marți, ianuarie 01, 2013

2012 în cuvinte :)

A mai trecut un an, şi s-au risipit nostalgia, gândurile referitoare la anul ce a trecut, zâmbetele şi tristeţile  care ne-au copleşit amintindu-ne ce am realizat anul trecut şi ce nu. A fost un an frumos pe blog, un an în care am citit, mai mult sau mai puţin decât ne-am propus şi dorit, dar per total a fost un an bun. Spre sfârşit am fost nevoite să postăm mai rar din cauza parţialelor şi altor examene, iar de când am intrat în vacanţă ne-a fost dor să mai citim ceva şi ne-am refugiat în cărţi..şi în căldura celor dragi.
Ce pot spune..anul acesta aş vrea să mi-l dedic mai mult mie, să trăiesc mai mult, nu ştiu. Am senzaţia că anul trecut am trăit mai mult prin prisma vieţilor personajelor din cărţi, ceea ce e bine, dar nu e ok să uiţi de tine. Şi pe blog nu o să mai fiu aşa prezentă, mă aşteaptă un an greu şi plin la facultate, deci voi avea timp mai puţin. Până acum am pus mereu pe primul plan blogul..şi apoi restul lucrurilor, şi poate uneori nu am primit feedback-ul vostru, şi asta m-a descurajat să zic aşa. Am muncit mult la unele postări, traduceri, recenzii, etc,  şi mi-am dorit foarte mult să aflu gândurile voastre despre ele, ce impresii v-au făcut. Dar nu a fost să fie şi mergem mai departe.. Doar că de acum probabil voi fi puţin mai egoistă..şi voi păstra pentru mine unele lucruri sau impresii. Dar asta nu înseamnă că nu voi posta recenzii, citate din cărţi, sau altele, desigur.
Mă bucur mult că am avut şansa să vorbesc mai multe cu Roxtao, o persoană minunată din punctul meu de vedere, şi o bloggeriţă dedicată, care postează nişte recenzii superbe! E foarte deşteaptă şi sufletistă, şi mi-a sărit mereu în ajutor, mai ales cu cărţi în format electronic şi cuvinte frumoase..de recomandări de cărţi nici nu mai zic. În plus, am descoperit că avem lucruri în comun, ceea ce m-a bucurat mult!  În afară de Alexya (jumătatea mea zglobie de pe blog), ea mi-a fost mai aproape. Oricum, am avut foarte multe de învăţat de la amândouă şi vă mulţumesc din suflet pentru asta! Şi cu Mădălina mi-a făcut mereu o deosebită plăcere să discut, să vorbim despre cărţile preferate, dar şi să ne mai contrazicem uneori :). Mi-a deschis ochii şi m-a făcut să privesc cu alţi ochi unele cărţi, ceea ce e super!  Iar dintre cititori..nu vreau să fac o listă lungă şi să uit pe cineva.
Oricum ar fi, vă iubesc pe toţi: bloggeri, pentru că răspândiţi pasiunea pentru cărţi pretutindeni..cititori, pentru că iubiţi cărţile şi tot ce ţine de ele, vizitatorii blogurilor, cei care aţi comentat şi cei care nu. Care ne-aţi apreciat munca şi care nu aţi fost convinşi că "Walking on Letters" merită.
Mulţumesc mult tuturor celor care s-au gândit la noi şi ne-au dat lepşe şi challenge-uri pe care le-am făcut sau nu..Ne pare rău dacă nu v-am onorat de fiecare dată, vă rog să nu credeţi că am făcut-o intenţionat sau că ele nu contau pentru noi, însă în ultima vreme am avut timp tot mai puţin, iar cel rămas l-am folosit pentru a  scrie în principal recenzii.
Ne-am bucurat şi simţit onorate când am primit de la mai mulţi dintre voi diverse premii, cum ar fi:
Le meritaţi şi voi, pentru munca şi pasiunea depusă pe blogul vostru..
Nu în ultimul rând, mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri, editurilor care publică cărţi minunate şi librăriilor care ne ajută mereu cu promoţii şi oferte să cumpărăm mai multe cărţi.

Să aveţi cu toţii un an nou plin de magie!!

5 comentarii:

  1. eu iti doresc sa ai parte de un an nou plin de magie , sa reusesti tot ceea ce iti propui ...si fii alaturi de noi atunci cand vei simtii nevoia cu drag si respect krisszu

    RăspundețiȘtergere
  2. Citeam postarea si deja incepusem sa imi compun in minte raspunsul, cand imi sare deodata in ochi de pe randurile de mai jos "roxtao" :-O Omg! Mi-a sarit inima din piept, am citit iar si iar ce ai scris de pe mine si parca tot am senzatia ca nu e real :D Iti multumesc din suflet pentru ca ai scris asa ceva despre mine si mai mult, ca gandesti atat de frumos despre mine! Cum spuneam si altadata..chestia asta a fost o adevarata surpriza, nici nu imi trecuse prin minte atunci cand mi-am facut blogul ca prin intermediul lui as putea sa ajung sa ma simt atat de apropiata de niste oameni chiar fara sa ii cunosc in viata reala sau ca uneori prietenia se naste si fara sa stai fata in fata cu cineva :)

    Cat despre prima parte a postarii.. imi pare rau ca lipsa reactiilor te descurajeaza.. Stiu ca raspunsurile cititorilor sunt o confirmare a ceea ce ai scris tu ca blogger si e normal ca acestea sa te entuziasmeze. Stiu cum ma simt eu cand primesc cate un comentariu, chiar si daca e doar unul in care sunt intrebata daca stiu cumva cand urmeaza sa apara vreun volum urmator la cine stie ce serie :)) Insa nu ar trebui ca lipsa comentariilor sa te arunce la polul opus. Eu ma gandesc mereu ca probabil majoritatea cititorilor sunt mai discreti, mai tacuti, nu au chef, inspiratie sau timp sa imi lase un raspuns. Tocmai pentru ca adesea si eu ca cititor de bloguri sunt la fel. Uneori chiar pastrez in inbox cate un mail din asta cu noutati de pe blogurile urmarite cateva zile, cu gandul sa imi fac timp sa las un comentariu la cate un post care mi-a placut. Dar daca trece prea mult timp, parca mi se pare tarziu sa mai reactionez.
    Eu ma bazez in primul rand pe numarul de vizite zilnice. Iar de cateva zile de cand cei de la WP iti arata si nr de vizite si nr de vizitatori unici, vad si ca in medie, fiecare persoana care ajunge la mine pe blog citeste in medie 2 postari. Asta inseamna deci ca devin indeajuns de curiosi ca sa mai arunce o privire si pe altceva in afara de postarea care ii interesase initial. Comentariile sunt asa...un fel de cireasa de pe tort. Ma bucura enorm, insa si daca lipsesc, tot imi gasesc un motiv de bucurie in nr de vizite. Incerc sa vad partea plina a paharului :)
    Off-topic: Exista vreo optiune sau ceva asemanator aici pe Blogger ca sa pot urmari comentariile? Adica daca las eu un raspuns la o postare, sa fiu anuntata pe mail atunci cand imi raspunzi tu sau daca mai comenteaza cineva.. E foarte frustrant ca nu am cum sa stiu daca sau cand mi se raspunde decat daca intru din nou, special, pe postul respectiv...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Kriszzu: Un an plin de impliniri si bucurii! Multumesc din suflet pentru urarile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxtao: Ti-am mai spus ca nu sunt o fire sociabila, cred ca se si vede..ca nu mi-am facut asa multe cunostinte in lumea blogosferei :)) Eu nu iubesc pe toata lumea, nu comentez mai deloc pe bloguri, deci, clar, nu am asa multi prieteni in mediul virtual. Sunt destul de retrasa si in general incerc sa ma apropii de cei pe care ii admir si respect cei mai mult, si tu esti prima cand e vorba de asta. Nu sunt genul nici sa fac complimente gratuite, doar cand spun ceva sincer si din suflet fac asta. Iar tu le meriti pe toate, si mult mai multe chiar.
    Nu ma descurajeaza tacerea vizitatorilor in sensul ca ..nu mai sunt constienta cand sunt bune sau nu recenziile sau postarile mele..ci ca nu mai sunt asa nerabdatoare sa postez imediat iar. De exemplu, cand scriam povestile mele, mereu cand aveam parte de impresii frumoase si incurajari din partea cititorilor, postam mult mai repede capitolul urmator. Asa e si aici.
    Nu avem probleme cu numarul de vizitatori, el a ramas cam la fel, desi nu imi arata vizitatorii unici. Doar ca..nu stiu. Cateodata as vrea sa vorbesc cu cei care intra pe blog. Sa stiu ce le place si ce nu, ce ii determina sa se intoarca aici. Sa socializez cu ei, daca si asa cu ceilalti bloggeri nu prea o fac :)) La urma urmelor avem toti pasiuni comune nu, sau cea mai mare, iubirea pentru carti. As vrea sa imi recomande si ei carti care le-au placut, sau filme. Sa imi spuna cand o recenzie nu e ok, daca sunt de acord sau nu cu parerea mea. In fine :))
    Nu cred ca exista asa ceva. Asta ma dispera la Blogger, in ceea ce priveste comentariile e foarte saracacios. Nu am optiunea nici de Reply, cum e pe Wordpress(blogul meu personal e pe Wordpress si mereu raspundeam la fiecare comentariu in parte, era o placere, pe cand la Blogger e asa aiurea sa trebuiasca sa scriu mereu @si numele persoanei, in loc sa apara frumos, ca o conversatie).
    Stiu ca e frustrant, eu mereu cand comentez la tine imi pun sa imi vina pe mail cand raspunzi, ca sa stiu cand sa ma intorc. Blogger are multe lipsuri din punctul asta de vedere..

    RăspundețiȘtergere
  5. Zilele acestea laptopul meu isi da obstescul sfarsit (dupa ani de abuzuri :D ) si pana ma decid sa renunt la el in favoarea netbook-ului(sunt cam atasata de batranelul asta :D) imi e putin mai greu sa vizitez bloguri dragi mie, cum e al tau, din cauza paginilor care se blocheaza.
    Multumita Roxanei am aflat de aceasta postare si am vrut si eu sa-ti las un micut mesaj :). Iti multumesc mult ca m-ai mentionat si pe mine, m-a impresionat foarte mult mai ales ca nici eu nu cunosc prea multi bloggeri si ma bucura foarte mult sa-mi fac noi prieteni, chiar daca ne cunoastem doar in mediul virtual.
    Ma bucur tare mult ca anul trecut am avut ocazia sa te cunosc si sa descopar recenziile minunate pe care le postezi pe blog :). Cum am scris si mai sus, blogul tau e unul dintre preferatele mele si intotdeauna mi-a placut sa-ti citesc parerile si sa vorbim despre carti, chiar daca ne mai si contrazicem uneori, cum ai spus si tu :))).
    Am fost incantata sa intalnesc o bloggerita la fel de pasionata de lectura ca si mine,care imi impartaseste preferintele atat in materie de carti cat si de personaje si care munceste atat de mult pentru blog incat e o inspiratie pentru multi dintre noi.
    Sper sa nu te lasi descurajata de lipsa reactiilor pe blog pentru ca eu stiu ca, desi nu comenteaza prea mult, foarte multe persoane iti apreciaza munca, iti indragesc blogul si ar simti lipsa postarilor tale.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!