marți, ianuarie 01, 2013

2012 in..books :)


Eu nu am făcut nicio statistică ce, cum, şi cât am citit..sunt o persoană destul de dezorganizată şi sincer nici nu am răbdarea necesară să număr acum toate cărţile şi e-book-urile citite în 2012. Ce e cert e că am citit mult mai multe cărţi decât cele la care le-am făcut recenzie pe blog..ruşine mie, ştiu!
Însăăă..anul acesta m-am provocat la "Goodreads 2013 Reading Challenge" (e prima dată când folosesc aplicaţia) să citesc 70 de cărţi, iar la anul probabil voi şti exact cât am citit. Nu am vrut să "mă provoc" să citesc mai multe, pentru că aş putea risca să iau totul ca pe o competiţie, şi după să fiu mai puţin implicată în frumuseţea cărţilor pe care le citesc. Pot oricând să modific acolo la numărul cărţilor, cu mai multe sau mai puţine, deci e ok.
 Mai jos vă las nişte întrebări şi răspunsuri care fac un rezumat, oarecum, a celor mai bune cărţi citite, ce m-a impresionat şi ce nu din cărţile citite în 2012. 

 Cea mai bună carte pe care am citit-o anul trecut:
Am citit foarte multe cărţi bune în 2012, din genuri diferite, şi îmi e imposibil să aleg doar una. Însă mare parte din titlurile pe care le voi alege pentru întrebările următoare se încadrează şi aici.

Cartea citită in 2012 pe care cu siguranţă o voi reciti şi la anul:
“The Selection” de Kiera Cass. Un roman distopic de vis..sau de basm! 

Cartea de anul trecut care m-a dezamăgit:
"The Edge of Never" de  J.A. Redmerski. Mă aşteptam la mult mai multe de la ea, la cât de lăudată e.. 

Cartea cea mai amuzantă pe care am citit-o anul trecut:
De departe.."Wallbanger" de Alice Clayton. Veselă, optimistă, plină de replici tari, personaje geniale, am râs cu lacrimi de multe ori! Povestea a fost perfectă din punctul meu de vedere, atât de drăguţă, mai puţin finalul, în care autoarea a dat oarecum cu bâta în baltă. Dar oricum mi-a plăcut foarte, foarte mult!!


Cea mai drăguţă şi optimistă carte citită în 2012:
"The Statistical Probability of Love at First Sight" de Jennifer E. Smith. Personaje dulci, replici drăguţe, povestea atât de frumoasă. Şi multe de învăţat din ea. Deci, clar e cea mai drăguţă carte citită.

Cea mai emoţionantă carte citită anul trecut:
Chiar spre sfârşitul anului am citit "The Sea of Tranquility" de Katja Millay, o carte complexă, profundă, care mi-a rupt inima în zeci de bucăţele şi apoi le-a lipit la loc. M-a făcut să sufăr, dar mi-a dar şi speranţa că mereu avem a doua şansă, că atunci când suntem distruşi, lipsiţi de speranţe, cineva se va găsi mereu să ne salveze..indiferent cât de sfărâmat ar fi deja şi sufletul acelei persoane.

 O carte care m-a surprins complet (într-un mod plăcut sau neplăcut):
Într-un mod plăcut m-a surprins“Elixirul Vieţii” de Kenneth Oppel, pe care am devorat-o. Nu ştiam mai nimic despre ea înainte de a o citi, şi fiind şi povestea lui Viktor Frankestein aveam semne de întrebare că o să îmi placă. Dar a fost genială!

 O carte de non-ficțiune care mi-a plăcut:
"Poveştile unei inimi" de Diana-Florina Cosmin. Am simţit că a fost scrisă pentru mine, m-am regăsit de multe  ori în personalitatea scriitoarei, iar stilul atât de frumos şi sensibil mi-a intrat la inimă. E o carte de suflet.

Scriitorii mei preferați din 2012:
Angela Corbett, Diana-Florina Cosmin, Cassandra Clare, Tammara Webber, Kenneth Oppel, Veronica Roth, Tahereh Mafi, Kiera Cass etc. etc...

O carte care a fost greu de citit:
"Intrinsical" de Lani Woodland..dar nu ştiu de ce. 

Cea mai enervantă carte pe care ai citit-o anul trecut:
Cred că "Ritualul" de L.J.Smith. Pentru că nu s-a întâmplat practic nimic memorabil în ea şi personajul principal feminin era aşa...frustrant. 

O carte care te-a speriat:
Nu am citit nimic horror anul acesta, dar mi-a bătut inima mai tare la unele momente din volumul 2 din "Ucenicia lui Viktor Frankestein" de Kenneth Oppel. Dar cred că mai mult din cauza suspansului, nicidecum din cauza fricii.

Cartea citită în 2012 cu al cărei personaj principal ai vrea să te căsătorești:
Lucas din "Easy" de Tammara Webber. I really love this guy. 

Cartea pe care ai recomandat-o cel mai des celorlalți anul trecut:
În afară de "Eternal Starling" de Angela Corbett, o să vă spun de  două cărţi, pentru că am reuşit chiar să conving câteva prietene şi amice să şi le cumpere la recomandarea mea. Este vorba de “Spulberă-mă” de Tahereh Mafi şi “Poveştile unei inimi” de Diana-Florina Cosmin.

O carte care ai citit-o de mai multe ori anul trecut:
Nu am obiceiul să recitesc cărţi, pentru că nu am aşa mult timp, şi sunt foarte multe cărţi pe care vreau să le citesc şi să le descopăr povestea, dar am recitit unele capitole din "Poveştile unei inimi" de Diana-Florina Cosmin.

Genul preferat de cărți de care te-ai îndrăgostit anul trecut:
Contemporany fiction si genul distopic. Sunt genurile mele preferate momentan.

Cea mai uimitoare carte din 2012, cea pe care ţi-a fost greu să o laşi din mână:
“Spulberă-mă” de Tahereh Mafi. Amazing!

 5 cărți pe care ţi-ai dorit din tot sufletul să le citești anul trecut dar nu ai avut șansa să faci asta din diverse motive:
"Predestinaţi" de Josephine Angelini
"The Goddess Test" de Aimee Carter
"Poison Princess" de Kresley Cole
"What's left of me" de Kat Zhang
"Storm" de Brigid Kelemer

Cartea preferată citită anul trecut care este/ va fi ecranizată:
Sunt două.."Oraşul Oaselor" de Cassandra Clare şi "Gazda" de Stephenie Meyer.

O carte care consideri că e supraapreciată:
"Cele 50 de umbre ale lui Grey" de E.L.James.. Da, e interesantă povestea şi Christian e diferit dar clar nu merită toată..nebunia asta din jurul ei.

Seria ta favorită citită anul acesta:
Ca să completez aici ar trebui să fi citit o serie întreagă, adică toate volumele din ea, şi nu cred că am avut şansa. Mare parte din volumele următoare ale seriilor care îmi plac urmează să apară de acum. 

Cea mai lungă carte pe care ai citit-o. (scrie și numărul aproximativ de pagini):
"JFK: 11.22.63" de Stephen King. Număr pagini = 824. Dar a meritat fiecare cuvinţel din ea!

O carte pe care ți-ai dorit să o iubești, dar din diverse motive nu ai reușit:
“Experimentul Angel” de James Patterson - vloggeriţa mea preferată din străinătate e înebunită după seria “Maximum Ride”, şi eram foarte nerăbdătoare să citesc primul volum. Mi-a plăcut, mai ales din ce în ce mai mult spre final, dar nu m-a făcut să îl iubesc. Am înţeles însă că volumul 2 e mai bun şi sunt foarte curioasă. 

Citatul preferat:
“I live in a world without magic or miracles. A place where there are no clairvoyants or shapeshifters, no angels or superhuman boys to save you. A place where people die and music disintegrates and things suck. I am pressed so hard against the earth by the weight of reality that some days I wonder how I am still able to lift my feet to walk.” (The Sea of Tranquility de Katja Millay)

Coperta favorită a unei cărţi citite în 2012:
Oricum şi cartea e la fel de superbă cum e coperta şi TREBUIE să o citiţi! M-a impresionat profund!!

Cam atât. Anul 2013 va fi plin în apariţii minunate, şi abia aştept să mă bucur de acele cărţi. Am o listă luuuungă de must read-uri. Eu lansez provocarea şi Alexyei, să răspundă la întrebările de mai sus, dar şi celor care mai doresc. Pentru voi cum a fost 2012?

13 comentarii:

  1. 2012 a fost un an bun in ceea ce priveste cartile insa sper ca anul acesta sa fie unul extraordinar mai ales ca am vazut multe titluri inetresante in postarea ta care cred ca-si vor gasi un loc pe raftul meu cat de curand

    RăspundețiȘtergere
  2. E O LEAPSA FRUMOASA cred ca o voi prelua si eu , ce pot eu sa va urez acum in 2013 ..pai cat mai multe postari , loc si pentru mine ..aici pe blog desi am mai fost pe aici nu, nuy am fost asa cum trebuie datorita platformei , dar acum am si aici coont facut special pentru cateva bloguri..asa va mai urez sanatate fericire implinire si clipe magice alaturi de cei dragi

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mi-am setat in 2012 challenge-ul de pe GR la 120, apoi mi s-a parut prea mult si am scazut la 110. Dar in mintea mea, tot 120 a ramas :)) Si am reusit sa citesc 121! :D Nu cred ca m-a influentat foarte tare, adica nu am citit fortat doar ca sa ating numarul ala. Insa era intr-adevar o satisfactie cand mai adaugam inca o carte pe lista si vedeam cum ma apropii de 120! :))
    Multe carti din lista ta mi-au placut si mie mult de tot. Si da, trebuie neaparat sa citesti Poison Princess si The Goddess Test! Predestinati si What's left of me le am si eu pe aceeasi lista, vroiam sa le citesc si nu am mai apucat. Alaturi de o multime de alte titluri. Sper ca in 2013 sa reusesc sa le citesc.
    Ah, si mai trebuie sa pui ceva pe lista! World War Z (titlul la noi: Razboiul Z). Acum o citesc, mai am putin de tot din ea. Dar recenzia e pt bookblog, o sa mai dureze pana apare. Totusi nu ma pot abtine sa nu ti-o recomand de acum, eu sunt fermecata de ea, mi s-a parut geniala de la primele pagini si incantarea a crescut constant! Bine, eu am si o pasiune dubioasa pentru filmele, documentarele, cartile si povestile din istorie despre virusi si epidemii, iar cartea exact in stilul asta incepe. Plus ca, dupa cum stii deja, Apocalipsele sunt si ele pt mine un subiect fascinant, asa ca romanul asta mi-a oferit mai mult decat puteam spera! E impresionanta, scrisa sub forma de cronica, fara personaje principale, ci ca o colectie de interviuri cu toate tipurile de oameni, din toate colturile lumii. Abia astept sa o termin si sa scriu recenzia, mai am putin si o fac aici direct :))

    RăspundețiȘtergere
  4. aveti o leapsa si de la noi http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2013/01/leapsa-cartilor-din-2012.html

    Aaa, si imi zici si mie, te rog, care e treaba cu Goodreads 2013 Reading Challenge si cum se face?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mai adaugat cateva titluri pe lista. O leapsa foarte interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte drăguță leapșa. O să țin cont de câteva păreri. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Succes cu provocarea de pe GD!:) Chiar m-ai facut curioasa cu The Sea of Tranquility. Pare o lectura buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. de unde ai citit vol.2 din Elixirul Vietii?(in engleza, ca in romana nu a aparut) Vreau si eu tare mult sa il citesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Duduş: Da, 2012 a fost un an bun, dar 2013 o sa fie şi mai şi. Numai când mă gândesc câte cărţi frumoase o să apară, nu mai pot de nerăbdare!

    @Krisszu95shinnygirl: Multumim! Multa sanatate si implinire si tie, si abia astept sa citesc leapsa completata de tine!

    @Roxtao: Eu ls GR Challenge as deveni oarecum frustrata daca nu reusesc sa citesc tot ce imi propun :)). In plus, anul acesta nu o sa mai reusesc sa citesc asa multe carrti, si nu am vrut sa imi setez un numar prea mare acolo. Sunt cu picioarele pe pamant si nu sper sau visez la timp liber prea mult :))
    Poisson Princess m-a captivat de multe luni bune, de cand am citit descrierea, si nici nu concepeam sa nu o citesc anul trecut, la fel ca What's left of me. Iar Predestinati visez sa o citesc de cand a aparut, si tot nu am reusit.
    Am vazut zilele acestea trailerul filmului World War Z, si mi s-a parut foarte interesant. La TV au spus ca se anunta a fi un succes anul acesta. Daca am retinut bine, e ceva distopic. E cu Brad Pitt oare filmul? Sau confund? Oricum parea foarte tare, si nu stiam ca e facut dupa carte.
    Din ce spui tu pare foarte interesanta! Stiu ca ai o problema cu Apocalipsa, ca avrei o schimbare majora, pe care si altii o mai asteapta poate :)). Iar subiectul cartii pare realist..e mai usor ca populatia sa fie afectata de o epidemie decat de..mai stiu eu ce altceva. Roboti si etc.

    @Ramona: Multumim de leapsa! Acum, referitor la Google 2013 Challenge, e o aplicatia de pe site-ul Goodreads.com (sigur ai auzit de el sau ai cont, e un site unde sunt indexate toate cartile, unde lumea acorda punctaje cartilor citite, etc.) in care iti setezi de nr de carti iti propui sa citesti in 2013, iar ei monitorizeaza asta. De fiecare data cand dai la ei ca ai citit o carte, o adauga, si tot asa. Iti tin evidenta.

    @Roxana Maftei: Ma bucur sa aud asta, si sper sa iti placa acele carti pe care le-ai adaugat pe lista.

    @Ralu: Multumesc!!

    @Larisa Papy: Da, e o lectura foarte buna!

    @Katherine: Vol 2 din "Ucenicia lui Viktor Frankestein" stiu ca l-am citit la vreo zi dupa ce a aparut in strainatate, asa disperata eram dupa el si curioasa. L-am citit in engleza, ebook.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi poti spune de unde ai luat ebook-ul?Desigur daca este gratis, ca nu imi permit sa platesc acum un ebook.
    Daca il mai ai te rog trimitemi-l si mie.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu parca auzisem ca o sa fie cu Tom Cruise? Oricum, ii confund intr-una cand vine vorba de filme cu ei pe care inca nu le-am vazut, asa ca e posibil sa fie cu oricare. E...postapocaliptic mai degraba decat distopic. Pentru ca iti arata exact ce s-a intamplat cand s-a intors lumea cu fundul in sus, iar societatea abia abia incepe sa se recladeasca.. Abia astept sa il vad! :D

    RăspundețiȘtergere
  12. e rezolvata deja poti arunca o privire ..ps krisz nu e pe word...spun asta pentru ca sunt familiarizata cu scurte vizite ale tale pe krisszu95 si jurnalul fermecat ..

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte draguta leapsa , multe carti mi-am propus sa le citesc si eu din recenzile de pe blogul acesta :)

    Am o intrebare , cartile care au titlul in engleza sunt scrise in engleza ? :|

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!