sâmbătă, octombrie 22, 2011

La o ceaşcă de vorbă cu un scriitor (4)

Ştim că acum era tot rândul prietenelor noastre de pe Love-for-Books să posteze în cadrul parteneriatului, dar cum am avut noroc şi ne-a răspuns o scriitoare foarte interesantă şi care pe lângă multe alte cărţi scrise, are şi o serie foarte frumoasă şi apreciată la ora actuală , care se numeşte "Falling Under", am spus să facem articolul, deoarece doream să vă facem cunoscută seria cât mai repede, dar şi pe Gwen Hayes, autoarea, care a acceptat să ne răspundă la toate întrebările din interviu.
"Falling Under" (Falling Under # 1)
- a fost lansată în martie 2011 -


În visele ei el e irezistibil - seducător, fermecător, şi fără îndoială, periculos. Dar când el îi apare atunci când este trează - şi o captivează exact la fel - ea nu este sigură care este calea bună şi care nu..


Theia Alderson a dus întotdeauna o viaţă protejată, fără să îi fie permise aceleaşi libertăţi ca restului de adolescenţi din micul oraş din California, Serendipity Falls.
Dar când un băiat devastator de frumos apare pe holurile şcolii, ea simte fiecare dorinţă pe care a negat-o vreodată arzând în ea, la cea mai mică privire aruncată de către Haden Black. Theia ştie că l-a mai văzut pe Haden înainte - nu prin oraş, ci în visele ei.
Theia nu înţelege cum de l-a visat pe Haden dinainte de a-l cunoaşte, dar fiecare noapte i-a adus împreună într-o lume obsedantă şi stranie. Iar cum Haden, atât cel din noapte cât şi cel din zi, acum îi face cu mâna iar în clipa următoare o îndepărtează, singurul lucru de care Theia este sigură e că atracţia faţă de el e mult mai puternică decât frica pe care o simte.
Şi pe măsura în care încet încet descoperă ce este Haden cu adevărat, Theia nu este convinsă că vrea să-i opună rezistenţă, chiar dacă asta ar costa-o sufletul..
"Dreaming Awake" (Falling Under #2)
- urmează să apară în 3 ianuarie 2012 - 
S-a îndrăgostit de el într-o lume a nopţii. Dar timpul pentru visat a trecut - iar momentul „acum - şi - aici” poate fi la fel de fragil ca dragostea lor..

Când Theia Alderson a întâlnit pentru prima dată un băiat misterios şi frumos în visele ei, nu şi-a imaginat nicio clipă cum găsindu-l pe Haden Black - şi îndrăgostindu-se de el- i-ar putea schimba viaţa. Pentru a-l salva pe Haden, Theia a sacrificat totul. Şi târgul periculos pe care l-a făcut ar putea avea repercusiuni de durată.
Acum Theia a revenit în Serendipity Falls, şi se trezeste confruntându-se cu aceeasi foame mortală care l-a torturat şi pe Haden. Atunci când elevii liceului din care fac parte şi ei cad pradă unei boli misterioase, Theia nu se poate abţine să nu se întrebe daca nu cumva Haden îşi pierde controlul - şi cât timp va mai dura autostăpânirea ei.
Şi totuşi pe timp de noapte Tărâmul din Adâncuri nu-i va lăsa să plece. Cineva din trecutul lui Haden e determinat să o distrugă pe Theia din interior spre exterior, începând cu cei apropiaţi ei, forţând-o să aleagă dintre familie şi prieteni şi o iubire care e posibil să fi fost sortită eşecului de la început..

Şi acum a venit clipa să o cunoaşteţi pe scriitoare, şi apoi veţi avea şansa să citiţi interviul pe care a acceptat să ni-l acorde. Şi da..e în acelaşi stil ciudat şi amuzant!
GWEN HAYES locuieşte în Pacific Northwest cu eroul real din viaţa ei,  cu copiii şi animalele de companie pe care le au. Ea scrie poveşti pentru adolescenţi şi adulţi despre dragoste, angoasă, şi salvarea lumii. Primul roman al lui Gwen , „Falling Under”, a fost lansat în Martie 2011 de editura NAL/Penguin.
Pentru mai multe informaţii despre Gwen, vă rugăm să vizitaţi website-ul ei: www.gwenhayes.com


1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Nu cred că mi-aş dori să fiu o persoană faimoasă din istorie. Persoanele faimoase au o viaţă mai dură, mai complicată decat noi, restul. Nu e de ajuns să îţi trăiesti viaţa bine, frumos, ca să devii faimos. Şi apoi, dacă devii faimos, ajungi ca lumea să aiba unele aşteptări de la tine şi de asemenea să nu mai ai parte deloc de viaţă privată. Deci nu, multumesc.

2. Poţi să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Cred că aş alege un moment liniştit, calm. Îmi amintesc, după naşterea fiului meu, când fetiţa mea s-a ghemuit lângă mine în timp ce se uita la fratele său stând în braţele mele. Acela a fost chiar un moment frumos în viaţa mea.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot să pregătesc un curcan excelent. Din fericire, trebuie să fac asta doar de câteva ori pe an, iar în restul timpului soţul meu e cel care găteşte.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Fără agresiuni. De asemenea, prima persoană care va aduce ciocolată va primi un loc de muncă.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
M-aş întoarce în anii 80. M-aş găsi pe mine adolescentă şi mi-aş sugera să mă distrez mai mult şi să îmi fac mai puţine griji. Şi, de asemenea, ca să arunc puloverul ăla galben fosforescent. Oare ce era atunci în capul meu?

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Laptopul meu. Pozele mele, filme şi cărţi - toate sunt în el.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Claire, personajul din seria " Vampirii din Morganville", de Rachel Caine. Am o atracţie pentru Shane.

8.Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
 “Awkwardness Ensues” - “Rezultatele Neîndemânării”.

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
 Aş fi acea persoană care te poate relaxa. Aş face înconjurul lumii cu puterile mele magice de relaxare şi i-aş face pe oameni să se calmeze pentru o vreme.

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Presupun că aş trişa dacă aş răspunde " My kindle". (Cititorul de cărţi în format electronic) , din moment ce toate cărţile mele sunt în el. Urăsc întrebarea asta. Nu vreau să rănesc sentimentele vreunei cărţi. În afară de asta, dacă aş avea doar o carte, cred că mi-ar plăcea să fie una pe care nu am citit-o încă.

11. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
 Ohh, Doamne, să nu mai întrebi asta niciodată pe un scriitor paranormal. Ştii câte lucruri pot merge prost în încercarea de a aduce pe cineva înapoi la viaţă? Ştii câte idei de a scrie o carte mi-au venit citind această întrebare? Serios, nu aş aduce pe nimeni înapoi în această lume...dar dacă aş avea posibilitatea să văd temporar fantome, aş cere pentru câteva minute cu John Hughes , scriitorul/ directorul care a dat cele mai multe dintre filmele mele preferate. Mi-ar plăcea să îi mulţumesc.
Puteţi citi interviul original AICI.
Aş dori să îi mulţumesc din suflet prietenei mele bune Mihaela, care mă mai ajută cu o parte din traducerile pentru blog atunci când am nevoie şi timpul mă presează. Împărţim munca la ele şi astfel reuşesc să termin mult mai repede. Nu ştiu ce m-aş face fără tine, sis :*. 
De asemenea vreau să îi mulţumesc din partea Alexyei şi Adrianei, care e sprijinul şi ajutorul ei când e vorba de astfel de situaţii. Sunteţi minunate fetelor!
Sperăm să vă placă atât descrierile cărţilor, cât şi răspunsurile super interesante ale scriitoarei. De asemenea am dori să vă aflăm părerile despre această rubrică, dacă vă place sau nu, şi cum o putem îmbunătăţi. Pupici!

7 comentarii:

  1. Mi-a placut interviul si ideea rubricii.Felicitari fetelor pentru ceea ce faceti si fireste mult succes si pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place interviul, Gwen e plina de imaginatie si m-a facut sa zambesc la ideile care ii trec prin cap, asa spontan. Imi aminteste de mine, cand imi trece ceva prin minte, de multe ori ceva trasnit:))

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pt tot ce realizati!:* app,sunt superbe copertile:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumim mult si ne bucuram ca v-a placut articolul! pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Sisu, stii ca nu ai de ce sa imi multumesti fiindca fac asta cu tot dragul >:D< Si, oricand mai ai nevoie de ajutor sa stii ca sunt aici :)Pupicei sis :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare interviul!
    Imi place naturaletea cu care raspunde.
    M-a relaxat articolul si m-a facut sa zambesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cartea de ceva timp in biblioteca si inca nu am apucat sa o citesc...insa coperta este:x..uimitoare! Sper sa o citesc...anul acesta....

    PS. super interviul!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!