marți, februarie 14, 2012

Leapşa time ! + Later EDIT

După cum v-am mai spus, am ceva probleme cu calculatorul ăsta, şi de aceea sunt nevoită să intru mai rar. Dar nu vă faceţi griji, am început să citesc ca ca o turbată (scuzaţi-mi expresia) :)).. şi când pun mâna pe laptop, săptămâna viitoare, vă bombardez cu recenzii..şi citate, că am scos din toate cărţile. 
Încă ceva care mă macină..şi crunt, e faptul că s-au trezit vocile în capul meu :)). Bineînţeles că mă consideraţi nebună acum, şi pe bună dreptate, dar mă refer că s-au trezit vocile inspiraţiei. Alea care îmi tot şoptesc fraze, dialoguri, ale personajelor din creaţia la care scriu acum, "Taming Games". Mda..a dat creativitatea peste mine, taman când nu dispun de un calculator la care să stau şi să scriu mai mult.. e foarte tragic. Am încercat să scriu pe foi, dar e groaznic. Nu pot să pricep cum reuşeau sărmanii scriitori privaţi de tehnologie, să înşire pe sute de pagini poveştile lor. Eu cred că o luam razna de mult :)). 
Ca să nu vă mai îngreunez cu problemele mele existenţiale, nu ştiu câtora din voi vă place când bat câmpii pe aici, o să trec la lucrurile serioase. Cum ar fi că am primit o leapşă foarte interesantă de la Ramona, care recunosc că mi-a dat de gândit puţin. 
Ok..să îi dăm drumul:

5 persoane / lucruri care te scot din sărite
Sunt o persoană calmă în general, şi foarte greu poate reuşi ceva sau cineva să mă scoată din sărite, dar o să nominalizez totuşi câteva:
~ Să mă trezesc dimineaţa - detest asta :-(. Şi, mai ales, mă comport şi ca un zombie, uit lucruri, întârzii.. Iar eu nici nu beau cafea deloc, nu îmi place, aşa că nu mă pot bizui pe asta ca să mă mai trezească şi să îmi dea energie. Da, ştiu că "cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge", dar asta nu se aplică pentru mine + Spălatul vaselor. nefiind aşa profunde, am zis că cele două merg puse într-una. Îmi place foarte mult să fac mâncare, am răbdare, mă descurc, şi mâncarea îmi iese delicioasă (şi nu mă laud singură aici, toţi cei care au mâncat au confirmat). Dar când vine vorba de spălatul vaselor..mai ales când stau în chiuvetă ca un turn gata să mă înghită.. îmi vine să o iau la fugă, şi să nu mă mai întorc :)). 
~ Să fiu contrazisă, şi mai ales, pe nedrept. - nu vă sfătuiesc, dacă ţineţi la integritatea voastră mentală, să vă puneţi în contradictoriu, că am aşa un obicei prost să o întorc şi sucesc pe toate părţile, de la final, nu o să mai ştiţi nici cum vă cheamă :))
~ Lipsa de orginalitate. - mereu am apreciat şi admirat creativitatea persoanelor. Cred că toţi ne-am născut unici, fiecare îşi conturează o personalitate a lui, ş.a.m.d. Mi-ar plăcea să nu mai existe în zilele noastre tendinţa asta de "xerox" a unora, ce fac cei din jur, să facă şi ei, ce se poartă , să poarte şi ei.. etc. Mi-aş dori să nu uităm niciodată să fim speciali şi să facem lucruri diferite de ceilalţi, şi să nu încercăm să îi copiem, indiferent dacă ei fac ceva bun. Să avem încrederea în noi, că oricât de buni ar fi unii, noi putem să îi întrecem :)
~ Superficialitatea - Da, e groaznică. Mai ales când vine din partea unor persoane la care ţii şi îţi sunt prieteni. Cum poţi să fii aşa indiferent, aerian, să nu îţi pese de cei din jur, de cei care îţi vor binele ? Nu înţeleg.  Eu mereu sunt acolo pentru cei dragi, şi aici mă refer la unii prieteni, chiar dacă mulţi nu merită şi m-au dezamăgit de multe ori. 
Altceva..sunt mulţi care "fac treaba de mântuială", ca să o zic pe de-a dreptul. Mai bine nu o fac! Dacă nu îţi place să faci ceva, de ce te complaci aşa? Eu sunt perfecţionistă, ceea ce e un defect mai mult ca o calitate, şi până nu sunt convinsă că fac cu mâna mea ceva, nu mă asigur că e bine făcut. Pentru că ştiu cât interes pun în orice fac, ca să iasă bine. Pun suflet până şi într-o poză pe care o caut să o pun într-o postare, caut să fac totul cât mai cu atenţie.. indiferent de ce trebuie să fac. 
A, da, şi aici intră şi persoanele care nu se ţin de cuvânt.. şi nici nu îşi cer scuze. Cred că tot din superficialitate li se trage. 
Pauzele dintre sezoane ale serialelor mele preferate - da, după atâtea lucruri mai profunde, vă vin cu asta. Dar e aşa insuportabil să stau să aştept, cu lunile, până aflu ce mai fac personajele mele preferate, până văd actorii care îmi pun inima pe jar.. Da, ştiu, sunt şi ei oameni, au nevoie de pauze, de vacanţe, dar câteodată mi-ar plăcea să fie nişte roboţei care să filmeze încontinuu..cer prea mult ? :(

5 persoane / lucruri care te calmează când eşti supărat /  nervos
Când sunt cu adevărat nervoasă, extrem de nervoasă, ceea ce se întâmplă mai rar, din fericire, eu sfătuiesc pe oricine să se facă nevăzut din faţa mea, pentru că se poate termina foarte urât. 
Cu toate acestea, sunt unii care îşi asumă riscul, şi reuşesc de multe ori să mă tempereze, iar aceştia sunt:
~ Mama - indiferent de situaţie, şi de cât de gravă ar fi. 
~ Iubitul meu
~ Prietenele mele bune
Dar ajută de multe ori, şi mă mai relaxează şi :
~ Scrisul  + Cititul + Muzica

5 motive pentru care îţi place iarna
Nu doar îmi place iarna, ci iubesc iarna. De ce ? Pentru:
~ Fulgii de zăpadă care se prind de genele mele, şi în păr, făcându-mă să arăt ca o crăiasă a iernii (sper eu, şi nu ca un om de zăpadă ..sau ca un şoarece pleoştit :)) )
~ Sărbătorile de iarnă - nu cred că mai trebuie să explic de ce
~ Luminiţele care împodobesc oraşul - şi care îmi dau speranţă..
~ Oamenii de zăpadă, bătăile cu zăpadă, zăpadă, zăpadă.. multă zăpadă!

5 motive pentru care vrei totuşi să vină vara:
Nu îmi place aşa mult vara. Nu suport canicula, şi soarele ăla care îmi încinge capul ori de câte ori ies afară , dându-mi ameţeli de cap. Dar am şi motive pentru care vreau să vină vara:
~ Vacanţa , şi ocazia de a face cât mai multe planuri, pe care nu reuşesc de multe ori să le duc la îndeplinire (gen excursii, cât mai multe:)) )
~ Revederea cu prietenii - şi aici mă refer la prietena mea bună, plecată în Italia în restul anului, şi la prietenii care nu reuşesc să-i văd din cauza facultăţii, pentru că suntem în oraşe diferite..sau pur şi simplu nu apucăm în scurtul timp venit acasă să ne întâlnim. 
~ Apusul soarelui la mare - ştiu, e mai frumos răsăritul, aşa am auzit, dar cum urăsc trezitul dimineaţa, e cam greu să ajung să îl văd. Totuşi, apusul e..magic. Din toate punctele de vedere.
~ Plimbările pe faleză - mereu mi-au plăcut, de mică. Să auzi marea, să simţi cum îţi alunecă printre degete, cu nisipul..e frumos. :)
~ Pot să port cât mai multe rochiţe, pe care le ador!

5 lucruri pe care le-ai învăţat de la prieteni:
Am învăţat foarte multe, şi deşi mi-am ales cu grijă prietenii, şi foarte buni am puţini, acei fac cât 100 de alţi amici. 
Am învăţat :

~ Să ascult, să empatizez cu problemele lor, să dau sfaturi, pentru că şi eu voi primi asta din partea lor, oricând am nevoie.
~ Să râd în hohote, uneori şi fără motiv, pentru simplu fapt să suntem împreună şi ne distrează aceleaşi lucruri.
~ Să mă înţeleg din priviri cu ei. 
~ Să ştiu mereu că nu sunt singură, şi eu sunt alături de mine indiferent de cât de tare o dau în bară. 
Că nu ai nevoie de fraţi, când ai aşa prieteni :)


Leapşa o dau prietenelor noastre Veronica, Adriana, Dee', Criss, blogurilor Bibliophile Mistery, Carte pentru Mine,  Booktown Lover, lui Miku, Alecsa All, Oanaaa.., Sandy, Law, Apy .. şi o rog pe Alexya să menţioneze restul persoanelor, când va face un Later Edit cu răspunsurile proprii.. pentru că eu trebuie să ies de acum. Pupici!


EDIT
A venit momentul să fac și eu leapșa pe care am primit-o de la Ramona - mulțumesc mult. Ok... urați-mi noroc:)).

5 persoane / lucruri care te scot din sărite
* Să dau cu aspiratorul. Nu râdeți:)). Detest să fac asta. În primul rând, ma doare spatele din cauza că trebuie să stau aplecată, și în al doilea rând, nu mai aud muzica din cauza acelui sunet infernal care mă anunță că  monstru s-a trezit la viață și e pus pe mâncat scame și firimituri... în plus, întotdeauna mă încălzesc prea tare... nu vă gândiți la prostii:)).
* Persoanele care se cred mult prea deștepte, deși nu ar trebui. - sunt pe conceptul acela că fiecare om poate greșește. Și eu greșesc, și alții greșesc... toți greșim. Când începi să greșești și nu îți dai seama, cu siguranță prietenii îți spun... dar atunci când toată lumea îți spune că într-adevăr greșești, de ce nu am asculta de ei? De ce nu am accepta că nu suntem cei mai deștepți oameni din lume și nu suntem perfecți și într-adevăr am greșit? Acceptă și mergi mai departe. Nu trebuie să te dai mare și tare, când defapt ar  trebui să stai pe banca ta.
* Dramatizările în exces - Nu mă înțelegeți greșit, îmi place să joc teatru, dar acolo se permite să dramatizezi pe scenă până ce ți se dă duhul. Nu prea sunt de accord cu dramatizările în lumea reală, gen: sunt singură... nu mă mai suport... vreau să mă sinucid... mă detest... . Mon Dieu! ( traducere: Dumnezeule! ) Băgați-vă mințile în cap. Ori dați-vă două palme peste cap, ori sunați un prieten, ori 50-50:)). Bucurați-vă de lucrurile mărunte și faceți haz de necaz de problemele pe care le întâmpinați. Când vor vedea problemele ce oameni puternici sunteți, se vor speria de voi și nu o să mai bată la ușa voastră. De asemenea, alții ar da orice să trăiască, în timp ce voi vreți să vă tăiați pe vene. Dacă nu sunteți adepti acestui principiu, puteți foarte ușor să vă opriți din secerarea corpului vostru, gândindu-vă într-un mod amuzant, așa cum fac eu de cele mai multe ori, pentru a vă opri. Puteți să vă spuneți că e păcat să mânjești cuțitul cu sânge și pe deasupra să faceți și  murdărie pe covor. Chiar vreți să vă certe părinții voștri că ați făcut murdărie și să vă omoare ei până la urmă?:))
* Persoanele care nu spun lucrurilor pe nume - Întotdeauna am apreciat oamenii care sunt extrem de sinceri cu mine, deși câteodată durea sinceritatea lor:)). Decât să fiu giugiulită și pe la spate să mă facă cu ou și oțet, mai bine aleg sinceritatea. Măcar știu unde gresesc și poate reușesc să mă corectez, pentru că se poate să fiu chioară la prostiile pe care le fac, iar dacă prietenii nu-mi spun că sunt oarbă, credeți-mă că nu voi avea cum să citesc în stele:))
* Manele =)) - A fost odată ca niciodată, o fată pe nume Alexya și era manelistă:)). Brusc, s-a trezit la realitate, a ieșit din pânzele dominatoare acelei muzici malefice și și-a dat seama că viața e mai mult decât spunea profetul Guță=)). 
Ok... nu am nimic personal cu manele. După cum spuneam și în povestioara mea eșec, am fost manelistă și le mai ascult câteodată, când mă duc la o petrece și sunt destul de amețită. Însă dacă m-ai pune acum într-o camera singură și m-ai obliga să ascult doar manele o zi întreagă, va trebui după aceea să îmi rezervați în loc la spitalul de nebuni=)).

5 persoane / lucruri care te calmează când eşti supărat /  nervos
* Prietenii prea buni pentru mine ( Adriana, Krisz, George )
* Să fiu miștocară cu un alt miștocar=))
* Muzica- iubirea vieții mele:X, Cititul- amanta vieții mele:>, Scrisul - soția=)) 
* Iubitul, prima mea iubire:D
* Să ascult problemele altora



5 motive pentru care îţi place iarna
Ce amuzanți sunteți:))... Cum să îmi placă iarna? Deloooc. Mi-e numi place de ea, eu doar o iubesc:)):D
* Pot fi un compil tembel, fără să se sperie lumea că am dat în mintea copiilor ( Shhh, nu mai spuneți la nimeni, dar eu încă am minte de copil. E secretul nostru, ok? )
* Să prind fulgii jucăusi cu limba=))
* Să fac îngeri de zăpadă sau om de zăpadă... sau pe prietenii mei să îi tranform în zăpadă=))
* Să mă dau cu sacul:D ( m-am certat cu sania de curând deoarece era să îmi rup picioarele din cauza ei, de atunci sunt BFF cu sacul:> )
* Sărbătoarea mea preferată: Crăciunul:X

5 motive pentru care vrei totuşi să vină vara
Nu prea sunt cu vara, aici pot să mă iau de mână cu Krisz:)), dar sunt totuși câteva motive pentru care aștept vara:
* Îi place Adrianei și  lui George vara și de abia aștept să îi văd la fel de fericiți cum sunt eu acum din cauza iernii.
* Vacanța... deși va fi puțin cruntă deoarece vine bacul și admiterea la facultate, dar nu-i stres. Tot ajung la mare. Juuur:)).
* Pot să umblu desculță pe gresie=)). Tata nu mă lasă niciodată, pentru că spune că mă răcesc și când voi fi de vârsta lui, mă vor durea și pe mine picioarele. Vara trebuie să mă lase deoarece dacă nu ar face-o, l-aș certa și eu pe el că umblă desculț=)).
* Pot să beau apă rece cu gheața:X.
* Pot să stau toată noaptea afară, uitându-mă la stele și râzând cu prietenii mei:D.


5 lucruri pe care le-ai învăţat de la prieteni:
* Nu există locuri în inima unui prieten. Fiecare prieten contează în egală măsură, nu este unul mai important decât celalalt, ci sunt doar diferiți, iar acest lucru face prietenia să fie mai frumoasă și mai complexă.
* Nu conteaza cât de mult nu ați mai vorbit, deoarece atunci când vă veți regăsi, veți simți același sentiment de iubire față de celălalt.
* Prietenii nu trebuie să fie neapărat alături de tine fizic, dacă tu îi simți psihic.
* Nu contează distanța, nu contează diferențele de vârstă, nu contează cât de diferiți sunteți ca personalitate... ceea ce într-adevăr contează este acceptarea deplină din fiecare parte.
* Cel mai important, am învățat să mă deschid, atunci când credeam că nu voi reuși niciodată să o mai fac. Am lăsat persoane să vadă în mine ceva ce nu îmi place să o arăt deseori: nevoia de un prieten gata să mă ajute cu o îmbrățișare caldă.

15 comentarii:

  1. Uuu, super Krisz. Eu ma enervez foarte repedee X_X dar imi trece la fel de repede. Multumesc pentru leapsa :* kisses

    RăspundețiȘtergere
  2. Geniale raspunsuri :)) Krisz, se vede ca ai inspiratie, am ras in hohote, si in acelasi timp, am inceput sa te respect si mai mult, si sa-mi dau seama ca avem multe in comun!
    Multumesc enorm pentru leapsa, e facuta deja, veezi? Am presimtit ca imi vei da leapsa inca din momentul in care mi-a dat-o si mie Ramona:))
    Oricum, de abia astept sa iti citesc recenziile, si desigur, citatele :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine sapa groapa altuia departe ajunge si cine se trezeste de dimineata cade singur in ea.:)) De aia imi place si mie sa dorm pana la pranz.
    Cat despre vase,sfat: nu le lasa sa se stranga, e demoralizator, cum ai spus si tu. Cum nu mai ai nevoie de o farfurie, o speli repede, e mai usor. Sau initiezi regula de aur: Eu am gatit, tu (tu=oricine e pe langa tine) speli vasele. :))
    Mi-au placut raspunsurile tale si le astept si pe ale Alexyei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e faina ideea asta cu "eu gatesc, voi spalati vasele"..dar nu prea gasesc adepti :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi, miine postez leapsa. Esti o persoana foarte originala. Super raspunsuri. Si abia astept sa mai postezi la Taming Games. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru leapsa si imi plac raspunsurile tale esti cat se poate de originala(chestia asta e legala? :)) )

    RăspundețiȘtergere
  7. niste raspunsuri asa originale!te admir mult,si de abia astept sa citesc citate si recenzii noi.;;)
    mersi de leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  8. >:D< nu prea mai am cuvinte acum, ally meu:)) tacerea e de aur pana la urma,nu? :*:*:* >:D<>:D<>:D<, in fond, stii deja toate lucrurile pe care ar trebui sa le spun acum :)) :*:*:*:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Superba leapsa . Amuzanta si emotionanta in acelasi timp :X

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai, Alexya, m-ai facut sa rad cu gura pana la urechi cand ai vorbit de iarna.=)) Sa prinzi fulgi cu limba? Genial! :)))))=)))
    Cred ca ii molipsesti pe toti din jurul tau cu optimism si bunavoie

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Oanaaa sa stii ca ii iese :)) Din cauza ei, cand ninge scot limba ca proasta :)) Si eu urasc iarna...sau o uram? :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici mie nu imi place iarna, Adriana :)) si totusi ma bucur ca un copil cand ninge :)) dar ceea ce face Alexya nu am facut niciodata :)) voi incerca cu siguranta! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Hihi, nici mie nu-mi place sa aspir :)). Imi plac raspunsurile voastre :d

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur ca v-au placut raspunsurile mele:)), eu una i le-am adorat lui Krisz:D. Incercati faza cu fulgii, o sa va distrati copios=)).

    RăspundețiȘtergere
  15. imi plac si raspunsurile de la later edit adica cele ale lui Alexya

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!