jack nu par sa se potriveasca! Spun asta din recenzie, pentru ca nu am citit seria, desi pun pariu ca mi-o cumpar in cateva zile. (Probabil dupa simulare.)

    RăspundețiȘtergere
  32. Cat de mult imi place recenzia ta . Nu am citit seria si sincer nici nu aveam de gand prea curand. Insa m-ai pus pe ganduri .

    RăspundețiȘtergere
  33. Recenzia este prezentata cu multe detalii despre actiune si pesonaje, iar despre aceasta serie (pe care nu am citit-o inca) am citit in general recenzii pozitive si frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu stiu cand ma voi apuca si de aceasta serie,m-a pus pe ganduri intense.Nu te ingrijora, ti-a iesit perfect recenzia. :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Inca nu am citit nici un volum din aceasta seria, dar pare a fi una foarte interesanta si chiar nu se aseamana cu nici o alta serie despre vampiri citita pana acum. Copertile sunt minunate. Recenzia este foarte buna si mereu imi face placere sa citesc recenziile aparute pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  36. foarte frumoasa recenzia! :) am citit primele 3 vol si tare mi-as dori sa il citesc si pe acesta. imi place foarte mult aceasta serie.

    RăspundețiȘtergere
  37. Interesanta recenzie chiar m-ai facut sa imi doresc sa citesc cat mai recent aceasta serie! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu una nu am citit seria Sange Albastru, deci nici recenzia ta. Dar chiar imi doresc, pentru ca am auzit foarte multe lucruri bune despre aceste carti si chiar mi le-as dori.:)

    RăspundețiȘtergere
  39. Este o recenzie frumoasa adusa unei serii fascinante.
    Am indragit-o pe Schuyler prin felul ei timid de a privi viata, dar si pentru puritatea si sinceritatea sentimentelor sale.

    RăspundețiȘtergere
  40. Le-am citit pe toate pana acu :x , uh iubesc seria asta:x

    RăspundețiȘtergere
  41. Cel mai mult imi place Schuyler pana acum :) dar si Allegra mi se pare ok desi n-a avut interventii pana acu

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna, eu am citit toate cele patru volume care au aparut la noi, dar is foarte curioasa cand va aparea vol 5. Stie careva?

    RăspundețiȘtergere
  43. Pare o serie ce introduce cititorul intr-o atmosfera speciala, genul de carti care te fac sa fii melancolic dupa niste vremuri pe care nici macar nu ai apucat sa le traiesti.

    RăspundețiȘtergere
  44. Am citit primul volum din serie, dupa care m-am gandit sa astept aparitia tuturor volumelor si acum cred ca a sosit momentul, sa le cumpar si sa inchei aceasta tainica povste.

    RăspundețiȘtergere
  45. Super recenzie. Abia astept sa le citesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  46. frumoasa recenzie ... multumim pentru concurs

    RăspundețiȘtergere
  47. Am primele 3 volume, dar inca nu le-am citit. Mi se pare foarte interesanta recenzia voastra si este chiar reusita.

    RăspundețiȘtergere
  48. nu am citit nici prima carte, dar am auzit pareri bune despre serie si as vrea sa am ocazia sa o citesc:D

    RăspundețiȘtergere
  49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  51. Schuyler si Jack este cuplul meu preferat deoarece zic eu ca se potrivesc de minune

    RăspundețiȘtergere
  52. Imi place de Schuyler pentru ca este sensibila si timida

    RăspundețiȘtergere
  53. Adooor seria "Sange Albastru" pentru ca autoarea a avut o viziune noua, diferita, despre vampiri si povestile despre ei.

    RăspundețiȘtergere
  54. Mie imi place idee de vampiri care se indragostesc.

    RăspundețiȘtergere
  55. Pur şi simplu ador recenziile tale!Sunt geniale,perfecte!Sunt pline de culoare,detalii,informaţii.Sunt sigură că prin intermediul acestor recenzii ai determinat multe persoane să citească diferite cărţi :D .
    Cât despre carte,ei bine,n-am ce spune ,mi-aş dori să o citesc,mi-aş dori chiar muuult :D Îmi place numele personajului principal,Schuyler.E mai diferit şi mai special :D.

    RăspundețiȘtergere
  56. Foarte frumoasa recenzi si chiar ma face sa-mi doresc si mai mult sa citesc seria <3.

    RăspundețiȘtergere
  57. Aseară m-am apucat de Sânge Albastru :o3 Ai dreptate, e uşor haotic stilul ăsta de scris :)) Am ajuns pe la pagina 100 şi încă primesc informaţii cu pipeta -.- dar cumva mă prinde acţiunea, e aşaaaa tentantă :))

    RăspundețiȘtergere
  58. Încă nu ştiu sigur dacă Shu' *aşa o alint eu, nu cred că o să-mi dau seama cum se citeşte numele ei* şi Jack o să fie împreună, dar îmi place de ei :o3 au o oarecare chimie, deşi nu am ajuns departe cu cititul :)):D

    RăspundețiȘtergere
  59. inca nu am citit seria, dar recenzia e super ^_^

    RăspundețiȘtergere
  60. Din aceasta serie am citit (din pacate) doar volumul aparut la Bravo de Ziua Indragostitilor. Mi-a placut mult si m-am hotarat sa adaug seria pe lista de To Read.

    RăspundețiȘtergere
  61. Foarte reuşită recenzia. Cu siguranţă mi-ar plăcea să am cărţile în bibliotecă!

    RăspundețiȘtergere
  62. E foarte frumoasa recenzia.Si multumim mult ca ne-ai prezentat si alte variante ale copertilor!Sunt geniale unele dintre ele.Totusi ale noastre sunt cele mai bune!

    RăspundețiȘtergere
  63. Habar n-aveam ca o carte poate avea atatea coperti

    RăspundețiȘtergere
  64. Deocamdata am citit Bloody valentine si mi-a placut mult debea astept sa le citesc si pe celelalte.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!