vineri, august 19, 2011

Târgul de Ficuri (2)

Următoarea scriitoare care a dorit să se înscrie în "Târgul de ficuri" a fost Antonia. Ea ne-a încântat pe toţi cu New Moon din perspectiva lui Edward - cu toţii i-am simţit lipsa în al doilea volum, nu? Ea îl aduce mai aproape de sufletele noastre!
Să o cunoaştem mai bine!

1. Vorbeşte-ne despre tine. 
Despre mine: Chiar ma numesc Antonia, dar banuiesc ca asta se stie deja. Ce nu se stie e ca ma cheama si Florina. Am terminat Facultatea de Psihologie si acum lucrez ca psiholog. Ca si hobby-uri...hmm, imi place sa citesc-foarte mult, imi plac calatoriile, ador sa cunosc locuri si oameni noi. Si imi place la nebunie tot ce tine de istorie. Sau mai bine zis de arheologie. imi plac ruinele si tot ce tine de trecut si mitologie.

2.   Care sunt ţelurile tale în viaţă?
Telurile mele in viata...pai sincer o parte din ele s-au indeplinit. Adica am reusit sa practic meseria pe care o ador, am fost mireasa(si daca e sa ma iau dupa poze si dupa ceea ce toata lumea spune, am fost o mireasa superba :))), am reusit sa imi inving teama de a publica pe net, drept dovada ca acum particip si la un targ, lucru care mi se parea imposibil acum doi ani :)) Astea s-au implinit. Acum, imi mai doresc o casuta cu flori la fereastra, un copil si binenteles sa public. Cu adevarat adica. Sper sa reusesc sa imi indeplinesc si aceste dorinte.

3. Cum consideri că te văd cei din jur?
Cum ma vad cei din jur? Asta e o intrebare complicata...nu se poate raspunde intr-un singur fel. Nu toata lumea ma vede in acelasi fel si e normal asta...fiecare vede altceva la mine, probabil ceea ce vor si daca ar fi sa intreb pe toti care ma cunosc, raspunsurile sigur ar varia de la "o scarba infumurata"  la " cea mai dulce si amabila fiinta de pe pamant" :)) Asa ca, acum depinde fiecare unde vrea sa ma plaseze pe aceasta "scara" ;)

4.  Ce te inspiră să scrii şi de ce?
Ce ma inspira? Indiferent ca e vorba de poezie sau proza, intotdeauna e  acelasi lucru: emotiile, trairile, sentimentele umane. Provocate de persoane sau de peisaje, nu conteaza. Ura, iubirea, tristetea, pasiunea, frumusetea, nebunia, regretul, fericirea, implinirea, dezamagirea, etc...toata gama de sentimente umane.

Acum, să ne familiarizăm cu creaţia şi talentul Antoniei. 
Pentru a salva, după ce îl deschideţi (apăsând pe "Găsiţi cartea AICI") daţi click dreapta şi apoi Save As.. (Salvare ca..). 
Titlu: Noapte fără lună
Autor: Antonia
Descriere
"Nu exista nici o lumina, nici o raza a lunii in noaptea asta. Nimic care sa-mi lumineze calea, nu ca as fi avut nevoie de ea. O luna noua. Ironia situatiei ma lovii cu toata forta ei. O luna noua ar trebui sa semnifice un nou inceput. Dar atunci cand nu exista nicio luna noua, nu exista nicio luna, nicio lumina, doar intuneric….oare ce ar trebui sa fac?
O noapte fara luna.
Cat de bine reprezenta acest lucru viata mea! Existenta mea devenise o noapte nesfarsita. Un intuneric in care ma chinuiam sa supravietuiesc."  
Adresă blog: AICI
BannerFans.com



5. Cum ai ales titlul creaţiei tale ?
Avand in vedere ca ficul este de fapt "New moon" scris din perspectiva lui Edward, nu o sa fac decat sa citez o particica din carte: "Nu exista nici o lumina, nici o raza a lunii in noaptea asta. Nimic care sa-mi lumineze calea, nu ca as fi avut nevoie de ea. O luna noua. Ironia situatiei ma lovii cu toata forta ei. O luna noua ar trebui sa semnifice un nou inceput. Dar atunci cand nu exista nicio luna noua, nu exista nicio luna, nicio lumina, doar intuneric….oare ce ar trebui sa fac?

O noapte fara luna.
Cat de bine reprezenta acest lucru viata mea! Existenta mea devenise o noapte nesfarsita. Un intuneric in care ma chinuiam sa supravietuiesc." 
De aici cred ca intelegeti cumva ideea titlului.

6.Poţi să ne spui câte ceva despre personajul principal?
Despre Edward??? Chiar mai e nevoie sa mai spun cate cava? Toata lumea il cunoaste, toate fetele ne-am dori un astfel de baiat in viata lor, asa ca, pur si simplu nu mai e nimic de spus. Sau, poate doar atat: toti vrem cumva perfectiune in viata noastra, constient sau inconstient, toata lumea tinde catre asta...si cum sa nu te indragostesti de cel care se apropie cel mai mult de definitia perfectiuni: umanitatea! In toate formele ei!

7. Cum poţi rezuma în 3 rânduri acţiunea ficului?
In trei randuri? Pot sa rezum actiunea ficului in sase cuvinte: New Moon din perspectiva lui Edward! :D

8. Este vreun mesaj pe care vrei să-l transmiţi prin povestea ta?
Da, nu stiu daca e chiar un mesaj, dar am vrut mult sa vorbesc, nu despre vampirul Edward, ci despre OMUL Edward, plin de sentimente si de perceptii foarte diferite fata de ultimii ani din viata lui. Am vrut doar sa se vada omul din spatele vampirului care parea crud si lipsit de sentimente si pe care aproape toata lumea probabil l-a urat in New Moon.  Si cred ca mai este vorba si de puterea iertarii de sine. Cumva fiecare din personajele prezente in fic, trebuie sa invete sa se ierte pe sine, sa-si ierte si sa-si recunoasca greselile. Chiar daca asta se face prin suferinta.

9. Ai inclus din experienţa ta de viaţa, sau caracterul prietenilor în creaţiile tale?
In aceasta creatie, nu am inclus nimic din experienta mea de viata. In schimb pot sa spun si recunosc ca ma regasesc foarte mult in persoana lui Edward...poate de asta mi-a fost oarecum usor sa intru in pielea lui si sa scriu din perspectiva lui. Dar in celelalte creatii, da am inclus din caracterul unor prieteni si din propria mea experienta de viata.

10. Cât de importante consideri personajele negative într-o poveste?
Foarte importante. Fara ele nu am putea evidentia personajele pozitive, nu?


Continuarea interviului va urma într-un alt post. Până atunci, aveţi posibilitatea să o întrebati pe Antonia alte lucruri care nu au fost până acum în interviu şi aţi vrea să le cunoaşteţi răspunsul. Cu siguranţă Antonia vă va răspunde la tot ce doriţi voi să ştiţi.

21 de comentarii:

  1. Imi place foarte mult cum gandeste, si ii apreciez mult raspunsurile, par sincere. Cat despre casuta cu flori si copilul, sper ca o sa se realizeze dorintele cat mai repede!:D
    [De la scriitor la scriitor :))]

    RăspundețiȘtergere
  2. Da par foarte sincere rasp.Adica este geniala ideea cu interviuri.Si la fiecare descoperi ce punct diferit de vedere are fiecare

    RăspundețiȘtergere
  3. @Kyky: multumesc frumos scumpa, pentru urari...si eu sper sa se indeplineasca :*
    Si da, raspunsurile chiar sunt sincere. Am preferat sa ma feresc de formularea "academica" pe care o prefera majoritatea si sa ma exprim cat mai normal si mai sincer...cu riscul ca raspunsurile sa para unora puerile. :P

    @thepoorgardener: ma bucur ca iti plac raspunsurile mele si le consideri sincere. Chiar sunt. Asteapta sa vezi partea a doua a interviului...mai ai cate ceva de descoperit ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac cum sunt puse intrebarile, mi se pare ca merg direct la tinta, insa apreciez si mai mult raspunsurile tale, Antonia.Prin intermediul acesta avem oportunitatea da a te cunoaste mai bine, de a te intelege si de a aprecia munca depusa si nu in ultimul rand, implicarea de care ai dat dovada.
    Eu iti urez multa bafta tie si celorlalte concurente!

    RăspundețiȘtergere
  5. Coryyyy, esti aici!! Cat ma bucur!Scumpa, multumesc mult pentru cuvintele tale. Si eu apreciez mult implicarea de care ai dat dovada si increderea pe care ai avut-o si o ai inca in mine.
    Te pupic:*


    Si acum, un mesaj de multumire pentru Alexya si Krisz: fetelor, va multumesc mult pentru ajutorul, implicarea si munca depusa de voi. Fara voi si munca voastra "Noapte fara luna" ramanea doar un fic si nu avea nicicand format de carte. Va pupic si va multumesc din sufletel:*

    RăspundețiȘtergere
  6. partea a doua bai da secretoase mai sunt fetele aste-a nici nu mai stiu ce sa fac adica sunt curioasa rau :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Antonia.Am citit aseara Noapte fara luna. Sunt coplesita de emotii. Este o carte extraordinara. Stephenie Meyer ar fi mindra de tine.
    Succese in tot ce ti-ai propus. :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda, este extraordinara cartea.:x
    Eh, lasa`le De, pe fete, ca stiu ele ce fac!;))

    RăspundețiȘtergere
  9. @thepoorgardener: mie imi spui??? :)) aproape ca era sa-mi stea inima cand Alexya m-a anuntat ca mai am putin de asteptat pentru partea a doua a interviului...si eu sunt la fel de curioasa ca si tine :))

    @experimentul2011: multumesc frumos pentru cuvintele tale si ma bucur ca ti-a placut "Noapte fara luna". Nu stiu daca Stephenie Meyer ar fi mandra de mine, dar ma bucur ca am reusit sa redau emotiile si trairile lui Edward.
    te pupic:*

    RăspundețiȘtergere
  10. @Kyky: ma bucur mult ca iti palce cum a iesit cartea. Multumesc frumos...meritul nu imi apartine mie, insa. De grafica si aspect s-au ocupat trei fete talentate. Doar continutul este al meu.

    te pupic:*

    RăspundețiȘtergere
  11. @Antonia: Eh, da, sunt talentate. Dar pentru mine continutul conteaza cel mai mult!:)

    Tine`o tot asa, si bafta in continuare!:]

    Kyky' <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonia, nu ai pentru ce sa imi multumesti, crede`ma! E adevarul:)

    RăspundețiȘtergere
  13. off drga antonia acest crud adevar secretos ma omoara efectiv :(((

    RăspundețiȘtergere
  14. @thepoorgardener: stiu scumpa, stiu...dar o sa ne sustinem una pe cealalta ca sa rezistam ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. @DeDe: Saracuta :) Eu sunt langa tine sa te sustin:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Tu eşti persoana care cu uşurinţă reuşeşte să monteze nuanţa de complexitate în întreaga poveste; cap-coadă. Şi vorba aia... La tine sentimentul conduce şi lansează binele în viaţă. Prin rândurile scrise de tine văd cât apreciezi latura spirituală a acestei lumi. Eşti deosebită la superlativ. Când narezi, descrii, de fapt, parfumurile sufleteşti... :X:X Îţi iese minunat.

    Şi-acum o întrebare. Făcând referire la gustul mai trist al cărţii "Noapte fără lună", aş vrea să aflu dacă tu consideri că tristeţea promite o viaţă minunată-n viitor. Crezi că după lungi perioade de tristeţe simţi mai bine şi CORECT gustul vieţii, bucurându-te de aceasta? Saaau, pe de altă parte, cursul uniform al echilibrului: acelaşi sentiment, fără denivelări. ?

    Aştept răspunsul :*:*

    RăspundețiȘtergere
  17. @Bibby-Ellen: wow Bibby, stiam ca iti palce ficul, dar jur ca nici prin cap nu mi-a trecut vreodata ca asta gandesti despre mine si stilul meu de a scrie. Eu ce sa spun, sincer nu cred ca sunt chiar de nivelul "superlativ", dar trebuie sa recunosc ca venind din partea ta ma flateaza, imi gadila ceva acolo...orgoliu oare se cheama?? :-?

    Oricum, am spus "venind de la tine" pentru ca tu nu esti deloc o tipa comuna. Tot ceea ce scri este profund, iar cascada de sentimente e prezenta mereu, asa cum imi place:*

    Acum trecand la intrebarea ta: wow, asta da perspicacitate:D Pai sincer, prima parte a intrebarii este cea adevarata; adica, intr-adevar dupa o perioada mai lunga de tristete,suferinta, chiar simt mai bine viata, o pot evalua corect si o pot gusta, sa zic asa. Bine, asta poate tine si de firea mea: sunt destul de interiorizata, imi place mult mai mult sa observ decat sa vorbesc, plus ca cei care ma cunosc mai bine au mereu impresia ca as avea permanent in mine o umbra de pesimism vesnic :)) Sincer eu zic ca e vorba de realism, dar na, fiecare cu parerea lui...
    Oricum, apropo de asta si de "Noapte fara luna", am o prietena buna care este cumva opusul meu: mereu vesela, optimista, mereu vede doar partea plina indiferent de situatia data. Ei bine, vreau sa iti spun ca la inceput imi spunea mereu sa nu ma supar daca nu o sa citeasca ficul, dar prevede mult prea multa suferinta si tristete si citez: "nu vreau sa-mi tai venele":)) Ei bine, nu am obligat-o, binenteles, sa suporte intreaga apasare a ficului, dar mare mi-a fost mirarea cand ne-am intalnit la ceva timp si mi-a spus ca nu a crezut vreodata ca o sa "scoata" cuvintele astea, dar,ca a citit ficul si desi este fff multa suferinta, durere, tristete, i-a placut. a zis ceva de genul: "nu credeam ca pot vedea frumusete in suferinta, dar uite ca tu ai reusit sa ma faci sa recunosc asta". Ei bine, m-am cam lungit, dar in linii mari, da, viata imi pare mai frumoasa dupa suferinta sau mai bine zis, viata nu imi pare completa fara putina tristete, suferinta...si desi, suna emo, fetelor, nu sunt emo! :))

    Si acum daca imi permiti am si eu o curiozitate: ai scris pe blogul tau, la descriere ca nutresti obsesii pentru diverse lucruri sau persoane si ca, atunci cand descoperi latura artistica a unei vedete, ti se pune pata rau. In ce sens ti se pune pata? :D
    te pupic:*

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulţumesc pentru răspuns. :X Da, multă lume crede asta. Mi se pare normal.

    Nah, acuma-i acum :)):)) Nu e vorba de mine aici, deci am să fiu scurtă-n răspuns. În ce sens mi se pune pata... Explorez biata fiinţă până când ajung la concluzia că sughite... :)) ;) Citesc interviuri, ascult muzica fiinţei - dacă-i cazul - sau vizionez filmele. Johnny Depp, spre exemplu, m-a obsedat ani buni la rând, şi încă o face. Sau Jon Bon Jovi. Citesc interviurile sale şi-apoi diger versurile melodiilor lui. Ai idee câte legături se formează? E genial. Îmi dă o senzaţie bestială. Artişti. Căile sufletelor lor sunt întunecate, e o plăcere colosală să le luminezi cu dorinţa de a-i cunoaşte. Punct. Că iar încep să mă lungesc.

    Mersi de atenţie, Antonia! :*:* Tot binele din lume! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  19. multumesc pentru raspuns, Bibby. Mi-ai atins o coarda sensibila pomenind de John Bon Jovi. Impreuna cu colega mea de banca din clasa a VIII-a, eram indragostita de el :)) deh, ce vremuri :X:X:X

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!