sâmbătă, mai 19, 2012

La o ceașcă de vorbă cu un scriitor (21)

 Interviul de săptămâna aceasta a fost luat de prietenele noastre de pe Love-for-Books! :)
Scuzați întarzierea cu care a apărut articolul, dar școala/facultatea ne ocupă cea mai mare parte din timp. Autoarea pe care am ales-o s-a dovedit a fi extreeem de drăguță, și speram să vă placă de ea la fel cum ne-a plăcut și nouă! Enjoy!:) 

Nighstshefted (#1) de Cassie Alexander
Bine aţi venit în aripa secretă a Spitalului Judeţean – locul în care vampirii primesc transfuzii, vârcolacii au alergii la argint, iar o asistentă este practic dată peste cap...
Şcoala de asistente a pregătit-o pe Edie Spence pentru o mulţime de lucruri. Să ardă victime? Nicio problemă. Să reteze membre? Bucată de tort. Vampiri? Niciun fel de iad. Dar în calitate de cea mai nouă asistentă pe Y4, aripa secretă ascunsă chiar în centrul Spitalului Judeţean, Edie are mâinile pline de fiecare pacient paranormal pe care vi-l puteţi imagina – de la vampiri până la zombie şi dincolo de acestea...
NIGHTSHIFTED
Edie încearcă să înveţe cum să se adapteze la noua ei schimbare secretă. Dar atunci când un funcţionar vampir se transformă în praf sub ochii ei, iadul se dezlănţuie. Acum este urmărită de cuvintele vampirului mort – salveaz-o pe Anna – şi înainte să ştie, este într-o misiune de salvare de la moarte  a unor biete fete. Care implică distrugerea unui cuib de vampiri, căderea pentru un zombie şi lupta pentru propriul suflet.
Grey’s Anatomy nu a fost niciodată aşa.
Moonshifted (#2) de  Cassie Alexander
După ce a supravieţuit unui atac brutal al vampirilor, asistenta Edie Spence este pregătită să se întoarcă la muncă – adica să îngrijească creaturi supranaturale ce au nevoie de ajutor medical. Dar îndemânarea ei în calitate de asistentă este pusă la încercare atunci când asistă la un „loveşte-şi-fugi” în pauza de masă. Pietonul rănit nu este un simplu vârcolac, ci liderul haitei. Acum Edie este prinsă în mijlocul unui război... Cu două haite rivale luptându-se între ele cu dinţii şi ghearele, Edie nu are nicio intenţie de a trece liniile inamice. Însă atunci când îl întâlneşte pe nepotul pacientului său – un vârcolac tatuat pe nume Lucas cu o rază inedită în privire căruia îi e greu să-i reziste  –  Edie nu poate face nimic altceva decât  să aleagă o tabără. Întrebarea este: poate avea încredere în noul şi periculosul său aliat? Se va putea încrede în propriile instincte când este lângă el? Oricum, Edie nu pare să dea semne că s-ar retrage, chiar dacă faptul că s-a implicat o face o pradă uşoară... 
Date despre autoare:
Cassie Alexander este scriitoare şi asistentă. Triologia ei de debut, Nightshifted, va fi publicată la 22 mai.
Îi place alchimia, sângele şi ştiinţa, în această ordine. 
1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Matt Bellamy. Iubesc cu adevărat Muse, iar el este atât de talentat! Ador temele alese pentru munca sa – este ca un William Blake respectat şi cu o mulţime de cunoştiinţe în domeniul muzicii. Mi-ar plăcea la nebunie să fiu printr-o minune în pielea lui.

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou? Oh, Doamne! Sunt pro mersului înainte. În timp ce anumite părţi din trecutul meu au fost minunate, sunt ferm convinsă că cele mai bune lucruri sunt înainte.
Poate că aş merge înapoi la data nunţii – nu la partea cu jurămintele, ci la petrecerea de după – şi pur şi simplu m-aş bucura din nou de asta. Sau poate petrecerea de absolvire a şcolii mele de asistente. În orice caz, e vorba de o petrecere ;).

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot să compar parcurile din San Francisco.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o? 
Toată lumea are parte de asistenţă medicală bună. Sfârşit.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Ha! Ador întrebarea asta, dar wow. Serios, nu am de gând să mă întorc în nicio perioadă dinaintea inventării lentilelor şi/sau a tampoanelor. Nu-mi fac iluzii despre cât de superb a fost trecutul, ci am o simpate pentru igiena modernă.
Astea fiind spuse, presupunând că aş putea să mă întorc la costume umflate şi şi fără varicelă, mi-ar plăcea să merg în Egiptul antic şi să arunc o privire peste întreg ţinutul în timp ce sculpturile sunt încă intacte, vopseaua încă proaspătă şi să observ vieţile trăite de oamenii de pe atunci.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Teddy B. Este un ursuleţ de pluş pe care îl am de multă vreme. Este singurul lucru de neînlocuit pe care îl deţin.   

7. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Dr Who, şi aş fi într-o furtunoasă relaţie on-again-off-again de lungă durată cu Capt Jack Harkness.  

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
„Rea la aşteptare”.  

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Zbor, întotdeauna zbor. Ador să zbor în vise şi am făcut paraşutism interior – mi-a plăcut la nebunie. (Sunt prea fricoasă ca să fac şi paraşutism exterior.)

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
Am petrecut o vreme gândindu-mă la calitate versus lungime – aş lua The Stand, ca şi cea mai lungă şi bună carte la care mă pot gândi. Aş încerca din greu să nu mă gândesc la King's Ladyfingers în timp ce aş fi acolo.

11. Ai un bilet de avion gratuit care te poate duce oriunde. Trebuie să decolezi chiar acum. Une mergi?
New York, New York.
THANK YOU VERY MUCH, CASSIE!

18 comentarii:

  1. imi place tipa:P
    deci debutul il are pe 22 mai...sa vedem dupa ce critici va primi...cred ca ma voi interesa de carti dupa o vreme,fiindca sunt destul de interesante si inspirate din viata ei reala-ea e asistenta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare de treaba tipa
    Iar cartea are un subiect super :))
    Rapunsurile sunt dragute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tipa :D Si cartea are un subiect misto ;)
    Mi-a placut faza cu "Ii place alchimia,sangele si stiinta, in aceasta ordine" ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor cred ca la titlul primului volum era Nightshifted.
    Hm, seria pare foarte interesanta, nu am mai intalnit o serie de YA a carei actiune se petrece in principal intr-un spital.
    O scriitoare pasionata de alchimie si.. sange? Foarte tare :)))
    Imi place optimismul ei( " În timp ce anumite părţi din trecutul meu au fost minunate, sunt ferm convinsă că cele mai bune lucruri sunt înainte.") si simtul umorului ( "Serios, nu am de gând să mă întorc în nicio perioadă dinaintea inventării lentilelor şi/sau a tampoanelor.") .
    Sunt curioasa de serie, cum evolueaza si cine stie, poate vom avea ocazia sa o citim si noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. E super de treaba Cassie :D Imi pare rau doar pentru ca nicaieri nu pot gasi o poza cu ea :( Oare o fi cea care a pozat pentru coperta? Pentru ca asta ma face sa cred. Uneori se mai intampla asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu m-am gandit niciodata, dar niciodata sa citesc o carte de genul. Adica am vazut Grey's Anatomy [tot cu doctori] , dar o carte cu paranormali si un spital :)) Niciodata. Ar fi o schimbare radicala .

    RăspundețiȘtergere
  7. ce combinatie ciudata:)) dar interesanta de obicei imi plac serialele cu doctori :-?..sunt curioasa daca chiar mi-ar place seria:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Scriitoarea pare foarte de treaba, si JL, are dreptate e o combinatie ciudata :))

    RăspundețiȘtergere
  9. pare de treaba, si raspunsurile imi plac :)

    RăspundețiȘtergere
  10. si intrebarile sunt foarte interesante:-?..mai ales a 6 si a 2:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Oricui ii plac intrebarile. Mi se par asa dragute, unele amuzante unele chiar interesante care te pun in situatii diverse. Clar favorita mea ( si raspunsul e adorabil) este numarul 6.

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) Am uitat sa spun de raspunsuri. Mi-a placut in special cel cu ursuletul de plus :)) . Rea la asteptare? :) Imi place cum gandeste.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai ales daca am si zbura alaturi de ea, Apy, daca tot ar vrea sa aiba puterea asta <3 :>

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma intreb daca va aparea cartea ei si la noi :-?

    RăspundețiȘtergere
  15. Deci. Mi-a atras atentia un lucru . Spitalul Judetean.
    Apoi. Vampiri.
    Apoi. Grey's anatomy.
    E clar! Nici nu mai cunoteaza restul cuvintelor ( desi le-am citit si descrierea cartii e geniala, la fel si interviul :->:-> Imi plac raspunsurile ei si faptul ca muuuulti vrem sa zburam!!:)) ) . Cartea asta e cu siguranta una ce va aparea la noi-- sper si imi doresc :X:X:X:X- si o voi cumpara cu siguranta!
    Dooohhh, e o idee geniala si coperta e foooooooarte frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, Oana. Ar fi dragut. Si daca ne-am zbaria o aripa sau ceva, ea ne-ar bandaja, daca tot e doctor :))

    RăspundețiȘtergere
  17. imi place de ea, si raspunsurile sunt dragute mai ales'' Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
    „Rea la aşteptare”

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!