marți, mai 22, 2012

Mesaj de scriitor (6)

Nu vreți să știți cât de fericită am fost când am văzut că Stacey Kade (da, chiar ea <3 !) a acceptat să ne acorde un interviu! Am citit cu atâta plăcere ”Năluca și Năucul”, mi-a plăcut foarte mult, și o apreciez și stimez mult pe Stacey deoarece a reușit să dea viață unui personaj așa aparte, Alona, și unei povești speciale.
1. De unde îți iei informațiile și ideile pentru cărți? 
Oh, asta e una grea . Ideile vin de oriunde, nu este doar o sursă.

2. Este un anumit mesaj în cartea/cărțile tale pe care vrei ca cititorii să-l înțeleagă? 
Nu, chiar nu îmi planific să am un mesaj în cărțile mele. Doar încerc să fiu onestă și sinceră cu personajele atât cât pot.

3. Care este tema ta favorită despre care scrii și care este personajul tău favorit? 
Hm... Mereu îmi place să scriu povești despre identitate, oameni făcând alegerea cine vor (sau nu) să fie. Dar nu am un personaj preferat - asta ar fi ca și cum aș alege un preferat dintre copii mei .

4. Ca și copil, ce voiai să te faci când “creșteai mare”? 
I-am spus mamei că vreau să fiu un librar deoarece doream să am acces la noile cărți imediat!

5. Ce carte/cărți citești acum? 
Chiar acum mă pregătesc să citesc ”Code Name Verity” de Elizabeth Wein și Grave Mercy de Robin LaFevers.

6.Un mesaj pentru cititorii din România: 
Vă mulțumesc mult pentru că citiți Năluca și Nălucul” ! Îmi face plăcere să aflu vești de la voi ! Vă invit să vorbiți cu mine și să îmi spuneți ” Bună ! ” pe pagina de Facebook (www.facebook.com/staceykade) sau pe Twitter (@staceykade) !
Stacey Kade a scris despre orice, de la buldozerele cu exavator, la pompele de sâni. În schimb, preferă să-și creeze propriile lucruri. De la prima ei mâzgâleală în care era vorba despre un colier magic ce transformă oamenii în pisici, Stacey a rămas fascinată de ce se întâmplă când "normalul" iese din "lumea aceasta". Ce-ar fi dacă extratereștrii ar ateriza pe Pământ? Ce-ar fi dacă viața de după este doar o altă dimensiune? Ea locuiește în suburbiile din Chicago cu soțul ei, Greg, și cei trei ogari de curse, pensionați, Joezooka (Joe), Tall Walker (Walker) și SheWearsThePants (Pansy). Când nu citește sau scrie, probabil o să o găsiți parcată în fața televizorului cu Dvd-urile cu Roswell, în care joacă fermecătorul Jason Behr.
Năluca
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da... mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele... iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!

Năucul
Mama crede să mi-am pierdut minţile. Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu. Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie. Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici. Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort... am încurcat-o.
Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc... asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.
Da, vezi să nu!
Și dacă nu ați citit încă cartea, și aveți cumva vreun dubiu că ar trebui să faceți asta cât mai curând, vroiam să vă arătăm și și bebelușii iubesc ”Năluca și Năucul”
 THANK YOU STACEY FOR YOUR LOVELY INTERVIEW!!

9 comentarii:

  1. Respect pentru Stacey! Ador cartile ei <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit si eu pana la urma Naluca si Naucul:X..si a fost draguta ..sincer mi-a depasit asteptarile:-?..si sunt nerabdatare sa citesc urmatorul volum:)

    RăspundețiȘtergere
  3. e fain ca v-a raspuns:)
    cartea imi place,dar pacat ca nu mi-am comandat-o:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragut, si mie mi-a placut asa mult Naluca si Naucul.E o carte foarte draguta si amuzanta.. autoarea mi-a parut putin cam seaca, probabil din lipsa de timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am adorat cartea inca de cand am aflat ca apare la LEDA . N-am avut ocazia s-o citesc, deoarece n-o am in biblioteca. Am avut un accident la sport si am piciorul in ghips. Avantajul din asta e ca pot citi muuuulte carti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Autoarea e fooooooooarte tare! Imi place mult de ea, cred ca e si din cauza povestii, pe care abia astept sa o reiau si sa ma bucur de naluca asta tembela si de naucul asta zapacit :))) Ii ador pe amandoi :)) Povestea e chiar tare, va recomand sa o cititi, merita! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult autoarea! Si cartea pare foarte interesanta. Cateva prietene au citito si au spus ca merita intradevar sa mio cumpar. Planuiesc sa fac asta la vara cand voi avea mai mult timp liber in care sa o citesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. E foarte tare cartea! Iti garantez ca o vei iubi pe Alona, mie mi-a placut de la inceput de ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. imi place foarte tare cartea,dar si de Stacey Kad ador creatiile ei

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!