marți, august 16, 2011

Serii - Must Have (2)

Am revenit cu o serie nouă care nu ar trebui să lipsească de pe rafturile bibliotecii voastre, mai ales dacă sunteţi fanii genului Fantasy. Este vorba de seria "Fallen" de Lauren Kate, iar primele 2 volume , "Damnare" şi "Rătăcire" au apărut la editura Litera
După fiecare descriere veţi găsi şi trailerele oficiale ale cărţilor. 

Volumul 1 - "Damnare" de Lauren Kate
Unii îngeri sunt sortiţi căderii!
Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.
Misterios şi distant, el îi atrage atenţia Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbuşitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de şaptesprezece ani, se îndrăgosteşte de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de  tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole şi sfârşeşte tragic de fiecare dată când se întâlnesc.
Într-un decor apăsător şi opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori şi unde umbrele veghează ameninţător orice mişcare, povestea lor evocă un romantism diafan şi angelic.
Periculos de incitant şi întunecat de romantic, Damnare este un thriller fascinant şi povestea de dragoste supremă. BannerFans.com

Volumul 2 - "Rătăcire" de Lauren Kate
Dragostea nu moare!
Iadul pe pământ... cam asta înseamnă pentru Lucinda Price să fie departe de iubitul ei Daniel. Le-a luat o veșnicie să se regăsească, dar acum el trebuie să o abandoneze din nou, tocmai pentru a o proteja.
La Shoreline, o școală privată exclusivistă de pe coasta de nord a Californiei, Luce are parte de experiențe inedite, dar se află de fapt, în mijlocul unui război în care sunt implicate toate forțele  răului. Într-un decor cu totul nou, dar la fel de periculos, ea învață să folosească umbrele ca fereastră către viețile anterioare și descoperă cu ajutorul lor că Daniel nu i-a dezvăluit adevărul întreg. Îi ascunde ceva- ceva extrem de periculos.
E oare posibil ca Daniel s-o fi mințit? E oare posibil ca destinul ei să fie, de fapt, cu totul altul? Câte vieți trebuie să trăiești pentru a găsi pe cineva pentru care merită să mori?
Aventura celor doi îndrăgostiți va continua în volumul al treilea, Pasiune

Volumul 3 nu a apărut încă la noi. Vă voi prezenta descrierea lui.  Traducerea este făcută de mine, dacă o preluaţi vă rog menţionaţi sursa. 
Volumul 3 - "Passion" (Pasiune) de Lauren Kate
Luce ar muri pentru Daniel. 
Şi a şi făcut-o. O dată şi încă o dată. Tot timpul, Luce şi Daniel s-au regăsit unul pe celălalt, doar ca să fie dureros despărţiţi din nou: Luce moartă, Daniel rămas cu inima frântă şi singur. Dar poate că nu trebuie să fie aşa..
Luce e convinsă că ceva - sau cineva - dintr-o viaţă anterioară o poate ajuta în cea prezentă. Şi-a început cea mai importantă călătorie din toată existenţa  ..aceea de a se întoarce cu eternităţi în urmă pentru a fi martora începutului poveştii ei de dragoste cu Daniel.. şi în final să găsească cheia care va face iubirea lor să dureze. 
Cam şi legiunea de îngeri şi proscrişi sunt disperaţi să o prindă pe Luce, dar niciunul atât de frenetic ca Daniel. El o urmăreşte în trecuturile din care au luat parte ambii, îngrozit de ce s-ar putea întâmpla dacă ea rescrie istoria. 
Pentru că povestea lor ar putea fi distrusă ca o văpaie.. pentru totdeauna. 

Întrebarea mea pentru voi este următoarea: "Dacă aţi avea şansa de a vă întoarce în trecutul vostru şi de a schimba ceva din el, cu riscul de a modifica viitorul pentru totdeauna, aţi face-o şi de ce?"

22 de comentarii:

  1. A fost o perioadă când aș fi făcut-o. Dar acum, nu cred că m-aș mai întoarce să schimb ceva. Totul se întâmplă cu un scop, și cine suntem noi ca să decidem ce trebuie schimbat și ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Judy: Totul se intampla cu un scop sau oare noi ne facem destinul prin alegerile noastre?
    A, vroiam sa clarific ca puteti comenta in continuare si scrie ce doriti,ca vreti cartea, ati citit-o, etc. eu am pus aceste intrebari ajutatoare ca sa fie totul mai interesant, dar voi decideti ce comentati la fiecare postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu una sunt de acord cu Krisz. Destinul nostru e facut din alegerile pe care le facem. de aceea avem liberul arbitru. ca sa alegem ce vrem in acel moment. Eu una, recunosc ca as schimba un moment din trecut, chiar daca astfel s-ar schimba tot viitorul. Cred ca nu m-ar deranja pentru ca deja stiu ca s-ar schimba in bine...dar acum asta e...nu pot schimba asa ca nu imi ramane decat sa sper ca e adevarata zicala conform careia "fiecare om are dreptul la o a doua sansa".
    va pupic fetelor...iar cartile din aceasta serie par foarte interesante...imi place subiectul "ingeri cazuti"...am vazut si un serial pe tema asta...pe AXN daca nu ma insel si era cu mumosul de "Stefan" din The Vampire Diaries :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfff....:-? Eu nu cred ca as schimba ceva,de vrut as vrea,dar ce imi doresc eu sa schimb ar schimba radical lucrurile care se intampla acum.Nu stiu daca in bine sau in rau.
    Oricum,lucrurile rele si bune care ni se intampla ne fac mai puternici pe zi ce trece:)

    RăspundețiȘtergere
  5. apropo,cartile sunt foarte super:X:X:x nu am citit decat putin din Damnare ce-i drept,dar este superba:X

    RăspundețiȘtergere
  6. eu inca nu am reusit sa le citesc, desi le am. cu prima ocazie cand am mai mult timp asta fac :)

    RăspundețiȘtergere
  7. A citit doar Damnare si mi-a placut mult :)

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am stitu ca exista si un al treilea volum :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu ce as putea zice Eu,sincer nu cred ca as schimba nimic as incerca doar sa supravietuiesc nu stii ce ai putea schimba :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu din cate stiu eu. Acelea sunt trailerele cartilor, facute de editura lor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit primul volum!:x
    De-abia astept sa ajunga si al doilea<3.
    Nu cred ca as schimba nimic. Pana la urma trebuie sa ne acceptam destinul asa cum este. Chiar daca nu e el asa de stralucit, nu e cazul sa-l schimbam sau sa ne jucam cu el. Cine stie care va fi viitorul...:D

    Am vazut comentariul Cristinei si vreau sa spun si eu ca s-a zvonit ceva despre ecranizarea seriei, insa nu e nimic sigur:D. Din cate am inteles, autoarea a spus pe site'ul personal ca nu e adevarat, dar cine stie, poate va exisa si un film!:)

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut cartile In Real cred, atat de superbe! Pur si simplu ador copertile. Maine merg si eu la Buc. si intr-un final voi avea acces la librarii uriase.
    Abia astept sa ajung la mall, pe-acolo-i paradisul cartilor in Diverta. Comparativ cu micile librarii...

    `miku

    RăspundețiȘtergere
  13. da, sunt minunate copertele. ele au contat cam 60% in decizia mea de a mi le lua :)) poate mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca toata lumea ar vrea sa schimbe ceva in trecutul lor . Eu , sincer , daca as avea sansa asta , chir nu as sti ce as vrea sa schimb .

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu spun ca viata mea e perfecta ! Nici macar pe aproape . Dar nu cred ca as avea ce sa schimb in trecut care sa imi schimbe atat de mult viata din prezent

    RăspundețiȘtergere
  16. Copertile sunt deasemenea superbe ! Cred ca coperta conteaza cel mai mult la o carte . Ca si oamenii . Prima impresie conteaza :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si Sunt de acord cu Krisz . Destinul ni-l facem singuri , iar fiecare decizie pe care o luam ne poate schimba viitorul .

    RăspundețiȘtergere
  18. da Steph nici eu sunt o multime de chestii care iti vine ca o bomba :(

    RăspundețiȘtergere
  19. Mda, cand ma gandesc ca as putea, dara sa stiu, sa imi schimb viitorul..

    RăspundețiȘtergere
  20. Am primit primul volum de Craciun, asa ca am speranta ca il voi citi peste putin timp. Trbuie sa-mi iau mai intai si celelalte volume.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!