marți, august 02, 2011

Wish List (1)

Da..o rubrică nouă :). Dacă pe alte bloguri am observat că în cadrul acestei rubrici se arată ce cărţi din străinătate speră să fie publicate în România, la noi va fi diferit.. Vă vom prezenta ce cărţi ne-au atras atenţia de la noi din ţară, şi pe care ni le dorim pe rafturile bibliotecilor noastre. 
Chiar ieri frunzăream paginile site-ului editurii All, şi am dat peste nişte romane care mi-au plăcut mult, şi a căror descriere mi s-a părut foarte interesantă. Cu siguranţă se află pe lista mea de dorinţe în materie de cărţi. (click pe titlurile lor pentru detalii). 

1. "Mă sinucid altă dată" de Kerstin Gier 
Geri are aproape treizeci de ani si vede viitorul in negru: e nemaritata, nu are copii, locuieste cu chirie in apartamentul unei matusi si ramane brusc fara serviciu. Dezamagita, hotaraste sa-si incheie socotelile cu viata. Scrie scrisori de adio tuturor cunoscutilor, in care le spune pe sleau ce crede despre ei, apoi le expediaza. isi cumpara o rochie rosie, se coafeaza si inchiriaza o camera la un hotel scump, caci vrea sa sfarseasca in stil mare... insa figura cu somniferele si vodca nu-i iese si pace. Asa se face ca viata lui Geri devine brusc palpitanta: cum va mai da ochii cu cei care acum ii cunosc toate secretele?
Un roman spumos, inteligent, plin de umor, absolut fermecator! Scrisorile de adio ale eroinei sunt extrem de emotionante, dezarmant de sincere.
2. "Fata de hârtie" de Guillaume Musso

Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat in pana de inspiratie. Billie este o tanara frumoasa si rebela, cu un simt al umorului neobisnuit. Dar mai e un amanunt: Billie este chiar eroina romanelor lui Tom. Intr-o noapte, cand el se afla pe buza prapastiei, ea prinde viata. Si ii aduce o veste tulburatoare: daca el nu mai scrie, ea va muri. Astfel incepe o calatorie halucinanta, in care Tom trebuie sa-si recapete inspiratia, ca sa poata salva viata femeii de care tocmai se indragosteste. Exploziva si plina de umor, cu accente de comedie romantica si thriller, Fata de hartie sfideaza orice scenariu previzibil.
Tom si Billie vin din lumi diferite, dar care se hranesc una din alta. Cine va invinge in acest joc dur al seductiei: realitatea sau fictiunea?
3. "Vei fi acolo?" de Guillaume Musso
Romanul "Vei fi acolo?" încearcă să răspundă la o întrebare pe care ne-am pus-o, fără îndoială, de multe ori: dacă ne-am putea întoarce în timp, am avea curajul să facem alegerile opuse? Ne-am putea asuma riscul deturnării propriului destin?
Elliott este un chirurg de succes din San Francisco, în vârstă de şaizeci de ani, a cărui viaţă se învârte în jurul fiicei lui, Angie. Dar Elliott nu-şi poate găsi pacea sufletească, pentru că Ilena, femeia de care s-a îndrăgostit nebuneşte cândva, a murit în urmă cu treizeci de ani.
Aflat în Cambodgia, într-o misiune umanitară, este întrebat de un bătrân localnic: „Dacă ţi s-ar putea împlini o singură dorinţă, care ar fi aceea?” Pentru Elliott, răspunsul nu poate fi decât unul singur: să dea timpul înapoi, pentru a împiedica moartea Ilenei. Însă ceea ce omite Elliott este faptul că orice călătorie în timp funcționează pe principiul dominoului: orice schimbare, oricât de mică, poate declanșa un tsunami al trecutului, care să măture singurele certitudini din prezent.


Cum vi se par?

19 comentarii:

  1. Mi se par tentante toate ;))
    Dar cea mai tentanta este "Ma sinucid alta data".

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe! Toate cartile sunt absolut superbe!A doua si a treia coperta sunt wow:X:P;)):d

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se par absolut fascinante!:) "Ma sinucid alta data" e atat de..wow. Trebuie sa o am, altfel ma sinucid alta data:))

    RăspundețiȘtergere
  4. IMi place mult prima carte si a doua.Adica eu m-as simti umilita jalnica sa dau cu ochii de persoanele iubite dupa ce acum cateva zile le-am scris ca ma sinucid.si ce cred despre ei.Iar daca ma voi inatlnii cu o persoana careia i-am scris ca il urasc atunci m-as simti si mai rau.Pe cand a doua carte Wow,atat de original si totusi atat de simplu.Dar simplitatea devine cel mai sofisticat lucru nu-i asa?Fata de hartie este atat de induiosator

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea sa citesc " Ma sinucid alta dat " pare foarte interesanta , si plina de umor .
    Cat despre cealalta , am vazut-o in Kaufland . Era destul de scumpa , dar nu mi-a atras atentia in mod deosebit !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu, toate mi se par speciale! In felul lor..

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador totusi coperta de la "Ma sinucid alta data"..:X

    RăspundețiȘtergere
  8. Da ai dreptate Kyky coperta de la Ma sinucid alta data e superba.Dar tot nu-mi pot scoate senzatia din minte sa te intalnesti cu persoanele carora le-ai trimis mesaje ca te sinucizi.Ce o sa creada despre ea ce o sa zica despre ea,cum o sa o vada.Drept o nebuna buna de dus la azil?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, nu stiu..Ai dreptate intr`un fel.:)) Dar totusi, e pe gustul meu. Mi se pare nebuna tipa, ne asemanam :))

    RăspundețiȘtergere
  10. In cazul asta chiar trebuie sa ne cunoastem .Si mie imi plac chestiile mai nebunatice de fel . Imi place sa fiu nebunatica si sa fac mereu lucruri noi si nu ma copi dupa altii ma pot crede originala >:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Da si aceasta carte imi place,Irina mult :)) Am tinut minte sa-ti zic asa.Ok nu am vrut sa judec cartea sau ceva de genu;am facut o remarca totusi ,nu e ca si cum nu-mi place am facut o remarca prin care mi-am exprimat curiozitatea :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma sinucid alta data chiar pare interesanta . Dar ma intreb , cand s-a trezit personajul principal , ce a facut ? Adica faptul ca i-a trimis scrisori la toti pare sa fie destul de rau .

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar din cate am inteles nu mai are nici loc de munca si mai e si leftera pe deasupra .

    RăspundețiȘtergere
  14. Si nici nu mai are unde sa se duca , fiindca le-a scris tuturor acele scrisori care nu sunt tocmai frumoase .

    RăspundețiȘtergere
  15. Da si eu biata fata toti au acum s-o priveasca sub alta forma .Drept o nebuna banuiesc eu

    RăspundețiȘtergere
  16. Presupun ca se va bizuii pe familie .

    RăspundețiȘtergere
  17. Adica asta este sigur ca familia ei niciodata nu au s-o judece mereu ii vor lua partea cel putin asta pare normal :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Si totusi nimic nu o sa mai fie cum a fost inainte pnetru ea .Asta este sigura :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!