sâmbătă, august 20, 2011

Târgul de Ficuri (4)

O ştiţi cumva pe Adriana? Presupun că da. E fata care ne încântă cu multe poezii superbe, însă ştiaţi că ea a fost scriitoare unui fan fic foarte renumit la vremea lui? Am să vă dezvălui tot ce am aflat despre ea şi creaţia ei.

1. Vorbeşte-ne despre tine. (date personale, educaţie, hobby-uri)
Ma numesc Adriana, am 14 ani… educatie, trec in clasa a 8-a, ma descurc destul de bine cu scoala :) . Hobby-uri: muzica ( tot ce ma face sa trec peste o zi nasoala) ; cititul, scrisul ( proza si versuri) ; vizionatul filmelor; si… daca se poate numi un hobyy, intalnitul cu prietenii :D.
2. Care sunt ţelurile tale în viaţă?
Telul meu in viata… buna intrebare, as vrea sa ajung acolo unde mi-am propus (cariera), doar prin fortele proprii, sa am un trai decent, fara ajutorul nimanui. Si... sa raman la fel, indiferent de vremea de afara :D.
3. Cum consideri că te văd cei din jur?
Cred ca ma considera putin sarita de pe fix, amuzanta, vesela... dar rautacioasa cand sunt nervoasa.
4. Povesteşte-ne un vis care te-a marcat.
Cand eram mica, visam foarte mult poteca de la tara, ce facea legatura intre casa matusii si casa bunicilor, tot timpul eram carata in brate de mama, iar eu o vedeam pe matusa mea posedata de un monstru cum ne alerga pe poteca, incercand sa ne prinda. Cam tot timpul visul se termina cand eram prinse :).

Acum să vă dezvălui creaţia ei, celor care nu aveţi cunoştinţă de ea, iar celorlalţi care au citit-o, dar au uitat-o... să îşi reamintească de ea. Pentru a salva, după ce îl deschideţi (apăsând pe "Găsiţi cartea AICI") daţi click dreapta şi apoi Save As... (Salvare ca... ).  
Titlu: "Raza de noapte"
Autor: Adriana
Descriere: "Ficul este concentrat pe continuarea povestii Cullenilor.
Aro descopera o noua modalitate, mult mai ingenioasa de a-i atrage pe Culleni in “capcana”, acaparand-o pe Renesmee. El crede ca Bella va fi atat de devastata dupa pierderea fiicei ei, incat nu va fi in stare sa isi controleze puterile. Dar, Renesmee isi gaseste puterea, curajul si iubirea pentru a rezista Volturilor."
Adresa blog: AICI
BannerFans.com

5. Cine sau ce te-a influenţat prima dată să scrii?
Prima si prima data… nebunia « valurilor » de fanficuri Twilight. Ma rog, cand am inceput eu sa scriu, erau doar 2-3 alte fanficuri, printre care unul era tradus.
6. Când şi unde ai început să scrii ?
Vara asta s-au implintit 2 ani. Unde... in camera mea, pe o pagina de word :).
7. Ce te inspiră să scrii şi de ce?
In general ma inspira… sentimentele mele, dar si lucrurile pe care le vad, ma inspir din natura, din povestile de zi cu zi ale oamenilor, datorita felului meu de a fi.
8. Ce te face să îţi doreşti să fii un scriitor?
Nu imi doresc sa fiu o scriitoare, sau o poeta, pentru mine, toate acestea sunt simple jurnale, unde imi etalez sentimentele. Tocmai de aceea capitolele din « Raza de Noapte » erau atat de diferite, ba triste, ba… vesele.
9. Ce te impulsionează să scrii ?
Viata, si perversitatea ei, felul ei de a schimba orice clipa de fericire in ore lungi de tristete.
10. Care ţi se pare cel mai greu lucru la a scrie?
Cel mai greu lucru... e sa te faci inteles. Sa nu te complici in propozitii, dar in acelasi timp, sa iti descrii sentimentele intr-un mod cat mai complex.
11. Ai avut vreodată blocaje de inspiraţie? Dacă da, cum le-ai depăşit?
Am respirat incet, am ascultat muzica, mi-am adus aminte de clipele ce ma inspirau, si... blocajul a trecut.
12. Cum ai ales titlul creaţiei tale ?
Hm... probabil si din numele seriei “Twilight”, dar si din tema fanficului, Renesmee la un moment dat avand nevoie de o... lumina in intunericul ce o apasa.

Ştiţi ce aveţi de făcut: întrebări, întrebări şi alte întrebări.

11 comentarii:

  1. Uite si scriitoarea mea preferata :X
    O minte de geniu,un suflet de inger si un caracter unic.
    Uite o intrebare buna: cand mai bem o cafea cu lapte pe balcon la lumina lunii rosii?:)) raspuns obligatoriu

    RăspundețiȘtergere
  2. ficul este foarte tare
    vroiam sa te intreb daca ai mai scris altul si cum te-ai hotarat sa incepi sa scri raza de noapte pt ca atunci cred ca aveai doar 12 ani. eu am 14 si am blocaje la fiecare capitol.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, fata asta speciala:X Nu stiam ca ai un fic terminat :D
    Intrebari? Nu stiu ce mai e de spus..Am doar una: O sa mai scrii si alte fic`uri?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. As avea si eu o intrebare .La intrebarea " Care sunt telurile tale in viata ? " Tu ai raspuns ca vrei sa ajungi acolo unde ti-ai propus ,adica cariera . Dar nu ai specificat care este cariera pe care ti-ai ales-o . Deci , asta ar fi intrebarea mea .
    Ce cariera ti-ai ales ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Si inca ceva . Din celelalte interviuri , majoritatea autorilor studiau , sau au studiat psihologia . Te-ar pasiona si pe tine asta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Uu, imi place cum suna!:)
    Dupa ce le termin pe celelalte, ma apuc si de acesta, promit!
    Oricum, vad ca fetele de mai sus te recomanda:>. Si sunt sigura ca au gusturi bune, deeci... trebuie sa citesc!

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Dee': Adriana e speciala ;)). Mda, acum imi pun si eu aceeasi intrebare: Care e cariera pe care ti`ai ales`o:D

    RăspundețiȘtergere
  8. wow, comentarii:X deci..sa incepem :D
    in primul rand buna la toti!
    2. @ramona, ce vis frumos, asa-i? eeii, cand o vrea Domnu, sau mai bine zis..cand s-or imperechea varco-demonii mei :))
    3. @ twilightmerry , uf, m-am hotarat sa incep "raza de noapte" considerand ca povestea Cullenilor nu s-a terminat. chiar nu ma puteam obisnui cu gandul ca totul e "game over"...parca se terminase distractia. si cum ideile imi misunau prin cap, si ficurile tocmai incepeau sa prinda radacini, am pornit la drum. da, blocaje am mai avut... doar ca eram ceva de genul : o zi scriam, o zi ma inspiram, luam pauze...
    de scris altul..hm, multe multe idei, dar niciuna indeajuns de puternica sa ma faca sa incep din nou sa scriu.
    3.@ kyky, uite aici fata mea speciala, asa e? :*:*:*; hm... alte ficuri nu cred. eu prin fic inteleg sa ma inspir dintr-o carte; eu ori ma inspir din tot ce citesc/vad/simt, ori voi face ceva original, dar povesti scrise de mine, sa sper ca vor ajunge sa fie scrise, caci in mintea mea , povestea exista :D
    @ stephany , cariera mea.. nu vreau sa ma fac psiholog, as prefera...tot ceva care sa aiba legatura cu "mintea umana", doar ca... prefer medic, neurolog, ortoped...ceva pe acolo :)) stiu ca suna ciudat, dar asta imi doresc sa fac; scrisul va ramane doar un hobby :)
    @dee, nu stiu ce sa zic, daca ai timp de pierdut, astept un comentariu/critica de la tine , insa sa nu te astepti la mare lucru, ficul nu a fost reeditat, schimbat, sau.. macar corectat :)) lipsa de timp. dar aceast fic, tineti minte , a fost scris acum 2 ani, cand nu äveam atata "experienta" :D
    va multumesc mult mult mult, si...astept comentarii, critici ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Adriana: Critici? Eu nu am nimic de criticat. Am citit si imi place foaaarte mult:x Si eu esti cea speciala aici, tu esti vedete :* Te pupacesc! Succes:]

    RăspundețiȘtergere
  10. wow foaerte superb:)) ma bucur ca participi si tu adriana :))) sincer si eu as participa daka as fi avut fic-ul terminat :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Mda, referitor la comentariul meu anterior, am vrut sa scriu "vedeta" :">

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!