marți, aprilie 30, 2013

CLICK AICI pentru a precomanda cu 25% reducere + transport gratuit prin curier!

CLICK AICI pentru a precomanda cu 25% reducere + transport gratuit prin curier!

Precomandă "Când eşti vrăjitoare" de Carolyn MacCullough şi "Reacţie în lanţ" de Simone Elkeles!

Read More

Au fost aleşi actorii care vor da viaţă personajelor principale ale filmului făcut după bestseller-ul "The Fault in Our Stars" de John Green! Ei sunt:

Hazel Grace Lancaster - Shailene Woodley

Update! - De Joshua sunt doar speculaţii, încă nu a fost confirmat că el a primit rolul. Am văzut incompletă ştirea şi am înteles greşit. Aşa că puteţi să aruncaţi cu roşii virtuale în mine, le merit :( Însă până apare filmul va mai dura, dar până atunci ne putem bucura cu toţii de carte, aşa că nu uitaţi să o cumpăraţi când apare! 
Mulţumesc mult Shauki pentru sesizare!!

Augustus Waters - Joshua Anthony Brand 

Cum vi se par? Tipa e cea care va fi Tris în Divergent. Eu nu ştiu dacă se potrivesc sau nu, pentru că nu am citit încă romanul, dar cu siguranţă o voi face şi voi vedea şi filmul! În caz că aţi uitat, cartea va apărea în luna mai la editura TREI:

Update! - Filmul realizat după romanul "The Fault in Our Stars": - Personajele principale!

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Târgul Nemira de Paște

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Exclusiv pentru abonații Libris: Voucher de 10 lei

Read More

luni, aprilie 29, 2013

Povestea fantasticelor cărţi zburătoare!

Read More

Dacă tot v-am spus că o să apară în curând cărţile, m-am gândit să vă arăt şi trailerele lor. Cel de la Mare Tranquilitatis e fanmade, dar eu îl ador, mi se pare perfect pentru poveste! Şi ştiu că l-am mai pus pe blog, dar nu mă pot abţine să nu o fac din nou :)

"Destine la Limită" de Katie McGarry:

"Mare Tranquilitatis" de Katja Millay:

Cum vi se par?

Book Trailer (30)

Read More

Veţi avea şansa să mai aşezaţi pe raftul bibliotecilor vostre două titluri de excepţie, deci nu ezitaţi să le cumpăraţi!

"Destine la Limită" de Katie McGarry
“-   N-O SĂ SPUN NIMĂNUI, Echo, îţi promit.
Noah mi-a dat părul peste umăr şi mi-a așezat o şuviţă răzleaţă pe după ureche. De multă vreme nu mă mai ATINSESE cineva aşa, ca el. De ce trebuia să fie Noah Hutchins?
Privirea OCHILOR LUI DE UN BRUN ÎNCHIS s-a lăsat spre braţele mele acoperite.
-  Nu tu ţi-ai făcut asta, nu-i aşa? Ţi-a făcut-o altcineva?
Nimeni nu-mi mai pusese vreodată întrebarea asta.
Toţi se holbau.
Toţi şuşoteau.
Toţi râdeau.
Dar nimeni n-a întrebat vreodată.”

ATÂT DE DIFERIȚI UNUL FĂȚĂ DE CELĂLALT… ŞI TOTUŞI, ATÂT DE POTRIVIŢI.

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seara în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fată populară în școala ei, cu un iubit atletic, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase” pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seara aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea ca totul să revină la normal.
Dar când Noah Hutchins, singuraticul și teribil de sexy, îmbrăcat cu geaca lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţa ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi ca ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.
Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.

„O poveste de dragoste pe muchie de cuţit, care te absoarbe şi nu-ţi mai dă drumul. Am fost captivată!”
— Gena Showalter, autoarea seriei Intertwined, bestseller New York Times

„O carte fascinantă şi emoţionantă!” – Simone Elkeles, autoare de romane bestseller New York Times

Katie McGarry
era adolescentă pe timpul modei grunge şi a trupelor de băieţi, şi-şi aminteşte de acei ani ca de cei mai buni şi, în acelaşi timp, cei mai răi din viaţa ei. Iubeşte muzica, finalurile fericite, reality-showurile de televiziune, şi, în secret, e fan al echipei de baschet a Universităţii Kentucky.
Lui Katie i-ar face mare plăcere să afle părerile cititorilor săi. Puteţi intra în legătură cu ea prin intermediul site-ului www.katielmcgarry.com, s-o urmăriţi pe twitter, @KatieMcGarry, sau să-i deveniţi prieten pe Facebook şi pe Goodreads.

Image and video hosting by TinyPic

"Mare Tranquilitatis" de Katja Millay
“Trăiesc într-o lume lipsită de magie sau de miracole. Un loc unde nu există clarvăzători sau metamorfoze, nici îngeri, nici băieți cu puteri supraomenești care să te salveze. Un loc unde oamenii mor, și muzica se dezintegrează, și viața e nașpa.”


Fostul copil-minune al pianului, Nastya Kashnikov, își dorește două lucruri: să treacă prin anii de liceu fără să i se afle secretul și să-l facă pe băiatul care i-a răpit totul - identitatea, spiritul, dorința de a trăi - să plătească pentru asta.
Povestea lui Josh Bennett nu e un secret: toți cei pe care i-a iubit au fost luați din viața lui, iar acum, ajuns la vârsta de șaptesprezece ani, nu i-a mai rămas nimeni. Acum, tot ce vrea este să fie lăsat în pace, iar cei din jur îi îngăduie acest lucru, fiindcă atunci când numele îți devine sinonim cu moartea, toți tind să păstreze distanța. Toți, în afară de Nastya, misterioasa nouă colegă de școală, care tot îi apare în cale și nu pleacă până când nu i se infiltrează în toate aspectele vieții. Dar, cu cât o cunoaște mai bine, cu atât mai enigmatică i se pare.

Mare Tranquilitatis este o lectură complexă, bogată, intensă, cu o narațiune genial construită despre un tânăr singuratic și o tânără fragilă emoțional și despre miracolul celei de-a doua șanse.
Coperta desfăşurată (click pe ea pentru mărire):

"The Sea of Tranquility" sau "Mare Tranquilitatis" a fost cred cea mai profundă şi minunată lectură a mea din anul 2012. E o carte superbă din toate punctele de vedere, un cufăr de emoţii, de tristeţe, de speranţă, care vă va ţine sufletul la gură şi sunt mari şanse să vă smulgă şi câteva lacrimi! Deci nu staţi deloc în cumpănă dacă să o cumpăraţi sau nu, aveţi cuvântul meu de onoare că e o carte excepţională!  A, în caz că nu v-aţi dat seama despre ce carte vorbesc, deoarece eu când am mai prezentat-o pe blog am folosit una din copertele originale ale ei, vi le las mai jos ca să vă daţi seama:
O săptămână minunată tuturor!

"Destine la Limită" şi "Mare Tranquilitatis" - în curând la Editura Epica!

Read More

Quote Line (174)

Read More

sâmbătă, aprilie 27, 2013

"Jurnalul unui adolescent timid" de Stephen Chbosky
Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme cand trebuie să intri în ring.

Primul an de liceu e cel mai greu. Îţi faci noi prieteni, te îndrăgosteşti cu adevărat, nu te mai înţelegi deloc cu părinţii. Să creşti mare e mai complicat decât ţi-ai imaginat vreodată.
Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime.
Prins între dorinţa de a-şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă“ a unei „călătorii perfecte“ în care „să se simtă infinit“.

„JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte-cult, vânată asiduu de adolescenţi.”
– The New York Times

„O poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului DE VEGHE ÎN LANUL DE SECARĂ. Reflecţiile lui Charlie asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte.”
– USA Today

Stephen Chbosky a scris şi a regizat adaptarea pentru ecran a romanului său de debut, JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID, un adevărat fenomen literar. Născut în Pittsburgh, Pennsylvania, Stephen Chbosky a urmat cursul de scenaristică de la University of Southern California.
De asemenea, a scris scenariul pentru Rent (2005) şi a fost producător executiv şi unul dintre creatorii seriei Jericho pentru postul de televiziune CBS, serie lansată în 2006.


"Starters" de Lissa Price
O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă… Cu preţul de a fi altcineva!
În cine poate să aibă încredere?
În nimeni.
 
Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat polulaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstariţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri…

„Fanii seriei JOCURILE FOAMEI vor îndrăgi acest roman.”
– Kami Garcia, co-autoarea seriei Cronicile Casterilor

„Îmbinând literatura science-fiction cu o viziune distopică asupra viitorului, STARTERS reprezintă un debut de senzaţie, în care miza e tot mai mare pe măsură ce suspansul creşte.”
– The Los Angeles Times

Lissa Price a fost distinsă cu multe premii şi deţine un record de vânzări peste tot în lume. Cartea sa de debut, STARTERS, este publicată în peste 30 de ţări. O puteţi vizita pe Twitter (@Lissa_Price) sau pe lissaprice.com. Locuieşte cu soţul ei în California de Sud.

Autoarea lucrează în prezent la continuarea seriei. Următorul volum, ENDERS, va apărea la inceputul anului viitor.



"Sub aceeaşi stea" de John Green
Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că, de când se ştie, a fost „în fază terminală“.
Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

„SUB ACEEAŞI STEA este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor.”
– The New York Times

“Povestea de iubire dintre Hazel şi Augustus este cu atât mai reală, cu cât este condamnată încă de la început. Curajul şi seninătatea de care dau dovadă sunt o lecţie de viaţă dintre cele mai impresionante.”
– Entertainment Weekly


• #1 TIME Magazine Fiction Book – 2012
• Entertainment Weekly Best Fiction Book – 2012
• #1 New York Times Bestseller
• #1 Wall Street Journal Bestseller
• USA Today Bestseller
• The Huffington Post Best Books – 2012
• Publishers Weekly Best Book
• School Library Journal Best Book

John Green s-a născut la 24 august 1977. Pentru romanul său de debut, LOOKING FOR ALASKA, a fost recompensat cu Michael L. Printz Award (2006). Cea mai recentă carte a sa, SUB ACEEAŞI STEA, a ocupat prima poziţie pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times.
Fiind unul dintre cei mai activi scriitori pe platforme virtuale, John Green, împreună cu fratele său, a creat Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume.

Trei romane de excepţie - în curând la Editura TREI!

Read More

Premiul pentru CEL MAI BUN ROMAN DE DRAGOSTE PENTRU TINERI, acordat de Asociaţia Scriitorilor de Romane de Dragoste din America 
BESTSELLER NEW YORK TIMES
BESTSELLER USA TODAY
BESTSELLER PUBLISHERS WEEKLY

Când există CHIMIE PERFECTĂ, 
se declanşează atracţia.
Iar LEGILE ATRACŢIEI nu pot duce decât la…
o REACŢIE ÎN LANŢ!

Când Luis mi-a zâmbit şi am simţit fiorul atracţiei, am intrat în panică. Nu-mi permit să las garda jos, iar un tip ca Luis e la fel de periculos ca Marco. Îmi dau seama de asta după felul cum surâde. Arată destul de inocent, dar nu mă păcăleşte el pe mine. Poate pe alte fete, dar nu pe mine…
Teoretic, Nikki are dreptate. Dar practic…
În viaţă, ea încearcă să se conducă după trei reguli: băieţii mint ca să-şi atingă scopurile, să nu te încrezi într-un băiat care îţi spune „te iubesc” şi să nu ieşi niciodată cu un tip din cartierul de sud al orăşelului Fairfield. Chiar dacă părinţii ei s-au născut în Mexic, Nikki, în calitate de fiică de doctor, are mai multe în comun cu vecinii săi din nordul oraşului decât cu colegii de şcoală din banda Latino Blood. Dar când îl cunoaşte pe Luis, este tentată să-şi încalce toate principiile.
Sunt conştient că am în mine o anumită doză de nebunie – plăcerea de a înfrunta pericolele… simt adrenalina curgându-mi prin vene – recunoaşte Luis. Pentru el, cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată este cum să o convingă pe Nikki să-i dea o şansă unui intrus din cartierul de sud, asta până să devină, la rândul său, ţinta noului lider al bandei Latino Blood.
Vor fi oare sentimentele sale pentru Nikki suficient de puternice pentru a-l opri să intre într-o lume întunecată şi brutală şi a trăi periculos tot restul vieţii?
Acest ultim volum al seriei Chimie perfectă vă dezvăluie răspunsul la întrebare!

Cartea are 384 pagini, formatul 13 x 20 cm, ediţia este cartonată, fără supracopertă şi preţul de listă 39,90 RON. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit.

”Reacție în lanț” (Chimie perfectă #3) de Simone Elkeles în curând la Editura Leda!

Read More

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Iepurașul Nemira

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Iepurașul Libris

Read More


Editura Nemira inaugurează o nouă librărie în Cluj, de această dată în Polus Center, în acelaşi concept tip insulă cu care v-am obişnuit deja.
Într-un mod ingenios şi elegant de prezentare a cărţilor în cadrul unui spaţiu comercial, o librărie Nemira este precum o oază de cultură, un spaţiu cu adevărat inedit. Mobilierul de forma unei insule, atmosfera plăcută şi luminile aşezate strategic scot în evidentă volumele de mare valoare pe care Nemire le propune cititorilor.
Librăria Nemira din mall Polus Center Cluj îşi aşteaptă cititorii zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, în  Comuna Floreşti, Jud. Cluj, Str. Avram Iancu, nr. 492-500, cu cele mai cunoscute titluri şi cele mai îndrăgite colecţii: Nautilus SF, Damen Tango, Suspans,  Babel, Nemira Junior, Yorick, Cuaternar,  Glossy Books sau Erotikos.
În plus, librăria Nemira din mall Polus Cluj îşi întâmpină cititorii cu o ofertă specială de 50% la orice titlu, până luni, 29 aprilie!

O nouă insulă de carte Nemira în Cluj

Read More

vineri, aprilie 26, 2013

Acest articol face parte din campania "E uşor să dăruieşti" iniţiată de librăria online Bookcity şi din cadrul concursului realizat în colaborare cu Blog Awards. Ne-am înscris chiar pe suta de metri (mai este o oră până se încheie competiţia) pentru că abia astăzi am aflat de ea, din păcate. Sperăm că a ieşit ceva frumos chiar dacă am scris totul presate de timp şi să vă facă plăcere să citiţi articolul nostru!

"Ce înseamnă a dărui? A dărui înseamnă să oferi ceva din suflet unei persoane, este o acţiune minunată, ce stârneşte multe emoţii în inimile noastre, sentimente, ce ne aduce bucurie şi fericire în viaţă. A dărui ne reprezintă cu adevărat, pe noi, oamenii. Este ceva ce ne umanizează, ce ne ajută să ne apropiem sufleteşte unul de altul. Este şansa ce ne-o oferim pentru a ne împrieteni, a ne îndrăgosti. Dăruirea inimii este primul pas spre o viaţă frumoasă, o viaţă ce o clădim cu mâinile şi speranţele noastre."
- Este foarte frumos, Cristina. Vrei sa scrii o carte pe tema asta? mă întrerupse Alexandra, care nu s-a putut abţine să nu tragă cu ochiul la ce mâzgăleam de zor pe o foaie.
- Nu ştiu… doar că am avut un vis în care oamenii din parc erau adunaţi într-un cerc şi îşi ofereau cadouri. Nu cunoşteam pe nimeni, dar în acelaşi timp ne simţeam conectaţi unul de celălalt prin simplu fapt că eram voioşi şi cu inima deschisă. Eram mai buni, mai liniştiţi, fericiţi că puteam oferi o mică bucurie celor de lângă noi. Acea activitate ne-a adus bună dispoziţie în suflet tuturor. A fost superb visul! De aceea m-am gândit să scriu. Voiam să nu uit această experienţă unică.
- Ştii ce ar fi cel mai frumos? Să fie totul realitate. Asa aş fi şi eu acolo, lângă tine, spuse ea bosumflată.
Am rămas îngândurate pentru câteva secunde ce au părut o eternitate.
- Ştiu! am sărit ca arsă de pe scaun, aproape răsturnând-o pe Alexandra care stătea cocoţată pe spătarul scaunului.
- Ce? întrebă ameţită şi puţin sceptică. Ce s-a întâmplat?
Am privit-o entuziasmată datorită ideii care prindea încet contur în mintea mea.
- Cum ar fi să instituim „Ziua naţională a dăruitului”? i-am propus plină de speranţă.
Prima reacţie a ei a fost una de confuzie. După aceea, zâmbetul a început să-i înflorească pe faţă ca un bujor de trandafir.
- Cât de frumos ar fi! O zi în care fiecare persoană poate dărui o multitudine de cadouri. O zi în care fiecare om de pe această planetă ar zâmbi şi s-ar bucura cu adevărat că trăieşte şi face parte din viaţa persoanelor iubite... O şansă de a face o surpriză unui necunoscut, de a lega o nouă prietenie...
Am simţit însă o uşoară ezitare pe chipul frumos şi calm al prietenei mele, şi cum entuziasmul se diminua pas cu pas...
- Dar sunt atât de mulţi oameni... şi noi suntem doar două... şi neputincioase. Nu am putea niciodată să oferim bucurie tuturor! a oftat uşor.
Nu mi-a fost greu să îi readuc în inimă speranţa, însă.
- Este uşor să dăruieşti. Îi dai o floare florăresei, o scrisoare de mulţumire poştaşului, lapte unei pisici, răbdarea de a te juca cu el unui copil. Poţi să oferi zâmbetul tău şi sprijinul unui om bolnav, dragostea persoanei iubite, respectul părinţilor tai, distracţie prietenilor tăi... şi astfel reuşeşti să dăruieşti tuturor câte ceva.
Pe măsură ce vorbeam, am văzut cum speranţa îşi face din nou loc şi alungă nesiguranţele.
- Însă cadoul care ar putea încadra o multitudine de întâmplari fantastice, imposibil de frumoase, adrenalină şi suspans, dragoste şi pasiune, acel dar ce oferă tot ceea ce avem mai bun de dat sunt cărţile. De ce? Deorece ele sunt o mină de sentimente, un cufăr cu clipe frumoase. Ele reprezintă o legatură unică între emoţiile oamenilor, oameni care se eliberează de acele trăiri şi care, mai apoi, le dăruiesc cititorilor.
Nu am apucat să spun nimic, copleşită de cuvintele ei, că a şi continuat voioasă:
- Îţi imaginezi câte cărţi aş dărui în acea zi? Cred că aş fi în stare să cumpăr o librărie întreagă care să includă toate darurile pe care vreau să le ofer familiei şi prietenilor mei.
- Ştiu! i-aş cumpăra mamei „Povestea lui Rhett Butler” pentru că „Pe aripile vântului” e unul dintre romanele ei preferate şi cu siguranţă ar vrea să descopere şi o continuare scrisă de McCaig Donald,  bunicului „O mie şi una de nopţi”, ca să îmi mai citească poveşti din ea ca atunci când eram mică, iar eu să îl ascultam vrăjită...
Undeva, în adâncul firii mele, acel copil zburdalnic mă aprobă.
- Eu i-aş aduce multă bucurie tatei dacă i-aş dărui volumele din „Winnetou”, deoarece e pasionat de seria lui Karl May, completă Alexandra gânditoare. Iar mătuşii mele „Oraşul Oaselor” de Cassandra Clare pentru că a citit câteva capitole din cartea mea şi a rămas impresionată de măiestria scriitoarei!
O boare de entuziasm plutea în aer datorită gândurilor noastre optimiste.
- Dar să nu uităm de prietenii noştri... Miha ar primi cărţi sensibile cum e ea, din colecţia romanelor de dragoste, iar Florina romane de acţiune sau poliţiste, pentru că are o personalitate mai bătăioasă, am râs gândindu-mă cât de încântate ar fi de cadourile mele.
- Adriana cu siguranţă s-ar bucura dacă i-aş dărui "La răscruce de vânturi" de Emily Bronte, deoarece amândouă ne-am regăsit în această carte. Este una pe care am adorat-o ambele la fel de mult şi care ne-a arătat o lume crudă şi o iubire la fel de crudă... o iubire imposibilă, dar în acelaşi timp reală şi mirifică... Andreei i-aş cumpăra seria "Chimie perfectă" de Simone Elkeles fiindcă ştiu că deşi este o persoană puternică, care luptă pentru ceea ce îşi doreşte, de asemenea, este o visătoare, care adoră poveştile de dragoste şi cu siguranţă i-ar plăcea foarte mult seria.
SURSĂ imagini: BOOKCITY.RO
- Cititorii blogului nostru ar fi foarte încântaţi de cărţile pentru adolescenţi, cele fantasy şi nu numai. De romanele bune în general, deoarece sunt toţi pasionaţi de lectură!
Mi-am amintit pe loc ceva ce citisem astăzi.
- Ar fi minunat să ne ducem planurile la îndeplinire! În plus, cei de la librăria online Bookcity au dat startul unei campanii minunate şi care ne-ar fi de un real ajutor!
Imediat am deschis site-ul lor şi i-am arătat descoperirea mea recentă.
- Ei doresc să ofere împachetare gratuită cărţilor, să le transforme în nişte cadouri impecabile!
- Uimitor! 
Alexandra era numai ochi şi urechi, captivată de imaginile care demonstrau cât de frumos vor arăta viitoarele noastre cadouri.
- Ştiu, nici mie nu îmi venea să cred la început. Deci, dacă cineva doreşte să ofere ceva special celor dragi: filme, cărţi, muzică, echipa Bookcity sare în ajutorul clienţilor lor şi realizează nişte cadouri frumoase şi elegante!
O tăcere subită de aşternu, iar pe fața Alexandrei încă se mai zărea puțină neliniște.
- Oricât de minunat e acest proiect, va fi foarte greu să-l transformăm dintr-o idee, vis, dorință, într-o realitate.
Cristina a mers lânga prietena ei și a luat-o după umăr.
- Ai dreptate. Un asemenea proiect nu va prinde viață peste noapte, însă pas cu pas, cadou cu cadou, va începe să înflorească frumos până ce ne va înconjura cu multă dragoste, euforie, curiozitate, mister, fericire. Multe sentimente minunate dăruite din sufletul persoanelor ce doresc să facă parte din această nouă provocare .

- Ai dreptate. Vom reuși. Pentru această zi a specială, eu voi oferi voință, dedicare, zâmbete, bună-dispoziție, înflăcărare și… inima mea.

- Iar eu voi dărui determinare, încurajare, dragoste și bucurie deplină.
Privirea Alexandrei era încrezătoare, acum cu adevărat, iar zâmbetul ei frumos era cadoul pe care mi l-a dăruit fără să știe. În acel moment, am realizat că avem într-adevăr o șansă să realizam ceea ce ne propusem, prin simplul motiv că mereu încercăm să ne transformăm visele în realitate, iar sufletele noastre sunt pline de dragoste, dragoste ce e infinită și necondiționată şi pe care dorim să o oferim şi celor din jur. Împreună, vom reuși. Împreună, cândva, vom sărbători o zi a specială dedicată dăruitului, o zi în care vom oferi tot ce avem noi mai buni din noi: inimile noastre, visele noastre, şi o parte din noi. Pentru că:

E uşor să dăruieşti!

Read More

miercuri, aprilie 24, 2013

Quote Line (173)

Read More

marți, aprilie 23, 2013


Emoţionantă şi fermecătoare de la prima până la ultima pagină!
Atât de fascinantă, încât îţi vei dori să continue într-un al doilea volum – pentru că atunci…

CÂND EŞTI VRĂJITOARE…
…RĂMÂI VEŞNIC VRĂJITOARE!

Fiica ta va fi una dintre cele mai puternice vrăjitoare pe care le-am avut vreodată în familia noastră. Va fi ca un far călăuzitor pentru noi toţi.

TAMSIN GREENE face parte dintr-o familie de vrăjitoare cu lungă tradiţie. În ziua în care s-a născut, bunica ei a prezis că va fi cea mai Talentată dintre ele. Dar Talentul lui Tamsin nu s-a confirmat.
Acum, când are şaptesprezece ani, îşi petrece cea mai mare parte din timp la şcoala cu internat din Manhattan, unde măcar poate pretinde că este normală. Însă, în timpul vacanţelor de vară, este obligată să revină acasă şi să lucreze la librăria magică a familiei sale.
Într-o seară, un tânăr foarte atrăgător, profesor la Universitatea New York, intră în librărie şi o confundă pe Tamsin cu sora ei mai mare, extrem de Talentata Rowena. Pentru prima dată în viaţa ei, Tamsin se simte privită cu respect şi admiraţie, şi, înainte de a apuca să se gândească mai bine, acceptă să caute pentru acesta un obiect valoros şi vechi pe care familia lui l-a pierdut cu mai bine de un secol în urmă. Dar căutarea se dovedeşte a fi mult mai ciudată decât părea la prima vedere.

„Cu acest roman al său, Carolyn MacCullough aruncă o vrajă uluitoare. Secrete de familie şi rivalităţi între surori, călătorii în timp şi Talente magice – toate urzite laolaltă pentru a crea o poveste supranaturală, captivantă pentru cititorii tineri. La toate acestea se mai adaugă  lupta dintre bine şi rău, precum şi momentul încântător al primului sărut, astfel încât ajungem să ne dorim ca acest roman fermecător să aibă o continuare.” - Megan McCafferty

“Cu un ritm rapid, plin de suspans, cu un punct culminant bine pregătit, acest roman va fi pe gustul adolescenţilor, pasionaţi de poveşti dramatice şi de aventuri magice.” - The Bulletin

“Un roman urban fantasy elegant, pasionant.” - Publishers Weekly

Cartea are 320 pagini, formatul 13×20 cm, ediţia este broşată,iar preţul de listă 29,90 RON. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit. 

Carolyn MacCullough
s-a născut şi a crescut într-un orăşel liniştit din Connecticut, dar a visat dintotdeauna să călătorească în locuri exotice. În cele din urmă, dorinţa i s-a împlinit – a vizitat Scoţia, Sicilia şi Islanda, înainte de a se stabili la New York.
Dacă ar fi să-şi aleagă un Talent, aşa cum şi personajele sale din Când eşti vrăjitoare…  au câte unul, atunci probabil că şi-ar alege Talentul de a zbura. Sau poate Talentul de a citi ce e în minţile oamenilor. Ori poate Talentul de a face ca în copaci să crească bani. Sau cel de a face ca toate legumele să aibă gust de ciocolată cu lapte. Oh, aţi înţeles voi care e ideea! 
S-a îndrăgostit de cărţi de la o vârstă fragedă şi şi-a dorit dintotdeauna să devină scriitoare.
Totuşi, au existat perioade în care şi-a dorit să se facă: a) doctor veterinar; b) balerină; c) pilot; d) prinţesă într-un turn. Cu timpul însă, a descoperit că: a) nu-i prea plac orele de zoologie; b) este cam neîndemânatică; c) are o relaţie de dragoste/ură cu altitudinea (în principal, o suportă doar teoretic, când se află cu picioarele pe pământ); d) nu se prea mai caută prinţesele din turnuri.
Între timp, a scris: ode închinate copacului aflat în curtea din faţa casei sale, poeme despre surorile ei, poveşti cu balauri şi, da, cu prinţese închise în turnuri.

Alte coperte:

"Când eşti vrăjitoare" de Carolyn MacCullough în curând la Editura Leda!

Read More

luni, aprilie 22, 2013

Quote Line (172)

Read More

De luni, 22 aprilie, revista poate fi cumparătă împreună cu romanul "Plăceri interzise" de Deanna Lee, la preţul special de 9,99 lei. Fără carte, revista costă 6,9 lei. ENJOY!

Joy + carte!

Read More

duminică, aprilie 21, 2013

Quote Line (171)

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Promoţie de Paşte la Grupul Editorial Corint!

Read More

Am avut aşa un program încărcat săptămâna aceasta, nici nu am intrat mai deloc pe net, doar de pe tel. Noroc că am văzut azi mail-ul de la Rafflecopter care mă anunţa că s-a terminat concursul, dacă nu, nu ştiu când postam câştigătorii. O să fiu rapidă, trebuie să mă întorc iar la învăţat, aşa că o să spun că norocoşii de data aceasta au fost:
Am făcut săgeţi spre ce cărţi aţi câştigat, dar dacă doriţi să faceţi schimburi între voi noi nu avem nicio problemă, numai vă rugăm să le discutaţi aici, în comentarii. 

UPDATE! Pentru că Ilie A. şi Evee H. nu au trimis datele nici până în ziua de azi deşi am mai prelungit timpul cu mult, am ales doi noi câştigători, iar aceştia sunt:

Felicitări, ştiţi deja povestea. Aveţi timp 4 zile să trimiteți un mail la alexya_fanfics@yahoo.com cu numele complet, adresa și numărul de telefon. În caz contrar, vom alege iar alți câștigători (dar sperăm să nu fim nevoite să o facem din nou).


Felicitări tuturor, vă mulțumim pentru participare, dacă nu aţi câştigat acum nu vă întristaţi, următorul concurs va fi de Paşte cel mai probabil şi vă puteţi încerca şi atunci şansa. Mulțumiri sponsorilor nostri, fără care nu am fi putut organiza acest concurs:
BannerFans.com

UPDATE! (2 noi câştigători!) - Câştigătorii "Concursului Primăverii"!

Read More

sâmbătă, aprilie 20, 2013

Am vrut mult să traduc câteva citate din "Where She Went" (Dacă aş rămâne #2) de Gayle Forman, ca să vă conving încă o dată cât de amazing e Adam..şi nu numai.. Să nu vă aşteptaţi de acum la nu ştiu ce traducere grozavă făcută la ora asta, dar e una făcută din suflet!

“Deci, aşa am ajuns? Ăsta e cine am devenit? Sunt o contradicţie ambulantă. Sunt încojurat de oameni şi mă simt singur. Pretind că îmi doresc cu ardoare puţină normalitate, dar acum că am parte de asta, e ca şi cum nu aş şti ce să fac cu ea, nu mai ştiu cum e să fii un om normal.

“Primul meu impuls nu e să o apuc sau să o sărut sau să ţip la ea. Îmi doresc doar să îi ating obrazul, încă îmbujorat de la spectacolul din seara asta. Vreau să tai spaţiul care ne separă, măsurat în paşi – nu mile, nu continente, nu ani – şi să duc un deget tocit către faţa ei. Vreau să o ating ca să mă asigur că e ea cu adevărat, nu unul dintre acele vise frecvente pe care le-am tot avut de când a plecat, şi în care o regăseam clară ca lumina zilei, eram gata să o sărut sau să o iau cu mine, şi din care mă trezeam lipsit de posibilitatea de a ajunge la Mia.”

„Deoarece subit îmi doresc să îi ascult oasele pocnind. Vreau să simt catifelarea pe care trupul ei o oferă, să îi aud suspinele atunci când şoldul meu se va izbi în al ei. Vreau să o las brusc pe spate până ce gâtul ei va fi expus. Vreau să îmi plimb palmele prin părul ei până ce respiraţia îi va deveni tot mai greoaie. (...) Şi apoi vreau să îi iau buzele în gura mea, să o devorez vie, să îi transmit toate lucrurile pe care ea nu le poate înţelege.”

“ – Nu e nici asta. Doar că mă simt..lipsită de apărare. E ca şi când, nu ştiu, lumea mi se pare aşa mare şi noi suntem expuşi ei. E ca şi cum nu ai un loc în ea când nu ai un cămin.
- Locul tău e chiar aici, i-am şoptit, întinzând-o pe jos şi strângând-o în braţe.
S-a cuibărit în mine.
- Ştiu, a oftat.”

“- Deci haide să-ţi auzim o altă frică iraţională.
 Mia a suspinat adânc şi s-a tras în braţele mele, ca şi cum voia să îşi îngroape corpul într-al meu.
- Mi-e teamă să nu te pierd, a spus pe un ton scăzut.”

“ – Să renunţi nu e greu. Să decizi că trebuie să renunţi e greu. O dată ce ai făcut acest salt mental, restul e uşor.
- Serios? Aşa ai renunţat şi la mine?”

“Dar aş face-o din nou. Ştiu asta acum. Aş face iar acea promisiune de o sută de ori chiar dacă asta ar însemna să o pierd de o sută de ori, dacă apoi aş auzi-o iar cântând ca aseară sau aş vedea-o în lumina dimineţii. Sau chiar şi fără astea. Doar să ştiu că e undeva în lume. Că trăieşte.”

“- Dacă asta îţi aduce vreo alinare, după un timp, când alegerea mea nu mai părea necesară, când părea extrem de greşită, tot ce mi-a rămas a fost magnitudinea greşelii mele, a dorului de tine. Şi am fost nevoită să te văd doar de la distanţă, să observ cum îţi îndeplineşti visele şi trăieşti ceea ce părea o viaţă perfectă.”

“ Toată iritarea mea s-a stins.
- Fraiero, i-am fredonat uşor, sărutând-o pe frunte. Tu nu mă împarţi cu nimeni. Eu sunt al tău.

“Şi buzele noastre. Nu există destulă viaţă, destul timp, pentru anii pierduţi pe care buzele noastre încearcă să-i recupereze în timp ce se regăsesc unele pe celelalte.”

V-am atras sau nu atenţia asupra cărţii? :D

The magic of words (74)

Read More

Uf, nu am mai postat de mult în cadrul acestei rubrici, ar cam fi cazul să o facem. Mai ales că acum s-a ivit ocazia perfectă, şi o să vă las mai jos trailerul cărţii "Where She Went" (Dacă aş rămâne #2) de Gayle Forman, dacă tot i-am făcut recenzie, ca să se lege cumva :). Enjoy it!

Book Trailer (29)

Read More

vineri, aprilie 19, 2013

Primul volum a apărut la Editura RAO şi îl puteţi comanda de AICI
Când îţi deschizi sufletul şi îi oferi inima cuiva pe un platou de încredere, de speranţă, sunt foarte mari şanse să o primeşti înapoi bucăţi. După o perioadă de timp, în care vei încerca să ţi-o peticeşti, să îi pui pansamente de uitare, vei realiza că nu ţi-au fost returnate toate fragmentele din ea, că e ciobită, incompletă, neuniformă. Îţi vei dori atunci cu disperare să recuperezi acele bucăţi mici – dar vitale – care te vor ajuta să revii la versiunea ta întreagă, nevătămată. Dar ce a fost distrus nu mai poate fi reparat complet, părticelele sparte le vei lipi la loc dar vor rămâne urmele, şi singurul lucru care îţi mai rămâne de făcut e să înveţi să trăieşti cumva cu acele lipsuri, să reuşeşti să găsesţi frumuseţea din ruinele rămase.. În curând, şi Adam Wilde urma să afle lucrurile acestea..
După momentele sensibile şi triste din „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman cu toţii ne-am imaginat un viitor care îi avea pe Mia şi Adam împreună, mai uniţi ca niciodată de tragedia prin care au trecut. Dar în viaţa reală, unde oamenii sunt măcinaţi de durere, de amintiri, de regrete, şi se chinuie să îşi păstreze echilibrul, să nu se prăbuşească, lucrurile nu sunt aşa simple, nu se rezolvă de la sine cât ai clipi, iar rănile sufleteşti nu se vindecă uşor.
 În viaţa din afara paginilor unei cărţi şi în al doilea volum al acestei serii extrem de bine ancorate în realitate, personajele greşesc, părăsesc, iau decizii incorecte, se izolează, suferă, încearcă să supravieţuiască cumva.
Au trecut trei ani de la teribilul accident care le-a furat vieţile părinţilor şi frăţiorului mai mic al Miei, iar aceasta a încercat să nu renunţe la luptă, să se folosească de a doua şansă oferită – chiar dacă nu şi-a dorit-o – mergând mai departe cu amintirile celor dragi în suflet, care au călăuzit-o mereu. Da, şi-a refăcut viaţa.. dar fără Adam. Fără cel care a făcut-o să rămână.
Adam a trecut prin clipe sumbre din momentul în care a pierdut-o pe Mia, chiar la puţin timp după ce a crezut că a recuperat-o, că vor avea până la urmă  parte de un final fericit împreună. De ce a fost lăsat în urmă fără niciun cuvânt, fără nicio explicaţie? Cu ce a greşit? – sunt doar câteva dintre întrebările care l-au măcinat luni întregi şi i-au otrăvit şi chinuit mintea. Agonia şi tristeţea l-au făcut să se izoleze o vreme, să se închidă în el, singurul mod prin care s-a putut descărca a fost scriind cântece, punându-şi pe foaie trăirile, durerea, compunând piese care vor avea un real succes şi îl vor face celebru alături de trupa lui în întreaga lume.
Ea..e acum o talentată violoncelistă care a absolvit Julliard şi care  are o carieră înfloritoare în faţă. 
El..solistul celebru al uneia dintre cele mai de succese trupe rock, vânat pretutindeni de camere foto şi fani.
Trei ani au trecut.
Doi străini au devenit, legaţi doar de amintiri.
O seară.. în care vor face cunoştinţă din nou, în care se vor regăsi, vor afla răspunsurile la întrebările care i-au chinuit în tot acest timp. O seară în care trecutul se va confrunta, ciocni cu prezentul, şi care le va defini pentru totdeauna viitorul. 

Cei care aţi citit recenzia mea la „Dacă aş rămâne” aţi aflat deja că personajul meu preferat din carte a fost Adam, căruia nu i-am găsit niciun cusur, şi după care mi-a oftat inima îndelung. Aşa că vă daţi seama cât de entuziasmată am fost când am aflat că volumul doi, şi ultimul al seriei, este scris din perspectiva lui.
Dacă primul volum mi-a plăcut mult, pe acesta pur şi simplu l-am devorat! S-a simţit schimbarea de tonalitate, pasiunea cuvintelor, intensitatea lor. M-am plâns de acea răceală, impenetrabilitate din naraţiunea Miei, şi a faptului că aş fi vrut să fie mai detaliată durerea ei din „Dacă aş rămâne”, mai grăitoare, să o pot simţi cu adevărat. Toate aceste dorinţe mi-au fost îndeplinite prin intermediul lui Adam, deoarece el e ca o carte deschisă, un cufăr plin de sentimente contradictorii, emoţii. Mia e ca gheaţa: deosebită, strălucitoare, dar rece, dură, greu de pătrus. El e foc, un vulcan, e pasional, trăieşte totul cu adevărat, iubeşte, suferă mai intens şi pătrunzător.
Trăirile prin care Adam Wilde (i se potriveşte ca o mănuşă numele!) trece începând cu momentul în care Mia îl părăseşte fără niciun cuvânt, acele luni intermediabile de cumpănă şi-au pus amprenta asupra lui, i-au alterat puţin personalitatea. Deşi probabil vă imaginaţi că a trecut peste, că are o viaţă minunată, plină de adrenalină, de reflectoare, că trezeşte pasiuni nebănuite şi lumea îl iubeşte, deci clar e fericit, vă înşelaţi. E înconjurat de lume şi se simte singur. Certurile cu membrii trupei, reporterii agasanţi care ar călca şi pe cadavre pentru o ştire în exclusivitate cu el, nu au fost uşor de îndurat. Toate modificările acestea l-au afectat, transformat în cineva nesigur, recalcitrant, paranoic în unele situaţii.
Autoarea a rămas fidelă structurii din prima carte a seriei, şi astfel avem parte în paralel de incursiunile în trecut, în care aflăm percepţia lui Adam despre anumite momente din relaţia cu Mia, întâmplările din aceşti trei ani care au trecut şi schimbările produse, dar descoperim şi prezentul cu îndoielile şi problemele lui. Ce e nou şi captivant la acest volum e că la început fiecărui capitol găsim câte o strofă, un refren din cântecele lui Adam, iar acele versuri profunde vă vor sugera toate sentimentele lui. Ceea ce mi-a plăcut e că muzica i-a salvat pe amândoi, a avut un rol cheie şi aici.
Mă aşteptam oare la alegerea Miei de a-l lăsa în urmă? Da. Am simţit şi în primul volum faptul că e egoistă uneori şi mereu se pune pe ea pe primul plan. De asemenea, atunci când am spus că în relaţia cu Adam, el a fost cel care s-a implicat mai mult, a pus mai mult suflet, nu am greşit. O pot învinovăţi pentru decizia ei? Nu ştiu. O pot înţelege? Da, e firesc ca după toată trauma prin care a trecut să nu mai poate să judece corect. Dar a fost foarte greşit că a lăsat trecutul să îi fure prezentul.
Oricum, o fată, indiferent de câte ori va nega asta, îşi va aminti întodeauna fiecare detaliu, fiecare moment important, fiecare părticică de amintire pe care un băiat pe care l-a iubit i-a lăsat. 
Oricât de tare s-ar strădui să uite, să şteargă trecutul, el va rămâne întotdeauna acolo, să îi reamintească la ce a renunţat..
Regăsirea lor şi paşii pe care  i-au avut de pătruns unul către altul m-au ţinut cu sufletul la gură şi am sperat că acum vor lua decizia cea mai bună.
O concluzie perfectă a acestei serii de care m-am îndrăgostit, şi acum mă simt foarte deznădăjduită că s-a terminat. Cum o să supravieţuiesc eu fără Adam? În plus, pot să spun bucuroasă că Gayle Forman a devenit una dintre scriitoarele mele preferate!

Fan Art:

Cred că această carte ne arată că dragostea nu e întotdeauna frumoasă. Dragostea poate fi grea, dificilă, înfricoşătoare uneori, pentru că ne putem alege cu inima ţăndări. Totuşi, frumuseţea şi farmecul ei constau în puterea de a te uita în ochii acelei persoane, şi încă să mai poţi vedea frumosul dincolo de dezastru. 

Recenzia primului volum:
Image and video hosting by TinyPic 

"Where She Went"(Dacă aş rămâne #2) de Gayle Forman - Recenzie!

Read More