joi, mai 17, 2012

Înscrieri la concursul de fidelitate pe luna Mai!

Am stat în cumpănă dacă să organizăm luna aceasta concursul de fidelitate datorită discuțiilor iscate la sfârșitul celui din luna aprilie (era pe aprilie, Alexya a scris din greșeală când a anunțat câștigătorii că erau pe luna mai). Dar ne-am gândit că e firesc ca uneori să mai fie persoane nemulțumite, pentru că, din păcate, nu vă putem premia pe toți... iar în luna aprilie nu am dispus nici de mai mult de o carte, pentru a premia mai mulți, ca de obicei. Dar niciodată nu am neîndreptățit pe nimeni, la urma urmelor ce interes am avea noi să câștige X și nu Y? Cartea respectivă tot o vom da mai departe.
Un alt motiv care ne-a determinat să dăm startul concursului a fost convingerea că se vor mai găsi persoane pasionate de citit cărora să le fie drag să comenteze.

Nici luna aceasta nu vor fi luate în considerație recomandările voastre, doar comentariile.
De ce? Sunt două motive:
- Eu intru în sesiune și am de învățat o groază 8-|;
- Alexya se apropie de bac, are atestate de făcut, oră festivă, banchet, de învățat.
Concluzia? Din păcate nu vom avea timp să postăm săptămânal propunerile tuturor. Dar în vară o să revenim la vechiul regulament, ca să fie toată lumea mulțumită :).

Am convenit că e necesar să ”umblăm” la regulamentul de luna trecută, deoarece au fost anumite lucruri care nu ne-au plăcut cum s-au desfășurat.
Regulament:
- Vom da starul acestui concurs pe luna mai dacă se înscriu minim 6 persoane !
- Fiecare postare poate avea 40-45 comentarii maxim, iar fiecare dintre voi poate da doar 4 comentarii  (pentru a reusi astfel să comenteze toţi).
- Puteți comenta doar la postările de acum încolo.
- Fiecare comentariu trebuie să aibă minim 5 cuvinte ca să fie luat în considerație. 
- Fiecare comentariu dat în plus (peste 4 comentarii) va anula un comentariu bun. Adică dacă ați comentat de 5 ori la o postare, deși aveți voie doar de 4 ori, la acea postare se vor lua în considerație doar 3 comentarii. 
E o regulă simplă: 1 comentariu în plus șterge un comentariu acordat corect. 
Nu e vorba că nu ne face plăcere să avem cât mai multe comentarii, că suntem absurde, dar unii tind să facă postările în chat, ceea ce e deloc plăcut. În plus, luna trecută a fost încălcată regula cu maxim 4 comentarii, fapt care a nemulțumit pe participanții corecți care nu dădeau mai multe decât era voie, și ne-a deranjat și pe noi.
- Nu puteți da comentarii unul după altul. Dacă ați dat un comentariu la o postare, trebuie să mai comenteze și altcineva după voi ca să puteți comenta din nou acolo... și așa mai departe. Ce trebuie să știți e că nu aveți voie să aveți nicăieri date două comentarii unul după altul. Dacă greșiți ceva într-un comentariu, îl ștergeți și îl dați din nou corect. 
- Luna aceasta va conta și calitatea comentariilor, nu doar cantitatea.   
Preferăm să avem la o postare în total 20 de comentarii acordate din suflet, decât 40 doar de dragul de a comenta doar pentru premiu.
Veți putea da 4 comentarii de postare dar vor fi luate în considerație la numărătoare doar cele din care reiese că e citită postarea / recenzia, din care avem ceva de învățat, sau putem afla care sunt cărțile/ seriile care vă plac ș.a.m.d.  
 În principiu, dacă veți argumenta fiecare comentariu, și fiecare lucru pe care îl spuneți, va fi cu siguranță luat în considerație la numărătoarea finală.
Cum arată un comentariu complex, care va fi luat în considerație? Vă dăm câteva indicii mai jos, ca să vă faceți o idee:
- La recenzii să reiasă clar că a fost citită recenzia. Poate conține unul sau mai multe din cele ce urmează: Ce v-a plăcut din recenzie, dacă v-a convins, dacă ați citit cartea sau nu. Dacă ați citit cartea, dacă v-a plăcut și de ce. Dacă nu doriți să citiți recenzia pentru că urmează să citiți cartea și nu doriți să vi se dezvăluie nimic, fiți sinceri și spuneți asta, tot o dată zicând ce așteptări aveți de la carte.
- La postările cu noutăți editoriale, precomenzi, care cărți le-ați citi/cumpăra și de ce.
- La postările cu cărți din străinatate: care le-ați dori și la noi și de ce, sau să ne recomandați cărți care să le prezentăm în postările următoare.
- La promoții vor fi luate în considerație toate comentariile legate de acea reducere.
- La interviuri... ce părere v-a făcut scriitoarea, dacă v-a convins să citiți cartea, etc. Și așa mai departe. 
Nu considerăm că sunt reguli grele pentru cineva într-adevăr pasionat de lectură, de cărți, și căruia să îi facă plăcere să vorbească despre ele. Dacă vă înscrieți doar pentru premiu e clar că veți privi la un moment dat totul ca pe o corvoadă, sau o pierdere de vreme. Noi vrem să răsplătim cei mai fideli cititori ai blogului, din a căror comentarii reiese clar că vizitați cu drag ”Walking on Letters” și că iubiți cărțile.
 Dacă ați citit tot regulamentul de mai sus, și doriți să vă înscrieți la ”Concursul de Fidelitate pe luna Mai”, vă puteți încrie lăsând un comentariu la această postare, cu Nick-ul cu care veți comenta! :)
Durata concursului: 17 mai - 18 iunie 
Succes!

21 de comentarii:

  1. vaaii,ce postare maree,dar ma bucur ca ai pus regulile...trebuiau scrise undeva ca sa fie respectate...
    va inteleg ca nu puteti sa va ocupati de blog acum,fiindca aveti sesiuni,respectiv bac...eu va doresc mult scces la ele:)
    asa ca,particip din nou,ca doar toata ziua verific acest blog:)
    GFC:Law

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe luna asta vreau si eu sa participip. Vreau si eu sa primes o carte , plus ca ador sa urmaresc acest blog.

    GFG: Alexxax

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey vă invit la primul meu concurs ! Sper să participaţi :*:*

    http://noi2siunblog.blogspot.com/2012/05/primul-concurs.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Gee, ador regulamentul ! Corect pentru toata lumea.
    Sigur ca ma inscriu, sper sa am timp.

    Nick: Oanaaa.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac regulile noi...si ma inscriu si de data asta:))..luna trecuta am fost cam ocupata cu scoala si acum incepe sa o lase mai moale..sper:D

    Nick:JustLaugh

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca voi incerca si eu :-?
    GFC: Apy

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant concursul mie uuna chiar imi place adica vad ca v-ati hotarat sa faceeti ceva nou , v-ati hotarat sa luati in considerarea introdusul unui comentariu nu de cate ori este scris , felicitari pentru concurs , doresc sa ma inscriu si voi comenta cu numele Bella , appsucces la scoala/job.A preciez faptul ca va mai faceti timp si sa aveti un blog si nu sunteti doar prin cluburi ca majoritatea oamenilor:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ati primit o leapsa: http://screamerase.blogspot.com/2012/05/altfel-de-leapsa.html

    >:D<
    `miku

    RăspundețiȘtergere
  9. eu te urmaresc mereu desi nu am lasat tot timpul comentari, vreau sa particip si cu mult drag la acest frumos concurs organizat de tine .

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci comentaruiile la postarile anterioare nu se iau in considerare, nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare că faceți o treabă grozavă cu blogul, având în vedere că vă urmăresc evoluția de ceva timp.

    Regulile sunt relativ simple, și cred că am să particip și eu la concurs.

    Livia (ăsta-i Nick-ul, cred că v-ați prins)

    RăspundețiȘtergere
  12. Se iau in consideratie doar comentariile de la postarile care vor fi de acum inainte, Oana.
    Multumim de leapsa Myuuki, e super!
    Ne bucuram ca va place regulamentul, credeam ca vom speria pe toata lumea care va vedea ce lunga e postarea si nu se va mai inscrie nimeni :)) Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Citesc constant acest blog, dar luna aceasta m-am decis sa particip si la concursul de fidelitate. Nick-ul cu care voi comenta este: darkangelsconfessions

    RăspundețiȘtergere
  14. Regulamentul pare unul bun, eu urmaresc si citesc blogul, nu prea las comentarii, as participa la concurs dar nu am asa mult timp.
    Si daca castigatorul va primi o carte care nu ii place? Sau are posibilitatea de a alege?

    RăspundețiȘtergere
  15. Va spun sincer ca ador regulamentul asta, e chiar foarte bun, e bine gandit, multe sunt puse foarte bine la punct- si chiar ma atrage enorm. Azi, am timp de dat comentarii, dar poate maine nu am, asa ca nu stiu daca pot participa la concurs. Pe 18 se termina? Eu pe 14 am banchet, pe 25 si 27 am examen plus 2 teze saptamana viitoare. Imi cer scuze dar... nu ma bag in concurs. Desi voi comenta din toate puterile, la fiecare post ( sper din suflet)
    Oricuuuuuuum, succes participantilor, absolut tuturor, mai ales ca v-am indragit pe majoritatea dintre voi, deja :)
    Felicitari pentru concurs, fetelor, multumim mult pentru "portia" lunara ;))

    RăspundețiȘtergere
  16. Frecventez blogul dar nu am comentat la postari , acum m-am hotarat sa particip si eu la concurs desi nu prea cred ca o sa castig:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Krisz, am uitat sa-ti spun , dar am gresit la un post si nu pot sterge comentariul. E vreo problema asa de mare daca am scris corect doar cuvantul intr--un alt comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  18. Regulile sunt reguli, frate. Si sunt de acord cele impuse de voi. Btw, trebuie sa recunosc, ador regula despre calitatea comentariilor. Vorba aceea: "Ori comentezi, ori nu mai comentezi". Mai toata lumea lumea are cate ceva pe cap in perioada asta, dar asta nu inseamna ca nu poti sa respecti cateva reguli simple. Respecta si vei fi respectat, nu asa zice proverbul? Oh, si apropo..si idea legata de "5 comentarii, se iau 3 in considerare" mi se pare foarte buna! numai bineee!!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!