luni, februarie 13, 2012

Noutăţi în colecţiile clasice ale Editurii Nemira

Bucureşti, 13 februarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ
Noutăţi în colecţiile clasice ale Editurii Nemira

Cei mai importanţi şi îndrăgiţi autori de science fiction vor beneficia, începând cu anul acesta, de serii noi în cadrul colecţiei Nautilus. Editura Nemira va publica, în variantă hardcover şi cu o grafică nouă, titluri clasice ale SF-ului internaţional.

Colecţia este deschisă de romanul semnat de Philip K. Dick, Timpul dezarticulat, urmând să fie completată de alte şase titluri până la finalul anului 2012. Cunoscutul roman al lui Philip K. Dick pune în lumină abisul dintre reprezentarea noastră asupra universului și universul în sine. Este anul 1998, dar Ragle Gumm se crede în 1959. Are impresia că a luptat în al Doilea Război Mondial și că trăiește liniștit într-o comunitate mică. Însă, după ce trece prin halucinaţii tulburătoare, începe să bănuiască altceva. Suspiciunile declanşează o aventură la sfârșitul căreia va descoperi că el însuși este centrul unei lumi dezarticulate.

Colecţia Nautilus are noutăţi şi în varianta paperback: fanii lui Orson Scott Card se pot bucura de publicarea celui de-al treilea volum al seriei Întoarcerea acasă, Navele Pământului. După Amintirea Pământului şi Chemarea Pământului, această carte duce povestea într-un plan superior, concentrându-se pe o călătorie filozofică.

“Drumul și pelerinii din cartea cunoscutului autor american sunt bine conturaţi și amplasaţi într-o poveste care-i ţine cu sufletul la gură și pe cititorii cei mai pretenţioși.” - The Guardian

În cadrul colecţiei Babel, continuă seria de autor dedicată lui A.S. Byatt cu romanul Cartea copiilor. La fel de fascinant ca Pasiune, roman cu care A.S. Byatt și-a cucerit definitiv cititorii și care i-a adus Premiul Booker în 1990, Cartea copiilor este o ficțiune în care istoria se împletește cu basmul și cu reflecția despre literatură. Nominalizat la Man Booker Prize în 2009, povestește cu rafinament, umor și lirism despre două generații ale unei familii din ținutul Kent, Anglia.
Seria Opere alese. Rodica Ojog - Braşoveanu s-a îmbogăţit cu încă trei titluri: Omul de la capătul firului, Apel din necunoscut şi Stilet cu şampanie. Colecţia, menită a fi un omagiu adus celei considerate, pe bună dreptate, marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti, va număra, până la sfârşitul acestui an, 38 de titluri în format hardcover.

BannerFans.com
Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

7 comentarii:

  1. Nemira este una din editurile mele preferate, desi nu ma atrag toate cartile, m-au omorat cu Jocurile Foamei, cu minunatele carti ale lui Stephen King, si multe altele... Noutatile par chiar tari <3

    RăspundețiȘtergere
  2. sa vina cat mai multe...noi asteptam cu drag carti straine.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. pare o carte interesanta nu ma atrage in mod deosebit *de fapt doar putin*

    RăspundețiȘtergere
  4. Draguta cartea, are un subiect destul de interesant. Totusi, nu imi place la Nemira ca nu reinnoiesc stocurile.

    RăspundețiȘtergere
  5. am si eun un dictionar nemira...nu e prea explicit..insa ma folosesc de el :DD

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea-mi plac cartile de la Nemira...

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!