duminică, septembrie 30, 2012

Am primit puține poezii, însă fiecare în parte mi-a înseninat ziua :X. 

Stephany a scris 3 poezii frumoase.
"O iubire-atât de mare 
A fost lãsãtã-n urma ta 
Dar stai ! Iubirea nu era 
De ajuns pentru amândoi"

"De când ai apãrut
În inimã mi-ai intrat .
Şi , deşi m-a durut
Faptul cã tu m-ai ignorat,
Eu am aşteptat"

"Mã gândesc la tine,
Mã gândesc la noi,
Ce-am avut odatã
Ce nu voi lua-napoi."

Emma a scris "Puf de păpădie".
"Imi amintesc cu-atata nostalgie 
Ziua in care o simpla papadie 
A reusit sa imi starneasca intrebari 
Atat de multe… Ah! Si cate stari…"

Creativitate în versuri aiurite (17)

Read More

Madison Criss scrie "Foc pentru foc" și "Umbra nopții".
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Abby scrie "Underworld - în căutarea îngerilor", "Short Stories", "Heart of Stone" și "Ură sau iubire?!".
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

TheLastSmile scrie "T.O.P... Harry... Dianne ce alegi?", "Descendența Diavolului: Sărut la apus" și "Lacrimi însângerate: Începutul unui dezastru".
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Chiar dacă nu mi-ați trimis toate creațiile voastre, le-am publicat în acest post. Sper să nu vă supere asta. Totodată, așteptăm cu dragă inimă multe creații publicate pe Wattpad de la alți scriitori.
O zi frumoasă :*!

Wattpad Zone (5)

Read More

~ One-Shot-uri ~
Alexandru Dan a scris "In martyria"
Lexy a scris:
6. "Printre Șoaptele Spiritelor" - partea I, partea II, partea III, partea IV

~ Creații noi ~
Emy scrie "Lost within Temptation".
Descriere: "Indurerata,singura si speriata. Sau…poate ca nu sunt singura. Astept ceva ce nu am asteptat niciodata. Astept miracolul care sa ma salveze. Am gresit si hamlezita am fost, pentru ca m-au obligat. Timpul se scurge, iar viata mea continua sa mearga inainte, traind totusi in trecut. Pentru ca trecutul e tot ceea ce mi-a mai ramas. Amintiri… Va rog, nu mi le luati si pe astea! Am pierdut tot. Prieteni, familie... demnitate! Cum de am ajuns in halul asta? Cum de nu mi-am dat seama? Mi-a intrat in suflet si in minte. Nu mi-a mai dat pace pana nu am rascolit totul pentru el. Si acum... jelesc in cautare de miracol. Miracolul vietii mele, pe care s-ar putea sa nu il mai primesc niciodata."
Puteți citi primul capitol (AICI) și capitolul 2 (AICI)

Luly scrie "Intuneric".
Descriere: "Institutul Mihai Eminescu se transformase intr-o unealta a regimului ce asuprea continentul, frica si disperarea stapaneau orice colt, in Europa se dezlantuise infernul. Ca oricare alt european, tanjeam dupa libertate si visam la democratie, dar spre deosebire de multi altii, lusem o decizie: sa fug in America. Zidurile institutului ma protejasera de primejdii, dar in goana mea dupa libertate, am descoperit cea mai intunecata fata a societatii: lumea interlopa. E intr-adevar o lume nebuna si o lume a suferintei, dar e locul in care l-am intalnit pe Matei. El mi-a ingrijit ranile, Victor mi-a dat taria sa merg mai departe, iar Stefan mi-a oferit cel mai minunat dar. Toti meritau inima mea, dar aceasta nu putea sa bata decat pentru unul dintre ei."

Lexy scrie:
Descriere: "Fusese data la o parte toata viata sa. Intotdeauna ultima, intotdeauna in plus. Vroia sa se simta iubita si accepta, dar tot ceea ce primi fusese ura si dispret, chiar si de la propia mama. Traieste din vise, caci ele ii sunt ultimele sperante. Dar ce va face atunci cand visele-i vor deveni realitate...la propiu?"

Descriere: "Clary Montgomery e o fata rea.S-a jucat, s-a distrat ,si-a batut joc de toti, pana cand a intrecut masura, si gardienii au bagat-i la zdup. Asta pana cand i se mai acorda o sansa sa indrepte lucrurile, iar ea accepta fara sa puna vreo intrebare. Si asa se trezeste dadaca lui Mayrise Fitzgerald, fata cu cosite de aur,aka mostenitoare imperiului Fizgerald. Gaditiva la cel mai impielitat copil de 12 ani posibil, inmultiti cu 10, adunati-l pe nesuferitul de majordom si pe sexosul ei frate , si sa nu ii uitam pe amicii scumpei de Clary, care reactioneaza intr-un mod foarte colorat atunci cand o vad pe fosta regina a luptelor,focoasa si vicleana Cassandra, bona printesei care-nu-isi-tine-gura-inchisa.Impresionant, nu-i asa? Iar ea va trebui sa isi tina capul sus si sa le zambeasca.Si totusi, oare cate poate indura pentru libertate?"


Descriere: "Faye Hamilton era o fata obijnuita.Spun era pentru ca acum viata ei e pe deaparte de fi considerata normala. Desi mama ei a murit cand ea avea abia 5 ani, fata a trecut mai departe si si-a construit o viata pentru care multi ar omora.Era bogata, caci tatal ei ara unul dintre cei mai renumiti avocati din tara si frumoasa, cu o pereche de ochi albastri ca marea si parul blond-deschis aproape alb, ce ii dadea o aura de printesa.Si asta si era la urma urmei Printesa liceului ”Grigori”.Avea o groaza de prieteni, si un iubit pe masura.Insasi Tyler Mason, presedintele consiliului de elevi.Totul mergea bine paca cand…tatal ei isi gaseste o iubita.Sau ea il gaseste pe el.Sub o mutra de mironosita ,care timp de un an a fost secretara lui, Jannifer Lockwood isi face aparitia in casa ei fara vreun advertisment.Si asta nu e tot.Isi aduce si progenitura, baiatul ei Collin Lockwood, care se dovedeasta a fi un spin in talpa. Inca din prima zi ii da peste nas, dovedindu-i in fata tuturor ca el e mai frumos, mai bogat si mai destept decat ar putea fi ea vreodata.Lumea lui Faye incepe sa se fisureze.Iar asta inseamna un singur lucru: Game on, brother."

Descriere: "Fiecare porneste pe propiul sau drum, lasand in spate trecutul. Rose pleaca cu Dimitri in Siberia, Lissa se muta la Curte impreuna cu Cirstian, iar Adrian…ei bine, Adrian face ce stie el cel mai bine: isi ascunde suferinta in bautura si femei. Dar ce se intampla atunci cand unul din copii Lissei este rapit, si ajutorul lui Rose nu este suficient? Va accepta Adrian propunerea Lissei?Va fi in stare sa dea ochii cu trecutul fara sa mareasca ranile deschise?" 

Christine scrie "Pisica Nopții"
Descriere: "Este un teen-fiction despre o fată care fură tot felul de bijuterii pentru mătușa ei și duce o viață dublă,încercand să se ascundă. Viața ei e destul de periculoasă. Se vor intampla multe."

Dana Ionela scrie "Just Another Story".
Descriere: "Deea, este un personaj destul de neatent atat pe unde merge, cat si la detaliile din jurul ei, ajungand sa traga concluzii pripite in legatura cu baiatul dragut care ii sare in ajutor. De asemenea, prietena ei Cristina, cea care are nevoie de o sedinta de shopping pentru a se calma, nu pare sa observe sentimetele lui Ionut fata de ea. Si asta nu e tot, povestea continua."

Creații noi (12)

Read More

sâmbătă, septembrie 29, 2012

“If there was one thing Kat learned from losing her mother, it was that even the best thief in the world can’t steal time.” (Heist Society by Ally Carter)
Conclusion? I, really, really, want these books! :x

We love (15)

Read More

..atunci cu siguranţă trebuie să citiţi şi volumele din noua serie a scriitoarei Ally Carter, "Heist Society"! Eu am devenit mai mult decât fascinată de ele, de când am citit descrierile atât de captivante, pe care le veţi găsi şi mai jos, traduse de mine, şi îmi doresc foarte mult să citesc aceste cărţi. În curând o să mă apuc de ele, oricum. Seria "Heist Society" are o mulţime de fani, a fost publicată în peste 24 de ediţii, şi mi-aş dori mult să apară şi la noi cândva. :)

"Heist Society" - în curând şi un film?
Da!! Cu siguranţă va apărea şi un film realizat după primul roman al seriei, iată informaţiile care le am până în acest moment:
- Warner Bros a cumpărat drepturile de ecranizare
- alături de echipa formată din Denise Di Novi, Alison Greenspan şi Shauna Cross (care va adapta scenariul) s-a alăturat şi cunoscuta actriţă Drew Barrymore care va fi regizoare
- personajele vor fi "îmbătrânite", în sensul că dacă în cărţi sunt adolescenţi de 15-16 ani, în film vor avea 20 - 21 de ani, pentru a avea astfel un public cât mai numeros. 
O să mai caut alte informaţii, pe măsură ce le descopăr, dar şi când va apărea un cast al filmului, o să fac o postare. Fiţi fără teamă, o să vă ţin la curent cu totul :).
Acum o să vă las să citiţi descrierile volumelor:

„ Heist Society” (Heist Society #1) de Ally Carter

Când Katarina Bishop avea trei ani, părinţii ei au dus-o într-o excursie la Luvru..cu un caz. La aniversarea de şapte ani, Katarina şi unchiul ei Eddie au călătorit în Austria..ca să fure bijuteriile coroanei. Când Kat a împlinit cincisprezece ani, a plănuit propria ei înşelăciune - măsluindu-şi intrarea în cea mai bună şcoală cu internat din ţară, hotărâtă să lase afacerea familiei în urmă. Din nefericire, să părăseşti „viaţa” pentru o viaţă normală se dovedeşte a fi mai greu decât şi-a închipuit.
În curând, Hale, prietenul lui Kat şi unul dintre conspiratorii din trecut, apare de nicăieri ca să o aducă pe Kat înapoi în lumea din care încercase cu greu să evadeze. Dar el are un bun motiv: un puternic gangster a fost furat de colecţia lui nepreţuită de artă şi vrea să o recapete. Numai un maestru al hoţiilor ar fi putut împlini acest job, iar tatăl lui Kat nu este doar pe lista suspecţilor, el este considerat principalul vinovat. Prins între Interpol şi nişte duşmani de departe mult mai mortali, tatăl lui Kat are nevoie de ajutorul ei.
Pentru Kat, există doar o soluţie: să caute picturile şi să le fure înapoi. Dar dacă ăsta este un job spectaculos de imposibil? Are la dispoziţie două săptămâni, o echipă de adolescenţi, şi, să sperăm, destul talent să îi reuşească cel mai mare furt din istoria familiei ei - şi, cu puţin noroc, pe parcurs să îşi „fure” şi viaţa ei înapoi..

„Uncommon Criminals” (Heist Society #2) de Ally Carter
Katarina Bichop a purtat o mulţime de etichete în scurta ei viaţă de până acum. Prietenă. Nepoată. Fiică. Hoaţă. Dar în ultimele două luni, ea este cunoscută a fi fata care a condus echipa care a furat cel mai mare muzeu din lume. De aceea nu este surprinsă când este contactată să fure infamul Smarald al Cleopatrei, pentru a fi returnat proprietarilor de drept.
Sunt doar trei probleme. Prima, piatra preţioasă nu a mai fost văzută în public de treizeci de ani. A doua, de la căderea imperiului Egiptean şi sinuciderea Cleopatrei, nimeni care ţine smaraldul nu o duce prea mult timp, iar în lumea lui Kat, istoria mereu se repetă. Dar e a treia problemă cea care îi face neliniştită echipa lui Kat şi asta e pentru că..smaraldul este blestemat. 
Kat e posibil să se fi băgat unde nu trebuia, dar nu renunţă fără o luptă. Doar îl are pe cel mai bun prieten - pe atractivul Hale - şi pe restul echipei cu ea în timp ce o urmăresc pe Cleopatra în jurul globului, păcălind blesteme, şi dându-şi seama că trucurile şi înşelăciunile pe care familia ei le-a folosit de secole sunt inutile de data aceasta.
Ceea ce înseamnă că, acum, Katarina Bishop îşi face propriile reguli.

„Perfect Scoundrels” (Heist Society #3) de Ally Carter
Katarina Bishop şi W.W. Hale al V-lea au fost născuţi ca să aibă vieţi complet diferite: Kat provine dintr-o linie lungă, mândră de minţi criminale, în timp ce Hale este descendentul uneia dintre cele mai aparent perfecte dinastii din lume. Dacă familiile lor au un lucru în comun, acele e că ambele ştiu cum să rămână nedescoperiţi în timp ce iau sau fură orice îşi doresc.
Indiferent de risc, pe cei din Bishop pot fi mereu luaţi în calcul, în timp ce în familia lui Hale, toate pariurile cad atunci când bani sunt în joc. Când Hale moşteneşte în mod neaşteptat corporaţia de un bilion de dolari a bunicii lui, el imediat îşi dă seama că nu este loc pentru Kat şi vechile lor furturi în noul lui rol. Dar Kat nu are de gând să îl lase prea uşor, mai ales după ce primeşte un pont cum că testamentul bunicii ar fi fost modificat într-o înşelăciune elaborată de a fi furată averea companiei. Deci în loc să fie moştenitorul, de data aceasta Hale e posibil să fie ţinta.
Forţată să fie cu un pas înainte în timp ce ea şi echipa ei luptă pentru unul de-al lor, Kat vine cu un plan ambiţios şi greu de realizat, pe care doar familia Bishop ar avea curaj să-l încerce. Pentru a reuşi, Kat e pregătită să facă imposibilul, dar mai întâi, ea trebuie să decidă dacă e dispusă să salveze corporaţia iubitului ei dacă asta înseamnă să-l piardă pe el..

Par geniale, nu? Acum, o mică surpriză pentru voi, şi pentru cei care sunteţi la fel de entuziasmaţi de aceste cărţi ca şi mine:
Giveaway:
Vă ofer şansa de a câştiga primele două volume, "Heist Society" şi "Uncommon Criminals" în format electronic. (pentru că volumul 3, "Perfect Scoundrels" nu a apărut încă, în 5 februarie 2013 va apărea).
Toţi cei care vor lăsa un comentariu la această postare până duminică, 30 septembrie, inclusiv, în care să îmi spuneţi ce părere aveţi de serie, sau ce carte citiţi acum, ori ultima carte citită, vor câştiga un pachet format din două copii în format electronic ale primelor două volume.  
A! Asta nu e o regulă, dar v-aş fi foarte recunoscătoare dacă aţi răspândi vestea pe Facebook, ca să oferim şansa câtor mai mulţi de a afla mai multe despre aceste cărţi. Vă mulţumesc!

Sper să vă înscrieţi cât mai mulţi! Vă pup!



UPDATE: Vă rog să îmi dați mail pe krisz_fanfic@yahoo.com ca să știu unde sa trimit ebook-urile. Când se adună toate mailurile sau mare parte din ele le trimit o dată.

De la spioane la hoţi. Dacă v-au plăcut cărţile din seria "Fetele Gallagher"..

Read More

vineri, septembrie 28, 2012

Dacă nu v-ați făcut planuri pentru week-end, te ajutăm noi :)
Înscrieți-vă la "Citește pentru doi!" și mergeți să-i citiți unui copil sau bătrân din centrele sociale participante în campania de lectură.
Mai sunt locuri libere la Fundația Filantropică MetropolisAsociația Sprijinirea Integrării Sociale (A.S.I.S)Asociația Sfântul StelianCăminul privat pentru bătrâni al Asociației Sf Nicolae și Sf Alexandru, iar dacă sunteți din Cluj sau Timișoara, vă puteți înscrie la centrele pentru copii susținute de Fundația United Way Romania.

Mai multe informații găsiți pe pagina de înscriere:

Citește pentru doi!

Read More

„Cât de atenți suntem cu viitorul?”
Dezbatere Anticipaţia la Noaptea Cercetătorilor, astăzi, ora 16:30, la Biblioteca  Naţională a României

Editura Nemira, una dintre primele edituri particulare din Romania, se află de 21 de ani în topul preferinţelor cititorilor, prin prestigiul autorilor şi rafinamentul cărţior publicate. Iniţial asociată cu literatura science-fiction, Nemira s-a afirmat ulterior cu nenumarate colecţii, cu primele cărţi în format electronic şi cu propriul lanţ de librării (librării în București (4), Timișoara, Iași, Cluj și în curs de pregătire și în alte orașe). Recent, Editura Nemira a achiziţionat brand-ul Anticipaţia şi pregăteşte apariţia acestui proiect pe piaţă pentru luna noiembrie, anul acesta.
Anticipaţia a fost unul dintre cele mai populare branduri editoriale româneşti, specializat în publicarea literaturii științifico-fantastice și de popularizare a științei, constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filozofic.
Ca o avanpremieră şi o afirmare a direcţiei şi sferei sale de interes,  Anticipaţia va fi prezentă, cu noua sa identitate, la proiectul “Noaptea Cercetătorilor”. Evenimentul are loc astăzi, 28 septembrie, în intervalul 16:00 – 22.00 (sau mai tarziu, în funcție  de locație).  În Bucureşti, activităţile vor avea loc în sediul nou al Bibliotecii Naționale a României, pe Bulevardul Unirii nr. 22.
La “Noaptea Cercetatorilor” echipa Anticipația va susţine o conferință-dezbatere despre  „Cât de atenţi suntem cu viitorul”. Conferinţa va avea loc la ora 16:30, în cadrul AGORA, în noul sediu al Bibliotecii Naționale a României, București, Bulevardul Unirii nr. 22.
În fond, proiectul Anticipaţia are şi această miză, de a polariza şi a face din nou cunoscute cititorilor preocupările specialiştilor şi creatorilor români şi de a oferi publicului informaţii şi literatură de înalt nivel din avangarda ştiinţei, cercetării şi literaturii speculative contemporane.
Vă reamintim că Nemira  dezvoltă sub numele ANTICIPAŢIA mai multe produse editoriale:  revista de ştiinţă şi ficţiune, www.anticipatia.com, Almanahul Anticipaţia, Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF), cât și un proiect complex, incluzând cărţi aflate sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective.
În virtutea intereselor comune, de a promova  ştiinţa şi cercetătorii  în randurile publicului larg, Anticipaţia susţine Researchers' Night. Proiectul este iniţiat de Uniunea Europeană şi se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii, într-un cadru relaxat şi prietenos. Unul dintre mesajele Nopţii Cercetătorilor este acela de a arăta că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită, ce contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin ceea ce fac zi de zi. Se doreşte astfel schimbarea percepţiei actuale, prezentarea lor ca membrii activi ai societăţii şi, în acelaşi timp, stimularea tinerilor pentru a lua în considerare o carieră ştiinţifică.
În România, acest eveniment se organizează din anul 2006, echipa Researchers' Night fiind implicată în activităţile din 2007, 2008, 2010 și 2011 în oraşele Bucureşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Mediaș, Târgoviște, Slatina, Tulcea, Covasna, Ploiești, Sinaia. În 2012 în România oraşele ce vor găzdui evenimentul sunt: București, Tulcea, Sinaia, Târgu Mureș, Suceava și Piatra Neamț. Locaţiile de desfaşurare în cele 6 oraşe sunt muzee şi instituţii publice. Activităţile Researchers' Night vor permite interacţiunea directă cu cercetătorii, prezentarea experimentelor ştiinţifice într-un mod simplu şi distractiv, implicarea tinerilor participanţi în activităţi pregătitoare, care să încurajeze contactul ulterior cu cercetătorii şi domeniile lor de activitate.
Editura Nemira şi echipa Anticipaţia vă invită ca în această seară să paticipaţi la Researchers' Night şi să interacţionaţi direct cu oamenii pasionați de ştiință și inovație, să descoperiţi realizările și poveștile din spatele muncii lor de cercetare.

Noaptea Cercetătorilor, împreună cu Editura Nemira şi echipa Anticipaţia

Read More

Image and video hosting by TinyPic

25% reducere la Librăria Libris

Read More

Editura Nemira susţine campania „Romania, citește!”, un ambiţios proiect naţional de promovare a lecturii.

Federatia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR) demarează în această toamnă campania naţională de promovare a lecturii „Romania, citeste!”, menită să încurajeze lectura în rândul publicului larg.

În contextul actual în care piaţa de carte din Romania este plasată pe ultimul loc în cadrul ţărilor din UE, organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra importanţei lecturii ca motor de dezvoltare personală şi socială. Semnalul de alarmă care a dus la iniţierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arată că 22% dintre români nu citesc nicio carte, în timp ce unul din cinci români citeşte doar o carte pe an.

Campania va include concursuri, lecturi publice, lansări de carte şi o serie de evenimente cu şi despre cărţi organizate în Bucuresti, Arad, Câmpina, Targovişte, Galaţi, Craiova, Brasov şi va beneficia de sprijinul a numeroase instituţii de cultură şi a autorităţilor. 

Echipa Nemira se bucură să participe la un astfel de proiect, cu încrederea că tot mai mulţi dintre noi vor descoperi plăcerea şi beneficiile lecturii.

Editura Nemira susține campania "Romania, citește!"

Read More

Capitolele 22-23 din "Povestirile unui fermecator Hot De Camionete" scris de Dienutza AICI şi AICI

Capitolul 4 din "No rules involved" scris de Erin AICI 

Capitolul 13 din "Love at first sight" scris de AlexaNdra AICI 

Capitolele 33-34 din "Emancipation Proclamation!" scris de Bia şi Oana AICI şi AICI

Doar atâtea am primit, din păcate. 

Continuări..

Read More

Quote Line (127)

Read More

joi, septembrie 27, 2012

CLICK AICI PENTRU A PRECOMANDA ACUM CU 25% REDUCERE ȘI TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER!

Precomandă "Legile atracției" (Chimie perfectă #2) de Simone Elkeles

Read More

miercuri, septembrie 26, 2012

Am scos recent nişte citate din „Dragostea durează trei ani” de Frederic Beigbeder, şi m-am gândit să le împart şi cu voi. Despre carte..ce vă pot spune? Nu m-a dat pe spate, dar a avut şi părţile ei bune. Mi-a plăcut totuşi stilul pragmatic al autorului.

„Cum am putut lăsa aparenţele să-mi dicteze viaţa în asemenea hal? Se spune deseori că «trebuie salvate aparenţele». Eu, unul, zic că trebuie asasinate, fiindcă ăsta e singurul mijloc prin care te poţi salva.”

„Sunt prea blazat pentru a mă îndrăgosti cu adevărat şi totuşi prea sensibil pentru a rămâne indiferent.”

„ Aşa e viaţa: cum eşti niţeluş fericit, cum are ea grijă să te cheme la ordine.”

„Într-o lume perfectă, fetele de douăzeci de ani n-ar fi niciodată atrase de o invenţie atât de artificială. Ele ar visa sinceritate, pasiune, absolut, nu un tip în smoching închiriat. L-ar aştepta pe Bărbatul care ar şti să le uimească în fiecare zi lăsată de Dumnezeu, nu pe Bărbatul care le va oferi etajere Ikea. Ar lăsa Natura - adicătelea dorinţa - să-şi îndeplinească menirea. Din păcate, mămiţica lor frustrată le doreşte o nefericire identică, iar ele au văzut prea multe telenovele. Aşa că îl aşteaptă pe Făt-Frumos, acest concept publicitar debil, care fabrică tipe dezamăgite, viitoare fete bătrâne, acrituri în căutarea absolutului, în timp ce un singur bărbat imperfect le-ar putea face fericite."

„Pentru că, atunci când faci pe cineva să sufere, cel mai distrus eşti tu însuţi.”

„Dragostea este o catastrofă magnifică: să ştii că te îndrepţi cu toată viteza spre un zid şi totuşi să accelerezi; să alergi către pierzanie, cu zâmbetul pe buze; să aştepţi, plin de curiozitate, clipa când se va alege praful de toate. Dragostea este singura decepţie programată, singura nenorocire previzibilă, pe care o vrei mereu şi mereu.”

„Fan-Chiang a întrebat: - Ce e dragostea?
Maestrul a spus: - Să pui preţ mai mult pe efort decât pe recompensă, asta este dragostea.”

„Dragostea cea mai puternică este cea neîmpărtăşită. Aş fi preferat să nu ştiu, dar asta e realitatea: nimic nu e mai rău decât să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte - şi, în acelaşi timp, cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Să iubeşti pe cineva care te iubeşte este narcisism. Să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte, asta da, e dragoste.”

„Nu-ţi scriu pentru a-ţi cere să vii, îţi scriu pentru a-ţi spune că voi fi întotdeauna aici. (...) 
Niciun gest din partea ta, şi voi fi mereu aici, pe undeva, pe aceeaşi planetă cu tine, aşteptându-te. ”

The magic of words (62)

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Nu rataţi !

Read More

marți, septembrie 25, 2012

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.
Fie că iei deciziile greşite şi apoi le regreţi, că o dai în bară, că lucrurile nu îţi ies aşa cum vrei, că îţi dezamăgeşti familia şi prietenii, ai certitudinea şi şansa de a fi tu însuţi. Sunt greşelile tale, pe care ţi le asumi, şi e firesc să plăteşti pentru ele. Ce se întâmplă însă când trăieşti viaţa altcuiva, iar cei din jur nu te cunosc pe tine, cu adevărat, şi doar te privesc ca pe o altă persoană? Tu ai putea să ai mereu o mască, să porţi personalitatea şi comportamentul altcuiva ca pe o haină ce îţi ascunde adevăratul eu, ce te incomodează şi te lasă fără aer, ca un corset strâmt şi atât de incomod din anii '70? Tu ai reuşi să nu fii tu însuţi? Mai ales..să imiţi o persoană complet diferită de felul tău de a fi, pe care nici nu ai avut ocazia să o cunoşti vreodată?
Emma e o intrusă în viaţa surorii ei moarte. E o străină pentru prietenii acesteia, pentru familie, şi cei care o cred cine nu este, o preţuiesc şi o respectă deoarece în ochilor lor ea este Sutton Mercer. Trebuie să se comporte ca ea, să îi ocupe locul, pentru că vrea să descopere cine a fost cel care i-a luat viaţa surorii ei gemene. Şi pentru că nu mai are de ales. Se pare că ucigaşul doreşte cu orice preţ ca Emma să fie acolo, pentru a nu se afla adevărul despre tragedia petrecută.. şi e în stare de orice dacă aceasta i se împotriveşte.
Între ciocan şi nicovală, eroina noastră nu doar sapă şi încearcă să afle ce a dus la moartea lui Sutton, dar şi descoperă o mulţime de adevăruri dureroase pe zi ce trece, despre aceasta. Sutton era răzgâiată, răutăcioasă, superficială, obișnuită să îi rănească pe cei din jur, fără să  îi pese sau să își dea seama, fapt care a adus-o unde este acum..moartă. Se pare că rezolvarea misterului crimei stă undeva în trecutul acesteia, şi e legat de una dintre farsele ei groaznice, dar cum să îţi dai seama care, când tânăra a făcut rău atâtor oameni prin glumele ei nesărate, şi de multe ori periculoase?
Alături de Emma, mai e şi Sutton, o umbră fără putere, o fantomă, care doar poate să o urmeze pe sora ei, şi să se descopere o dată cu ea. Să afle toate lucrurile sinistre pe care le-a făcut, toate problemele, şi suferinţele cauzate celor din jur. Aceasta credea că avea o viaţă perfectă, dar ceea ce află e departe de a fi aşa. Prietenele ei nu îi sunt devotate, ci stăteau alături de ea datorită notorietăţii pe care o avea, dar şi dintr-o oarecare teamă. Iubitul ei minunat nu a ratat prima ocazie de a o înşela cu cea mai mare duşmancă a ei, iar proprii ei părinţi erau extrem de nemulţumiţi de fata lor. În plus, ceea ce e mai dureros, sunt acele provocări malefice, de-a dreptul exagerate, cu care a chinuit multă lume, fiind lipsită de scrupule şi de sentimente mai frumoase.
Emma pune cap la cap mai multe informaţii, şi mai multe semne duc la concluzia că două prietene din gaşca lui Sutton, altele decât Madi şi Charlotte, e posibil să fie criminalele. De ce? Una dintre farsele celebre i-au afectat viaţa pentru totdeauna uneia dintre ele, şi nu mai e cale de întoarcere, sau cum să se repare acea greşeală. Ar fi mai mult decât firesc ca ele să o urască, şi chiar să îi dorească moartea gemenei răutăcioase a familiei Mercer, pentru că ea i-a distrus viitorul..
Singurul în care poate avea încredere, care o ajută şi o sprijină, este Ethan, şi între ei se nasc sentimente tot mai profunde, dar din păcate Emma e mult prea covârşită de momentele grele prin care trece acum, pentru a fi capabilă să se implice într-o relaţie. 
Ea e constant în pericol, e ca o gâză firavă prinsă în pânza de păianjen a vieţii surorii ei, şi cu criminalul lui Sutton, păianjenul, aproape, urmărindu-i fiecare pas, stând în espectativă, gata să atace.. 
Am fost foarte curioasă referitor la acest volum doi al seriei „Jocul Minciunii”, şi m-am frământat o vreme, încercând să îmi dau seama ce curs ar putea lua acţiunea, ce evenimente vor mai zgudui viaţa Emmei, ce noi secrete şocante vom mai afla.. Nu pot spune că mi-a plăcut mai mult decât primul volum, dar cu siguranţă am fost surprinsă de ce am citit, şi mi s-a confirmat ce credeam deja. Că Sara Shepard este regina suspansului. Începând cu acțiunea și până la personaje, ea dă noțiunii de mister o nouă semnificație, și a reuşit să mă ţină pe jar, să îmi facă inima să bată mai tare din cauza necunoscutului, şi a pericolului din umbră.
Însă, dacă în ceea ce priveşte acţiunea, scriitoarea e maestră, nu pot spune acelaşi lucru şi când vine vorba de conturarea personajelor. Nu am putut să mă ataşez de ele, şi nu simt că Sara a reuşit să le facă „palpabile”, să „le dea viaţă”. Eu acord foarte mare importanţă lor, simt că ele sunt puntea mea de legătură cu lumea cărţii, cei care mă ajută să intru şi eu în mijlocul acţiunii. Ei îmi deschid uşa care îmi permite să fiu acolo, iar fără personaje care să le simt aproape de sufletul meu a fost ca şi cum aş fi privit nişte momente pline de acţiune, interesante, dar de pe geam.
Mi-am dorit foarte mult să se exploateze mai mult partea romantică a cărţii, dar din păcate nu am avut noroc acum, sper ca în volumul următor să aibă şi Emma şansa de a fi fericită, măcar din acest punct de vedere. Îmi place foarte mult Ethan, e un adevărat ajutor pentru ea, un umăr pe care să plângă, un echilibru care nu o lasă să se prăbuşească, şi merită să fie împreună.
Finalul a fost şocant, iar apariţia unui noi personaj, despre care s-a vorbit foarte mult pe parcursul primelor două volume, cu siguranţă a ridicat din nou ştacheta curiozităţii mele.. dar şi interesul pentru serie. 
Vă las mai jos câteva gif-uri din serialul "The Lying Game", realizat după această serie, care deşi nu seamănă mult cu cărţile, e foarte frumos şi personajele potrivite:

Pentru cei care căutaţi acţiunea la o carte, cu siguranţă veţi fi impresionaţi de aceasta, deoarece ritmul este accelerat, direct la subiect, cu doar cantitatea necesară de detalii care să mențină curiozitatea și atenția cititorilor!


~ Mulţumesc Editurii Leda pentru şansa de a citi această carte !~

"Adevăr sau Provocare"(Jocul Minciunii #2) de Sara Shepard - Recenzie

Read More