sâmbătă, martie 02, 2013

Câștigătoarea concursului "Love Stories"

Hey all! Ce mai faceți? Noi suntem foarte fericite. Oficial suntem în martie, luna ce prevestește primăvara. Eu, personal, m-am delectat cu mărțisoare handmade și ghiocei și bună dispoziție :X. V-ați ales babele? Noi chiar acum am povestit despre asta și de abia așteptăm să vedem cum vor fi babele noastre :D.
Să trecem la subiectul acestui post. Mărturisim de la început că ne-a fost foarte greu să alegem doar un răspuns. Toate comentariile sunt foarte frumoase și ne-a făcut plăcere să citim despre unele din cărțile noastre preferate, despre altele de care nu auzisem niciodată și cu siguranță le vom da o șansă. Am rămas plăcut impresionate să realizam câtă iubire există în cărți și cât de mult ne ajută pe noi toți să apreciem acest sentiment pur și divin.
Totusi... am reușit să ne axăm pe un singur răspuns, un răspuns ce ne-a impresionat enorm. Suntem convinse că este alegerea potrivită. Am incercat din răsputeri să fim obiective, să nu ne lăsăm influențate de poveștile noastre preferate de iubire. Și am reușit, alegând un răspuns în care s-a prezentat o carte despre care nu auzisem niciuna dintre noi. Ne-a plăcut felul în care a fost structurat comentariul: original, elevat, interesant, atrăgându-ne atenția cu lejeritate și făcându-ne curioase în legatura cu povestea frumoasă și complexă pe care o prezintă cartea. Faptul că ne-a lăsat un mic citat, pentru a ne face o idee despre modul în care autorul se exprimă, ne-a convins că este o carte frumoasă. 
Fără alte argumente în afară de cele de mai sus, comentariu câștigător a fost scris de Camelia5
“Creatura asta nouă cu părul lung mă cam încurcă”. Acestea sunt primele gânduri din viața lui Adam, pe pământul edenic si totodată cuvintele prin care Marc Twain îşi începe Jurnalul. Se numeşte Jurnalul lui Adam şi-al Evei şi poate fi o ilustrare universală şi sugestivă a comportamentelor din oricare alt cuplu, de acum sau, cine ştie, din viitor.Adam n-o înţelege pe Eva, nu înţelege lumea acestei creaturi care scoate sunete ciudate, denumeşte orice lucru care-i iese în cale şi–l agasează parcă şi prin simpla ei prezenţă. . Eva, la rândul ei, îl consideră pe Adam mai degrabă încuiat, pentru că nu pare să acorde interes lucrurilor care-l înconjoară, afecţiune animalelor şi nu e nici foarte comunicativ în ceea ce o priveşte. 
Toate semnele de întrebare şi enigmele dintre cei doi stârnesc hazul cititorului şi pe bună dreptate. În timp însă, cei doi poli totalmente opuşi se dezvăluie reciproc, descoperă iubirea şi atracţia unuia pentru celălalt. Adam realizează cum creatura cea mlădioasă, firavă şi graţioasă îl atrăgea prin farmecul ei şi întreg felul ei de-a exista. Eva se ataşează şi ea de tovarăşul ei puternic, chipeş şi de-o inteligenţă nativă. Dar, în fond, pentru ce-l iubea ea oare? se-ntreabă Eva în finalul poveştii.Oare pentru cavalerismul său? Pentru faptul că ştia atâtea ?Poate cea mai frumoasă declaraţie de dragoste,şi-n acelaşi timp cea mai cuprinzătoare este următoarea: Da, cred ca-l iubesc,pur și simplu pentru că-i al meu şi pentru că-i bărbat. Mai simplu şi mai minunat de-atât nu ştiu cine ar fi putut s-o zică.Şi pentru că nu vreau să ciobesc din profunzimea şi frumuseţea întregului mesaj, cu permisiunea dumneavoastră, am să redau citatul întocmai:

“Ruga mea, dorinţa mea fierbinte e să trecem împreună peste pragul acestei vieţi. E o dorinţă ce n-o să piară niciodată de pe pământ. O să sălăşluiască în sufletul fiecărei soţii care iubeşte, până la sfârşitul timpurilor. Şi o să poarte numele meu. Dar dacă trebuie ca unul din noi să plece mai întâi, ruga-mi este să fiu eu aceea. El e puternic, eu sunt slabă. Eu nu-i sunt atât de necesară pe cât îmi este el mie. Fără el, viaţa n-ar mai fi viaţă. Cum aş putea-o îndura ? […]Sunt prima soţie; şi în ultima soţie o să mă repet”. 

La mormântul Evei, Adam spune doar atât: “Unde era ea, acolo era Raiul.”

Nu vreau să mai adaug ceva. Orice aş mai scrie, cu siguranţă ar întina magia produsa de efectul acestor cuvinte. Doar atât: vă recomand povestea din tot sufletul, sunt convinsă că are să vă marcheze.

O zi minunată,
Camelia
Multe felicitări! Ai câștigat un voucher în valoare de 40 de lei oferit de sponsorul nostru, Libris, librărie online. Așteptăm un mail pe alexya_fanfics@yahoo.com cu datele tale personale, felul în care dorești să îți folosești voucherul și numărul de telefon.
Vă mulțumim tuturor participanților pentru comentariile voastre minunate și sperăm să fiți alături de noi cu aceeași căldură și iubire pe care ne-ați dăruit-o prin răspunsurile voastre!

Mulțumim sponsorului nostru, Librărie online Libris! Dacă doriți să vă cumpărați cărți deosebite, pe site-ul Libris, librărie online, puteți comanda și cărți online în engleză.
Image and video hosting by TinyPic

5 comentarii:

  1. Foarte frumos! Felicitari castigatoarei! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce comentariu superb! Şi ce citat. Vreau neapărat să citesc cartea asta :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Al tau a fost pe locul 2 Stefana, cel putin pentru mine! Extrem de frumos si el :X

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru ganduri...

    Da, merita sa cititi povestirea! :) O sa va placa!

    Felicitari tuturor, toate povestile de dragoste au ceva unic pana la urma.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!