sâmbătă, iunie 30, 2012

Au fost nişte complicaţii la afişarea câştigătorului, şi o modificare neaşteptată, dar nu am avut de ales.. Aceea că noi nu am mai jurizat. Alexyei i-a luat fratele ei laptopul şi nu a mai putut intra pe net zilele astea, aşa că nu am avut cum să primesc punctajele ei, şi nu am vrut să jurizez singură (adică să conteze doar notele mele) deoarece mă simt destul de aiurea să fac asta. Oricum, oferisem un punctaj aproape maxim şi eu răspunsului ales de voi, participanţii, câştigător, aşa că nu ar fi schimbat situaţia cu nimic punctajele mele. 
În fine, eu cred că la urma urmelor e mai bine aşa, nu? Voi, participanţii, aţi ales răspunsul câştigător (care a primit o mulţime de punctaje maxime, de 18) şi nici eu nu pot fi acuzată că am favorizat pe cineva. 
Nu o să o mai lungesc, o să spun doar atât, că aţi avut mare parte nişte răspunsuri uimitoare, minunate, sunteţi extrem de talentaţi. Să vă gândiţi serios, poate scrieţi o poveste, o nuvelă, roman, nu ştiu, pornind de la ideile pe care le-aţi avut acum !
Şi acum, persoana care se va bucura de superba carte "Spulberă-mă" de Tahereh Mafi a scris răspunsul cu numărul..8! Ai acumulat de la ceilalţi participanţi punctajul maxim de 200 de puncte, felicitări! 
Te rog să laşi un comentariu aici după ce afli vestea, şi de asemenea apoi să dai un mail la alexya_fanfics@yahoo.com cu numele, adresa completă, şi numărul de telefon!
O să vă mai spun care au fost următoarele 4 punctaje:
Răspunsul 19 - 183 puncte
Răspunsurile 16 şi 18 - 175 puncte
Răspunsul 14 - 162 puncte
Care doriţi mai multe detalii, vă rog să mă contactaţi pe krisz_fanfic@yahoo.com şi o să vă trimit lista cu toate punctajele, eventual şi documentele Word în care a punctat fiecare dacă le doriţi. 

În încheiere, vă mulţumesc tuturor pentru participare, mă simt teribil de rău deoarece nu putem premia mai mulţi, pentru că meritaţi, şi vă las să vă delectaţi cu răspunsul câştigător:
"Stateam in acel separeu de doua ore,batand plictisita darabana in masa de sticla care plutea deasupra picioarelor mele. Chestia verde pe care o beam era la fel de gretoasa ca si barul in care ma aflam,dar sa fim sinceri – putea fi mai rau.  Privirea mea cutreiera prin localul zgomotos,analizand fiecare dublura din jurul meu care, pe cat de frumoasa si pasnica era,pe atat de periculoasa putea deveni.
Cine sunt eu? Ei bine,pe placuta prinsa de lantisorul de la gat,precum si cartea de identitate care stralucea pe incheietura mainii mele stangi arata faptul ca ma numeam Kimera 2082D/ADEN,dar banuiesc ca merge si Kim. Oricum, probabil ca va intrebati ce prostii indrug mai sus,dar un va temeti, inca sunt intreaga la cap,desi majoritatea zarxenilor care au avut nenorocul de a ma intalni au o parere total opusa.  Insa ei un stiu adevarul care sta in spatele obiectelor plutitoare, a portalulilor sau a masinilor care aproape ca au vointa proprie si care inca imi mai dau dureri de cap. Dar eu il stiu…si mi-as da fericita toti cei 200 sute de ani ai mei pentru a putea uita infernul prin care a trecut poporul nostru dupa Marea Distrugere.
Varianta oficiala - pe care ne-o toarna cu polonicul in cap cand incepem sa punem intrebari - reprezinta o poveste cum ca Planeta Pamant a fost distrusa in anul 2012 datorita exploziilor Soalare. Noi suntem supravietuitorii. Unde suntem,cum am ajuns aici sau CE suntem,asta nu stie nimeni. Ceea ce avem voie sa aflam, se rezuma la doua lucruri simple. Exista doua lumi: noi si Cei dinafara. Ei sunt rebelii care trebuie vanati,iar noi suntem vanatorii si trebuie sa ii ucidem inainte sa ne omoare ei pe noi. Mai simplu de atat un poate fi.
Oricum, planeta a explodat, Conducatorul ne-a salvat si ne-a facut sa traim mult mai mult decat un om normal.  Traiaca Regele. Asta era varianta oficiala pe care o stia fiecare locuitor al Zarxasului. Insa cine voia sa ajunga pe mana Gardienilor – adica sa se sinucida, isi baga putin nasul prin lucrurile interzise si afla ca treburile stateau cu totul altfel. Exact asta am facut eu – dar nu am fost prinsa…inca. Adevarul pur era ca nimeni nu este ceea ce pare.
Cand au inceput exploziile pe Terra cativa oameni au fost alesi de un om de stiinta nebun,care a vrut sa isi creeze propriile lui marionete.  Criteriile de selectionare sunt inca un mister.  Persoanele un aveau nimic in comun,decat faptul ca erau cu totii nou-nascuti. Parintii lor au fost omorati,iar ei – luati si pusi in cilindrii speciali. Au fost tinuti la -160°C in nitrogen lichid pentru a putea fi conservati pe termen nelimitat – in cuvinte simple – in frigider. 
Cand Planeta a fost distrusa acestia au fost transportati intr-un loc special, intr-o alta lume, numita Zarxas, care pentru multi este “acasa”. Aici, omul de stiinta a continuat cercetarile si testele, pregatit sa creeze o noua specie de oameni. Bebelusii-supravietuitori au fost “dezghetati” si au fost lasati sa creasca, in pace si liniste, pana la maturitate, iar apoi au fost imperechiati. Astfel, dupa cateva modificari genetice, el a obtinut prima generatie de clone. Insa odata cu ele, au aparut si nenumarate complicatii printre care si moartea mamelor si a bebelusilor. Putin copii au trait pana la doi ani, restul murind inainte de nastere deoarece corpul mamelor nu putea duce pana la capat o astfel de sarcina. Atunci oamenii s-au revoltat si au murit multi din aceasta cauza. A fost o perioada de haos,iar Conducatorul a fost nevoit sa isi formeze o armata – Gardienii – impotriva propriului popor. Fericirea locuitorilor s-a transformat in teroare, cu totii fiind supusi unor teste ingrozitoare. Zarxas a fost impartita in regiuni, iar ele in districte. Au aparut reguli stricte, iar de atunci, pentru a ramane in viata, locuitorii au inceput sa inchida gura si sa nu mai protesteze.  Se prefaceau fericiti si isi cresteau copii – propriile lor clone – ascunzandu-le adevarul. De asemenea experimentele Creatorului au continuat, iar rezultatele au devenit mai bune,ceea ce a adus o mica speranta in ochii oamenilor. Au fost construite noi laboratoare, adevarate fortarete unde avea loc tot procesul clonarii. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, omul de stiinta nu a mai avut nevoie de barbati si ii folosea numai pentru a-i face gardienii noilor creaturi.  Daca bebelusii mureau si mama era ucisa,daca nu acestia erau crescuti intr-o familie pana la varsta de 22 de ani. Dupa aceasta perioada,ei ajungeau – in mod normal – la maturitate, insa oamenii a caror gene purtau, mureau subit. Atunci Creatorul s-a infuriat si a schimbat experimentele.  La 22 de ani dupa nasterea unui copil, femeia era dusa intr-o camera speciala de laborator unde i se conectau cateva fire de creier. Astfel,femeia devenea propria clona. Chiar daca trupul ei murea, aceasta putea sa isi continue viata prin dublura ei. Cu totii credeau ca acest lucru este un miracol, dar de fapt era o tortura, un infern pentru persoanele “originale”.
Asa ceva s-a intamplat cu mine. Sunt rezultatul unui experiment sadic, o dublura a unei femei care traieste in focurile iadului in timp ce eu stau intr-un bar al distructului Aden din Regiunea D, band o substanta verde si scarboasa.  Am 20 de ani si inca foarte putin timp pana sa devin o alta persoana. Partea proasta – pentru ca oriunde exista una, naiba s-o ia – era ca “mama” mea a fost rapita,iar daca nu o gasesc,vom muri amandoua,iar asta nu voi permite.
- Era si timpul, Max! Am oftat plictisita ridicandu-ma de pe scaunul plutitor, privindu-l pe barbatul care se apropia de masa mea. El era singurul care stia cum se invart rotitele in capul meu si singurul care voia s ama ajute.
Asta sunt eu: Kimera 2082D/ADEN, o clona cu o arma periculoasa prinsa la brau, imbracata in pantaloni negri si o jacheta de piele, care stie mai multe decat ar trebui. Vreau sa salvez lumea. O misiune sinucigasa in adevaratul sens al cuvintelor."

Mii de mulţumiri sponsorului nostru extraordinar, ca de obicei, Editura Leda!
BannerFans.com

Câştigător concurs "Spulberă-mă"!

Read More

Cartea a apărut la Editura TREI şi o puteţi comanda de AICI.
Cât de departe ai fi dispusă să mergi pentru persoana de care eşti atrasă, şi de care începi să te îndrăgosteşti ?
Câte poţi accepta, doar pentru a primi puţină afecţiune şi atenţie din partea respectivului?
Mai ţii cu adevărat el, dacă îţi doreşti să îl schimbi, oricât de vicios şi cu probleme ar fi ?
Eu doar atât pot să vă spun, şi se va dovedi asta şi în acest roman.."Dragostea e oarbă.." - şi dacă nu e, rezolvă cumva asta Christian Grey, cu vreo eşarfă, ceva, pe care să i-o lege fetei la ochi :)).
Viaţa Bellei Anastasiei Steele ia o turnură complet neaşteptată în momentul în care îi ia un interviu importantului om de afaceri Christian Grey. Fiind o tânără nesigură şi lipsită de experienţă, este complet răvăşită din momentul în care îl cunoaşte, el fiind tânăr, superb, atractiv, şi extrem de enigmatic. Simte pentru prima dată atracţia din toate punctele de vedere pentru un bărbat, şi aceasta pare să fie reciprocă.
Numai că minunatul Christian, pe lângă tot farmecul lui, atenţia şi aerul de om captivant, vine la bagaj cu un trecut dureros, care l-a traumatizat şi a avut efecte asupra felului lui de a fi, vine cu o mulţime de obiceiuri bizare, un mod nesănătos de a privi o relaţie, şi cu...o Cameră Roşie a Plăcerii Durerii. Şi oricât de in love aţi fi de acest tip, credeţi-mă că nu aţi vrea să intraţi acolo.
Deşi Christian e un maniac al controlului, un dominator, care are tendinţa să vadă femeile doar ca pe nişte obiecte menite doar să îi facă lui plăcere şi pe care să le controleze după bunul plac, acele clipe când el pare trist, sau când se comportă frumos, şi e evident chinuit de nişte amintiri urâte din copilărie, care l-au închis în el, şi l-au făcut acum să nu mai fie capabil să iubească cu adevărat, şi să să interzică chiar să fie atins, o fac pe Ana să îşi dorească să rămână alături de el, să îl descopere pe el, cel adevărat. Deoarece după masca asta de duritate, se vede că un suflet frumos se ascunde în interiorul lui. Poate fi adorabil în unele clipe, grijuliu, exagerat de protectiv poate, generos, şi capabil să facă fericită orice femeie.
Domnul Grey e condus din păcate de mulţi demoni şi are o minte destul de bolnavă, şi astfel pare că e imposibil să îşi dăruiască şi sufletul, şi inima cuiva, nu doar corpul. Astfel, pentru a putea rămâne în preajma lui, Anastasia trebuie să semneze un contract (da, cât de aiurea şi nebunesc poate suna asta?) în care să accepte să fie sclava lui sexuală şi să se presteze tot felul de ..chestii obscene şi jocuri nesănătoase.
Va semna Ana contractul ? Va rămâne alături de el, cu toate riscurile la care se expune, în a se alege la final distrusă şi cu inima rănită? Dragostea e aici o loterie, câştigă sau pierde..şi dacă pierde, i se va mai vindeca vreodată sufletul, sau va mai putea avea încredere în bărbaţi? Rămâne să aflaţi voi (cei care nu sunteţi minori, desigur !).
Am fost intrigată să aud de succesul acestei cărţi, ceea ce m-a şi determinat să o citesc. Au fost şi sunt scrise constant romane erotice, dar nu se face atâta vâlvă din cauza lor. De fapt, cred că Sandra Brown e invidioasă acum :)). Am citit cartea într-o zi, şi are 611 pagini. Mărturisesc că nu m-a plictisit, nu mi s-a părut o corvoadă să trec prin atât de multe pagini, şi chiar mi-a plăcut povestea în sine. Altfel, nici nu aş mai scrie acum recenzia ei, când nu aveam nicio intenţie să fac asta după ce aveam să citesc cartea. Am, desigur, obiecţiile mele, şi lucruri care mi s-au părut că au scârţâit, dar cartea e bună, în esenţă.
Deşi acţiunea nu e grozavă, şi nu poţi spune că se întâmplă aşa multe lucruri cum mi-aş fi dorit - a, da, în afară de o grămadă de scene 18+ de care m-aş fi lipsit fără probleme -, cartea are ceva al ei, ceva captivant, care te ţine aproape de paginile ei. Ideea de bază de la care s-a pornit, temelia, mi se pare foarte interesantă, şi putea fi exploatată atât de frumos. Tot erotismul mi se pare că strică o poveste care ar putea fi incredibilă. Mi-aş fi dorit să se pună mai mult accent pe ei, pe trecutul lui Christian, e frustrant ca să nu afli decât nişte informaţii firave despre motivele care l-au determinat să se comporte aşa în prezent. Cred că lipsa de afecţiune a mamei lui naturale l-a distrus, dar îi dă asta dreptul să pedepsească orice femeie?
Înţeleg că a fost iniţial un fanfic Twilight, şi sunt destule asemănări cu seria de la care a fost inspirat acest roman, însă mi-ar fi plăcut ca autoarea să fi renunţat la ele, sau la unele, când i s-a oferit şansa de a fi publicată. Nu ştiu, îţi lasă impresia că E L James îşi construieşte succesul pe spatele altcuiva. La început chiar am avut senzaţia că citesc un altfel de Twilight.. Anastasia, Bella neîndemânatică, nesigură, naivă, Christian, Edward cel superb, misterios, mereu cu aceeaşi replică la el: "Nu sunt bun pentru tine, sunt periculos, stai departe de mine"..sau apoi.."Ai încredere în mine..". Faptul că părinţii ei sunt despărţiţi, mama ei recăsătorită, el e adoptat, Jose adică Jacob, Carrick adică Carlisle (serios?) şi multe alte asemănări evidente au fost uneori deranjante.. la fel ca repetiţiile din carte. Of, repetiţiile m-au terminat.
Ce pot să vă spun despre scenele de hot-dirty-sex ? Când am citit în alte descrieri sau recenzii de sadomasochism, şi altele, mă aşteptam să mă oripileze şi dezguste cartea asta. Partidele dintre ei nu mi s-au părut aşa exagerate, mă aşteptam la lucruri mult mai grave, sincer :)). 
Aş renunţa însă fără probleme la acele pagini de erotism descris cu precizie, nu mi se par aşa relevante, şi vă garantez că acest roman ar deveni plăcut de mulţi adolescenţi care acum nu au vârsta necesară de a-l citi.
Am sentimente contradictorii în ceea ce priveşte "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", dar nu regret nicio clipă că am cumpărat cartea, şi am citit-o. În viaţă sunt pe principiu că trebuie să citeşti orice gen de romane, pentru a-ţi lărgi orizontul.
Un alt lucru interesant la roman şi despre care mi-a făcut plăcere să citesc au fost chimia evidentă dintre ei, şi momentele în care dau senzaţia că sunt un cuplu normal. Sunt foarte diferiţi, dar după cum ştiţi, contrastele se atrag.
Christian Grey e o antiteză. Dă senzaţia că două personalităţi complet opuse se războiesc în interiorul lui. Pe cât de galant, cuceritor, şarmant, minunat, generos, uimitor, pe atât de întunecat, furios, gelos, schimbător, dominator şi pervers poate fi. E o enigmă şi e greu imposibil de desluşit. Însă, cu toate defectele şi probleme lui la mansardă, mi se pare genial omul ăsta. Nu am mai găsit de mult timp un personaj aşa fascinant, surprinzător, complex. Cred că tot farmecul acestei cărţi i se datorează lui.
Christian poate fi..cum sa zic..plăcerea vinovată a oricărei femei. Trandafirul incredibil de frumos la vedere, dar plin de spini. E evident că anumite evenimente din copilărie, sau de pe parcursul vieţii lui, care l-au marcat, l-au determinat să devină aşa. Ce e incredibil la el? Faptul că nu e complet reticent schimbării. Că e dispus să încerce să fie altfel, de dragul Anastasiei.
Cred că e imposibil să îl deteşti, oricât de nebun ar părea, sau cu o minte bolnavă. Are o grămadă de părţi bune care compensează şi care mai risipesc din întunericul felului său de a fi. Poate acum o să mă consideraţi şi pe mine sărită de pe fix, însă Domnul Grey a devenit categoric unul dintre personajele mele preferate.
*Cred că dacă nu ar avea atâtea doage lipsă, Christian Grey ar fi bărbatul ideal, perfect.*

Anastasia Steele nu mi-a plăcut. Aşa cum Bella m-a enervat adesea, domnişoara din acest roman nu a făcut diferenţa. Nu lipsa ei de experienţă, stângăcia, nehotărârea ei m-au făcut să îi dau acest verdict, ci faptul că mi se pare aşa o mironosiţă, iar că uneori e aşa imatură, deşi are totuşi o vârstă. Şi că se lasă condusă de „zeiţa ei intimă”..really? Fata asta dă adesea senzaţia că are hormoni în cap în loc de creier. Şi e ciudat ca o tipă complet lipsită de experienţă, cum ne lasă să ştim, se prestează la atât de multe lucruri, unele de-a dreptul exagerate, chiar de la început. Se comportă după mine, ca o profesionistă, nu ca o novice în ale sexului, iar adesea dă senzaţia că e lipsită de demnitate.
Însă are şi părţile ei bune. E amuzantă şi îmi place că încearcă să îi ţină uneori piept lui Christian. Deşi îi vine greu să îşi exprime sentimentele şi trăirile în faţa lui, fiind intimidată, mereu ajunge în acele e-mailuri (care sunt geniale, după mine ) să îi spună ce nu i se pare normal, şi ce o doare.  Cu toate că orice femeie normală ar fi luat-o la fugă când ar fi auzit de toată treaba aia cu „Supusa”, ea nu face asta, şi are speranţa că va reuşi să îl schimbe, că vor putea cândva avea o relaţie normală..
Dacă înainte să citesc cartea eram foarte încântată de combinaţia Ian Somerhalder = Christian Grey, acum nu mai sunt aşa sigură că se potriveşte. Pe paginile de Tumblr dedicate seriei l-am găsit pe tipul din pozele de mai sus, şi cred că e mai ok.
Anyway..ce mai pot spune ? Premisă excelentă a cărţii, slăbuţ exploatată. E genul de roman însă care ridică controverse, ca şi Twilight. Adică ori îl urăşti, ori îl iubeşti. Eu nu îl urăsc cu siguranţă, dar nici nu pot spune că m-a convins aşa tare, ca să trec în extrema cealaltă. Mi-a plăcut şi atât. :) (şi aici mă refer la cele 400 de pagini fără sex, cele în care se întâmplă ceva, totuşi).


"Cele 50 de vicii ale Domnului Grey" de E L James - Recenzie

Read More

vineri, iunie 29, 2012

Cărţile de Self-Help, 30% reducere până sâmbătă, 30 iunie, doar AICI!
Image and video hosting by TinyPic

Reducere la cărţile Self-Help, la Adevărul Shop!

Read More

O nouă promoţie genială la Adevărul Shop! Romane de suspans, 30% reducere până pe 30 iunie! Click AICI pentru a vedea cărţile.
Image and video hosting by TinyPic

Promoţie la romanele de suspans, la Adevărul Shop!

Read More

Click AICI pentru a comanda cărţi de genul Sf şi Fantasy, cu 30 % reducere! Promoţie valabilă până pe 30 iunie!
Image and video hosting by TinyPic

Promoţie la cărţile SF şi Fantasy la Adevărul Shop!

Read More

miercuri, iunie 27, 2012

Ok..am vrut inițial să scriu o recenzie, dar nu mă pot concentra deloc, și cum știu că nu ar fi ieșit ceva bun, mai bine postez altceva. A venit vara, și unii ați luat vacanță, alții vă luptați cu examene , practică ș.a.m.d. Don't worry, the sun will shine for you too. Faptul că la un moment dat o să am și eu timp liber ca să fac..nimic :) , să citesc după placul inimii și să mă bucur de vacanță mă impulsionează să trec cu bine de zilele mai încărcate și urâcioase, cum au fost astea.
Anyway, v-ați făcut lista de lecturi de vară? Ce vă propuneți, sau doriți să citiți? Eu mi-aș dori să citesc cele de mai jos (de cărțile acestea îmi amintesc, când o să ajung acasă și o să mă uit în bibliotecă o să mai dau de destule, sunt convinsă). Acestea sunt cărți în română, urmează să postez și ce cărți în engleză vreau să citesc în vara aceasta. Cărțile nu sunt puse într-o anumită ordine, ci aleatoriu, cum mi-am adus aminte de ele.
Și acum recenzii care vor apărea cât mai repede..La primele 3 cărți urmează în curând, iar la ultimele 3 am vrut să fac mai demult dar nu am mai apucat, sper să o fac în vara aceasta. Desigur, la astea se mai adaugă multe alte recenzii, la cărți ce vor apărea, dar și care intenționez să le citesc.
La sfârșitul vacanței o să mai fac o postare, în care să vă arăt ce am reușit să citesc până la urmă :). Cu siguranță vor interveni modificări pe ici pe colo :))
Voi ce v-ați propus să citiți? Luați-o ca pe o provocare, și postați și voi pe blogurile voastre, cei care nu aveți, vă rog să îmi spuneți într-un comentariu. :)


Summer reads (1)

Read More

Adevărul Shop are o promoție atât de tentantă, la romanele de dragoste! Știu că sunteți romantice, visătoare, ca și noi, că vă place să ciți povești de iubire frumoase și emoționante.
Acum aveți ocazia să achiziționați orice roman de dragoste cu
30 % reducere, dând un click AICI.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Promoție la romanele de dragoste, la Adevărul Shop!

Read More

Deși pentru voi, vizitatorii blogului nostru, nu e o noutate așa mare, deoarece noi, cum am aflat, și cum ne-a permis Angela, v-am și spus că ”Eternal Starling” va fi publicată la noi, am simțit acum, văzând postarea oficială de pe blogul Leda, aceeași bucurie și sentiment de împlinire! Vă mulțumim încă o dată tuturor pentru sprijinul acordat campaniei, ați fost și sunteți minunați !


ETERNAL STARLING, volumul I din trilogia EMBLEM OF ETERNITY de Angela Corbett,
în portofoliul LEDA
 OARE DE CÂTĂ VREME TE CAUTĂ SUFLETUL TĂU PERECHE?

„Dragostea este simbolul eternităţii. Ea anulează orice noţiune a timpului, şterge orice amintire a unui început, orice teamă de  sfârşit.” – Madame de Staël

O dragoste atât de puternică, încât nici eternitatea nu-i poate despărţi
Evie Starling a dus o viaţă relativ lipsită de evenimente, ieşind cu prietenii, pălăvrăgind despre băieţi şi conducându-şi Mustangul din 1966. Totul se schimbă atunci când se mută în Gunnison, Colorado, pentru a merge la colegiu şi când cunoaşte doi bărbaţi misterioşi.
Timp de secole întregi, Alex Night şi Emil Stone tânjiseră după Evie – dar fiecare dintre ei are propriile sale motive pentru a-şi dori să fie cu ea.  Când amândoi susţin că reprezintă sufletul ei pereche şi îi vorbesc despre un trecut incredibil, Evie află că este cu totul alta decât cea care credea că este.
Curând, Evie se trezeşte în mijlocul unei bătălii seculare dintre Societatea Amarantină – protectorii de suflete – şi Rezistenţa Daevos – distrugătorii de suflete. Cu un trecut pe care nu şi-l înţelege şi un viitor plin de primejdii, Evie trebuie să decidă în cine poate avea încredere.  Dar Alex şi Emil nu sunt singurii care o doresc pe Evie, iar sufletul ei va ajunge miza într-o luptă eternă, dusă pe viaţă şi pe moarte.

„Eternal Starling vă va emoţiona, purtându-vă printr-un periplu de pericole, conspiraţii şi o dragoste cu adevărat eternă.”  – Aprilynne Pike

„Un debut uluitor, având în prim-plan o eroină puternică, după care vor tânji toţi tinerii cititori, şi doi eroi romantici, după care toate fetele vor fi leşinate.” – Jennifer Murgia

Eternal Starling este o superbă poveste de dragoste. Paginile ei sunt pline de o mitologie unică, o iubire fascinantă şi doi bărbaţi după care veţi fi înnebunite. Mă bucur că nu sunt eu Evie, pentru că n-aş putea să aleg între ei!” – Lani Woodland

”Eternal Starling”(Emblem of Eternity #1) de Angela Corbett în portofoliul Leda!

Read More

PRECOMANDĂ AICI CU 25% REDUCERE ȘI TRANSPORT GRATUIT!

Precomandă "Sacrificiul" (Eve #2) de Anna Carey

Read More

Fragmentele din carte le-am luat de pe Facebook-ul Adinei, de AICI. Enjoy Them! Pentru cei care nu știți, AICI puteți citi și un interviu cu autoarea.

"Dragostea vindecă oameni – pe cei ce o dăruiesc, dar şi pe cei ce o primesc.” -  Karl Menninger

    Sofia inspiră adânc. Îmi atinge mâna. Mă obligă să o privesc.
      -Iar? grăieşte întrebarea în şoaptă.
    Închid ochii. Dau uşor din cap. Mă chinui să ignor imaginile care-mi invadează mintea, amintirile trecutului tumultuos pe care l-am avut şi care nu mă lasă în pace.
     Îi aud şuieratul şi o privesc cu blândeţe. Pun în ochii mei toată recunoştinţa şi aprecierea pe care i le port. De când am ajuns în Barcelona, acum mulţi ani, ea a fost alături de mine şi m-a ajutat. Doar ea, mătuşa şi sora mea m-au sprijinit de la început şi au încercat să mă menţină la suprafaţa unei realităţi pe care eu nu o înţeleg.
     -Sunt bine, spun cu o voce indiferentă şi mă aşez pe scaunul de la birou.
     Pun cana pe masă. Îi fac semn să poftească primul pacient. Mă priveşte cu tristeţe, dar se resemnează şi deschide uşa. Numele primei persoane programate răsună pe coridorul strâmt .
       În cabinet intră o tânără care nu pare să aibă mai mult de douăzeci de ani, înaltă, cu părul blond strâns într-o coadă la spate. Este îmbrăcată comod, cu o pereche de blugi negri, largi şi un tricou alb. Mă priveşte timidă şi se aşază pe canapeaua neagră de piele. Îşi frământă agitată mâinile.
        Sofia iese din cabinet şi-mi urează succes. Mă cunoaşte destul de bine, aşa că ştie cât de greu îmi este să consult în zile ca aceasta, când amintirile sunt mai puternice decât voinţa mea. Îmi scutur capul când uşa se închide şi mă las pe spate. Aştept o altă reacţie din partea domnişoarei. Poziţia corpului îi trădează nervozitatea: umerii lăsaţi în jos şi capul plecat, degetele lungi şi fine care se mişcă agitate, fără nicio noimă şi tălpile unite pe podea.
     După câteva minute tuşeşte şi îşi ridică încet capul, dar nu mă priveşte. Îşi roteşte ochii peste tablourile din cabinet. Îşi muşcă buza de jos. Dacă nu se opreşte în curând, o să sângereze.
       Las hârtiile pe birou şi mă aşez pe scaunul de lângă ea cu grijă. Îmi analizează mişcările cu teamă şi se apropie de celălalt capăt al canapelei, cu aceeaşi mişcare agitată a degetelor care-i trădează teama.
       - Iubitul meu mă bate, scuipă cuvintele când vede că mă pregătesc să-i vorbesc. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Cu acel moment în minte încep să cânt. Vreau să reuşesc. Am repetat mult acea melodie de când am ajuns în Barcelona, dar niciodată nu am putut să i-o arăt şi ei. O mai cântam în clipele în care îmi era dor de casă. Linia melodică mă apropia de familie şi de viaţa mea de aici.
     Închid ochii şi las muzica să mă cuprindă. Îmi amintesc de prima mea încercare de a cânta această melodie. Îmi imaginez prezenţa ei. Vreau să o simt iar lângă mine. Zâmbesc uşor. Continui. Liniştea mă cuprinde.
     Melodia se apropie de final. Amintirile se schimbă. În mintea mea apare începutul tristeţii mele. Deschid brusc ochii şi îmi îndepărtez degetele de pe clape. Simt bătăile nebuneşti ale inimii mele.
       Paşi uşori se apropie. O observ pe mama în pragul uşii. O mână îi atinge inima, cealaltă stă liberă pe lângă talie.
       -Asta era melodia preferată a Adelei, spun cu durere. Niciodată nu am apucat să-i arăt că pot să o cânt la pian. 
    Pufnesc. Îmi ridic privirea. Ochii ei trişti cresc durerea din interiorul meu. Pot să-i înţeleg suferinţa, deoarece şi eu am pierdut un copil, dar circumstanţele au fost diferite. În cazul meu, eu am fost vinovată de moartea unei fiinţe inocente. Egoismul celor din jur a contat mai mult decât viaţa unui suflet în curs de dezvoltare.
     Am fost atât de egoistă, încât am sacrificat o viaţă de om pentru binele celor din jurul meu, cu speranţa că astfel voi putea şterge greşeala comisă.
       -De ce te-ai întors? întreabă cu seriozitate, dar rămâne în acelaşi loc. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Uşa biroului se deschide şi doamna îmi zâmbeşte. Se apropie de mine. Ştiu ce înseamnă asta. Inspir adânc.
  -Poţi să intri, îmi spune. Este mai binedispus astăzi, murmură când trec pe lângă ea.
   Întorc capul speriată, dar nu reuşesc să-i observ chipul, deşi presupun că zâmbeşte. Mai binedispus astăzi? Ce vrea să însemne asta? Că în zilele lui proaste o să fie mai rău decât este acum?
   Închid uşa în urma mea şi rămân acolo. Îl privesc cuminte. Încerc să mă conving că pot să fac faţă, că nu am să mă dau de gol.
   Capul îi este aplecat peste câteva hârtii de pe birou. Îi privesc părul de un şaten închis până aproape de umeri. Îmi amintesc de tânărul din faţa mormântului. Aceeaşi culoare, aceeaşi mărime.
    Ori am vedenii, ori sunt în faţa acelui tânăr.
   -Ia un loc, îmi spune cu o voce indiferentă, fără să-şi ridice capul.
   Aştept câteva secunde; sper că mă va privi. Continuă să-şi vadă de treabă. Mă ignoră complet. Îmi strâng pumnii şi păşesc cu grijă spre scaunele din faţa biroului. Mă aşez cu grijă; pun geanta şi hârtiile pe cel din faţa mea. Îmi rotesc ochii prin încăpere. Privesc masa rotundă de lângă geam, plină cu tot felul de hârtii care stau să cadă. Lângă uşă se află o canapea şi un fotoliu din piele, iar în dreptul lor o mică măsuţă de sticlă.
   Pereţii albi sunt acoperiţi de tablouri. În majoritatea apare tânărul din dreptul meu.
  Aud cum mişcă foile, dar nu am curajul să-l privesc. Fără să-mi dau seama, încep să-mi frământ mâinile.
  -Îţi place? întreabă după un minut, iar eu întorc capul speriată.
  Zâmbeşte când vede rapiditatea cu care am întors privirea şi se lasă pe spătarul scaunului de piele.
  -Biroul, specifică.
  -Ăăă, da, mă bâlbâi. E frumos.
  -Mă bucur că îţi place, pentru că nu cred că ne-am putea înţelege dacă nu ai accepta gusturile mele, vorbeşte cu amuzament. Privirea începe să-i coboare pe corpul meu.
   Urmez direcţia ochilor lui şi observ decolteul pe care îl are bluza. Înţeleg la ce s-a referit Mădălina şi tuşesc încet. Îmi încrucişez mâinile la piept. Sper că înţelege aluzia mea. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -Vin alb sau roşu?
   Stropii mari de ploaie se lovesc de geamul restaurantului. Priveliştea de toamnă devine neclară. Păleşte. Maşinile gonesc pe şosea. Roţile lor împrăştie apa în toate direcţiile. O mămică îşi ascunde copilul sub umbrelă. Fuge de ploaia rece.
      Oftez uşor. Îmi las capul în mână. Privesc indiferentă furtuna de afară.
      -Ema? şopteşte Sofia cu grijă.
      Îmi atinge mâna cu degetele ei fine. Tresar. Îmi scutur confuză capul. O privesc. Mă simt de parcă tocmai am fost trezită dintr-un coşmar. Ea a insistat să luăm prânzul la restaurant. Mi-a reproşat de zeci de ori izolarea mea de societate. M-a certat în câteva seri pentru că refuz să ies din casă şi mă închid în camera mea. Pentru că îmi pierd vremea într-un mod inutil.
     Dar în dimineaţa aceasta a fost diferit. Când a deschis cu furie uşa dormitorului meu, eram pregătită să-i răspund cu o replică usturătoare. Mâinile ei au tras draperiile cu furie, iar lumina soarelui mi-a lovit ochii în primele secunde. A tras de mine până la baie şi înapoi, mi-a pregătit hainele pentru ieşirea de astăzi. Am încercat de multe ori să-i explic motivele pentru care nu vreau să ies, dar a părut să nu mă asculte şi m-a obligat să merg în oraş. Ne-am plimbat în parcul din apropierea blocului, deşi eu nu-mi doream decât să mă pot închide din nou în camera mea şi să-i las pe ceilalţi să-şi vadă de viaţă. Fără mine.
        Ochii îmi fug pe chelnerul din stânga ei care mă priveşte cu ochii cât cepele. Aşteaptă să noteze comanda.
        -Cred că voi lua o apă plată, spun cu indiferenţă.
         Îmi mut privirea pe geam.
     -Eu aş vrea un vin alb franţuzesc, comandă Sofia cu blândeţe. Şi acelaşi lucru pentru ea, îi şopteşte.  
        O aud. Nu am nici cea mai mică idee despre ce a comandat, dar puţin îmi pasă. Dacă simpla mea prezenţă în acest restaurant o face fericită, atunci sunt mulţumită. Însă nu pot să pretind că sunt bine, când nu sunt.
        Vorbele lui din maşină mi-au rămas şi-acum în minte, după atâta timp în care nu a mai dat niciun semn de viaţă. De când m-a alungat din viaţa lui, timpul s-a oprit în loc. Creierul meu repetă la infinit acele cuvinte. Adânceşte rana din interiorul meu.
      -Dacă aş fi ştiut că aveam să iau prânzul cu un zombi, mai bine l-aş fi chemat pe Dracula, vorbeşte Sofia cu amuzament, dar vocea ei este dură.
       Închid uşor ochii. Înţeleg sensul ascuns al ironiei ei.
       -Ştiai foarte bine că aşa aveam să fiu, şoptesc.
       Poate că cea mai bună definiţie pentru starea mea este asta: zombi. Deşi, dacă stau să mă gândesc mai bine, poate că şi spiritele morţilor sunt mai pline de viaţă decât mine. 

"Crimă la timpul trecut" - Editura Tritonic - iunie 2012

”Crimă la timpul trecut” de Adina Speteanu - Fragmente!

Read More

Înainte de a posta noutățile, vreau să vă spun asta: nu ne-au răpit extratereștrii, nu ne-au mâncat zombii creierele, sau mai știu eu ce. Suntem bine, întregi, deși mintea noastră e praf. Alexya e cu bacul, după cum știți, iar eu cu practica. Daaar, termin vineri! Și după o să mă pot ocupa de blog ca înainte. Ne cerem scuze pentru postările doar luate de pe blogurile editurilor, nu ne place deloc să nu avem și noi postări proprii, originale, dar se va schimba situația în curând. Am primit și lepșe, 3, dacă nu mă înșel, o să le completăm. Vă pregătim lucruri minunate și pentru luna August, o să vedeți :)

”Privilegiul” de Zoey Dean din 3 iulie cu revista Bravo !
FAIMĂ, BOGĂŢIE ŞI GLAMOUR – AI FACE ORICE SĂ LE AI?
Ce şanse ai să te descurci în lumea celor bogaţi şi privilegiaţi? Când te trezeşti într-o lume a opulenţei la care nici nu îndrăzniseşi să visezi, aparenţele îţi iau ochii. E oare ceva dedesubtul lor, ceva ce nici n-ai fi bănuit?
Megan Smith a absolvit Universitatea Yale şi are planuri mari, dar datorii şi mai mari. Când e concediată de la tabloidul unde lucra, i se oferă un plan B: să fie profesoara Fabuloaselor Gemene Baker, cunoscute mai mult pentru uriaşa avere pe care o vor moşteni şi pentru petrecerile scandaloase decât pentru rezultatele la învăţătură.
O slujbă imposibilă? Poate, dar, dacă va reuşi, răsplata va fi pe măsură. Însă gemenele n-au de gând să lase distracţia deoparte pentru o lecţie de algebră. Şi nici să-şi piardă vremea cu Megan cea ştearsă. Megan descoperă repede că, dacă va reuşi să joace rolul unei adevărate fete bogate, poate le va învăţa ceva. Dar nu şi-ar fi imaginat niciodată ce-ar putea gemenele s-o înveţe pe ea
„Extrem de amuzantă… o lectură perfectă pentru plajă!” – Publishers Weekly
Zoey Dean este autoarea seriei The A-List, bestseller New York Times, care conţine zece romane. Privilegiul a fost adaptat într-un serial de televiziune pentru reţeaua CW în 2008, fiind în prezent difuzat şi în România. Zoey a crescut în Beverly Hills şi îşi petrece o parte din an în insulele ei preferate din Caraibe, unde lucrează la următoarea carte din seriile The Talent şi The A-List: Hollywood Royalty. 


Roman aflat la baza serialului de televiziune Privilegiul – acum şi în România!

”Sacrificiul” (Eve #2) de Anna Carey din 4 iulie la Editura Leda! 
CÂND EŞTI URMĂRITĂ, ÎN CINE POŢI AVEA ÎNCREDERE? AVENTURILE LUI EVE CONTINUĂ!
În Cartea întâi a seriei, într-o lume distrusă de o molimă care a făcut ravagii, Eve este obligată să se despartă de Caleb. În Sacrificiul, o găsim captivă în Oraşul de Nisip, capitala Noii Americi, acum aflat sub conducerea Regelui. Şi asta, după ce încercase să-l salveze pe Caleb, despre care aflase că este în pericol. Acum, după ce descoperă multe lucruri dureroase legate de trecutul ei, ar putea avea o viaţă liniştită şi lipsită de griji în Palatul Regelui. Dar Caleb reapare şi ea se strecoară afară din palat să-l întâlnească – pe el şi pe rebelii care intenţionează să pornească lupta împotriva monarhiei care i-a transformat pe oameni în sclavi. Lucrurile nu merg însă conform planului, iar Eve ajunge în situaţia disperată de a fi obligată să accepte un târg cu Regele.
Într-o lume ostilă şi dură, în care orice pas poate fi ultimul, iubirea reuşeşte oare să supravieţuiască? Şi cu ce preţ? Cu un dureros SACRIFICIU!
„O carte emoţionantă şi romantică, pe care am citit-o dintr-o suflare.” – CYNTHIA HAND
Pentru a afla mai multe despre autoare şi seria Eve, accesaţi site-ul: http://theevetrilogy.alloyentertainment.com/.
SURSA

Noutăți editura Leda..

Read More