joi, august 04, 2011

"Lună Plină" (Lumea de Dincolo #1) de Kelley Armstrong - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi poate fi cumpărată de AICI

Recunosc că nu am fost niciodată fană vârcolaci şi nici nu m-au atras în mod special ca şi creaturi supranaturale. Mi s-au părut mai interesanţi vampirii, vrăjitoarele, îngerii, sucubii, etc. Auzind mereu reacţii pozitive ale acestei cărţi, „Lună plină” , am stat mereu în cumpănă şi m-am întrebat sceptică „Chiar e aşa interesantă?”.  
Acum, când am citit-o, pot să afirm cu mâna pe inimă că într-adevăr aşa e, iar Kelley Armostrong este pe bună dreptate una din cele mai lăudate scriitoare.  Are un stil de a scrie care pune accent pe trăirile personajului principal, nu doar pe acţiunea care este extrem de captivantă de asemenea, ceea ce m-a convins de talentul ei.
„Vocea” cărţii este a Elenei Michaels, o tânără frumoasă, amuzantă, inteligentă, cu un iubit bun şi înţelegător, Philip, şi o carieră de succes ca ziaristă. Noaptea însă, e vârcolac. Singura femeie vârcolac chiar. Deşi stabilită în Toronto, cât mai departe de Haită, pentru a încerca să ducă o viaţă normală, acest lucru nu e posibil în totalitate. Crescută prin orfelinate din cauză că şi-a pierdut părinţii într-un accident la o vârstă fragedă, toate visele ei de atunci se îndreptau către dorinţa de a avea o familie, copiii, dar acest lucru e imposibil - cel puţin referitor la partea cu copiii. De aceea nu îl poate ierta pe fostul ei iubit,Clayton, , care a trădat-o şi muşcat-o, fapt care a generat cu transformarea ei în vârcolac , deoarece nu i-a dat şansa de a alege , şi i-a răpit ce avea mai de preţ, visul de a avea o familie.
Dar când primeşte un telefon ciudat de la Jeremy, vârcolacul Alpha al Haitei, se vede nevoită să se întoarcă în Stonehaven şi să se confrunte cu un trecut dureros, cu un Clay arogant, dar superb, hotărât să o recucerească, cu toţi prietenii ei vârcolaci ..dar şi cu pericole care îi vânează la tot pasul. Teritoriul lor a fost încălcat de un grup de mutti (veţi descoperi voi ce sunt aceştia), mulţi dintre ei foşti criminali periculoşi, care se distrează torturând şi ucigând oameni nevinovaţi, şi punând în pericol secretul Haitei. Care vor fi victimele confruntărilor dintre ei, cine va ieşi victorios, şi unde va decide Elena că îi este locul de fapt, în sânul „familiei” ei de vârcolaci, alături de Clay, sau în Toronto, cu Philip, rămâne să aflaţi când veţi citi această carte uimitoare. 
Mai mult decât acţiunea, m-au cucerit personajele din carte, care sunt complexe, bine structurate, fascinante chiar. Şi nu mă refer aici doar la cele principale, care fac cu siguranţă sarea şi piperul acestei cărţi, ci toate. Elena e puternică, hotărâtă, capabilă să întoarcă orice ironie - doar acum ceva timp s-a trezit singura femeie în mijlocul a destui bărbaţi, majoritatea atraşi de ea. Clayton e uimitor, genul de om misterios care îşi ascunde după nişte ziduri ridicate trăirile şi sentimentele, şi încet încet începe să îşi dezvăluie adevăratul fel de a fi, unul protectiv, iubitor. Deşi la început mi-a lăsat impresia unui tip superficial şi sigur că totul i se cuvine, inclusiv Elena, că nu îi pasă de durerea ei pentru a transformat-o, pe parcurs se va dovedi că a făcut-o de teamă să nu o piardă, că o iubeşte din tot sufletul, că a aşteptat-o în tot acest timp să se întoarcă şi o va face în continuare oricât e necesar până o va avea alături de el. Desigur, până veţi ajunge în acest punct vă veţi ciocni de desele lor discuţii în contradictioriu, de replici sarcastice şi pline de amuzament pentru cititor - ambii sunt impulsivi şi direcţi. Philip e un bărbat minunat, genul pe care orice femeie normală l-ar visa alături de el. Numai că Elena e aparte. 
Nick şi toţi ceilalţi în Haită sunt comici, în afară de Antony şi Jeremy, cei cerebrali, înţelepţi. Discuţiile lor mi-au confirmat ce credeam, că e cel mai simplu şi plăcut a avea prieteni băieţi - sunt sinceri, plini de viaţă, ocrotitori. Elena cu siguranţă este răsfăţata tuturor, şi pe bună dreptate. 
Vă recomand cum mare drag această carte. Are de toate: suspans, dragoste, acţiune, răsturnări de situaţie. Te prinde de la început până la sfârşit, te face să îi iubeşti personajele. Elena şi Clay cu siguranţă sunt acum printre preferaţii mei şi abia aştept să aflu prin ce peripeţii vor mai trece în volumul 2. 

14 comentarii:

  1. Sincer? Am citit cartea asta acum vreo 2 ani, cand de abia aparuse, dar nu mi s-a parut cine stie ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie da, mi-a placut. Mai mult decat actiunea,stilul autoarei de a scrie. Am inceput ieri "A doua luna plina" si deja am ras de cateva ori din cauza ironiilor Elenei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cum am spus, nu sunt fana varcolaci si nu aveam asteptari mari de la carte. Dar nici nu mi-am dat seama cand am si citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit rezumatul , dar nu mi s-a parut chiar ata de super . Insa Ce-a de-a 2-a luna , mi se pare mai interesanta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Este atat de interesanta aceasta carte mor dupa ea deja.Da sincer la inceput nu prea ma incanta dar am citit recenzia Thoamne nu mai pot.Sti-ti sa atrage-ti foarte bine :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah, Kelley Armstrong intotdeauna m-a fascinat.:)) Am citit cartea, nu spun decat ca e minunata, nu vreau sa dezvalui prea multe eventualilor cititori.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Intradevar Kelley Armstrong e o scriitoare minunata . Am citit despre ea ca cica de cand era copil , a inceput sa inventeze povesti . Si nu orice fel de povesti . Cu papusi malefice si fete devenite fantome . Si acum srie din pivnita ei . Acolo are mai multa inspiratie .
    Si nu e gluma . Scria la sfarsitul cartii Invocarea !

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, bravo ei!:)A avut o copilarie horror deci!:)) Na, daca are inspiratie, ii doresc sa scrie inca 100 de carti!:)) Cand era mica, Kelley Armstrong scria povesti, si eu ii scriam lui Mos Craciun!:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Am uitat sa specific ca recenzia e foarte buna. Daca as fi sa va dau o nota de la 1 la 10, de la mine aveti 10 cu felicitari.>:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. da sie eu am citit aceasta chestie Steph iar profesorii lui Kelley faceau tot ca s-o opreasca din scris acele chestii :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Era un concurs care avea ca premiu aceasta carte. Cine a castigat-o?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nimeni inca, deoarece nu au fost afisati castigatorii. Inscrierea e pana pe 18 august, adica maine inclusiv si dupa vom afla castigatorii.

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu la fel ca tine nu tin foarte mult la varcolati, nu stiam daca sa imi iau cartea dar tu m-ai convins :)

    RăspundețiȘtergere
  14. E pe lista mea, Kelley A. scrie tare frumos <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!