sâmbătă, octombrie 29, 2011

„Salem’s Lot” de Stephen King - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți comanda de AICI (acum cu 45 % reducere!)
De când cu nebunia Twilight, m-a cuprins așa o obsesie să citesc cam orice carte prind cu vampiri, și cum aceasta este una pe care multă lume o recomandă, nu puteam rata ocazia asta, mai ales că Editura Nemira mi-a oferit-o (mulțumesc din suflet). Cum stilul lui Stephen King este legendar, și recunoscut ca fiind macabru, am ezitat puțin înainte să deschid cartea, dar pe parcurs m-am acomodat cu povestea și totul  a decurs ok (bineînțeles, și cu destule momente în care a cam băgat teama în mine cartea, eu nefiind obișnuită cu acest gen de romane, și fiind primul citit de Stephen).
„ Salem’s Lot ”  este povestea lui Ben Mears, tânăr romancier de succes , și a orașului Jerusalem’s Lot, un loc în care și-a petrecut ceva timp copil fiind și în care se întoarce acum, ca și adult. La început, Ben vine în „Salem’s Lot”  pentru a se recupera după moartea recentă a soției sale și ca să lucreze la un roman despre ”Marsten House” - un vechi conac local, cu un trecut lugubru, care din punct de vedere emoțional l-a speriat pe Ben atunci când era doar un copil. El se acomodează în acest oras pitoresc legând prietenii cu o localnică pe nume Susan și cu Matt, profesorul de engleză din liceul orașului. Viaţa pare să se apropie din nou de normal,  pe parcurs, el începe o poveste de dragoste cu Susan, care e o tânără artistă, până când doi bărbați : Barlow si Straker – recent sosiți în oras, se stabilesc în „Marsten House” și își deschid o afacere cu antichităti.
După un timp unii copii dispar, oamenii încep să se îmbolnăvească și să moară într-un ritm alarmant. După câteva întalniri aproape mortale, Ben și Matt sunt forțați să constate că vampirii au pus stăpânire pe „ Salem’s Lot ”  și se hrănesc cu locuitorii orașului.
Acum întrebarea este, vor fi capabili Ben Mears și noii săi prieteni să lupte împotriva numărului numeros de vampiri și să salveze orașul, sau se vor supune sorții pe care Kurt Barlow o dorește pentru ei, și care pentru unii pare a fi mai groaznică decat moartea ?  Doar timpul va spune asta, timp împovarat cu agonia pierderii, un lucru cu care micul grup de vânători ai vampirilor trebuie să se obișnuiască, dacă au de gând să rămână și să lupte împotriva răului.
“Salem’s Lot“ este un roman cu „ vampiri ” în sensul clasic al termenului. În acest roman, vampirii sunt teroare pură, și nu au nici măcar o clipă latura romantică. Relația vampir – om  nu merge cu mult dincolo de deviza : ”Ucide sau vei fi ucis!”.  Vampirii nu sunt singurii malefici în oraș. „Salem’s Lot” este plin de proprii săi muritori răi; este un loc întunecat, un cadru perfect pentru o poveste ca aceasta. Descrierile sunt vii, iar detaliile sunt înfioratoare, macabre, fiind  rețeta perfectă pentru un roman de groază!  
Îmi place coperta noastră, deși nu îi văd legătura cu conținutul cărții. Totuși, față de cele de mai jos, e mai interesantă a noastră:

Îmi place coperta noastră, deși nu îi văd legătura cu conținutul cărții. Totuși, față de cele de mai jos, e mai interesantă a noastră:

8 comentarii:

  1. barbatul care apare la inceput ....puteam sa jur ca e Damon !!!!!!
    Seamana de la departare !Si au si aceeasi freza :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau, inca nu mi-a fost frica cand am citit o carte, tot ce-i drept ca inca nu am citit nici o carte de Stephen King, cand o prind o citesc, m-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. e stephen king ♥♥♥:)) sunt sigura ca aceasta carte e superba :)) doar e stephen king:))

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai facut curioasa! Am sa pun cartea asta pe lista de ,,cumparaturi". Chiar voiam ceva de citit cu vampiri dar nu vampiri buni :))

    RăspundețiȘtergere
  5. http://filmehd.net/salems-lot-2004-filme-online.html aici puteti viziona hilmul in cazul in care nu l-ati vazut.
    eu acum ma uit la el . sper sa fie la inaltimea cartii :))

    RăspundețiȘtergere
  6. pare o carte interesanta insa nu o sa citesc

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!