joi, septembrie 13, 2012

Book Lovers Challenge (13)


13. O mașină a timpului te va transporta peste 5 minute într-un viitor distopic. În viitorul cărei cărți distopice ai alege să fii trimis și de ce? Ține cont că vei rămâne o scurtă vreme acolo, și trebuie să supraviețuiești.
După ce am eliminat din start anumite distopii ca „Jocurile Foamei”, „Divergent” şi „Spulberă-mă”, pentru că evident nu aveam ce căuta acolo, şi nu rezistam prea mult, că, deh, I am not a badass şi nici Bear Grylls :)), am început să mă gândesc la anumite lumi din viitor în care mi-ar surâde să fac o vizită. Mi-ar plăcea să am pentru o scurtă perioadă de timp parte de o viaţă atât de organizată cum e cea din seria „Legăminte” de Ally Condie, să nu îmi bat capul să mă gândesc ce să mănânc, pentru că Societatea îmi va livra masa la oră fixă, să nu mă stresez atunci când trebuie să decid cu ce mă îmbrac şi ce combinaţii de haine să folosesc, pentru că toată lumea se îmbracă la fel, fetele cu acele rochii bleumarin, să fiu obligată la o anumită oră să alerg pe bandă, şi să nu mai pot pune motive gen „de mâine mă apuc”.  Nu mi-ar strica să fac o vizită nici în viitorul distopic al seriei „Urâţii” de Scott Westerfield, şi să profit şi eu să îmi fac nişte operaţii estetice să arăt ca o păpuşă perfectă scoasă din cutie :)). 
Dar niciuna dintre acestea nu ar depăşi bucuria mea de a avea şansa să fac parte din minunata lume din „The Selection” de Kiera Cass. Dintre toate citite, ea mi se pare cea mai apropiată de a noastră.. oamenii sunt împărţiţi pe caste, ce e drept, dar delimitări sociale asemănătoare sunt şi la noi, deşi nu atât de pronunţate..tehnologia nu e ceva important, exagerat, nu e folosită mai mult decât în zilele noastre, în plus, monarhie este şi acum, în Anglia şi alte ţări. Deci nu e foarte ..necunoscut totul, exagerat, complet schimbat. E chiar un viitor drăguţ, aş putea spune.
Nu o să vă mai aburesc prea mult cu motivele pentru care aş alege să trăiesc pentru o scurtă vreme într-un loc în care eleganţa, fineţea, sunt la ordinea zilei, deoarece am ţinut o întreagă prelegere despre asta într-o provocare anterioară. Unde să pot îmbrăca rochii minunate şi să am ocazia de a fi o adevărată lady. 
În plus, am un prinţ de cucerit :)). Da..acesta ar fi scopul meu principal acolo, să fiu în preajma lui Maxon, să pot să mă bucur de tot farmecul lui, de bunătatea şi frumuseţea lui, atât exterioară, cât mai ales interioară. Să îl aud cum îmi spune „my dear” cu glasul lui armonios, şi să simt cum mă topesc toată de atâta drag pentru el (Yeah, silly me 8->). Oricât am admirat-o pe America în carte, datorită felului ei direct şi unic de a fi, aici i-aş fi o competitoare serioasă la inima prinţului. I am sorry, girl, he is meant for me :)).
So..yes. Scopul meu principal în scurta mea şedere acolo va fi să îl cuceresc pe Prinţul Maxon. Dar chiar dacă nu am destul timp şi nu reuşesc asta, tot am de gând să îl răpesc cu mine în trecut :))..Adică în prezentul nostru..Because he is mine, ok? :))

NEXT TIME:
14. Ce crezi despre acei adolescenți care consideră cititul ca ceva plictisitor, ridicol și nefolositor? Ce le-ai spune ca să le schimbi impresia?

5 comentarii:

  1. :(( n-am citit decat "Spulbera-ma" din toate cartile alea distopice pe care le-ai enumerat acolo :o3 .Sunt un copil trist :))

    RăspundețiȘtergere
  2. eh am citi numai divergent..si doar jocurile foamei imi mai face cu ochiul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am citit doar "Spulbera-ma" ..vreau sa citesc mai multee

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa fiu si eu in ton cu fetele, eu am citit doar Jocurile foamei, dar am pe lista si Spulbera-ma, Divergent si Eve. Oricum, alegera ta, Krisz, mi se pare minunata :-?

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac mult cartile distopice; dar...oricat mi-ar place sa fiu si eu asa..lady, n-as suporta. Nu sunt genul lady, desi iubesc rochiile pe care le purtau in anii aceia...trecuti. Mi-ar place sa fiu intr-o astfel de carte, dar comportamentul meu rebel, cateodata putin baietoi nu mi-ar permite prea mult sa rezist asa :))
    Plus ca nu-mi place sa cuceresc baieti, nu-mi place sa mi se comande sa ma comport intr-un anume fel :)) Sunt genul mai "Jocurile foamei" :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!