marți, iulie 31, 2012

Probabil vă era dor de un interviu. Şi nouă! Iar de data asta vă vom prezenta o serie super interesantă, cu paranormal. Se numeşte "Persephone Alcmedi" iar scriitoarea, Linda Robertson, a fost drăguţă şi încântată să ne răspundă la întrebări. 

Vicious Circle ( Persephone Alcmedi #1) de Linda Robertson
O fată trebuie să facă ceea ce o fată trebuie să facă…
A fi o vrăjitoare nu plătește facturile, dar Persephone Alcmedi ajunge a fi între cititul cărților de Tarot, scrisul coloanei ei din ziarul sindicatului și ținutul vârcolacilor în pivniță când luna este plină – chiar dacă vrăjitoarele nu ar trebui să se amestece cu lupii.
Ea chiar își întrece limitele, chiar dacă, când bunica ei este dată afară din azil și Seph, din cauza unor chestii pe care le-a scris, se află într-o cușcă.
Apoi, prietenul ei vârcolac Lorrie este ucis... și un mare preot al unui important sabat îi oferă lui Seph mulți bani pentru a distruge criminalul, un puternic vampir numit Goliath Kline.
Seph este o fată dură, dar de data asta ea apucă mai mult decât poate îndura. Are nevoie de puțin ajutor din partea prietenilor ei - vârcolacii. Unul dintre acesti prieteni, Johnny, motociclistul-solistul-trupei-tehno-metal-Goth-band-Lycanthropia, se îndrăgostește de ea.
Chiar dacă Seph e mereu pregătită de pericol, începe să realizeze că în ciuda faptului că atractia dintre ei poate fi periculoasă, nimic nu e la fel de letal ca umbrele ce îi așteaptă.
Linda nu numai că scrie, dar, de asemenea cântă la pian și la chitară electrică - cu 6 sau 7 șiruri de axe. Înapoi în zilele ei de liceu, a fost lidera chitaristă pentru o trupă ce făcea cover-uri după toate melodiile de la AC/DC la Metallica, cu ceva Ozzy, Iron Maiden, Guns N Roses și Whitesnake. De asemenea este mamă a patru sălbatici băieți și au un câine mare, o corcitură numită Bela.
1. Poţi să ne spui câteva lucruri despre tine pe care nu le putem găsi pe internet?
Am o fascinație semi- secretă pentru personajul Batman. Seria mea preferată de cărți ca și copil a fost ”The Black Stallon books” de Walter Farley, dar cărțile lui Nancy Drew sunt aproape de ele, pe locul doi. Îmi place mult să rezolv integramele din ziare.

2. Spune-ne ceva despre " Cercul vicios ", care nu a fost spus în descrierea cărţii.
Descrierea de pe spatele cărții dă impresia multor oameni că e o poveste drăguță, luminoasă , ceea ce nu este, iar Nana fură lumina reflectoarelor uneori.

3. De unde ţi-a venit ideea pentru seria “Persephone Alcmedi” ?
Îmi așteptam cursa la aeroportul din New Orleans, Louisiana. Am cumpărat niște creveți să mănânc, și m-am așezat la calculator. Am avut o mică excursie frumoasă și eram pregătită să las câteva idei să zboare, și l-am creat pe Johhny, personajul care e vârcolac. Când am început să lucrez la idea unei femei ideale, Persephone a preluat frâiele poveștii.
 
4. Cum ai descrie-o pe Persephone ca și personaj?
Este amuzant de scris despre ea. E puțin imprudentă, puțin timidă, și nu are un ego. Dar are familie prieteni, și o mulțime de putere. Ce îmi place la ea cel mai mult e că nu are puterea la dispoziție. Ea este cerebrală, se pune de acord cu zeița Hecate, și datorită inteligenţei ei a ajuns acum să aibă atâta putere pe care o poate stăpâni.


5. Care este distribuţia de vis pentru cartea ta?
Răspunsul la această întrebare a evoluat de când cărțile au apărut. Încă cred că Kristen Kreuk (care a jucat în Smallville) ar fi o Persephone perfectă :
și s-a întâmplat ca zilele astea să dau peste un videoclip, era muzică country – pe care în mod normal nu o ascult – dar la localitatea la care eram era televizorul fără sunet și acest bărbat era așa frumos, mă uitam încontinuu la el deoarece era atât deee Johnny pentru mine. E Jake Owen. Și în plus cântă și la chitară..
Menessos, însă. E greu de găsit. Pentru mine, e o combinație dintre tipii ăștia:
6. Este ceva în cărțile  tale care se bazează pe experienţe de viaţă reale sau totul e pură imaginaţie?
Unele lucruri sunt reale, altele sunt imaginație pură, iar unele sunt o combinațe. Va trebui să îți dai tu seama care cum e însă!


7. Cum ai ales titlurile?
Editura se ocupă de asta. VICIOUS CIRCLE  a fost original initulat FULL CIRCLE de mine. Ei l-au schimbat. HALLOWED CIRCLE  a fost mereu așa, FATAL CIRCLE a fost la început DEAD CIRCLE dar a fost schimbat. ARCANE CIRCLE a fost mereu așa, dar WICKED CIRCLE inițial era MALEFIC CIRCLE, dar nu avea să funcționeze fiindcă oamenii văd ”male” și ”fic” și și nu întregul cuvânt ma-le-fic. SHATTERED CIRCLE, care apare în Ianuarie 2013, a fost fost întodeauna titlul acesta, deci se pare că am și eu șansa să aleg unele dintre ele!

8. Te rugăm să scrii 3 citate din " Cercul vicios " care îţi plac cel mai mult:
pg.73 "You're walking into the garden, little girl, with your belly just rumblin' for an apple."
pg 135 “Ooooo. And I had you pegged for satin sheets and champagne and strawberries, but I didn’t 
think our big night would come so soon. You know, Oreo crumbs are gonna show big-time on pink.”
pg 336  {A boy in the grocery store}said, “Is your momma gonna be mad that you drew all over yourself?”
The mother turned around, stunned silent when she saw Johnny{and all his tattoos}. 
“Naw,” Johnny said to the little boy. “I didn’t do it. One night when I was little, I didn’t put my markers 
away like my momma told me to. The bogeyman drew on me, and it’s never washed off. So you better listen
to your momma.”

9. Dacă ai putea călători într-o maşină a timpului te-ai întoarce în trecut sau te-ai duce în viitor, şi de ce?
În trecut..stai, în viitor dacă e ca în STAR TREK.  Vreau să ajung pe Starfleet!!!

10. Te rugăm să ne spui în câteva propoziţii, de ce ar trebui să citim cărțile tale.
Cărțile mele sunt mult mai mult decât firul narativ, sunt despre personaj care se confruntă cu viața care e grea dar sunt încrezători, cu destine care sunt periculoase dar îi răsplătes, cu familii și prieteni care sunt probabil ca și ai tăi :). 

Un mesaj pentru cititorii blog-ului nostru:
Mulțumesc pentru că urmăriți acest blog și pentru că ați petrecut puțin timp citind despre mine și poveștile mele. Sper că o să vă interesați și bucurați de ele! Dacă o faceți, treceți pe siteul meu www.authorlindarobertson.com. Am acolo postate niște poze ale unor spații reale din și din jurul Clevelandului, Ohio, unde acțiunea are loc. 

THANK YOU, LINDA, FOR JOINING US!

Time to meet (3) ... "Vicios Circle" - interviu cu Linda Robertson

Read More

În curând, la Editura CORINT JUNIOR, Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea, de James Patterson şi Chris Tebbetts, una dintre cele mai amuzante cărţi pe care ai pus vreodată mâna! Cu ilustraţii originale, pline de haz!
Dacă eşti “încarcerat” la generală – sau o să fii curând –, cartea asta te-ar putea ajuta să supravieţuieşti. Mai mult, o să te prăpădeşti de râs la fiecare pagină.
IA VEZI CUM E!
Uneori, cele mai naşpa zile din viaţa lui Rafe Khatchadorian au fost chiar bune.
Alteori, proaste.
Dar, în general, au fost teribil de amuzante.
CONVINGE-TE!

Rafe Khatchadorian este în clasa a şasea şi se confruntă cu numeroase probleme. Din fericire, împreună cu prietenul lui cel mai bun, Leonardo Taciturnu, a conceput planul perfect ca s-o scoată la capăt: Operaţiunea RAFE! Reguli Abolite Fără Ezitare!
Concret, Rafe are de gând să încalce toate regulile din Regulamentul de ordine interioară al Şcolii Generale Hills Village.
Pe scurt, povestea lui absolut incredibilă este următoarea:
- înfruntă şi o înfrânge pe diabolica lui profă supranumită Doamna Dragon,
- îşi vinde sufletul teroristului şcolii, şi tot el îi plăteşte dolar după dolar,
- se luptă cu un trântor adevărat, de mai multe ori,
- pune ochii pe cea mai simpatică fată din şcoală,
- face afaceri cu suc şi dă faliment
- îi răneşte intenţionat-din-greşeală pe toţii oamenii la care ţine.
În cele din urmă lucrurile o iau total razna, iar Rafe trebuie să se hotărască: Îşi doreşte victoria cu orice preţ? Sau este gata să facă faţă regulilor şi adevărurilor pe care le-a tot evitat până acum?
NĂZBÂTII ŞI UMOR ÎNTR-O CARTE PE CARE NU TREBUIE SĂ O RATEZI!
* * *
“Rafe e băiatul rău cu un suflet de aur.” – A.J. Jacobs, New York Times Sunday Book Review
“Ilustraţiile fermecătoare şi un antierou haios şi nebunatic, dar cu care te identifici imediat, au drept rezultat o carte absolut irezistibilă!”  – Family Circle
Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea este cartea lui James Patterson cu cele mai multe reeditări.
- New York Times bestseller (se află pe locul 1 încă de la apariţia sa şi continuă să rămână în top la un an după publicare)
- tradusă în 18 limbi
- recomandată de School Library Journal
- în curând, film produs la Hollywood

James Patterson a fost ales de copiii din Statele Unite ale Americii ca Autorul Anului în 2010, în cadrul Children’s Choice Book Awards. Multe dintre cărţile sale au devenit bestselleruri internaţionale, printre care seriileMaximum Ride, Vrăjitor şi vrăjitoare, Daniel X, carteaMed Head şi seria de romane poliţiste al cărei personaj principal este Alex Cross. Scriitorul locuieşte în Florida.
Chris Tebbetts este autorul mai multor cărţi pentru copii, printre care şi seria fantasy şi de aventuri The Viking.
Laura Park, cunoscută ilustratoare, a făcut desenele pentru această carte. Locuieşte în Chicago împreună cu animalul ei de casă preferat… un porumbel.
Pentru mai multe informaţii despre autor şi cărţile sale vizitaţi site-ul  www.jamespatterson.com . 

"Cei mai nașpa ani din viața mea" de James Patterson, la editura Corint Junior

Read More

CLICK AICI PENTRU A PRECOMANDA ACUM CU 25% REDUCERE ȘI TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER!

Precomandă "Cei mai nașpa ani din viața mea", (Generala #1) de James Patterson

Read More

Image and video hosting by TinyPic Ce mai faceţi? Cum e în vacanţă? La mine e destul de urât, şi a plouat, dar asta înseamnă timp prielnic pentru citit, nu? :). 
Am citit multe cărţi, dar în engleză. O să vă spun mai multe despre asta cu altă ocazie, oricum.  Am şi scris vreo 5 pagini dintr-un nou capitol, ceea ce mă face foarte mândră de mine <3. Cu ideile pentru recenzii stau mai prost acum, nu ştiu de ce. Pur şi simplu simt că nu pot exprima tot ce trebuie, şi prefer să nu postez nicio recomandare momentan, până nu trec de faza asta. 
Sunt mega-extra-fericită că mulţi dintre voi aţi fost încântaţi şi entuziasmaţi de Book Lovers Challenge! Nici nu mă aşteptam la altceva din partea unor persoane minunate ca voi, care primesc cu bucurie orice e legat de cărţi. 
Vroiam doar să vă reamintesc, cei care poate aţi uitat, că mâine e 1 August, şi, da, puteţi începe să postaţi prima cerinţă! Sunt aşa de curioasă, şi abia aştept să vă citesc articolele, sunt convinsă că o să fie super toate! Atât vă mai rog, în caz că nu aţi făcut asta, să mai anunţaţi şi pe alţii de acest..mic proiect, să îi zic aşa. Desigur, o să se poată alătura cine vrea şi pe parcurs, atunci când află.
Cam atât. Deci, de mâine începe "Book Lovers Challenge"! Finnaly! De când aştept să spun asta :)). Gata, vă las, mă apuc şi eu să scriu la prima postare :D. Pupici!!

"Book Lovers Challenge" începe de mâine!

Read More

Nu a apărut nicio postare oficială pe blogul Leda, şi chiar nu ştiam dacă va mai apărea această carte pe 31 cu Bravo, cum s-a spus, sau nu. Dar e o certitudine că a apărut, puteţi merge la chioşcurile de ziare ca să nu rataţi oferta, deoarece de astăzi o găsiţi! Preţul e acelaşi, de 10,99 lei! 
Poza şi descrierea le-am preluat de la Monika

"Spintecătorul" (Jurnalele lui Ştefan #4) bazat după un romanele lui L.J.Smith

Suntem în anul 1888, şi aerul Londrei e încărcat de mirosul sângelui. Stefan Salvatore crede că va putea să scape de trecutul violent, stabilindu-se într-o paşnică regiune rurală din Anglia, dar când un criminal atroce care-şi spune Jack Spintecătorul iese la iveală, Ştefan începe să se teamă că întunericul îl va urmări veşnic.
Pornind pe urma ucigaşului, Ştefan se aşteaptă la tot ce poate fi mai rău: şi anume că autorul crimelor este un vampir. Cu cât afla mai multe, cu atât devine mai sigur de faptul că asasinul este cineva apropiat lui... şi că nu va putea niciodată să fugă îndeajuns de departe de trecutul care-l bântuie.

"Spintecătorul" (Jurnalele lui Ştefan #4) de astăzi cu Revista Bravo!

Read More

luni, iulie 30, 2012

Am primit de la Law imagini din serialul "Dexter" (am început şi eu să mă uit din când în când la el la tv, şi îmi place mult, deşi acolo e sezonul 8 parcă :)) ). Nici nu ai idee cât ne bucură să primim feedback şi recomandări din partea cititorilor noştri dragi. Mulţumim frumos!

Quote Line (117)

Read More

Cum e vacanţă și voi sunteţi cititori împătimiţi, cei de la Editura Curtea Veche au iniţiat un proiect super, şi ne-am gândit că e o idee buna să vă povestim despre el. „Reading in...” . Adună fotografiile cititorilor care se bucură de vacanţă lângă o carte bună şi le postează într-un album pe pagina de Facebook , AICI  şi pe blog  AICI. Dacă vă surâde ideea şi vreţi să faceti parte din acest proiect inedit, cei de la Editura Curtea Veche s-ar bucura să primească fotografiile voastre. :) 
Dacă vreţi să le sustineti proiectul, vă invitam să le daţi like imaginilor care vă plac, pentru că cele mai apreciate fotografii vor alcătui un top.

"Reading in.."

Read More

JustLaugh s-a gândit că dacă tot ne-a trimis citate din primele două volume din trilogia "Culorile dragostei", ar fi frumos să ne încânte și cu citate din ultimul volum, numit "Verde de smarald" de Kerstin Gier. Te-ai gândit bine, JustLaught :D. Mulțumim frumos.

“Lașii mor de mai multe ori înainte de-a muri;
Viteazul însă doar o dată gustul morții îl simte.
Din câte minuni am auzit pe-acest pământ,
Cel mai ciudat îmi pare că omul să se teamă
Văzând moartea, sfârșitul iminent,
Veni-va când sortit îi e să vină.”

“Am scuturat din cap, m-am sprjinit de el și am închis ochii. Pentru o clipă mi-am dorit să se fi oprit timpul în loc, aici, în anul 1953, pe acea sofa verde, unde nu existau nici probleme, nici întrebări, nici minciuni, ci numai Gideon și apropierea lui liniștitoare care mă învăluia.
Dar dorintele mele nu aveau să se împlinească, știam din trista mea experiență.”

“- Știai că eu și Gideon am fost inițiați în Krav Maga?
Charlotte mai făcu încă un pas înspre mine, iar eu am făcut automat unu înapoi.
- Nu, dar tu știai că arăți acuma precum veverița din Ice Age?
- Poate avem noroc și Krav Maga e o obscenitate de-aia inofensivă, spuse Xemerius. Cam cum e Kamasutra! Ha, ha! Chicoti el. Scuze, dar cele mai bune glume îmi vin când mă aflu în situații extreme.
- Krav Maga este o tehnică israeliană de luptă corp la corp foarte eficientă, mă informă Charlotte. Cu o singură mișcare aș putea să te lovesc cu piciorul fix în plexul solar sau să-ți rup gâtul.”

“Gideon îngenunche direct în fața mea pe covor și-și puse mâna pe umărul meu, fără să țină cont de faptul că, din acel moment încolo, nu mai eram capabilă să ascult cu atenție, ci deveneam preocupată de o mulțime de gânduri minore, precum: ”Sper măcar că miros bine” și “Oh, nu trebuie să uit să respir ”.”


“Dar eu continuam să suspin cu inima frântă. Nici nu am observat cum Gideon m-a tras ușor lângă el. Mă cuprinse cu ambele brațe și mă îmbrățișă strâns.

- Ar fi trebuit să-mi spună, am reusit eu până la urmă cu greu să rostesc. Tricoul lui Gideon era ud de la lacrimile mele. Mama… ar fi trebuit să-mi spună.
- Poate că ar fi făcut-o cândva. Dar pune-te în locul ei. Te iubește, motiv pentru care a știut precis că adevărul te-ar afecta. Probabil că n-a lăsat-o inima. Mâinile lui Gideon îmi mângâiau spatele. Trebuie să fi fost cumplit pentru toți, mai ales pentru Lucy și pentru Paul.”


“- Nu înțeleg ce-i cu tine. Îți stă grozav, am spus eu cu un rânjet de-a dreptul mârșav. Capul tău parcă ar fi o prălină uriașă.

- Da, știu, spuse Gideon, rânjind la rândul lui. Îți vine să mă mănânci, nu alta. Măcar îți distrage atenția de la pantalonii bufanți. Sper.
- Sunt foarte, foarte sexy. Afirmă  Madame Rossini, iar eu nu m-am putut abține, din păcate, să nu râd.”

“- Norocoaso. Mi-ar plăcea și mie să am un câine, îi spuse Caroline lui Leslie. Sau orice fel de animal de companie.
- Ah, dar noi îl avem pe Nick, zise Charlotte. Aproape că e ca și cum am avea o maimuță.
- Dar să nu te uităm nici pe tine, o veritabilă tarantulă veninoasă, spuse Nick.”



“- Gwendolyn, eu nu te-am silit să faci nimic, am dreptate? Dimpotrivă - m-am purtat cu tine execrabil de destul de multe ori.
Mă holbam la el mută.
- Și eu ar trebui să-ți fiu recunoscătoare pentru asta?
- Bineînțeles că nu, spuse el. Sau poate că da.
- Ei, asta-i acuma!
Îmi aruncă o privire scurtă.
- De ce le plac fetelor tipii care se poartă cu ele de rahat?
Băieții drăguți nu sunt nici pe jumătate la fel de interesanți.” 


“Pieptul meu încă se mai ridica și mai cobora, iar pielea-mi era acoperită de broboade mărunte de sudoare, dar nu era exclus ca Darth Vader și lordul Alastair să aibă dreptate. La urma urmei, pluteam deja prin aer ca o particulă minusculă și sclipicioasă de praf, iar de pe chipul celei rămase jos dispăruse și cea mai mică urmă de culoare. Până și buzele-mi deveniseră cenușii.

Lui Gideon începură să-i curgă lacrimile pe obraz. Continua să-mi apese rana cu ambele mâini. Cu toată forța lui.
-Rămâi cu mine, Gwenny, nu mă părăsi, șoptea întruna, și de-odată nu am mai văzut nimic, în schimb am simțit din nou podeaua dură de sub mine, durerea surdă din stomac și toată greutatea corpului meu. Am inspirat adânc cu un hârâit și am știut că nu mai aveam forța pentru a mai trage încă o dată aer în piept.
Voiam să-mi deschid ochii, pentru a-l privi pe Gideon pentru ultima oară, dar n-am reușit.”
“Cei ce sunt iubiți nu pot muri,
Căci dragostea înseamnă nemurire.”

The magic of words..by you (86)

Read More

vineri, iulie 27, 2012

Când am început să mă uit la serialul "How I Met Your Mother", acum aproape doi ani,  am început să îmi notez unele replici tari. Desigur, imediat mi-am dat seama că toate episoadele sunt pline de faze amuzante şi nu am mai ţinut şirul, nici nu le-am mai scris. Sincer, e genial serialul. G-E-N-I-A-L! E atât de amuzant, personajele sunt aşa simpatice, îi iubesc pe toţi, deşi Barney Stinson e preferatul meu. Nu m-aş sătura niciodată de el, nici dacă ar ajunge la 100 de sezoane! Must see, serios!

Un tip într-un bar: Tu de unde ești, din Rai?
Robin: Daaa. Sunt o fantomă. Am murit acum 150 de ani, ca și replica asta de agățat.”

” – E un club marfă și e greu de pătruns înăuntru. Un prieten de-al meu a stat 2 ore și nu a putut intra.
- Un prieten numit ”Tu”?
- Nu,  prietenul meu  ”Taci”. ”

Ted: Kelly, care se presupune că mă va lăsa lat.
Robin: O vei iubi pe Kelly, e amuzantă, deșteaptă, trăiește clipa..
Barney: Tradus: E urâtă, e urâtă, urâții sunt frumoși pe lângă ea.„

Barney: Wow, cine ți-ar fi închipuit că angajamentul într-o relație hetero poate face un bărbat atât de gay?”

Momentul e când Barney aduce de revelion în limuzina lor o tipă amețită, și care vorbește cu un accent rusesc:
Ted: A, deci ea e Natalia, și de unde e?
Barney: ”Oh, cine știe? :-j Fosta Uniune Sovietică Beată-criță-stan.”

”La o poză:
- Zâmbiți!
După poză:
- Mi-aș fi dorit să ți se fi topit fața.
- Mi-aș dori să-ți explodeze globul ocular.” 


                                 
Deci..se uită careva la serial? :D

Nişte replici din "How I Met Your Mother"..

Read More

joi, iulie 26, 2012

Acel "30 days challenge" pe care l-am primit, şi de care trebuie să ne ocupăm şi noi, ne-a dat o idee. Aceea de a crea ceva asemănător, în sensul că la fel, veţi avea de făcut câte o postare separată pentru fiecare cerinţă, dar de data aceasta ele să fie strict legate de cărţi. "Book Lovers Challenge" , care se adresează tuturor celor care au bloguri de cărţi, dar şi celor care au bloguri de alt gen, dar care sunt pasionaţi de citit. 
Sunt în cea mai mare parte teme pe care doream să le abordăm pe blog, sub formă de scurte postări, dar nu ştiam în ce context. Acum ne-a venit ideea asta, şi sperăm să vă implicaţi cât mai mulţi, deoarece suntem convinse că cititorii blogurilor voastre vor fi foarte încântaţi să afle mai multe despre pasiunea voastră: cărţile. 
Am mai văzut una sau două întrebări în altă leapşă, dar le creasem deja atunci pe acestea, deci nu de acolo mi-au venit ideile. Însă, provocarea nr. 11 e inspirată dintr-o rubrică a lui Rose, iar provocările 23 şi 26 de pe Love-for-Books
"Book Lovers Challenge" se adresează tuturor celor care au bloguri de cărţi, dar şi celor care au bloguri de alt gen, dar care sunt pasionaţi de citit. Aşa că vă rugăm să o preluaţi. 

~Reguli~
- fă o postare cu regulile şi provocările
- pentru fiecare provocare vei face o postare, în care vei răspunde mai pe larg. Un mic articol. (acolo unde este cazul, sunt și provocări în care doar trebuie să ne arăți o imagine)
- ideal ar fi să faci câte o provocare la fiecare 1-2 zile, dar dacă unele necesită mai mult timp sau imaginație, poți pe acelea să le pui și după 3-5 zile maxim. 
- nu ai voie să faci mai multe provocări într-o zi. 
- pune câte o imagine drăguţă pentru postările în care trebuie să dezbaţi un anumit subiect. 
- poți sări peste unele provocări, dar nu cred că vei face asta. Cu siguranță ți se par interesante și îți plac, iar vizitatorii tăi ar dori să îți afle părerea despre toate.
- dacă doreşti, pune la începutul fiecărei postări imaginea ”Book Lovers Challenge”, pentru ca cititorii tăi să știe despre ce e vorba.
- până pe 1 august ai timp să te gândești la rezolvarea provocărilor, și să le dai mai departe și celorlalți iubitori de cărți pe care îi cunoști. Anunță-i printr-un comentariu. După 1 august poți să începi să postezi prima provocare. 
~Provocări~
1.      Cum a început pasiunea ta pentru cărți? Ce romane te-au făcut să iubești lectura și de ce?
2.      Povestește-ne ceva despre prima ta recenzie: la ce carte a fost făcută, dacă ți-a fost greu să o scrii și de ce, dacă erai curios/curioasă sau emoționat/ă de părerea cititorilor blogului tău. 
3.      Cu care personaj din cărțile citite te asemeni cel mai mult (aveți calități, defecte comune, același mod de a acționa în unele situații etc.) ? Dacă nu ai găsit doar un personaj, poți face un mix de 2-3 și să ne spui ce ai asemănător de la fiecare.
4.       Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?
5.       Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.
6.       Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.
7.       În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?
8.       Prezintă-ne cartea ta preferată din copilărie și spune-ne de ce te-a impresionat așa mult. Dacă mai ai cartea, arată-ne o poză cu ea :).
9.      Poți să intrii în corpul unui personaj pentru două zile. Ce ai face în această perioadă, ce el/ea nu a făcut? Ce greșeală i-ai corecta și de ce? Ce schimbare ai face în viața ei/lui?
10.    Arată-ne o poză cu biblioteca ta și povestește-ne pe ce principii ai organizate cărțile (după gen, ordine alfabetică etc.)
11.     Alege un scurt fragment care ți-a plăcut dintr-o carte și rescrie-l din perspectiva altui personaj. În postare să transcrii și fragmentul original.
12.    Ia o carte din bibliotecă şi fă-i o poză artistică. Cu decor drăguţ, potrivit etc. Suntem curioşi să vedem cât de creativ ai fost, când ne vei arăta poza!
13.     O mașină a timpului te va transporta peste 5 minute într-un viitor distopic. În viitorul cărei cărți distopice ai alege să fii trimis și de ce? Ține cont că vei rămâne o scurtă vreme acolo, și trebuie să supraviețuiești. 
14.     Ce crezi despre acei adolescenți care consideră cititul ca ceva plictisitor, ridicol și nefolositor? Ce le-ai spune ca să le schimbi impresia?
15.     Scrie o scrisoare unei autoare căreia vrei să îi transmiți ceva.
16.     Hai să vedem cum stai cu team-urile. Intră AICI și copiază bannerele care reflectă din ce echipe faci parte la cărțile pe care le-ai citit.
17.     Cărți electronice vs Cărți tipărite. Pe care le preferi, cu argumente pro și contra.
18.     Creează o imagine fan-art ci im citat preferat dintr-o carte.
19.    Alege o carte/serie a cărui final nu te-a încântat și spune-ne cum ai fi vrut să se termine și de ce.
20.     Întreab-o pe mama ta sau pe tatăl tău care a fost cartea ei/lui preferată, sau o carte care i-a plăcut mult, și spune-ne și nouă care e aceea, și dacă tu ai citit-o.
21.     Povestește despre altă pasiune a ta, în afara cititului.
22.     Basmele și poveștile pentru copii sunt frumoase, dar parcă prea perfecte, nu? Alege un basm sau o poveste (gen Albă ca Zăpada, Mica sirenă ..etc) și modernizeaz-o puțin. Adaugă niște vampiri, sau alte creaturi supranaturale, poți face personajele pozitive negative și viceversa, poți schimba cursul acțiunii. Scrie într-un scurt articol cum îți imaginezi respectiva poveste reinventată.
23.     Vrem să îți vedem scrisul! Transcrie pe o foaie un scurt fragment dintr-o postare de a ta, sau scrie pur și simplu un mesaj cititorilor tăi, fă-i o poză sau scaneaz-o, și apoi posteaz-o!
24.     Ai şansa incredibilă de a te cupla cu un personaj la alegere, care ţi-a dat bătăi de..inimă :). Cu cine creză că te-ai potrivi şi aţi face o pereche reuşită, şi de ce?
25.     Alege 5 cărți/serii preferate, și spune-ne pentru fiecare ce melodie li s-ar potrivi.
26.     Refă coperta unei cărți la alegere. Pune în postare și coperta originală, dar și cea creată de tine. :)
27.     Spune-ne cum ți s-a părut experiența ”Book Lovers Challenge” , apoi lansează o provocare asemănătoare celor din ea și dă-o mai departe la 5 bloguri. Anunță-i printr-un comentariu. 

Noi oricum vom începe să dăm comentarii la mare parte din bloguri, în care să vă anunţăm şi să vă invităm să  preluaţi provocarea :). Sperăm să vă placă şi să răspundeţi cât mai mulţi provocării :D. 



Book Lovers Challenge!

Read More