duminică, aprilie 22, 2012

Noutăţi editoriale la Editura ALL :)

Au apărut o mulţime de cărţi noi şi drăguţe la Grupul Editorial ALL, şi o să vă prezentăm mai jos o mare parte din ele:
Solidea îl întâlneşte pe Edoardo pe băncile şcolii şi se îndrăgosteşte iremediabil, fără a ajunge să aibă o relaţie adevărată. Cincisprezece ani mai târziu, după ce a fost părăsită în mod umilitor după o relaţie amoroasă de nouă ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără studii superioare, fără slujbă sau carieră de succes lucrând ca vânzătoare în papetăria înfiinţată de străbunicul ei. Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a posibilităţilor oferite de această vastă reţea. Graţie tehnologiei, vechea sa iubire îşi face apariţia din nou, aducând cu sine un final neaşteptat. Iar când în calea celor doi îndrăgostiţi apar obstacole reale, asemenea perfidei iubite a lui Edoardo, Claudia, e nevoie de mai mult decât de soartă şi de o reţea de socializare pentru ca cei doi să se poată reuni.
Scriitoare şi scenaristă în domeniul televiziunii, Simona Sparaco s-a născut la Roma, unde locuieşte şi în prezent. A absolvit ştiinţele comunicării în Anglia, a lucrat timp de şase luni într-o prestigioasă agenţie de presă din Paris, apoi s-a întors în Italia şi s-a înscris la Facultatea de Litere şi Filosofie. Ulterior, a urmat diverse cursuri de tehnici narative.
Cărţile care au consacrat-o sunt Anime di carta (2004), Lovebook (2009), care a cunoscut un foarte mare succes, şi Bastardi senza amore (2010).

Credem că iubirea este de neînvins şi uităm ceva esenţial pentru supravieţuirea acesteia: nu toate relaţiile afective sunt potrivite pentru bunăstarea noastră emoţională. Fie că ne place sau nu, câteva moduri de a iubi sunt de-a dreptul insuportabile şi obositoare.
Tipologiile afective disfuncţionale prezentate în această carte au fost studiate cu ajutorul celor mai recente descoperiri în psihologia clinică cognitivă şi în alte discipline asemănătoare, dar şi prin mijlocirea a nenumărate cazuri extrase din diverse surse ştiinţifice şi din experienţa clinică a autorului.
Iubiri toxice se adresează oricui doreşte să-şi revizuiască viaţa amoroasă şi să transforme iubirea într-o experienţă satisfăcătoare.
Walter Riso porneşte de la premisa că a iubi nu înseamnă a suferi. Avem dreptul să fim fericiţi.


Este o carte lipsită de ascunzişuri, care spune toate adevărurile despre acele aspecte ale relaţiei care ne fac să ne îndoim dacă facem lucrurile bine sau nu.
Pentru mulţi, dragostea e o povară, o durere dulce şi inevitabilă sau o cruce pe care trebuie s-o ducă în spate, deoarece ei nu ştiu, nu pot sau nu-şi doresc să iubească altfel.
Cartea este un ghid de supravieţuire emoţională, format din zece principii necesare unei vieţi sănătoase din punct de vedere emoţional. Învăţăm că pentru a iubi nu trebuie “să mori din dragoste”, să suferi, să devii şters, să-ţi pierzi orientarea, să fii una cu cealaltă persoană sau să-ţi pierzi identitatea.
Walter Riso (născut în Italia, în 1951) este un psiholog cu formare profesională extinsă pe mai multe domenii şi cu experienţă academică. Este profesor universitar, specializat în terapia cognitivă. Riso a găsit o cale de a explica, într-un limbaj simplu şi direct, principalele probleme care îi împiedică pe oameni să-şi trăiască viaţa pe deplin.
În ultimii ani, cărţile lui s-au vândut în 1,7 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind traduse în germană, olandeză, italiană, greacă şi portugheză. Printre cărţile sale se numără: Manual para no morir de amor, Ama y no sufras, El arte de ser flexibile, Jugando con fuego etc.      

Patru prietene consumatoare împătimite de ciocolată trec printr-un lanţ nebunesc de întâmplări care le vor pune prietenia şi nervii la încercare. Lucy, Chantal, Nadia şi Autumn au existenţe şi aspiraţii diferite, dar când se pune problema să recupereze bijuterii furate în valoare de zeci de mii de lire sterline sau să ducă la capăt o livrare de droguri, chiar în ziua nunţii lui Lucy, îşi unesc forţele, trecând peste orice obstacol. În timp ce prietenele ei au relaţii stabile, Lucy oscilează între cei doi bărbaţi din viaţa sa. Va face oare greşeala de a-i acorda încă o şansă lui Marcus, fostul logodnic infidel, sau îl va alege pe chipeşul ei şef, Aiden Holby? 
„Un roman ca o delicatesă.“Heat
„Fanii nu vor fi dezamăgiţi de această continuare emoţionantă şi plină de umor a deja celebrului Club al iubitoarelor de ciocolată…“Bella                                                                                                
Carole Matthews este o autoare britanică extrem de populară de romane cu tentă romantică. Dedicate cu predilecţie publicului feminin, cărţile sale pline de umor şi romantism sunt publicate în 24 de ţări şi apar pe lista bestsellerelor în publicaţii ca Sunday Times şi USA Today.
Înainte de a-şi descoperi vocaţia de scritor, Carole Matthews a avut slujbe extrem de diverse, printre care  prezentatoare de televiziune, aromoterapeut, jurnalist freelance în domeniul sănătăţii. A început să scrie în 1996, când a câştigat, cu o povestire, concursul revistei Writers’ News. În  1997 îşi publică primul roman, Let′s Meet on Platform 8.
The Scent of Scandal (1998), For Better, For Worse (2000), A Minor Indiscretion (2001), A Compromising Position (2002), The Chocolate Lovers’ Club (2007), All You Need is Love (2008), The The Only Way Is Up (2010) sunt doar câteva din titlurile de succes publicate de Matthews. A Minor Indiscretion (2001) a urcat în top cinci al bestsellerurilor în Marea Britanie şi este în curs de ecranizare la Hollywood, asemenea volumului For Better, For Worse. Cea mai recentă apariţie pe piaţă a autoarei este Wrapped Up In You.

Această carte s-a născut din experienţa autobiografică a Giannei Schelotto. Datorită relaţiei cu mama sa, care îi impunea un regim alimentar, autoarea a reuşit să se apropie  de toate femeile care suferă din cauza unei relaţii alterate cu mâncarea sau cu mamele lor.
Cartea cuprinde două poveşti de viaţă, mai mult sau mai puţin reale, în care se regăsesc mii de femei. Sunt înfăţişate sentimente de neputinţă şi de revoltă în faţa bulimiei şi anorexiei, două boli care lovesc din ce în ce mai multe femei.
Gianna Schelotto (n. 1939) este scriitoare, jurnalistă şi psihoterapeută italiană. A studiat comportamentul uman, publicând mai multe cărţi pe această temă. Colaborează cu diverse ziare şi reviste, inclusiv Corriere della Serra şi Donna Moderna, păstrând o relaţie strânsă cu cititoarele sale. Este implicată şi în emisiuni de radio şi televiziune, cu teme apropiate activităţii sale de terapeut.
Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără: Noi due sconosciuti (2011), E io tra di voi. Le amanti e le loro illusioni (2008), Ti ricordi papa? Padri e figlie un rapporto enigmatico (2006).

Iubirile ratate invadează toate spaţiile emotive ale unei femei, influenţează alegerile, aşteptările, proiectele. Fenomenul e general: le loveşte atât pe frumoase, cât şi pe urâte, pe tinere şi pe cele mai în vârstă.
“Dar de ce?” se întreabă ele fără să le vină a crede. Durerea lor, uimirea şi surpriza ne duc cu gândul la confuzia copiilor atunci când li se refuză ceva despre care credeau că li se cuvine.
Protagonistele poveştilor care sunt redate în cartea Giannei Schelotto sunt închise în neliniştile lor amoroase şi par rupte de realitatea cotidiană.
În ciuda aparenţelor, aceste femei în căutarea iubirii sfârşesc prin a confirma vechea vorbă a feministelor: femeile nu au atât de mare nevoie de un bărbat care să le iubească, cât au nevoie să se iubească pe ele însele.
Gianna Schelotto (n. 1939) este scriitoare, jurnalistă şi psihoterapeută italiană. A studiat comportamentul uman, publicând mai multe cărţi pe această temă. Colaborează cu diverse ziare şi reviste, inclusiv Corriere della Serra şi Donna Moderna, păstrând o relaţie strânsă cu cititoarele sale. Este implicată şi în emisiuni de radio şi televiziune, cu teme apropiate activităţii sale de terapeut.
Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără: Noi due sconosciuti (2011), E io tra di voi. Le amanti e le loro illusioni (2008), Ti ricordi papa? Padri e figlie un rapporto enigmatico (2006).

100 de ani după scufundarea Titanicului, cea mai cumplită tragedie navală a secolului XX scoate în continuare la iveală poveşti dramatice. Una dintre acestea este şi povestea lui Jock Hume – bunicul autorului Christopher Ward –, care avea doar 21 de ani atunci când a devenit o victimă a celebrei nave de pasageri. Violonist în orchestră, Jock moare ca un erou alături de colegii săi, cântând până în ultima clipă. Ce rămâne în urma lui este istoria tulburătoare a trei generaţii marcate de eveniment. Cartea de faţă este un produs al amintirilor, dar şi al cercetărilor amănunţite. Christopher Ward, nepotul lui Jock Jume şi al logodnicei acestuia, Mary Costin, povesteşte drama familiei sale. O poveste de dragoste interzisă, înconjurată de minciuni, indiferenţă şi trădare, o demonstraţie a faptului că, de cele mai multe ori, viaţa bate filmul.
Christopher Ward şi-a făcut debutul în presă la vârsta de 17 ani, când a început să lucreze pentru Evening Chronicle din Newcastle. La 21 de ani a devenit jurnalist pentru Daily Mirror, unde şi-a desfăsurat activitatea timp de optsprezece ani. La 42 de ani s-a retras din lumea gazetărească, devenind fondatorul agenţiei de publicitate Redwood Publishing. În prezent locuieşte în Scottish Borders, la aproximativ 100 de km de Dumfries, locul de naştere al bunicului său, Jock Hume.

Gus a dispărut! Cel mai bun prieten al Oksei s-a pierdut ca prin farmec, undeva în impunătorul colegiu londonez Sf. Proximus. Oksa nu mai găseşte decât telefonul lui mobil, căzut pe podeaua unei săli de clasă. În memoria telefonului, o fotografie neclară, portretul unei femei straniu de familiare. Cine este ea? Şi ce s-a întâmplat cu Gus?
Pornită în căutarea adevărului, Oksa va afla secrete de familie periculoase, păstrate cu mare grijă de Refugiaţii din Edefia. Pentru a-şi salva prietenul, ea nu va ezita să se îmbarce într-o nouă aventură, intrând într-o lume magică aflată sub stăpânirea Maleficelor şi în care încercările neobişnuite nu-i vor ocoli pe Refugiaţi.
Ajutată de familia şi de prietenii ei, de irezistibilii Sisizurlii şi de friguroasa Ghicitoare, va găsi oare Tânăra Binevoitoare unica ieşire din Pădurea rătăciţilor?
Atenţie, carte magică! După ce veţi face cunoştinţă cu Oksa, nu vă veţi mai putea despărţi de ea, de formidabila familie Pollock şi de creaturile simpatice şi extravagante ca Indolentul, Getorixul, Sisizurliii şi Balanso-Goarnele.
,,Ai grijă, Harry Potter! Tocmai a început POLLOCKMANIA!"Le Point
Care vă plac cel mai mult ?

27 de comentarii:

  1. imi place aia care are ca si coperta cele doua oua:))
    si subiectul e interesant:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lovebook suna bine, imi place descrierea.

    RăspundețiȘtergere
  3. si DIETA IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar pe Oksa vreau sa o citesc de vreun milion de ani

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de dragute sunt cartile astea de la All! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu vroiam sa-mi iau primul volum din Oksa,comandasem pe un site cu clopotei :)) (probabil unii stiu),dar se pare ca trebuia sa activez ceva si...am uitat si mi-am si pierdut toti clopoteii! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. In orice caz,ma intreb oare cum e 8-> .
    A citit cineva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac mai multe descrieri! Mi-ar placea sa-mi iau una, dar e greu sa aleg. Cel mai mult imi plac Lovebook, Dieta iubitoarelor de ciocolata si Padurea ratacitilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. prima carte este chiar interesanta>Adica e urat sa vezi un cuplu ce se desparte dupa 9 ani dar e frumos sa vezi un cuplu ce se desparte dupa 9 ani si apoi iar se cupleaza :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ok stiu ca daca vreodata voi suferii din iubire,ceea ce eputin probabil pentru MINE va trebuii sa citesc cartea asta :) adica din ce am citit chiar merit sa fiu fericita ;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne si a treia carte e scrisa de acest psiholog ca si Iubiri toxice.Credca e un volum doi posibil,nu> oricum e foarte interesant din descriere :)

    RăspundețiȘtergere
  12. A patra carte e chiar DULCEEEE Adica cui nu-i place ciocolata? :)) Iar triunghiul amoros :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Auu Foamea ucigasa ma sperie Adica sa-ti infometezi copilul e ca si sinuciderea asa un mare pacat ,cel putin pentru mine)

    RăspundețiȘtergere
  14. un barbat numai sa fie,este un nume interesant.dar sincer nu m-as casatorii cu urmatorul baiat de dupa colt :)) ,,Numai sa fie" =)) dragoste si numai dragoste ca ma doare

    RăspundețiȘtergere
  15. am crezut ca titanicul e istorie,dar sa stii ca ruda ta de gradul 1 ti-a murit pe titanic auch asta chiar ustura :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma atrage prima cu fatacare este parasita si cu...Facebook-ul

    RăspundețiȘtergere
  17. cu siguranta imi cumpar "Foamea ucigasa", nu doar ca ma intereseaza si intriga subiectul asta dar... e ok pentru mine :))
    Cat despre celelalte, sunt destul de indragostita eu, sa mai imi bag in cap si romane de dragoste ( nu ca nu mi-am bagat destule in cap deja) ar fi sinucidere :)) Superbe, oricum, le voi savura ( sper eu) pe toate intr-o buna si superba zi :))

    RăspundețiȘtergere
  18. adriana108@ auch sincer ma baga in sperieti scria ca autoarea e psiholog si ca acea carte e scrisa din propriai experienta.Cum sa-ti infometezi copilul :((?

    RăspundețiȘtergere
  19. @ dede... simplu. :D Un parinte isi poate infometa copilul si fara sa vrea; unele remarci sunt prea dureroasa, si adesea neintentionate...the baby born ( in special fetele :)) ) le aud, le simt...si gata papa :)) din fericire nu am avut treaba cu anorexia si nici nu voi avea vreodata, dar crede-ma ca e posibil sa iti infometezi copilul. si nu doar asta...da o googareala cu tot felul de concursuri de frumusete pentru copii; in america e destul de "populara"treaba asta; si copii aceia nu sunt doar infometati, sunt operati sa fie mai frumosi, li se pun botox "sa nu aiba riduri", fetitele sunt obligate sa...se maturizeze prin machiaj, si lectii tampite...ah, ce tot zic eu, cauta si vei gasi :)

    RăspundețiȘtergere
  20. off doamne ,crede-ma asta o stiam si eu adriana insa sincer,nu pot sa cred cum cineva chiar ar putea scrie asa ceva din viata sa ca apoi sa citeasca toata lumea,cum se va uita lumea la autoare dupa? Cu mila?

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Dede, eu nu m-as uita cu mila- dimpotriva. E extrem de puternica, nu doar ca a recunoscut asta, ci si ca a scris despre asta. Un alt model de scriitoare puternica, ce-si recunoaste in carte propria viata, este C.C. Hunter. O ador pe femeia asta- si-a intrecut boala , dislexya (nu?) si a ...ajuns cineva.
    Asa si scriitoarea aceasta, toate respectele din partea mea. Eu una nu as putea sa scriu sau sa recunosc ca scriu despre viata mea :)

    RăspundețiȘtergere
  22. stiu ce C.C Hunter sincer chiar mi-a fost mila cand am vazut de ce sufera,dar cartile chiar sunt minunate si ai dreptate,dar sincer nu cred ca m-as uita la fel la mama mea daca as scrie despre ea in ce hal m-a infometat(Doamne fereste bine ca nu mi se intampla mie asa ceva )

    RăspundețiȘtergere
  23. Dar sincer e chiar ciudat:( Si-mi pare rau pentru ea:(

    RăspundețiȘtergere
  24. @ dede. a...sa spui ca iti e mila de cineva nu pare putin cam exagerat? toti avem greutatile noastre, cei care reusesc sa le intreaca sunt cei care merita nu mila noastra, si aplauzele, si dorinta noastra de a fi ca ei- nu imi e mila de C.C.Hunter, o respect pentru ca a putut trece peste. e ca si cum ti-ai seta tu mintea sa vorbeasca limba martiana :)) nu imi e mila... nu e ciudat, e doar normal in felul...acela :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Waw Krisz ! Chiar stii sa le alegi . Adica de la iubire ai trecut ( subtil ) la mancare si carti psihologice :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Mie imi plac toate ! Insa primele sunt cele mai interesante . Din punctul meu de vedere :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu eu am trecut, ci editura All :)) Eu doar am prezentat noutatile lor. :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!