marți, februarie 25, 2014

Prezentul marcat de trecut. "Pe strada Dublin" de Samantha Young - Recenzie

Cartea a apărut la Editura TREI şi o puteţi comanda de AICI.

"Pe strada Dublin" de Samantha Young
Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză...

New York Times bestseller

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.
EROTISM.
SENZUALITATE.
ROMANTISM.
«O carte plină de senzualitate... Jocelyn Butler luptă să se regăsească pe sine şi să creadă din nou în forţele sale.» USA Today
«Admirabil scrisă, Pe strada Dublin are exact amestecul potrivit de erotism, senzualitate şi romantism.» Once Upon a Twilight
Fiecare clădire, stradă, oraș poate reprezenta mai mult decât o locație. Ele pot însemna o multitudine de amintiri, momente, clipe pe care le-ai trăit cândva cu bucurie, groază, satisfacție, tristețe. Fiecare loc îl poți asocia cu un sentiment, un moment din viață care ți-a trimis un zâmbet pe buze, o lacrimă în ochi, s-au ți-a marcat sufletul cu emoții ce te vor urma toată viața... ca printr-un vis sau coșmar.
Pentru Jocelyn, Statele Unite reprezenta amintiri ce trebuiau închise într-un seif în adâncul ei. În urma ei, lăsa o viață plină de tristețe, suferință, groază și panică. De aceea, Statele Unite s-a transformat pentru ea într-un mormânt ce nu dorea să îl viziteze, să îl îngrijească, să îl deplângă. Tocmai de aceea, s-a mutat în Scoția. Pentru un nou început, fără amintiri, fără sentimente, fără coșmaruri. Doar ea, alături de străini pe care îi dorea aproape cât pentru a se simți o ființă printre viețuitoare.
Însă viitorul i-a rezervat altceva, împotriva planurilor și deciziilor ei referitor la un trai lejer și retras.
Sunt o mulțime de lucruri care mi-au plăcut la această carte. Am citit multe cărți erotice, cărți pe care mi le-a oferit tata, fiind ale mamei. Iar faptul că am rămas impresionată la cartea ”Pe strada Dublin” de Samantha Young, a fost o reală plăcere.
M-a impresionat cât de repede am adorat să o cunosc pe Jocelyn. Pe Braden, pe Ellie, sora lui, și pe toți ceilalți. Personajele nu au fost create superficial, având atât defecte cât și calități și totuși reușesc să  te facă să-ți dorești să îi cunoști cu adevărat. 
Faptul ca Jocelyn nu e o fată superbă, înaltă și dorită de toți bărbații, nu e o fată ca oricare alta, m-a făcut să o admir mai mult. Faptul că ea nu e o sfântă, care nu a trăit frumos și pur, care a trecut prin niște amintiri ce au marcat-o și au dus-o în pragul disperării, a vulnerabilității, m-a făcut să o văd ca pe prietena mea.
Nu a fost creată după modelul perfect al femeii, dar a fost creată original: determinată, închisă, plăcută, frumoasă, dispusă să lupte cu demonii ei, închizându-i într-o cușcă departe de lume și cel mai important, departe de ea.
Pe parcursul cărții, începe să realizeze că fiecare lucru, persoană, o determină să arunce ochii spre trecutul ei tumultos, o face să își deschidă niște răni vechi și urâte. Datorita lui Ellie, care devine colega ei de camera de pe strada Dublin, își amintește de cum e să țină cu adevărat la o persoană, să o iubească, să își facă griji pentru ea. Chiar dacă nu și-a dorit să aibă legături atât de strânse, personalitatea lui Ellie o face încetul cu încetul să uite de fricile ei și să se lase cufundată în acel vis în care poate simți fără frică.
Însă consecințele apar, fără să vrea, iar asta îi zguduie viața, temerile revenind în adâncul ei și amintindu-i de ce a ales o viață retrasă de prima dată.
Evoluția ei e lentă, ajungând astfel să îi cunoaștem toți demonii pe parcursul cărții. Autoarea ne oferă atât dramă, cât și replici amuzante și multe secvențe senzuale și erotice. Personal, mi-au plăcut și acele scene devoratoare. Nu au fost exagerate, ci au fost pline de pasiune și realism. Iar asta am apreciat cu adevărat.
La fel ca Jocelyn, Braden nu este făcut superficial. La început, dă impresia de un macho scoțian care devine o felină de fiecare dată când pe radarul lui apare o femeie. Dar această imagine este spulberată în momentul în care afli cât de grijuliu, protector, mândru, iubitor este.
Iar aceste lucruri, Jocelyn începe să aibă cunoștință de ele doar după o frumoasă prietenie cu el, plină de insinuări sexuale, atracție iremediabilă și nervi ce sunt produși din propria lor încăpățânare.
Jocul lor este unul minunat, plin de pasiune, sentimente contradictorii.
Un joc ce îl veți adora, pentru că veți îndrăgi să vă scufundați în viața lor.
"Îndepărtându-se de bar cu un surâs, Braden s-a uitat la mine și a clătinat din cap.
- Ce-i? m-am încruntat eu.
Mi-a zâmbit superior. Nu suportam ca băieții să facă asta cu mine. Nici când aveau un zâmbet sexy ca al lui.
- Nu știu cum îmi placi mai mult..., a zis el pe un ton meditativ, mângâindu-și bărbia și uitându-se provocator la mine. Goală sau în maiou. D, nu-i așa?
Ce? m-am încruntat eu, complet dezorientată.
Apoi, mi-am dat seama.
Dobitocule!"

“Apoi m-a cuprins în braţe, lipindu-şi o mână de ceafa mea, iar gura lui s-a lipit de a mea. Era un sărut disperat, dar nu-mi puteam da seama dacă era disperarea lui sau a mea. Dar ştiam că nu fusesem sărutată niciodată aşa, atât de adânc, atât de pasional. Nu era un sărut delicat, ci o încercare de a ne cufunda unul în celălalt.”

"- De ce dureaza atât? a întrebat ea.
- Jocelyn mă implora să facem sex, dar i-am spus că e un moment foarte nepotrivit, a spus Braden cu voce tare, stârnind zâmbetele trecătorilor.
Furioasă pe el din atâtea motive, am coborat treptele în grabă și i-am răspuns tot cu voce tare:
- Nu-i nimic, dragul meu, oricum am o jucărie cu care îmi fac treaba mai bine.
Apoi am intrat în pub, unde nu mă mai putea hărțui, pentru că erau și copii de față. Cu toate că era imatur din partea mea - și, da, cât se poate de inadecvat, dat fiind motivul pentru care ieșiserăm să bem -, nu puteam să nu fiu satisfăcută că, în sfârșit, avusesem și eu ultimul cuvant."

"Pe strada Dublin" de Samantha Young nu este o simplă carte erotica, ci este vorba de cât de ușor prezentul poate fi marcat de trecut, cât de ușor trecutul vine la suprafață în momente nepotrivite și cât de mult trebuie să te împaci cu o parte din tine pentru a putea să mergi spre viitor. 

~ Mulţumesc frumos Editurii TREI pentru şansa de a citi această carte! ~




8 comentarii:

  1. Acesta nu este tocmai genul meu de carti, desi am fost tentata la inceput sa o cumpar. In curand va aparea si Pe Strada Londra si am auzit foarte multe laude la adresa cartilor, dar tot nu ma incumet sa o cumpar si sa o las sa zaca intacta in biblioteca. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nici genul meu nu prea este. de exemplu, am castigat anul trecut ultimul volum din Fifty Shades si m-am chinuit toata vara sa-l citesc:)))
    nu prea ma atrag cartile erotice, din punctul meu de vedere sunt cam superficial scrise, au putina actiune si se concentreaza aproape exclusiv pe scenele erotice

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o carte interesanta, iar impresiile date de aceasta carte mi-au confirmat parerea. Sper sa am ocazia sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea pare foarte interesanta, dar din pacate nu imi plac cartile de acest gen...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toate ca nu sunt foarte atras de cartile erotice, cele doua romane ale Samanthei Young nu te vor plictisi deloc, ba din contra, te vor face sa iti imaginezi ca esti la o piesa de teatru in care pesonajele isi interpreteaza rolurile chiar in fata ta. Scenele de amor au fost destul de soft, ceea ce nu m-a deranjat deloc; insa preferam copertile originale. Urasc copertile de la editura Trei cu alb in colturi. Mi se par destul de ieftine si chicioase. Gata, am spus-o. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lupu Diana, deja am vazut "Pe strada Londra" in librarii, dar cum am spus, nu imi place acest gen si nu voi cumpara cartile...

    RăspundețiȘtergere
  7. dintr-o prostie m-am apucat sa citesc si acest gen de carti....inainte citeam foarte multe carti politiste, dar pe parcurs si-au pierdut din farmec. o prietena mi-a recomandat aceasta carte si am citit-o. chiar am ramas foarte surprinsa de cat de frumoasa este. in plus, aceasta carte m-a ajutat sa fiu fericita, sa vad si cealalta fata a oamenilor. m-a schimbat in bine aceasta carte. ce daca are niste scene erotice incluse?le sari, oricum nu pierzi multe.

    RăspundețiȘtergere
  8. trebuie sa recunosc ca m-a captivat aceasta carte.pur si simplu nu m-am putut dezlipi de ea.am mai citit carti erotice,ca fifty shades sau the secret diary of a call girl,dar nici una din acestea nu m-au impresionat la fel de mult.e scrisa bine,iar scenele de sex,nu isi fac aparitia decat in a doua jumatate a cartii,fiind destul de light as putea spune.m-a surprins in mod placut samantha young cu aceasta carte.am crezut k va fi una din lecturile acelea care se bazeaza numai pe sex sex si iarasi sex,si am ramas profund impresionata sa descopar ca de fapt...nu e chias asa...daca "pe strada londra" si "before jamaica laine" nu prea m-au atins,"pe strada dublin" chiar a reusit sa treaca testul cu brio.o recomand din suflet

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!