joi, noiembrie 22, 2012

Editura Nemira vă invită la GAUDEAMUS, ediţia a XIX-a, Romexpo, Bucureşti, 21 – 25 noiembrie 2012

Multe noutăţi, lansări, 25% reducere generală, 2+1 CADOU, pachete promoţionale, Black Friday – reduceri de până la 70%!

Autori prestigioşi, peste 700 de titluri, multe noutăţi editoriale, zeci de pachete promoţionale şi reduceri fără concurenţă, toate vă aşteptă la standul EdituriiNemira al ediţiei Gaudeamus din această toamnă. Pe lângă reducerea generală de 25%, vizitatorii târgului vor beneficia de oferta 2+1 cadou şi de o excelentă selecţie de cărţi la preţ fix de 5, 10, 15 sau 20 de lei.

Nemira premiază pasionaţii de lectură. Toţi cei care cumpără cărţi Nemira de la Gaudeamus şi din librăriile Nemira, în perioada 23 noiembrie-10 decembrie 2012, dacă păstrează bonul de cumpărături şi completează talonul de concurs, se pot înscrie pentru extragerea care va avea loc în decembrie, când se vor oferi premii excepţionale: o vacanţă la munte pentru două persoane, oferită de Paralela 45; două eReadere Evobook 1, oferite de Evolio şi pachete cu cărţi Nemira.

Black Friday – preţuri cu până la 70% mai mici, pe 23 noiembrie, la standul Nemira, de la Gaudeamus. 50% reducere generală pentru cărţile Nemira, cu excepţia noutăţilor, pentru care beneficiaţi însă de 30% reducere, şi a cărţilor aflate deja la preţuri de 5, 10, 15 şi 20 de lei. În plus, am pregătit o importantă selecţie de titluri care vor avea reduceri de până la 70%.

Aveţi Card Avantaj, aveţi parte de carte Nemira în 6 rate, cu minim 30% reducere! Dacă aveţi card Avantaj şi vă faceţi proviziile de carte la standul editurii Nemira de la Gaudeamus, în perioada 21-25 noiembrie 2012, beneficiaţi de o reducere specială de minim 30%, pentru orice carte care nu se află la altă promoţie sau la preţ fix de 5, 10, 15 sau 20 de lei. Mai mult, aveţi posibilitatea de a cumpăra cât de multe cărţi vă doriţi, dat fiind că pe durata târgului puteţi plăti cu până la 6 rate, fără dobândă.

Pentru posesorii de Card Star BT Nemira oferă reduceri de minim 30% şi plata în 4 rate! Posesorii de carduri de credit de la Banca Transilvania vor putea achiziţiona cărţi publicate de Nemira în 4 rate, fără dobândă, prin programul de loialitate Star BT. La fiecare tranzacţie, Nemira le va oferi acestora o reducere suplimentară de 5% faţă de discounturile valabile pe perioada Târgului Gaudeamus. Aşadar, posesorii de Card Star BT vor avea o reducere specială de 30%.

Reducere specială pentru membrii BOOKTOPIA. Toţi membrii Booktopia beneficiază, pe toată perioada targului Gaudeamus, de 30 % reducere pentru orice titlu (cu excepţia carţilor la pret fix şi a pachetelor).

Cărţile Nemira pot fi achiziţionate şi pe baza tichetelor cadou emise de societăţile Edenred (Accor), Sodexo şi Cheque Dejeuner, respective tichetele: Tichet cadou, SmartPass, Cadou Pass şi Cadhoc.

La această ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, Editura Nemira îşi întâmpină cititorii cu un adevărat

REGAL DE EVENIMENTE, în zilele de 24 şi 25 noiembrie:

Sâmbătă, 24 noiembrie
Ora 13:00 – Sesiune de autografe Valentin Nicolau: Păstrează copia şi nu uitaoriginalul şi România feudelor târzii.
Ora 15:00 – Lansare Anticipaţia. Vor vorbi: Alexandru Mironov, Mihai-Dan Pavelescu, Andi Caragea şi Mircea Opriţă.
Ora 16:00 – Lansare roman fantasy, Armata moliilor, colecţia Nautilus, de Liviu Radu. Vor vorbi: Michael Hăulică şi Ştefan Ghidoveanu.
Ora 16:30 – Lansare volum de povestiri SF, A doua venire, de Marian Truţa, colecţia Nautilus. Vor vorbi: Cristian M. Teodorescu şi Mihai-Dan Pavelescu.
Ora 17:00 – Lansare roman Arrhetonul, de Lavinia Bârlogeanu. Vor vorbi: scriitorul Caius Dobrescu, criticul literar Mircea Martin şi publicistul Valentin Protopopescu.

Duminică, 25 noiembrie
Ora 12:00 – Lansare Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, messenger şi Facebook. Manual practic de persuasiune, de Dan Radoiu. Invitat special: Cristina Bazavan.
Ora 14:00 – Lansare colecţia Byzantivm. Vor vorbi: Vasile Adrian Carabă (coordonatorul colecţiei) şi profesorul Ionuţ Tudorie. Recital de muzica bizantină, susţinut de Grupul Psaltic Nectarie Protopsaltul, coordonat de Sabin Preda.
Ora 15:00Lansare Dictionar grec-român. Volumul II, B – Γ. Vor vorbi autorii: Constantin Georgescu, Simona Georgescu şi Theodor Georgescu. Invitaţi speciali: Profesor emerit Zoe Petre, Prof. dr. Mariana Baluta-Skultéty, Prof. dr. Florica Bechet, Prof. dr. Ioana Costa.

Dintre NOUTĂŢILE pe care Editura Nemira le-a pregătit pentru această ediţie a târgului Gaudeamus, vă semnalăm doar o mică parte, invitându-vă să descoperiţi întreaga ofertă la standul Nemira de la Gaudeamus.

Almanahul Anticipaţia 2013. Noua ediţie a Almanahului Anticipaţia va cuprinde articole de ştiinţă, interviuri cu personalităţi din lumea ştiinţei şi inovaţiei tehnologice, articole ale unor prestigioşi scriitori SF străini sau români, povestiri SF şi Fantasy, articole de film, bandă desenată, articole referitoare la premiile Nobel 2012 şi foarte multe informaţii preţioase pentru cei pasionaţi de science-fiction, eseu şi reflecţie filosofică sau articole de popularizare a ştiinţei.

Colecţiade Povestiri Ştiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipaţia Nr.1Colecția Povestiri Ştiințifico-Fantastice (CPSF) a fost un periodic de literatură editat de revista Știință și Tehnică. Prima serie a apărut la 1 octombrie 1955 și a cuprins 466 de numere,publicate de două ori sau, pentru o scurtă perioadă, de trei ori pe lună, până în aprilie 1974. NEMIRA a preluat brandul CPSF și va edita lunar revista (în jur de 100 de pagini), ce va cuprinde una sau două povestiri SF ale unor autori români sau străini, alături de un articol referitor la tema științifică ce a stat la baza lucrării. Povestirile străine vor fi opere care au fost recompensate cu premiile internaționale Hugo, Nebula, Fantasy Awards, Arthur C. Clarke etc.

Antologia Viitorului, de Henry Gee. 100 de povestiri scurte despre viitor şi cum va fi el. Autorii sunt oameni de ştiinţă, jurnalişti şi scriitori SF celebri. Povestirile acoperă o gamă largă de subiecte legate de viitor, adoptând forme dintre cele mai diferite, de la satire, scheciuri până la recenzii despre cărţi fictive sau articole de ştiinţă.

Ştiinta viitorului, de Max Brockman. Personalităţi din lumea ştiinţei dezvăluie progresul şi cercetările făcute într-o varietate de domenii, de la neuroştiinţă la psihologia evoluţiei, de la demografie la oceanografie. În această carte veţi găsi o comoară de idei incitante, care ne vor face să renunţăm la prejudecăţi despre vârstă, sex, rasă şi la clişeele prezente azi în felul în care e percepută ştiinţa.

A doua venire, de Marian Truţă. Volumul de povestiri SF ne arată o Românie care face şi desface jocurile politice din Europa şi din lume cu ajutorul alchimiştilor. Avem o altă Românie, în care Biserica Ortodoxă şi Vaticanul se opun din răsputeri planului elveţienilor de a porni Maşina lui Dumnezeu, un accelerator de particule gigantic menit să grăbească a doua venire a lui Iisus pe Pământ.

Armata moliilor, de Liviu Radu. Un roman despre aventura unui curier independent şi caftangiu contractual, pe nume Taravik, care duce o viaţă palpitantă – cărând colete şi scrisori prin pustiu. Taravik ajunge în aventurile sale să pună în mişcare forţe oculte, trezeşte simpatia zeilor şi se ia la întrecere cu vrăjitori de pe alte tărâmuri. Dar, mai ales, face să reînvie Armata Moliilor!

România feudelor târzii, de Valentin Nicolau. Un volum inedit, cât se poate de actual, care adună laolaltă mai multe însemnări politice despre o Românie supusă sistematic păcălelii şi capriciilor unor politicieni pentru care România nu este decât suma feudelor politice care pot fi ocupate.


Misterullui Edwin Drood, de Charles Dickens. După ce ne-am iniţiat în povestea lui Drood, prin scrierea cu acelaşi nume semnată de Dan Simmons, a venit momentul să descoperim cine este misteriosul Edwin Drood, care a bântuit mintea lui Dickens în ultimii săi ani de viaţă şi care este protagonistul acestui ultim roman al lui Charles Dickens, apărut chiar în anul morţii scriitorului. Enigma lui Drood a rămas nedescifrată, dar cartea nu este doar o ficţiune de suspans, ci şi un roman de atmosferă, în care lumea din Anglia victoriană se împleteşte cu un univers fantastic.

Arrhetonul, de Lavinia Bârlogeanu. Un roman care se citeşte ca o iniţiere către faţa nevăzută a lui Carl Gustav Jung. Elementul de forţă al romanului Arrhetonul este povestea scrisă la persoana I de către Jung însuşi, după încheierea vieţii sale pământeşti, pentru a lămuri anumite aspecte biografice asupra cărora a păstrat, în mod voit, discreţia.


Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, messenger şi Facebook, de Dan Rădoiu. Mai mult decât un ghid de online dating, cartea este scrisă din perspectiva unei poveşti cu personaje care ai zice că sunt reale. Totodată, cartea dezvăluie un număr mare de situaţii ce se întâlnesc frecvent în lumea reală, devenind un veritabil manual practic de persuasiune.

Maşina timpului, de H.G. Wells. Fără nume, călătorul în timp îşi povesteşte peripeţiile greu de crezut. Testează dispozitivul cu care ajunge în anul 802701, într-o lume în care îl aşteaptă eloii şi morlocii. Acesta este doar începutul ales de H.G. Wells pentru cartea sa cea mai cunoscută, Maşina timpului. Pe ideea că istoria omenirii este istoria dobândirii forţei exterioare, romanul aduce în prim-plan lumea noastră ca rezultat al evoluţiei tehnologiei.

Teocraţia bizantină, de Steven Runciman. "Oriunde a luat naştere o monarhie, monarhul a fost întotdeauna la început ori o emanaţie a lui Dumnezeu sau un descendent al Lui ori, cel puţin, Marele Său Preot, omul rânduit de mâna Lui să se îngrijească de popor. Dar Imperiul pe care noi îl numim în mod obişnuit «bizantin» a avut o concepţie mult mai impunătoare. S-a considerat pe sine imperiu universal." Steven Runciman

Dicţionar grec-roman. Volumul II, B – Γ, de Constantin Georgescu, Simona Georgescu, Theodor Georgescu. O primă parte dintr-o lucrare de referinţă, un proiect de amploare, extrem de preţios pentru mediul intelectual românesc, un istrument excelent de lucru pentru toţii cei care studiază sau traduc texte din greaca-veche.

Jocul lui Ender (hardcover), de Orson Scott Card. Extratereştrii au atacat Pământul şi aproape au distrus specia umană. Pentru a se asigura că oamenii vor câştiga următoarea înfruntare, cea decisivă, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antrenează intensiv în arta militară. "Carte de o forţă extraordinară, Jocul lui Ender este unul dintre cele mai bune romane ale genului din toate timpurile." SF Reviews

Istoria duelului. Pasiunea francezilor, de Jean-Noël Jeanneney. Insultă, calomnie, infidelitate. Pe vremuri de mult apuse, asemenea fapte duceau şi la… duel. Ritual menit să spele o ruşine reală sau închipuită, duelul era un mijloc neortodox de a face dreptate. La el au recurs generali, oameni politici, scriitori, pictori şi gazetari, unii dintre ei protagonişti ai studiului cuceritor semnat de Jean-Noël Jeanneney.

Lumina ce se stinge, de George R.R. Martin. Un space-opera de neuitat, romanul de debut al lui George R.R. Martin înfăţişează o viziune provocatoare asupra nopţii eterne. În Lumina ce se stinge palpită o lume în care coabitează mai multe culţuri, unde prada şi vânătorul îşi schimbă adesea rolurile.

Dansul dragonilor (Paperback), de George R.R. Martin. "Dansul dragonilor este o lectură captivantă, uneori frustrantă, dar cel mai adesea încântătoare, aşa cum e literatura fantasy de cea mai bună calitate. După ce ai devorat romanul, te întrebi din nou: Pe când urmatorul volum?" Barnes and Noble

Oraşul Bântuit, de Stephen King. Pennywise, clovnul în costum viu-colorat, ademeneşte tinerii trecători cu baloane, castane coapte şi covrigei, cu miros de copilărie şi cu minunate promisiuni. Dar când îşi scoate costumul, se transformă în păianjen. Sau în mumie… Respiraţia-i este otrăvită, orbitele-i sunt hăuri, iar mâncarea sa preferată este tocana de copii. Singura armă care îl poate doborî este prietenia. Personajele sunt vecinii dumneavoastră, oameni obişnuiţi aidoma dumneavoastră. Iar cartea trebuie să fie citită într-o încăpere bine luminată.

Crimă de mântuială, de Raymond Chandler. Al doilea volum din Antologia în patru volume de povestiri a părintelui romanului poliţist american, Raymon Chandler, cel care l-a adus în scenă pe binecunoscutul detectiv Philip Marlowe.

Ghidul Routledge de teatru şi performance, de Paul Allain & Jen Harvie. Ghidul oferă o introducere accesibilă, informativă şi interesantă, trecând în revistă oameni, evenimente, concepte şi practici care au definit domeniile complementare ale studiilor teatrale şi performative. Un instrument de lucru de referinţă atât pentru studentul care vrea să aprofundeze, cât şi pentru spectatorii pasionaţi.

Iubirea ca o ţeapă, de Alan H. Cohen. O carte în care se caută cu mult umor explicaţii şi cauze ale eşecului în amor. Alan H. Cohen dă sfaturi practice despre cum se poate afla cine este cel potrivit pentru fiecare. Cartea povesteşte din experienţele altora şi arată că e bine să te schimbi pentru ca viaţa însăşi să se schimbe.

La Capătul curcubeului, de Vernor Vinge. "O distopie care surprinde perfect caracterul ilar al schimbărilor din tehnologie, schimbări ce au scăpat de sub control. Vinge deschide un nou orizont asupra singularităţii (…) într-o poveste plină de aventuri, în care rigoarea tehnologică se combină cu o analiză profundă a impactului social al tehnologiei.” Cory Doctorow

Rendez-vous cu Rama, de Arthur C. Clarke. "Rendez-vous cu Rama este o culme a literaturii SF în cea mai pură formă a ei. Scris pe vremea când Arthur C. Clarke se bucura de succes cu 2001: Odiseea spaţială, şi acest roman etalează aceeaşi fascinaţie şi aceeaşi spaimă, deşi acum nu pronunţat metafizică, faţă de enigmele cu care se va confrunta omul în spaţiul infinit." SF Reviews

Furnica electrică, de Philip K. Dick. Societăţi ale viitorului, mutanţi vizionari, realităţi alternative şi previziuni. Acestea sunt ingredientele povestirilor fără egal ale lui Philip K. Dick, unul dintre cel mai importanţi scriitori SF din toate timpurile.


Seria Dune, de Frank Herbert. Dune este cea mai cunoscuta serie SF din lume. Nemira vă aduce cele şase Dune într-o ediţie de exceptie. Vândută în milioane de exemplare în lumea întreagă, tradusa in zeci de limbi ale pamantului, seria Dune este un triumf al imaginaţiei, este cel mai important  SF din toate timpurile. Dune de Frank Herbert – o lectură obligatorie pentru cititorii de toate vârstele.

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!