miercuri, august 24, 2011

Mixt Interviu (3)

A venit timpul să punem următoarea grupă de fete, care este alcătuită din Adriana, Theodora, Cathy şi Monica. Din cauza că nu m-am coordonat destul de bine cu Krisz, am ajuns să pun alte întrebări prima dată la interviu. Îmi cer scuze, este greşeala mea, de aceea în acest post am pus întrebările la care unele dintre cele patru scriitoare au răspuns în primele posturi, iar altele nu. Vă cer scuze încă o dată.

1. Povesteşte-ne un vis care te-a marcat.

Theodora: Alergam pe un hol interminabil şi la fiecare uşă care băteam nu îmi răspundea nimeni.. eram singură şi părărsită de orice puteri. De aceea nu suport să fiu singură...

Monica: Un vis care m-a marcat...hmm...am avut o data un vis care cred ca ma va marca pe viata,si pe care uneori ma chinui sa il uit.Era un vis in care parintii mei pateau ceva oribil,insa prefer sa nu vorbesc despre asta.

2. Cine sau ce te-a influenţat prima dată să scrii?

Theodora: Presuspun că datorită cărţilor pe care le citeam am avut curajul să îmi pun şi eu rândurile pe hârtie. Asta pentru că orice citeam îmi şi venea în cap o alternativă, o versiune a mea a ceea ce s-ar fi putut petrece. Romanele poliţiste au devenit “predictable”, iar cele de fantasy m-au făcut să îmi deschid ochii şi mai mult asupra întorsăturilor de situaţie.

3. Când şi unde ai început să scrii ?

Theodora: Prima tentativă de a scrie am avut-o la doisprezece ani. Am şi acum “draft”-ul prin pc. E o porcărie, dar era ideea mea şi pur şi simplu am trecut-o într-un word. La vârsta aceea o scrisesem într-un caiet...

4. Ce te face să îţi doreşti să fii un scriitor?

Theodora: Simplu fapt că scriu. Mă eliberează!

5. Ce te impulsionează să scrii ?

Theodora: Totul. Într-o zi am scris un capitol doar pentru că mi-a plăcut ciocolata caldă pe care am băut-o în dimineaţa respectivă, de cele mai multe ori sunt persoanele pe care le-am menţionat mai sus.

6. Care ţi se pare cel mai greu lucru la a scrie?

Theodora: Atunci când trebuie să închei un fic sau o idee. Mi se pare o durere groaznică. Plâng chiar dacă finalul este fericit sau nu. Pur şi simplu simt că am fost mama unui lucru atât de mult timp, iar acum este timpul ca puiul meu să îşi ia zborul. Groaznică chestie!

7. Ai avut vreodată blocaje de inspiraţie? Dacă da, cum le-ai depăşit?

Theodora: Oh, şi încă câte! Pur şi simplu scrieam “Capitolul 13” de exemplu şi stăteam acolo uitându-mă la titlu. Eram ceva de genu: “Ok, ce urmează? Aaa, da.. o idee... Aaa, idee eşti pe aici pe undeva?”. Cum le-am depăşit? Lăsam în bară documentul şi începeam să caut fotografii sau melodii care m-ar fi inspirat. De obicei rezolvam cu o simplă tabletă de ciocolată. Face minuni :).

8. Poţi să ne spui câte ceva despre personajul principal?

Adriana: Renesmee - cu totii o stim, este fetita dulce a Cullenilor, transformata de-a lungul anilor intr-o fata rasfatata, dar destul de matura si puternica pentru a le face fata Volturilor.

Cathy: Personajul principal este Emma. Ea este genul de persoana schimbatoare ca ploaia trecatoare de vara, de cele mai multe ori ratiunea ei este condusa de impulsuri si chiar daca regreta ceva nu se abate de la calea initiala.

Monica: Personajul principal la mine este Bella,dar daca stau sa ma gandesc si Edward este,deci mai bine as zice personajele principale. Bella este acum vampirul cu puteri,care poate sa se transforme in animale si care il uraste pe Edward,dar undeva in adancul ei inca il iubeste. Edward este vampirul care cand a parasit-o pe Bella,a schimbat-o cu Tanya.Si cel care a mintit-o pe Bella.

9. Care este personajul tău preferat din fic şi de ce?

Adriana: Alice, dar si Emmet.

Cathy: Cred ca ar fi Ada. Personajul Adei este cel mai aproape de realitate. L-am conturatfara sa vreau dupa cea mai buna prietena a mea.

Monica: Simplu.Alice.Ea intotdeauna va ramane preferata mea.Dar in acest fic ea este cea care se bate cu Tanya,il injura pe Edward,si il ameninta ca il castreaza.Deci “spiridusul nebun” va ramane intotdeauna preferata mea.

10. Cum poţi rezuma în 3 rânduri acţiunea ficului?

Adriana: Aici m-ai prins =))... pai, ficul este concentrat pe continuarea povestii Cullenilor. Aro descopera o noua modalitate, mult mai ingenioasa de a-i atrage pe Culleni in “capcana”, acaparand-o pe Renesmee, el crede ca Bella va fi atat de devastata dupa pierderea fiicei ei, incat nu va fi in stare sa isi controleze puterile. Dar, Renesmee isi gaseste puterea, curajul si iubirea pentru a rezista Volturilor.

Cathy: Emma este multumita cu viata simpla pe care o duce alaturi de persoanele importante din viata ei. Asta pana cand sa realizeze ca intr-o secunda lumea ei linistita sa poate prabusi si sa-si dea seama ca o singura persoana ii poate schimba viata si modul de agandi sau actiona.

Monica: Bella are doi copii care sunt ai lui Edward.Aceasta se muta in Denali cu Renesmee si Carlie,acolo unde da de familia Cullen si de o Tanya in “calduri”.Edward afla de copii lui,iar Tanya o rapeste pe Nessie,si ii spune Bellei ca Edward a avut o sotie cand acesta era om.

11. Este vreun mesaj pe care vrei să-l transmiţi prin povestea ta?

Adriana: Ca atunci cand nu exista speranta, tot timpul se va arata o “raza in noapte”, ce va rezolva orice problema.

Cathy: Niciodata nu stii ce iti poate oferi viata si unde te ghideaza sa ajungi, asa ca intotdeauna fi pregatit si pentru bune si pentru rele.

Monica: Cred ca mesajul care poate fi tranzmis de povestea mea este acela ca intr-o relatie pot fi si adevaruri dar si minciuni.

37 de comentarii:

  1. Imi plac raspunsurile, succes tuturor!:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Va spun sincer ca inca nu am avut curajul sa votez . Imi e foarte greu sa aleg dintre toate .

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricum , mai astept putin , sa va cunosc pe toate mai bine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Fie ca cea mai talentata scriitoare sa castige ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. off degeaba spun acum succes :(

    RăspundețiȘtergere
  6. am pierdut deja totul :(

    RăspundețiȘtergere
  7. cel putin am avut parte de un concediu frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu am avut sansa sa votez :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Oh, ai dreptate, oricum nu ar fi schimbat cu mult lucrurile:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu greu m-am hotarat pe cine sa aleg!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa ca..eh, la anu` poate participam si noi!:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper sa imi termin si eu fic`ul pana atunci:X:X:

    RăspundețiȘtergere
  13. stiu si eu vreau sa ma inscriu la anul :)

    RăspundețiȘtergere
  14. sigur o sa ma inscriu :)

    RăspundețiȘtergere
  15. in primul rand merita mult :)

    RăspundețiȘtergere
  16. si de asemenea si premiile sunt apetisante :))

    RăspundețiȘtergere
  17. ma crezi? sunt atat de nerabdatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  18. vreau si aici sa castig de asemenea :)

    RăspundețiȘtergere
  19. dar acum de moartea prietenei tale :9

    RăspundețiȘtergere
  20. a fost ceva foarte surprinzator :(

    RăspundețiȘtergere
  21. stii cat de rau imi pare :(

    RăspundețiȘtergere
  22. as schimba timpul daca as putea :)

    RăspundețiȘtergere
  23. si ma doare sufletul foarte tare :(

    RăspundețiȘtergere
  24. sa te vad asa mohorata :(

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!