sâmbătă, mai 19, 2012

Melancholy is a ...

..b**ch. :( - scuzați franchețea. Am dat zilele trecute de un Outtake din primul meu fic, ”Hazard Games”, și m-a luat un val de amintiri, din perioada când scriam, și des. A fost foarte frumos atunci, era acel moment, dacă vă aduceți aminte, când fusese o explozie de inspirație la noi și o mulțime de tineri au început să scrie. 
Tot de câteva zile îmi cere socoteală, și mă bate la cap iar tanti inspirația : ”Dar tu când mai ai de gând să așterni ceva pe hârtie pagina de Word, huh?”. Au început să îmi vină iar idei, fraze, replici în minte. Dimineața când mă trezesc, seara, oricând, oriunde. E un sentiment minunat, și cei care scriu sau au scris cândva sunt convinsă că înțeleg la ce mă refer. 
Mă întristează să văd că primesc tot mai puține continuări, că nu mai apar așa multe creații noi, că ficuri pe care le-am citit cu plăcere și a căror capitole le aștept de luni bune, nu par să mai aibă parte de o continuare prea curând. Dar cum aș putea eu, chiar eu, să zic ceva de asta, când eu sunt în aceeași situație? Simt că am dezamăgit pe mulți, și îmi pare tare rău. Dar cred că pentru a scrie tu ceva extraordinar, trebuie înainte să citești multe cărți. Și asta am făcut: am citit, am citit, am citit. Dar acum pun piciorul în prag: Gata! După sesiune mă apuc de scris iar..că nu se mai poate! Sper să îmi urmați exemplul cât mai mulți.. :)
Și vă ziceam la început de acel Outtake, sunt de fapt câteva secvențe scrise din perspectiva personajului masculin (deoarece în mod normal scriam din punctul de vedere al lui Kitty, personajul feminin). Nu veți găsi acest Outtake nicăieri pe blogul meu (cel personal, de pe Wordpress), și foarte puțini au avut ocazia să îl citească (în mare parte doar cititorii fideli au avut șansa asta). Am găsit niște citate simpatice, zic eu, și mi-am dorit mult să le împărtășesc și cu voi. Sper să vă placă..și abia aștept să vă aud părerile!

 
“- Știi că mi se pare aiurea să îi dau eu..eu..accentuează deranjant cuvântul… sfaturi Don Juan-ului nostru contemporan, dar fie. mă tatonează plin de el.
Am simțit nevoia să îi prind o scatoalcă peste cap, dar m-am abținut. Aveam nevoie urgentă de un sfat, oricât de mic. Disperat, cum s-ar zice. Da, disperat e un cuvânt bun.
- Ai încercat metodele comune.. flori..
- Mi-ar da cu ele în cap.
- Bomboane..
- Înghit cutia direct.
- Plușuri ! Femeile adoră plușurile ! răbufnește încântat. (..)
- Frankie.. nu mă mai mir acum de ce ești singur. concluzionez ironic. “

“- Uite și tu ce ai ajuns. Te comporți ca un retardat, și nici nu-ți pasă. continuă cu dojana lui tâmpită.
Și ce ? Uite de asta nu mai apare Luna, și nu mai strălucesc stelele. Chiar nu avea altceva de făcut acum decât să mă frece pe mine la icre ? Cum ar fi să-și cumpere o viață ? Sau să închirieze una măcar .”

“Poate pentru că dacă cedam , s-ar fi dus naibii planul meu de a o recuceri, de a o aduce din nou în brațele mele avide  de atingerea ei divină. Pentru că dacă ea a rămas după asta cu o temă de reflecție, anume ”Dacă îmi pasă”,  întâlnirea asta m-a făcut și mai disperat de a-i oferi protecția mea necondiționată, de a o proteja de orice i-ar putea dăuna liniștea, sănătatea sau viața.
Pentru că ăsta a fost și va fi mereu scopul meu, fixat din clipa când am întâlnit-o. Să îmi dedic existența ei, și binelui ei , indiferent ce efecte ar avea asupra mea îndeplinirea menirii acesteia.

“Am zut-o de la distanță, de parcă un magnet îndemnase acolo, de parcă o visasem aseară , aici. Sau visasem clipa asta. Adevărul e că comport ca un imbecil de când mi-a scăpat printre degete. Mi-e teamă nu se repete scenariul acum.   nu fiu slab, arăt mult prea mult, și ea într-o clipă sesizeze că sunt același nebun dependent de ea, de zâmbetul, de vocea, de inocența sau înțepăturile-i specifice. Nu..nu mai pot fi așa. Ei nu îi plac cei slabi, modelabili. Ea are nevoie de protecție  necondiționată, de cineva puternic aturi.”

Și dracu le ia pe toate ! Tâmpit cum n-am fost niciodată, vulnerabil dar ancorat cu zidul de indiferență și duritate pe fața mea, acum , după ce mi-am propus a mia oară dau naibii tot ce-a fost , acum forfotesc alterat după hârtiile alea care îmi vor aminti tot de ea. De noi. De mine n ea. Poate că are dreptate, în felul ei complicat și în modul codat de a ndi. Poate chiar nu știu tiesc.”

Nu așa arătau personajele în mintea mea, ca în aceste poze, dar mi se par potrivite pentru citate și îmi plac. :)

Și vă las la sfârșit o frază extrem de dragă mie, după care mă ghidez uneori în viață:
”În life never stop dreaming.. For in dreams, we never stop living..” :)

14 comentarii:

  1. Hm...ti-am citit chiar acum cateva luni blogul. Si...hei , chiar m-a insipirat, si-ti multumesc pe aceasta cale. Mi-a placut enorm si am sperat si inca mai sper sa scriu ceva la fel e bun ca povestea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate cu ceea ce ai spus despre carti.Si eu incerc sa fac asta acum..sa citesc cat mai multe,ca sa imi dezvoltez stilul de a scrie...
    si eu am facut o promisiune cu mine insumi ca voi scrie la vara,dupa ce se termina cartea...Si nu o poveste scurta...Ci un volum mare...am vise mari,stiu:))
    Te-am citit la inceput,dar apoi nu stiu ce s-a intamplat.Promit ca voi reveni pe blogul tau intr-o zi si voi citi tot ce ai scris:)
    Despre citate,ce pot spune,in afara ca sunt extraordinare!!
    Le poti trece usor ca scoase din opera unui mare autor...
    Si fraza de la sfarsit e frumoasa..eu,cel putin,nu ma voi opri niciodata din visat...fiindca asta e partea cea mai buna...speranta ca visele pot deveni realitate inca exista...

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand... sunt obligata de constiinta mea sa imi cer scuze, scuze ca nu sunt atat de activa pe cat as vrea sa fiu, scuze ca nu dau, sau ca nu am dat, sau ca nu voi da comentarii constant, asa cum dadeam eu candva. Sunt contracronometru, am doua examene de dat, am inca doua teze de dat si am multe meditatii si multe teme de facut, ne incheie mediile si tot tacamul. Pe deasupra, imi dau seama ca nu mai citesc cum citeam inainte...nici macar nu mai compun poezii, ce sa mai spun de scris.
    In al doilea rand, ai mare dreptate. Inainte scriam, gaseam un motiv se scris, nu doar eu ci si toti ceilalti. Am facut parte din "febra" aceea, care ne-a cuprins mai pe toti, fiecare avand cel putin un fic sau o poveste. Am prinso, vremuri bune, huh?
    Dar, raman cu speranta ca trecem cu totii hopul asta, si vara ne va readuce inspiratia si timpul mult dorit. Vara = vacanta=fericire= scris=timp= viata! :))
    In ultimul rand, trebuie neaparat sa recunosc ca sunt o mare fana a ta, Krisz draga :)) Tot ce scrii tu are ceva "special", povestea ta e foarte bine inchegata, replicile sunt senzationale, nu exagerezi cu descrierile, insa nu lipsesc de acolo ( asa cum lipsesc la mine) si...pur si simplu imi place. Sunt pline de sentimente, amuzament si esti o scriitoare la fel de buna precum esti bloggerita si prietena :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, Krisz, banuiesc ca din moment ce te simti atat de ..secata datorita faptului ca nu ai mai scris de mult, esti persoana tare devotata scrisului si creatiei. Nu am mai intrat de mult pe blogul acela dar nu stiu de ce.

    "Am văzut-o de la distanță, de parcă un magnet mă îndemnase acolo, de parcă o visasem aseară , aici. Sau visasem clipa asta. Adevărul e că mă comport ca un imbecil de când mi-a scăpat printre degete." Geniala fraza. Exprimi asa de bine anumite sentimente si te joci cu limbajul exact cum vrei.

    Ce pot spune? Noi te sustinem daca vrei sa te reapuci de scris, suntem aici cu o parere si crede-ne ca ne va face mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place mult cum scri, se vede ca ai citit destule carti, ca sa scrii un fic grozav!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cum scrii foarte mult ... Vorbind de creatii noi, chiar acum pregatesc o noua poveste [in care nu e vorba de Bella si Edward :)) ] . Iti voi trimite link-ul cand scriu primul capitol . :D

    RăspundețiȘtergere
  7. poate mai tarziu va dau noua mea poveste :D

    RăspundețiȘtergere
  8. imi plac citatele, ultimul imi place enorm de mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos , ai avea succes ca scritoare :) Eu lucrez la un roman in care este vorbe de vampiri si diavloli dar nu prea vreau sa il publicc pe blogul meu deoarece nu e inca gata dar cand va fi finalizat am vorbit cu cineva care se ocupa cu publicarea romanelor si a zis ca atunci9 cand il voi termina sa il anunt, cine stie poate o sa va placa :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Btw , abia astept sa vad ce mai scrii.

    RăspundețiȘtergere
  11. inca astept link-ul :D sper sa am timp sa citesc povestea ta :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc din suflet tuturor pentru aprecieri! Conteaza enorm pentru mine!
    Apy, ce link?
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  13. probabil se refera la link-ul de la blogul cu povestea :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, la link=ul blogului pe care ai scris povestea :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!