duminică, ianuarie 01, 2012

Câştigători "Concurs de Creaţie - Iarna" + precizări

Iată că e prima zi din an, şi venim deja cu premii pentru voi. S-a mai încheiat un concurs, unul dintre cele mai complexe avute până acum, şi cele mai frumoase totodată. Mulţumim că ne-aţi înfrumuseţat luna cu poveştile voastre minunate, şi că ne-aţi dovedit încă o dată cât de talentaţi sunteţi. 

Şi acum a venit clipa să anunţăm poveştile câştigătoare, pe care dorim să le felicităm din inimă! Merită!

Locul I - Povestea #19, scrisă de Alecsa All 
Locul II - Povestea #13, scrisă de Ramona
Locul III - Povestea #10, scrisă de Deea07


Le rog pe fete să trimită un mail pe alexya_fanfics@yahoo.com cu datele lor personale, plus un număr de telefon.


După ce veți vedea toate notele, o să observați că Ramona și Deea07 sunt la egalitate, însă am departajat după criteriul că Ramona a primit notă maximă de la mine și Alexya, iar Deea07 nu. Daca vreti sa faceti totusi schimb de carti, puteti vorbi si ne anuntati.
AICI veţi găsi tabelul cu toate notele. 
Şi acum poate ar trebui să vă explicăm mai exact cum au fost calculate aceste note, pentru cei care nu înţelegeţi. 
Jurizarea noastră: am acordat o notă eu şi o notă Alexya şi le-am făcut media. 
Jurizarea voastră: s-a făcut media tuturor notelor primite de la cititori. 
(Notă Krisz + Notă Alexya ) : 2 = Nota noastră
(Notă 1 + Notă 2 + Notă 3 +... + Notă n ) :  nr. total al voturilor = Nota voastră
 (Nota noastră + Nota voastră) : 2 =Nota finală 
Şi să vă fac şi un exemplu ca să înţelegeţi mai bine. Să luăm, de exemplu, Povestea 5.
Jurizarea noastră. Ea e primit 9,5 de la mine şi 8,5 de la Alexya, deci nota noastră a fost 9.
Jurizarea voastră: A primit 14 de 10, 9 de 9, 2 de 8, 5 de 7, 2 de 6, 3 de 5
(14 x 10 + 9 x 9 + 2 x 8 + 5 x 7 + 2 x 6 + 3 x 5 ) : 35 = 8,54
Nota finală : (9 + 8,54) : 2 = 8,77

Câteva precizări importante:
Încă un lucru, referitor la notele noastre. Cum am mai spus, ele au fost acordate înainte de a se începe votarea, şi astfel nu am fost influenţate de nimic. Notele noastre au fost păstrate de Adriana, care vă poate confirma asta.
Cele mai mari depunctări au fost la cele care nu au respectat regulamentul. Adică povestea nu a depăşit o pagină de Word, nu a avut şi dialog, nume la personaje etc. Cel mai important înainte de a te înscrie la un concurs e să respecţi regulamentul. Deşi firesc ar fi fost să fie descalificate acele poveşti, le-am acceptat, pentru că era Crăciunul, şi am vrut să fim mai bune. Însă au fost depunctate la notarea noastră astfel: minus 2 pct cele care nu depăşeau o pagină Word; minus 1 pct cele care nu aveau şi dialog sau nume la personaje. Ne pare rău, însă aşa e corect. Asta nu înseamnă că nu aţi avut poveşti bune, şi drăguţe. 

Justificări note Krisz: Cum probabil vă veţi da seama din tabel, eu am fost mai "exigentă", ca să zic aşa, decât Alexya, la notare. 
Am acordat mai puţini de 10, şi doar poveştilor care mi-au plăcut incredibil de mult, şi la care nu am găsit niciun cusur : redactare, conţinut, acţiune, stil de a scrie. Am vrut să le departajez de celelalte, să le acord şanse mai mari. Asta nu înseamnă că cele care au primit 9,5 nu au fost foarte bune în percepţia mea. Sunt însă acele poveşti foarte bune, dar care nu au avut "acel ceva", "acea sclipire" pentru mine, ca să le dau 10. Însă ca tehnică şi poveste şi tot sunt impecabile. 
Cei care aveţi sub 9 aţi mai avut greşeli, nu le-am luat în seamă pe cele de redactare, ci doar pe cele gramaticale... pe care nu pot să le iert. Sau unele dintre ele, deşi poveşti bune, nu au reuşit să mă impresioneze aşa tare comparativ cu celelalte. Însă 8 e o notă bună, în general. Note mici sunt sub 7, atât. 
În mare toate, dar absolut toate au fost bune. Înţelegeţi-mă însă că le-am notat prin comparare cu celelalte, cele foarte bune au primit note maxime şi 9,5, cele bune 9, cele bune dar care nu m-au atras pe mine aşa tare au primit sub 9. Asta nu înseamnă că trebuie să vă supăraţi pe mine, notarea mea nu a contat oricum mai mult de 25% din nota finală. Dar am vrut să conteze cu adevărat pentru cei care o merită.

Justificări note Alexya : După cum a spus și Krisz, eu am dat note mai mari, pentru că deseori mi-e greu să imi spun părerea despre lucrarea cuiva, când știu că poate a mea ar fi mai slabă. Însă cu timpul, voi învăța să am mai multă încredere în mine și să dau o notă corectă - dar asta nu înseamnă că cele pe care le-am dat acum nu sunt bune. 
Am dat 10 celor care m-au impresionat și au respectat cu rigurozitate regulamentul. Desigur că au mai fost greșeli de ortografie, însă nu am depunctat pentru asta, doar la cei care într-adevar era dezastruos. De aceea vreau să dau un mic sfat: când participați la un concurs de creație, citiți povestea creată încă o dată  inainte de a o trimite, să vedeți dacă ați păpat litere, pentru că cu siguranță le veți sesiza. Ar fi păcat să aveți o poveste foarte bună, și să primiți o notă mică din cauza ortografiei.
Nu voi spune mai multe despre celelalte note, pentru că după părerea mea toate poveștile sunt bune. Am scăzut la cei care nu au respectat regulamentul. Într-un fel, îmi pare rău că poate dacă ar fi respectat, ar fi avut niște povești mult mai bune decât toți. De aceea este foarte important să fiți atenți la toate cerințele unui concurs în general.

Vă mulțumim încă o dată că ați participat într-un număr așa de mare la acest concurs. Crăciunul trecut a fost 11 povești, însă în acest Crăciun ne-ați făcut o mare bucurie, primind de două ori mai multe: 22 de povești.  Chiar dacă nu am avut zăpadă pe care ne-am dorit-o cu toții, însă ne-ați trasmis voi toate trăirile și sentimentele pe care ar fi trebuit să le avem în această perioadă minunată prin doar câteva povești minunate. Vă mulțumim enorm de mult pentru tot.

Mulțumim sponsorului nosrtru, Editura Leda!
BannerFans.com

7 comentarii:

  1. Felicitarile mele cistigatoarelor. Sunt foarte bucuroasa pentru locul unu - a meritat. Toate istoriile au fost bune dar nr.19 a fost ORIGINALA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hay, multumesc pentru premiul 3:D Vreau sa stiu cum pot lua legatura cu Ramona? Pentru a o intreba despre carti. Mulumesc mult inca odata:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pot sa spun ? Chiar au fost multi concurenti foarte buni !
    Pe de o parte imi pare rau ca nu am castigat , insa pe de alta parte , asta m-a ambitionat .
    Consider ca daca nu esti corect cu tine , nu poti fi corect nici cu altii .
    In plus ,.... mi se pare corect ca povestile sa fie jurizate cat mai sever . Asa stii la ce nivel te afli , si stii ca trebuie sa te perfectionezi !

    Kisses !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bunaaa,

    Multumesc muuult pentru premiu...seriooos nu ma asteptam sa fie povestea mea placuta de cineva :))
    @experimentul2011: ma bucur mult ca ti-a placut >:D<

    A..Si eu as vrea tot id-ul Ramonei :)..am castigat Divergent la un alt concurs si vroiam sa o intreb daca vrea sa facem schimb de carti, daca este voie :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari fetelor!! ati avut niste compuneri cu adevarat frumoase:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravoooo fetelor! Va meritati premiile din plin, ma bucur pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari castigatoarelor sa va bucurati de carti

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!