marți, ianuarie 17, 2012

”Iubiri de altădată” la Editura ALLFA !

Este vorba despre o nouă colecție care va apărea la Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL. Eu de fiecare dată când aud de iubire, de cărți de iubire, îmi doresc să le citesc. Dacă mai zugrăvesc și parfumul unor timpuri, sau povești de dragoste de demult, e perfect ! 
Iată ce am aflat de pe blogul editurii despre noua colecție:
Primul înţelept al creştinismului, Apostolul Pavel, spunea despre dragoste că este îndelung răbdătoare şi cu bunătate, de pizmă şi laude străină, nu cunoaşte mândria şi nu e cu necuviinţă; folos nu caută, mânie nu aprinde şi la rău nu gândeşte; plânge fărădelegea şi de adevăr se bucură.
Dragostea s-a arătat însă, în istorie, capricioasă, pizmaşă, necuviincioasă, nu de puţine ori interzisă. Totuşi, există mari poveşti de iubire care au depăşit toate obstacolele, inclusiv pe cel al timpului. Poveşti a căror frumuseţe rămâne întreagă după decenii sau chiar secole. Poveşti în care mesajele nu ajung la destinatar instantaneu, dar se bucură de acea căldură umană după care cu toţii tânjim uneori. Poveşti cu protagonişti pe care ne-am dori oricând să-i vedem în carne şi oase. Pe cele mai frumoase abia aşteptăm să vi le arătăm, în noua colecţie “Iubiri de altădată” a Editurii ALLFA. Detalii şi multe surprize în curând!
Până atunci faceţi cunoştinţă cu Soţii de artişti, de Alphonse Daudet, Dom Casmurro, de Joachim Maria Machado de Assis şi O mică glumă, de Anton Pavlovici Cehov.
Și acum, să vă prezint primele cărți care vor apărea în colecția ”Iubiri de altădată”:

 ”Soții de artiști” de Alphonse Daudet
Puţină lume îl cunoaşte pe Alphonse Daudet altfel decât ca autor al Piciului şi al isprăvilor lui Tartarin din Tarascon. În opera acestui maestru francez al literaturii găsim însă texte de o cu totul altă factură, printre care se numără şi pseudoromanul de faţă, care constituie o frumoasă poveste ţesută din firele preţioase şi distincte ale iubirilor artiştilor.
Odă sarcastică închinată iubirii, Soţii de artişti este o colecţie de tablouri ale unor căsnicii în care dragostea îmbracă cele mai diverse chipuri şi se îndreaptă spre destine diferite şi adesea imprevizibile.
Cum arată iubirea într-o familie boemă? De ce se stinge dragostea unor artişti lirici care alcătuiesc un cuplu pe scenă? Cât de greu îi este unui sculptor să dăltuiască gelozia consoartei? La astfel de întrebări Daudet răspunde cu exemple împletite sublim din tragic şi comic, fermecându-şi cititorii prin uşurinţa cu care stăpâneşte viaţa personajelor admirabile.

”O mică glumă” de Anton Pavlovici Cehov
Povestirile lui Cehov au rămas şi vor rămâne în istoria literaturii graţie geniului cu care scriitorul rus impune personaje şi istorii memorabile. Ironic şi călduros, nestăpânit şi discret în acelaşi timp, autorul creează cu uşurinţă tablouri mişcătoare, menite să rămână vii în memoria cititorului.
În volumul de faţă suntem invitaţi să descoperim dacă un „Te iubesc!” şoptit poate fi ţinut minte o viaţă întreagă, cum arată dragostea când el locuieşte în Moscova iar ea în Sankt Petersburg, cât de rău se poate îndrăgosti un burghez fără calităţi de profesoara care îl învaţă franceză şi, bineînţeles, ce rol joacă laitmotivul poveştilor de dragoste eşuate – bănuiala – în relaţia dintre viaţă şi moarte. Cele opt iubiri povestite de Cehov au stârnit şi vor stârni întotdeauna o serie vastă de ecouri în inima celui care le citeşte.

”Dom Casmurro” de Joachim Maria Machado de Assis
Prea puţin cunoscut în Europa, Machado de Assis este un pionier al literaturii braziliene care ocupă şi astăzi un loc de cinste în listele şi topurile alcătuite de critici şi de cititori deopotrivă. Fin psiholog şi maestru al povestirii atent dozate în pagină, autorul ne poartă cu o uşurinţă cuceritoare prin viaţa unui personaj pentru care fericirea pare să fi fost doar un lucru prea greu de suportat.
Betinho şi Capitu, doi tineri din Rio de Janeiro, depăşesc împreună toate obstacolele aşezate în calea iubirii lor: cariera de preot hărăzită lui Betinho de către mama lui încă de la naştere, diferenţele de clasă socială, intrigile familiale şi capriciile sorţii. Când cei doi reuşesc să se căsătorească, viitorul pare străjuit de aura fericirii perpetue. Şi totuşi, această capodoperă a literaturii de dragoste este cronica unei iubiri care depăşeşte graniţele vieţii, dar se răneşte în cel mai comun ghimpe – al geloziei. Treptat, Betinho se transformă în Dom Casmurro („Ursuzul”) construindu-şi cu meticulozitate destinul tragic al unui om ce pare urmărit de vocaţia nefericirii.

 Cum vi se par? Copertele sunt tare drăguțe, nu?

7 comentarii:

  1. imi place coperta a doua si recenziile imi plac mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. par niste carti foarte frumoase de dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place foarte mult ultima copertă, iar cărţile par foarte drăguţe :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar imi plac copertele :x o sa ma uit si eu dupa ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi nu ma dau in vant dupa cartile de iubire cred ca le-as citi, caci descrierile si copertile sunt simpatice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Copertele sunt dragute, iar cartea care ma atrage cel mai mult e cea a lui Cehov:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar sunt dragute copertile! Nu prea-mi plac cartile de dragoste dar, pare interesanta

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!