duminică, noiembrie 20, 2011

Poezii + o recrută nouă

Practic, nu m-am exprimat bine, pentru că acea recruta de care vă spun e destul de veche pe acest blog. Are și fan-ficuri, dar și poezii. A fost chiar și admin... dar acum e ceva nou totuși.
Ramona și-a făcut un blog dedicat în exclusivitate poeziilor ei și m-a rugat să vă anunț că s-a apucat serios de "creativitate în versuri aiurite":D. Eu spun să o primim la fel de călduros, așa cum ne-am obișnuit, în gașca noastră de poeți ( eu sunt doar fata care ține microfonul, dar cu siguranță am și eu un loc în gașcă, nu? ) și sperăm că de acum înainte să fie întotdeauna alături de noi.
Personal, știam că Ramona e bună la poezii, însă m-a uimit faptul că a scris atât de multe în ultima perioadă. M-a uimit într-un sens bun și mă bucur mult pentru că a găsit un mod în care să își exprime sentimentele liber, și în același timp, creeând ceva splendid.
Voi înceta să mai vorbesc, până ce nu aruncați în mine cu roșii:)) și am să dezvalui câteva poezii care Ramona a vrut să le postez.

1. "Picături de cerneală" (Volumul "Umbre și furtună")
"Din albastre ceruri,
Dintr-al misterelor amoruri,
Se cerne in sclipiri de diamante
Un suflet sfasiat de soapte."

2. "Bestia" (Volumul "Umbre și furtună")
"Ȋn noaptea tãcutã, luminile s-au stins.
Mã cautã cu privirea de jad încins,
Ȋi simt în ceafã rãsuflarea morbidã,
Ȋntinzând cãtre mine mâna muribundã."

3. "Enigma de cerneală" (Volumul "Orizont cenușiu")
"Nu mai inteleg ce vrei, ce spui
De fapt, nicicand nu am stiut.
Prin mii de versuri dorinte supui,
Cioplind iubirea ta de lut."

4. "A murit aviatorul" (Volumul "Orizont cenusiu")
"Pe cer, nu mai zboarã rãzbitor
Alergând într-un dans şuierãtor
Nici urmã de aviator."

Desigur că sunt mult mai multe poezii postate, grupate unele în volume ( volumul "Umbre și furtună", volumul "Orizont cenușiu", volumul "Petale albe, petale negre" ), iar altele neaparținând niciunui volum, dar totuși foarte frumoase și ele. Acum rămâne la latitudinea voastră să vă spuneți părerea despre ele, pentru ca, cu siguranță dorește să afle cum sunt primite poeziile ei de către voi.

Sincer, mie mi-a fost tare dor atât de BibbyEllen, cât și de creațiile ei minunate. Se pare că minunile se petrec toate deodată pentru că ea mi-a trimis zilele acestea un mail, spunându-mi că a scris niște poezii. Desigur, nu au fost dezămagită când le-am citit:D și cu certitudine veți fi la fel de încântate ca mine:D.

1) "Vitreg"
"Asta-i lume de vată şi
carton.
Îmi ard tălpile pe locuri
reci,
mă dor ochii la-ntuneric...
...ceru-i mai mult var umflat
de-mi cade acru peste suflet."

2) "Portret opus"
"Privesc iarăşi, adaug....
Norii ăştia-s mai mult plumb şi nimenea
Nu-i potoleşte.
Viaţa-i chiar o toamnă lungă, înger cu aripi cărămizii
Ce n-are tihnă, ce urlă a tăcere...
... ce strigă ploile pe-un nume mort"

Stephany nu a glumit când a spus ca are de când să scrie multe poezii. Bravo, Steph:D. Nici nu mă așteptam la mai puțin de la tine.

1. " Dulci regrete "
" Apa se prelinge
Pe geamul cristalin
De-o speranta-anin :
Ca tu vei fi aici .
Luna de cristal
Noaptea lumineaza
Din cer ne vegheaza
Somnul linistit ."

2. "Vampire kisses Bella "
"O umana si-un vampir...
Deja ma ia cu lesin .
O iubire curata
Au avut de prima data (...)
Un triunghi amoros ,
I-a intors lumea pe dos .
De cand in Forks a sosit ,
Doar aventura a primit "

Stephany ne-a lăsat din nou un mic mesaj: "Ultima poezie este ceva mai specială, deoarece am reușit să prezint povestea Twilight, sub formă de versuri. Nu e chiar foarte reușită, dar m-am străduit.
Oh! Și vreau să o dedic tuturor fanilor Twilight, și tuturor persoanelor care au crezut în mine și m-au încurajat. Știți voi care sunteți :)". Mulțumim mult pentru dedicație și părerea mea este că ti-a ieșit foarte bine poezie. Voi ce spuneți?

Emma și-a făcut și ea apariția printre noi cu o poezie superbă:D și credeți-mă, nu aveți cum să nu o îndrăgiți. Se numește "Vis".

"Doar un cuvant de-al lui
Ar fi reaprins acel fior
Precum ziua, lumina soarelui
Trezeste florile din somn."

Petronikiss a scris încă o poezie la fan-ficul ei, poezia numindu-se "Suflet abătut". Un început foarte promițător, nu sunteți de aceeași părere cu mine?

"Vântul trece prin mine
Şi nu face decât să mă aline,
Pentru că va veni o furtună,
Ce va acoperi mlădioasa lună."

Nu am glumit la început când am spus că miracolele apar toate deodată, pentru că Allexandra a revenit să ne încânte cu o poezie, numită "Din greu spre visare".

"Te-nvârţi în cerc ca într-un dans tribal,
ajungi acolo de unde-ai plecat.
Pui întrebări ca eu să-ţi răspund,
propoziţia să o termini tu, am început?
Nedumerirea te înconjoară
şi-ncepe să lovescă..."

Iar ultima, dar nu cea din urmă este Adriana. De ce o pun aproape întotdeauna ultima din post? Pentru că vreau să o pedepsesc că îmi da atât de mult de muncă, prin simplu fapt că scrie foarte multe poezii deodată. Prin acest lucru vreau să îmi arăt dragostea pe care i-o împărtășesc:)). Nu are rost să spun că poeziile ei sunt superbe, deoarece ar fi prea puțin spus și desigur că de multe ori ajung să mă repet, dar întotdeauna sunt impresionată ele, deși îmi spun mereu că ar trebui să fiu obișnuită, având în vedere că i-am citit toate poeziile.
Gata... încetez și vă pun ultima rundă de poezii.

1. "Sensuri diferite"
"Nu e nicio îndoială,/ Din inimă vreau să mă scoți/ Să nu mă mai pui la socoteală/ Pe lista iubirii, ce-n suflet o porți."

2. "Sfârșirea îngerilor"
"Când apusul împărăției cerești/ E pe aproape./ Eu mă întreb dacă tu ești/ Cu adevărat, un rege-n noapte."

3. "Lupta sacrificiilor"
"Soarele răzbește în lupta cu norii/ Și bir îi dă culorii/ Și cu putere, arată cum se câștigă/ Cum lupta cu plumbul poate să o învingă."

4. "Suflet de copilă"
"Suflet de copilă,/ Suflet naiv şi bland/ Suflet nemărginat de milă/ Ce aduni ce-i mai bun pe pământ."

5. "Noapte bună!"
"Noapte bună soare,/ Ne vedem dimineață/ Când vor pleca păsările călătoare/ Și luna, de pe cer, dogoritoare/ Ne vedem dimineață,/ Când razele-mi vor apărea în față/ Ne vedem dimineață…/ Când vei revenii tu, plină de viață."

6. "E complicat..."
"Pe cât de simplu sună/ Romanţele ce lângă lună/ Toate se adună…/ Pe atât de complicat pare/ Apusul lung de soare/ Ce încântă întreaga zare…"

7. "Râul..."
"De la munte a pornit/ Cu putere, a cucerit/ Împărăţia de unde soarele a răsărit."


8. "Luați..."
"Păsări, luaţi cu voi, acum că plecaţi/ Luaţi cu voi, vă rog, din mine luaţi/ Luaţi ultima licărire de iubire/ Ce în suflet mi-a rămas/ Vă rog, vă rog, luaţi!"

9. "Apus"
"Nu sunt chiar atât de nepăsătoare/ Pe cât sufletul îmi pare…/ Nu sunt atât de puternică/ Încât să nu simt ploaia prielnică."

10. "Îndoiala unei stele"
"Ai reuşit din nou, îndoiala să mi-o reverşi/ Asupra sufletului închis de durere/ Rima s-a terminat imperfectă, emanând putere./ Ai reuşit să arzi aștrii cereşti/ Ai reuşit să mângâi cometele/ Ai reuşit să fi ceea ce eşti/ Când ţi-am spus, de mine, rupe-te."

O mică vorbă și promit că pun capăt acestui post. M-a bucurat extrem de mult să văd că mi-ați trimis așa multe poeziile voastre și sper să fie așa tot timpul de acum înainte.

14 comentarii:

  1. Wooow, cate poezii! Imi plac mult cele ale Ramonei si tind sa cred ca sunt printre sustinatorii lui Stephany.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt eu o mare fana a poeziilor, dar cele de mai sus sunt extreordinare, absolut superbe. Cand mai postati:):D?

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe poeziile, bun venit, Ramona!

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw ! Nu m-am asteptat sa gasesc atatea poezii . Cei drept , acum parca imi e cam rusine ca am postat doar 2 :(

    Si vreau sa ii multumesc Alexyei ca de fiecare data are sa-mi adreseze cateva cuvinte prin care ma cam lauda si astfel ma incurajeaza sa imi dau silinta si mai tare :D
    PS : Bine ati venit /Revenit in gasca !!!!! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. toate sunt minunate!...felicitari fetelor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. cate poezii! asta da post :)) uuf....si nu numai ca sunt multe poezii, dar sunt superbe, alexya, sa stii ca ai in gasca ta numai si numai adevarate talente :)
    @ramona, ma bucur mult ca ai inceput sa te ocupi de poezii, stiam de mult ca ai talent, dar, se pare ca, devii din ce in ce mai buna! felicitari, se vede ca ai fost inspirata zilele astea, chiar ai creat adevarate comori! bun venit in gasca!! >:D<
    @bibbyEllen, iti ador toate poeziile, ai un fel special de a scrie, concentrezi intr-un vers, cat fac eu intr-o poezie, sper sa scrii mai des de acum incolo :) ti-am dus dorul!!
    @stephany, stiam ca te pricepi la poezii, dar sa scrii un intreg poem despre Twilight? serios? e wow! si pe deasupra, ai spus totul intr-o maniera amuzanta, usoara, e ca un slogan, un rezumat Twilight, e... foarte tare!
    @emma- alexya, te cred, nu am cum sa nu indragesc poezia ei. ma cuprinde melancolia numai de la primele versuri... superba :)
    @petronikiss, fan-ficul tau e genial, incepand de la ideea originala, la ce se afla dincolo de "fan-fic", e o poveste, sunt poezii geniale, ai un talent aparte,si ma bucur ca ti-am citit poeziile ,inca de la bun inceput!
    @allesandra, sper ca de acum incolo vor fi mai multe poezii! gasca alexyei chiar are nevoie de asemenea poezii :->
    @alexya, tu , scumpa, de ce ma pedepsesti atat de tare? stiu...stiu iti dau de munca, dar crede-ma ca nu o fac cu rautate, stii doar cum sta treaba :))iti multumesc din suflet ca mi-ai citit toate poeziile, ca m-ai sustinut de la bun inceput, pana la urma, daca nu ai fi fost tu batman sa ma faci o adevarata bloggerita, nu ai fi avut atata de munca :))
    PS: imi cer mii de scuze daca m-am cam lungit cu commul, dar la un asemenea post, trebuia sa-mi spun oful,nu? =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma primiti si pe mine in gasca voastra? :D Eu nu scriu poezii, am scris mai demult, dar mi-ar placea sa fiu si eu in echipa asta :*:* >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. Krisz, tu esti de mult in echipa dar nu ti-ai dat seama de acest lucru:)). Dupa cum spuneam, eu doar tin microfonul si tot sunt in echipa:)). Poate te conving si vei scrie din nou poezii:D. Pot fi foarte convingatoare:>:))... :*:*:>:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. alexya tine microfonu, krisz e tipa de la lumini! normal ca e in gasca, daca vrea ea , ne lasa in bezna pe toti!
    krisz, odata ce ai scris o poezie, inseamna ca scrii poezii!! :)):)) asa-i alexya?

    RăspundețiȘtergere
  10. Curand, va trebui sa ma ocup si de lumini, si de tot, pentru ca acum ca stiu ca Krisz a mea a scris poezii, nu va scapa de mine:D>:).

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunteti dragute fetelor, dar nicio sansa sa ma apuc iar de poezii :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc, fetelor! Arta are pretul ei si unele persoane o stiu mai bine decat altele. Sincer, mi-as fi dorit sa nu scriu poezii, sa nu ajung in starea in care sa o fac. Dar, daca tot sunt aici, ma bucur sa ma alatur gastii voastre nebunatice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce fete drăguţe şi talentate! Mă bucur că fac parte din această comunitate. Mersi, Alexya... Şi tuturor celorlalte! :*

    RăspundețiȘtergere
  14. mai mare placerea sa impartasesti poezii, proza sau orice altceva aici!
    multumim Alexya si Krisz ca ati creat un asemenea "loc" si ca sunteti deschise la orice sugestie nebuna de-a noastra!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!