miercuri, februarie 29, 2012

 
Iată că deși primăvara se lasă așteptată, noi vrem să o întâmpinăm cu sufletele deschise și cu zâmbete pe față, să așteptăm zăpada să se ne părăsească , și natura să se dezmorțească după somnul lung..
Mâine fiind 1 Martie, ne-am gândit că nu putem să vă oferim alte mărțișoare mai frumoase decât cărți, nu?Cum? Dând startul unui nou concurs cu ajutorul partenerului nostru, librăria online Libris!

Durata concursului: 29 februarie - 8 martie
Ce aveți de făcut ? ( cerințele 1 și 2 sunt obligatorii )
1. Să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți ce vreți voi să faceți în primăvara aceasta (ce planuri aveți).
2. Să lăsați un comentariu AICI , și să fie legat de subiectul cărții sau de campanie. (dacă ați comentat deja, nu mai este nevoie să comentați încă o dată, doar dacă doriți voi)
Vă rugăm să comentați la ambele postări cu același nick!
3. (opțional) Să scrieți pe Facebook-ul vostru despre concurs (primiți o intrare în plus la tragerea la sorți) și să lăsați link-ul unde ați scris în comentariul de la această postare.
4. (opțional) Să scrieți pe blogul vostru despre concurs (primiți încă o intrare în plus la tragerea la sorți) și să lăsați link-ul unde ați scris în comentariul de la această postare.
Cum vom alege câștigătorii?
1. Cel mai inventiv, trăsnit, amuzant răspuns de la postarea aceasta (nu de la cea cu recenzia), care ne va impresiona, și va fi ales de noi, va primi unul din cele două pachete de cărți puse la bătaie.
2. Al doilea câștigător va fi ales prin tragere la sorți din restul participanților și va primi celălalt pachet.

Premiile:
Un pachet format din cărțile: ”Cititoarea in dantela” de Brunonia Barry + "Jemimia J." de Jane Green
Cititoarea in dantela ne poarta in lumea misterioasa a uneia dintre cele mai vechi familii din orasul Salem, in care ecourile vinatorii de vrajitoare din secolul al XVII-lea par sa nu se fi stins complet. Naratoarea este Towner/Sophya, care, ca si celelalte femei din familia Whitney, are darul cititului in dantela. Disparitia matusii Eva o readuce pe Towner in Salem si o sileste sa se confrunte cu umbrele unui trecut pe care ar fi preferat sa-l uite: moartea surorii sale gemene, prezenta malefica si distructiva a unchiului ei, Cal Boynton, ca si propria poveste, care, la rindul ei, are foarte multe aspecte ramase inca in umbra. De fapt, ambiguitatea este cuvintul-cheie al romanului si ceea ce tine cititorul cu sufletul la gura pina la final. Va reusi oare Towner sa faca lumina asupra misterului vietii sale? Va afla adevarul despre sora ei si despre restul familiei?
Brunonia Barry surprinde atmosfera orasului Salem cu multa inteligenta si subtilitate… Ce este real in acest roman? Care este adevarata identitate a personajelor din Cititoarea in dantela? Povestea pe care ne-o propune autoarea este plina de tensiune si de neprevazut. Directia in care o va conduce pe Towner explorarea lacunelor sale de memorie este invaluita in mister, dar indiciile sint presarate la tot pasul.”(The New York Times)
Jemima J.(1998) este povestea unei jurnaliste la modestulKilburn Herald. Camuflata in haine lalii, Jemima J. – o tinara simpatica de dimensiuni impresionante – invidiaza talia de viespe si masurile perfecte ale colegei de birou, Geraldine, careia ii rescrie articolele. Jemima stie foarte bine ca este inteligenta, talentata, amuzanta si altruista, dar cine ar banui asta dincolo de barbia ei dubla si obrajii umflati? In plus, barbatul visurilor ei, Ben Williams, vedeta redactiei, o considera doar o prietena foarte buna si‑atit. Odata cu descope­rirea navigatului pe internet, Jemima J. intra insa in vorba cu Brad, un tip din California cu ochi albastri si dinti stralucitori, fapt care ii permite sa‑si inventeze o noua identitate: acum e JJ, tipa slaba si sexy, exact ca modelele pe care le decupeaza din revistele glossy. Dar, pentru ca Brad vrea sa o vada in carne si oase, Jemima uita de mincare si incepe sa mearga la sala, apropiindu‑se in timp record de idealul fizic la care visa... ca sa descopere ca felul in care arati nu este de ajuns ca sa‑ti asigure fericirea.
„Un roman extrem de amuzant despre ceva apropiat de inima oricarei femei stomacul.”(Woman’s Own)
Un roman care exploreaza cu ingeniozitate lumea unei jurnaliste foarte istete, foarte amuzante, foarte masive... Cititorii vor savura aceasta delicatesa si vor aprecia felul in care Jane Green descrie o anumita mentalitate californiana privitoare la bunastare, fericire si dragoste.”(USA Today)

Un pachet format din cărțile: "Visătoarele" de Alexandra Ares + "Școală pentru soți" de Wendy Holden
Un roman despre dragoste, dezradacinare, prietenie, speranta si deziluzie,Visatoarele ne prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza dureros cu realitatile dificile ale vietii. Kitty Roman si Desert Rose, protagonistele cartii, ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale si artistice in Los Angelesul stelelor de cinema. Desi au istorii, personalitati si ambitii diferite, la capatul drumului le asteapta acelasi lucru: adevarata iubire.
O carte antrenanta, in care autoironia si luciditatea se impletesc minunat cu interludiile lirice,Visatoareleii dezvaluie cititorului o imagine demitizata a „visului American”. Romanul descrie expe­rienta unei romance emigrate in America – tara care ia populat toate visurile copilariei si adolescentei. Dupa sapte ani petrecuti la New York, cu un serviciu pe care il detesta si avind la activ mai multe relatii amoroase din care parea sa lipseasca mereu ceva, Kitty descopera ca „visul American” e de fapt o mare iluzie si, coplesita de sentimentul dezradacinarii, hotaraste sa se intoarca la Bucuresti, unde locuiesc parintii ei. Insa in ultimul moment, dupa ce sia dat demisia si sia cumparat biletul de avion, o prietena o invita sa viziteze Los Angelesul, iar in aceasta calatorie plina de peripetii Kitty intilneste barbatul visurilor sale si, pentru prima data in viata, simte fiorul adevaratei iubiri. Un roman despre speranta, deziluzie si dificultatea adaptarii,Visatoarelesurprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele pri­mejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incit devenim incapabili sa mai vedem realitatea.
Sophie, protagonista din Scoala pentru soti (2006), avea odinioara o casnicie minunata, insa in ultima vreme lucurile nu mai merg chiar snur. Sotul ei, Mark, lucreaza tot mai des pina tirziu, lasind-o singura cu bebelusul, sa se lupte cu tot felul de dezastre casnice si sa-si vada totodata si de cariera. Atunci cind sotul uita total de ziua ei si nu mai da pe acasa intr-una din seri, in imprejurari foarte suspecte, Sophie crede ca are dovada clara a infide­litatii lui si il ameninta cu divortul. Numai ca, in realitate, Mark nu este un sot adulterin, ci doar neglijent. Disperat sa nu-si piarda familia, se inscrie la scoala pentru soti a doamnei doctor Martha, o psihoterapeuta cu metode neortodoxe, care garan­teaza ca transforma barbatii incapabili in parteneri de viata model. insa va putea intr-adevar acest curs intensiv – si foarte neobisnuit – sa-l ajute pe Mark sa-si recistige sotia? Mai ales dupa ce incepe sa fie curtata asiduu de un milionar foarte hotarit...
„Un roman delicios de caustic si de un nonconformism contagios.”(Daily Mail)
„Wendy Holden scrie cu o verva si o energie de-a dreptul spectaculoase. Relaxati-va si savurati!”(Mail on Sunday)
„Antidotul perfect pentru orice tip de depresie.”(The Times)
(Nu este obligatoriu ca pachetele să rămână în această formă,adică primele două cărți la primul pachet, celelalte la pachetul 2,  dacă câștigătorii se înțeleg între ei și fac schimburi noi acceptăm și așa).

Așteptăm să ne uimiți cu răspunsurile voastre, iar între timp vă dorim o primăvară plină de împliniri !
Multe mulțumiri sponsorului, librăria online Libris!
BannerFans.com

EDIT: Din cauza neatenției noastre, a trebuit să schimbăm două cărți, însă sperăm să vă placă la fel de mult ca celelalte. Ne cerem scuze, atât vouă, cât și sponsorului nostru, Librăria Online Libris.
Cel mai bun să câștige!

Concurs ”Mărțișoare în dar de la noi” ! + EDIT

Read More

Doar pe 1 martie, pe www.all.ro, vor fi reduceri de 50% la toate cărţile de pe site.
În plus, toţi clienţii din 1 martie intră în tombola cu premii în cărţi şi produse de la AVON.
 BannerFans.com
Cei de la AVON vă premiază cu un set de produse (apă de parfum Herve Leger Intrigue, cremă de corp Naturals, mască de păr Planet Spa, trusă fard pentru obraz, un ruj Ultra Colour Rich 24k, un set de cercei Aloha) în valoare de 250 de lei. Un client câştigător va citi “Sanctus”, “P.S. Te iubesc”, “Vei fi acolo”, “Britannia Road 22″, “Sosuri”, “Salate”.
Aici găsiţi şi regulamentului promoţiei, vă invităm să îl citiţi cu atenţie.

SURSA

Pe 1 martie, reduceri de 50% la toate cărțile Editurii ALL!

Read More

marți, februarie 28, 2012

Oanaaa. ne-a trimis citate din "Viața ca o pradă" de Marin Preda. Mie imi plac tare mult, de aceea voi incerca sa citesc cat de curand cartea. Multumim, Oanaaa.

“Loviți, oamenii se întunecă, ceva străin pune stăpânire pe ei, le spulberă frumusețea privirii, le ia surâsul, le chircește sufletul și le desfigurează chipul.”

“Nu ideile în sine sunt interesante, ci oamenii care le poartă şi le trăiesc.”

“Tinereţea ne dă adesea această stare de spirit de jubilaţiune nemotivată şi puţin profundă.”

“Nu există o fiinţă care să nu fie înzestrată cu instinctul pri¬mejdiei. La oameni el agită presentimentele cu atât mai mult cu cât raţiunea nu-şi dă seama de nimic. Tatăl meu era posomorât şi nu scotea un cuvânt mergând pe lângă cai. Nu se uita la mine, se ferea de ochii mei, a căror expresie îl împiedica, pesemne, să înţeleagă avertismentele turburi pe care le simţea zdruncinându-i credinţa în steaua mea. Ce eram eu? Ce putea să-i spună lui în¬crederea naivă a unui băiat că într-acolo unde mergeam ne aş¬tepta lumea cu braţele deschise, să confirme adevărul înzestrării fiului din căruţă, de care în sat nimeni nu se mai îndoia demult? Şi dacă toată lumea se înşela?”

“Nimeni nu scapă de violenţa altora, după cum nimeni nu scapă ocazia, cel puţin până la vârsta în care devenim morali, de a fi violent cu alţii. După această vârstă, violenţa e o slăbiciune. M-a impresionat totdeauna acest fenomen.“

“Afară vedem totdeauna cerul albastru, sau norii, care ne pro¬tejează cu ploile lor şi simţim paşii noştri stăpâni pe lume, până nu suntem loviţi şi inima nu ne bate să ne spargă pieptul... Trăi¬sem astfel de lovituri; palma grea, ţărănească, înjurătura, cuvân¬tul trivial, josnic, la adresa mamei mele, se abătuseră adesea asupra mea. Familia însă, cât era ea de dezbinată, mă protejase. Astfel de oameni pe care nici un gând înalt nu-i călăuzea, erau dispreţuiţi de tatăl meu. Îi cunoşteam pe toţi oamenii prin el.”

“Turmentarea marilor spirite îmi dădea o stare intensă de jubilaţiune: cu o acuitate având de partea mea începutul vieţii, nu mă speria nebunul lui Gogol, şi contrariu a ceea ce îmi spusese orbul, râdeam de Dobcinski şi Bobcinski, de Manilov şi de Sobakievici... Rămâneam pierdut ceasuri întregi cu coatele sub ceafă, în mica odaie a lui Nilă, de la mansardă, stăpânit de ad¬miraţie pentru marele Gogol, ale cărui rătăciri nu mă interesau şi nu vroiam să le cunosc şi dorind să scriu ca el, să surprind şi eu, asemeni lui, spectacolul vieţii, care poate stârni în noi acel sentiment de salvare, de eliberare, de libertate a gândului, de tri¬umf asupra a ceea ce e diform şi grotesc... Imaginaţia lui Swift îmi era străină, a lui Gogol apropiată, familiară... Desigur, n-ara înţeles decât mai târziu de ce Gulliver, în ţara piticilor, se poartă atât de blând cu acei omuleţi cât un deget, când ar fi fost atât de uşor să-i distrugă pe toţi... în loc de asta s-a lăsat dat în judeca¬tă, s-a neliniştit de intrigile de la curte ale unor vietăţi pe care, ca să poată vorbi cu ele, le lua în palmă şi le ţinea aproape de gură. Simţeam vag superioritatea lui în spirit, era un om care nu vroia să abuzeze de puterea lui, deşi ar fi putut fi scos din sărite de faptul că stingând incendiul palatului regal cu propria-i sursă organică de lichid, a fost acuzat de lezmajestate.”

“Când spiritul stă prea mult fixat asupra unei singure idei, in¬tensitatea lui slăbeşte. Aceste amintiri, acute în primele săptămâni de la venirea mea la Sinaia, au început să se estompeze fără să întrezăresc un răspuns la întrebarea ce să scriu. Am petrecut un revelion de care nu vreau să-mi amintesc, cum spune Cervantes despre un anumit sat din Mancha, şi m-am reîntors la Sinaia împins de ora mea care simţeam că sunase. Dar fără să ştiu spre ce anume aventură eram împins. Aveam să scriu sau nu?”

“Dimineţile, când o luam înapoi spre statistică, tot pe jos, ca şi întoarcerile acasă pe la ora două după masă, nu-mi alungau cu nimic euforia în care trăiam... Zece mii de lei, pe care abia aşteptam să-i văd pe toţi în mână, să mă îmbrac şi să-mi cumpăr cu ei cărţi, se aflau, desigur, la sursa acestei euforii. Dar nu era numai atât... începeam să am în jurul meu prieteni... Marele oraş, în care rătăcisem până atunci atâta vreme căutându-mi în el un rost, începea să fie şi al meu. Blocurile, marile lui bulevarde, tramvaiele, restaurantele, cinematografele şi teatrele îmi plăceau, ca altădată uliţele, gardurile, salcâmii care acopereau satul...”

The magic of words... by you (62)

Read More

BannerFans.com

Târg Litera

Read More

BannerFans.com
Cartea Nemira, un mărțișor care durează!
Peste 90 de titluri selectate îți stau la dispoziție cu o reducere de 45%. Recomandările noastre sunt disponibile în perioada 28 februarie - 6 martie, astfel încât să fii pregătit pentru 1 și 8 Martie.
Bucură-te săptămâna aceasta de ofertă specială Nemira, și alege-ți titlurile dorite din colecțiile Bonton, Erotikos, Glossy Books și Nemira Damen Tango.

Un mărțișor care durează, de la Editura Nemira

Read More

E tânără, veselă, fermecătoare. Ca orice fată, merge la şcoală, are prieteni, se distrează, se îndrăgosteşte (şi nu de unul, ci de doi băieţi!). Numai că ea este capabilă şi să se caţere pe clădiri, să sară de pe un acoperiş pe altul, să vadă în întuneric. Are şi gheare! Da, Chloe se poate lăuda cu toate instinctele şi abilităţile unei pisici. Iar asta o face, într-adevăr, unică.
Faptul că este descendenta unei mitice rase de feline şi că rolul ei în viitor va fi acela de a-şi salva şi proteja semenii o transformă în ţinta principală a celor din Ordinul A Zecea Lamă. Lupta ei pentru a-şi apăra specia nu este uşoară, mergând până la sacrificiul suprem. Dar asta nu înseamnă sfârşitul. Ca orice pisică, ea are nouă vieţi. Până acum a pierdut două, dar au mai rămas suficiente pentru a-şi îndeplini menirea de Unificatoare.
Planuri malefice, suspans, poveşti de iubire, incursiuni tulburătoare în mitologia egipteană, fantezie – totul adunat într-o carte incitantă, care nu trebuie ratată.

„Fanii tinerilor eroi înzestraţi cu puteri magice vor deveni dependenţi de combinaţia de acţiune, romance, fantasy şi umor… Ideile ingenioase ale autoarei şi elementele de mitologie egipteană garantează succesul seriei.” Erin Darr, KLIATT

Date tehnice: Traducere din limba engleză de Adrian Deliu,
Format: 13 x 20 cm,
Copertă cartonată, 288 pagini,
Preţ: 34,90 lei

Un mic trailler:

OMG:X:X!!! De abia aștept această carte:X.

"Răpirea" – cartea a doua din seria "Cele nouă vieţi ale lui Chloe King" de Liz Braswell alias Celia Thomson

Read More

(Mi-e foarte dor de Katherine, vouă nu?)

Quote Line (88)

Read More

luni, februarie 27, 2012

Nu-mi place să țin secrete față de Krisz, niciodată nu mi-a plăcut, însă aici a trebuit să fac o excepție:)). Veronica ne-a trimis citate din ficul ei favorit "Taming Games" scris de Krisz. După ce am citit citatele am spus doar atât: asta e Krisz a mea:X. Mulțumim muuult de tot, Vero:D. Enjoy them.

 “Am vrut să îi ating braţul, dar l-a tras spre el cu un gest brusc, brutal, absurd. L-am înjurat în gând, fiindcă era un nerecunoscător nesimţit. După ce că scosese pe naiba din mine de frică, acum refuza şi ajutorul meu benevol şi atât de greu de obţinut.
Am început să-i desluşesc atent trăsăturile, să mă conving dacă nu e un cimpanzeu involuat, având în consideraţie acţiunile şi reacţiile înguste.”

“- Fie. Dar eu nu merg undeva anume, l-am informat mecanic, cedând din cauza disperării. Ceva gen… spre nicăieri, am recunoscut oftând scurt.
- Nicăieri sună perfect, a rostit încântat, și surâzându-mi recunoscător.”

Și-a ridicat o mână , trecându-și-o prin păr ca într-o reclamă fițoasă la nu știu ce fixativ pompos, și aproape ar fi părut atractivă scena, dacă din cap nu și-ar fi stârnit o adevărată furtună ca din deșert. M-am minunat câtă cantitate de nisip și praf poate depozita podoaba lui capilară, dar am încercat să nu stau cu gura deschisă, ca o handicapată. Nu îmi era poftă de ciment.”

“- Uite, pentru că tu nu ai cerut ultime dorinţe, mă gândeam să îţi ofer eu una… am continuat pe un ton senzual în timp ce mă apropiam de el cu paşi mărunţi şi exacţi.
El ridică circumspect privirea, de parcă era interesat cu adevărat de propunerea mea, şi nu prezenta nici măcar o urmă de teamă în gesturile mult prea naturale. Iar asta era total neplăcut pentru mine. Eu îl vroiam înfricoşat, înspăimântat, cum îmi cere iertare în genunchi şi mă imploră să îi cruţ existenţa nefolositoare.
- O moarte rapidă şi fără multă durere…”

“- Dragostea ? E ca o țigară. Devii imediat dependent de ea, dar te ucide încet și dureros în interior.”

“- Iubirea ți-o smulgi din suflet, încerci să o îngropi, să o blestemi sau distrugi. Poate îți iese, poate nu. Dar rănile… rănile rămase în tine din cauza ei nu se vor vindeca complet niciodată, am oftat cu greu, completând: nu dacă a fost dragoste adevărată.”

“- Știi, găsesc multe asemănări între maci și tine. Opri tăcerea cu un ton misterios.
Rupse unul și îl învârtea acum între degetele lui lungi, uitându-se când la el, când la mine, care îl priveam circumspectă, cu sprânceana ridicată și pregătită să aud o nouă tâmpenie.
- Sunt ca tine.
Intenționat se opri, accelerând curiozitatea din mine. Surâse sugestiv, fâcând o gropiță. Gura lui atractivă era întredeschisă, ca și cum ticluia acum o continuare incredibilă.
- Liberi, sălbatici… pasionali. Sângeroși pe alocuri. Și care creează dependență.
Am deschis gura să protestez, dar mi-a fost umplută imediat de apă. Ploaia începuse să cadă frenetic. Și chiar de nu ar fi fost asta, oricum nu aveam cum să-l contrazic.
Cel puțin nu la partea cu sângele.”

“- Ce cauţi aici? am înfruntat-o sigur pe mine şi pe un ton grav.
A stat în cumpănă o clipă.
- Mintea ta. A răspuns apoi prompt, umezindu-și buzele.”

“Privirea i se lipi de bustul meu și ochii îi scânteiară într-un mod care mă curentă. Dar nu mai tare decât o făcuse atingerea lui.
Nu am mai gândit, nu am chibzuit. M-am aruncat în față și buzele mi-au fost zdrobite de ale lui în același moment. De data asta nu luase unul singur inițiativa, o făcuserăm ambii, simultan, de parcă Universul reușise în sfârșit și într-un mod absurd să ne facă de acord într-o privință: ne doream.”

The rest is still unwritten (16)

Read More

Nici nu știți cât de mult m-am bucurat când am văzut un mail dedicat rubricii Your Fanfic Cast. Cine mi-a făcut această imensă bucurie:D? Ușor de răspuns: Law:D. Mulțumim mult:X.
Ea ne-a trimis cast-ul la "Jurnalul unei fete moarte".
Descriere: "Anna Brandon dispare brusc si este gasita moarta in padure iar politistii spun ca a fost ucisa de animalele salbatice. Chloe,cea mai buna prietena a ei,sufera mult si nu-si poate explica cum de nu mai este printre ei. Inainte sa plece parintii Annei,ii dau lui Chloe jurnalul fetei lor moarte. Ce va gasi Chloe acolo o va marca pe viata."

Cum vi se pare? Nouă ne-a plăcut mult, mai ales de Chace:)). Cu siguranță Law așteaptă și părerile voastre:D.

Your Fanfic Cast (6)

Read More

BannerFans.com

Promoție la cărțile în engleză - Librăria Online Libris

Read More


Click AICI.

Seria "Cercul secret" – Ediție de chioșc

Read More

Cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți comanda de AICI.
Nu știu sincer care este opinia voastră, dar eu chiar cred că mai există viață în alte galaxii, și că acolo trăiesc diferite existențe. Gândiți-vă : la cât de multe galaxii sunt, e absolut imposibil să nu mai fie. Nu vă așteptați acum la omuleții verzi cu cap mare și ochi ieșiți din orbite, deoarece aceștia mi se par doar niște caricaturi nereușite, niște personaje stupide din filme a căror regizori au exagerat cu imaginația lor puțin sărită de pe fix ciudată.  Desigur, nu îmi fac prea mari speranțe că vom ajunge vreodată la ei, sau aceștia la noi, dar eu știu, și chiar sunt convinsă că există. Aș fi foarte curioasă să aflu diferențele lor și asemănările față de noi. Voi nu?
Dar înainte să vă mai sperii cu gândurile mele, poate ar trebui să spun că am avut ocazia să citesc despre loricii noștrii preferați și geniali în al doilea volum scris de Pittacus Lore , ”Puterea celor șase”, și mulțumesc frumos Editurii Nemira pentru că mi-a oferit cartea.
Trebuie să vă spun că acest volum este aparte încă de la început, pentru că vom descoperi perspectiva și a altui personaj, este vorba de Marina, numărul șapte mai exact. Ea este izolată undeva într-o mănăstire din Spania, dezorientată și simțindu-se neputincioasă, deoarece Adelina, cepanul ei, în loc să o antreneze și să facă strategii cum să se apere de megadorieni, a preferat să se complacă cu o viață normală, umană, și să se lase ”în plata Domnului”, mai exact. Deja i-au apărut primele moșteniri, foarte, foarte interesante de altfel, și speciale ( o să vă las să le descoperiți voi când citiți cartea) dar nu prea știe cum să le folosească.  Încearcă să uite de frustrare și de faptul că cepanul ei a renunțat la luptă, și se împrietenește cu Ella, o fetiță orfană foarte scumpă și isteață care este adusă la mănăstire.
Simte că amenințarea se apropie, și că nu va mai dura mult până când megadorienii vor veni după ea. Mai ales când într-o seară observă o umbră urmărind-o de la geam, iar în altă zi, un bărbat misterios citind o carte despre Pittacus. 
Marina, foarte dezamăgită și supărată de faptul că e singură și nu are parte de ajutor, caută informații despre ceilalți lorici pe internet, convinsă că la un moment dat va trebui să li se alăture lor și să lupte. Astfel află despre misteriosul John Smith, acum un căutat terorist deoarece e vinovat de uciderea a cinci oameni și distrugerea unei școli din Paradise, Ohio, și știe că el e unul dintre ei și în curând va trebui să se reunească cu acesta.
Și că tot am adus vorba de misteriosul John, eroul nostru din primul volum, să nu fiți dezamăgiți și că credeți că el nu mai e în prim plan, deoarece perspectiva lui continuă să existe în carte. Astfel aflăm aventurile lui, ale numărului Șase, și ale prietenului lor uman Sam, după ultima luptă cu megadorienii, când au fost nevoiți să fugă din Ohio și să continue să se ascundă de dușmanii lor. Plus că, acum nu sunt urmăriți numai de aceștia, ci și de poliție și FBI, fiind considerați niște teroriști periculoși. 
Se leagă o prietenie strânsă între John și numărul Șase, iar acesta începe să fie tot mai atras de ea, și e și firesc. Aceasta e puternică, amuzantă, frumoasă, iar povestea pe care o vom afla, în care cepanul ei Katarina i-a fost ucis în fața ochilor, și cum a reușit ea să scape de megadorieni, să se antreneze singură și să se descurce, e uimitoare, încât e imposibil să nu o admiri și să devină unul dintre personajele tale preferate. Totuși, el se simte vinovat pentru că o trădează pe Sarah, și frumoasa lor poveste de iubire.
 Când află din scrisoarea lui Henry că tatăl lui Sam i-a ajutat când au aterizat prima dată pe pământ, și punând cap la cap totul, ajung la concluzia că acasă la el ar putea să găsească ceva folositor, riscă și se întorc în Ohio, iar consecințele sunt dezastruoase.
Pe de altă parte, în Spania megadorienii au ajuns și un război începe, iar Marina primește niște ajutoare noi, surprinzătoare, în lupta ei cu răul.
Cum se vor termina luptele care le au de purtat loricii, care vor fi victimele, și deznodământul acestei continuări incredibile, veți descoperi voi!
Deși mi-a plăcut și primul volum, nu pot să spun că m-a dat foarte tare pe spate. A fost, într-adevăr, o lectură interesantă, dar mă așteptam la mai mult. Trebuie să vă mărturisesc că acest volum m-a uimit plăcut, și a fost o surpriză minunată, pentru că nu mă așteptam să fie atât de bun!! Acțiune din plin, suspans, personaje mult mai bine conturate.  Mă bucur că au apărut noi personaje, și două perspective, ceea ce a dat un plus de complexitate cărții.
De obicei, am întâlnit multe situații în care volumul 2 al unei cărți e mai slab decât primul, dar aici nu este cazul, din contră! ”Puterea celor șase” m-a convins de talentul și imaginația fără limite a celor doi scriitori, și m-au făcut ca acum să ard de nerăbdare până voi citi și continuarea!
Iată că am ajuns și la partea mea preferată, aceea în care vă voi vorbi despre personaje, care m-au impresionat plăcut și m-am atașat de unele.
John – am simțit o evoluție a lui, ca personaj. Dacă în primul volum era tânărul care schimbase o mulțime de nume, școli, fără prieteni și un loc care să îl numească ”acasă”, care doar fugea de megadorieni, acum descoperim unul puternic, capabil să își înfrunte dușmanii și să îi și învingă de multe ori.
Mi-au plăcut mult frământările lui interioare legate de atracția față de numărul Șase, iar interacțiunile dintre ei sunt foarte drăguțe.
Numărul Șase – cum am mai spus, este inevitabil să nu devină preferata ta acum că îi descoperi povestea, puterea, forța de a merge mai departe indiferent de obstacole și de trecutul dureros. E frumoasă și deșteaptă, ironică, și pune inima pe jar atât a lui John, cât și a simpaticului Sam care se vede că e topit după ea. Deși își dă seama de atenția pe care o primește din partea celor doi băieți, e prietenoasă și îi consideră egali, deși unul e un loric de-al ei, puternic și atractiv, iar celălalt un pământean plăcut a cărui singură armă e umorul și stângăcia, la început, dar care pe parcurs evoluează.
Sam – sunt convinsă că nu ar mai avea același farmec cartea fără el, deoarece e atât de bine să ai parte și de un om printre atâția extratereștrii cu puteri incredibile. Sam e ca o gură de aer proaspătă, plin de glume, care însă încearcă să își depășească firea, se antrenează alături de prietenii lui, și luptă alături de ei. E curajos și inteligent, și nu ai cum să nu te atașezi și de el.
Marina – a fost o surpriză extraordinară. M-am bucurat că i-am aflat povestea, m-am întristat când se simțea singură și fără sprijin din partea Adelinei, cepanul ei,  am fost uimită de moștenirile ei, care după mine, sunt cele mai interesante dintre toate. E o luptătoare în sinea ei, și se va dovedi asta la final. E al doilea personaj preferat al meu, după numărul Șase. 
Spre sfârșit vom mai decoperi două numere, dar nu o să vă spun care sunt acestea, pentru a păstra surpriza.
Mie îmi place coperta noastră, și mă bucur că este tot în ediție de film. Totuși, am mai găsit o copertă foarte interesantă, cu personajul meu preferat, numărul Șase:
E mai mult decât clar, cred eu, că vă recomand din tot sufletul acest volum. Sincer, nu credeam că îmi va plăcea atât de mult, și că va fi de zece ori mai bun decât primul, dar asta e realitatea!

M-am interesat și am aflat că volumul 3, ”The rise of Nine”, va apărea anul acesta, pe 21 August, în străinătate, deci o să mai am ceva de așteptat până să citesc continuarea :(. Știți cumva dacă și ”Puterea celor șase” va avea un film? 

”Puterea celor șase” de Pittacus Lore - Recenzie

Read More

Law ne-a trimis citate din volumul 1 din seria "Stăpânul inelelor", numit "Frăția inelului" de J. R. R. Tolkien. M-am uitat la toate filmele și le-am adorat pur și simplu. Am încercat să citesc și cărțile însă nu m-au prea atras. S-ar putea să le reiau totuși. Mulțumim, Law.

"Trei inele pentru Regii Elfilor cei de sub soare,
Șapte pentru ei, stăpânii gnomilor din săli de stâncă,
Nouă, Oamenilor care știu că-n lumea lor se moare,
Unul pentru Senioru-Ntunecimii fie încă,
Unde-s Umbrele-n Ținutul Mordor, ca să le găsească,
Și pe toate să le-adune un inel, și altul nime,
Să le ferece pe toate, astfel să le stăpânească,
Unde-s Umbrele-n Ținutul Mordor, în intunecime."

"Nu-i aur tot ce strălucește
Nu toți sunt rătăciți în viață.
Ce-i tare nu se învechește
Și rădăcini adânci nu îngheață.
Cenușa-ncinge foc deodată,
Lumini iau umbrele la goană.
Ca nou tăișul rupt se arată,
Și regi, acei făra coroană."

"O teama cumplită puse stăpânire pe el, de parcă ar fi așteptat hotărârea unei sentințe pe care el o presimțise de mult timp și nutrise speranța vână ca, poate-poate, nu va fi rostită niciodată. O dorință aprigă de-a se odihni și de-a fi lăsat să stea în pace alături de Bilbo în Vâlceaua Despicată îi umplu inima. Într-un târziu, reuși cu greu să vorbească și se miră singur de vorbele pe care le rostea, ca și cum o altă voință s-ar fi folosit de vocea lui firavă:
-O să iau eu Inelul, cu toate că nu știu drumul."

"Cu un urlet cumplit, Bârlogul se prăbuși în față, iar umbra lui se nărui și ea și dispăru în genune. Dar chiar în timp ce cădea, el plesni cu biciul și sfârcurile acestuia sfichiuiră și se încolăciră în jurul genunchilor vrăjitorului, trăgându-l spre marginea limbii de piatră. Gandalf se clătină, căzu, se prinse cu disperare de piatră și alunecă în abis.
-Fugiți, nebunilor! urlă el și se făcu nevăzut."

"Îmi oferi Inelul de bunăvoie! În locul Seniorului Întunecimii așezi o regină. Iar eu nu voi fi întunecată, ci frumoasă și cumplită, asemeni Dimineții și Nopții. Frumoasă ca Marea și ca Soarele, și ca Zăpada pe creasta Muntelui. Înspăimântătoare ca Furtuna și Trăsnetul. Mai puternică decât temeliile pământului. Toți mă vor iubi și vor dispera.(...)"

"-Poate, și-ți mulțumesc pentru ce mi-ai spus. Cuvinte adevărate, fără îndoială, dar ce rece e mângâierea lor! Inima nu-și dorește amintiri. Amintirea e doar o oglindă, fie ea la fel de limpede precum apele lacului Kheled-zaram. Sau cel puțin asta e ceea ce spune inima lui Gimli, gnomul. Poate că elfii văd altfel lucrurile. Adevărat că am auzit că pentru ei, amintirea se aseamănă mai mult cu lumea adevărată decât cu un vis. Nu și pentru gnomi.(...)"

"-Vom pieri luptând cu vitejie. Dar acum avem speranța că nu vor cădea.
-Uitați de speranță atâta vreme cât există Inelul, spuse Frodo.
-Ah!Inelul!exclamă Boromir cu ochii scânteietori. Inelul! Nu-i ciudat că trebuie să suferim atâta spaimă și atâtea îndoieli din pricina unui lucru atât de mic? Un lucru atât de mic!(...)"

"Se auzi pe sine strigând cu voce tare: Niciodată, niciodată! Sau te pomenești că strigase: Chiar acum vin, vin la tine? N-ar fi putut spune cu siguranță. Apoi, ca o străfulgerare dintr-un alt punct de putere, în minte îi apăru un alt gând: Scoate-l! Scoate-l! Nebunule, scoate-l! Scoate Inelul!
Cele două puteri se încleștau în el. Preț de o clipă, într-un echilibru desăvârșit între vârfurile lor străpungătoare, se chirci chinuit. Brusc, deveni din nou conștient pe sine însuși. Frodo, și nu Vocea sau Ochiul: liber să aleagă și neavând mai mult de o clipă sa facă acest lucru. Scoase Inelul de pe deget."

The magic of words... by you (61)

Read More

Mă gândeam să începem ziua frumos.. cu câteva imagini dintr-un serial tare simpatic și amuzant la care am început să mă uit mai demult, ”2 Broke Girls”:
Un început de săptămână plăcut !

Quote Line (87)

Read More

duminică, februarie 26, 2012

Pentru că tot v-am prezentat azi cărțile, am zis să vă pun și trailerele la două dintre ele (la cele care au):

Book Trailer (18)

Read More

Oanaaa. ne-a trimis citate din "Eugenie Grandet" de Honore de Balzac. Am auzit că este un scriitor foarte bun, deși nu am citit nicio carte scrisă de el, însă dupa ce am citit citatele, mi-am dat seamă că merita să citesc cartea, deoarece are acel ceva care mă atrage, prin felul de a scrie. 

“Nu putem trăi decât întru dragoste, întru religie, întru credinţa noastră în viitor.”

“În viaţa morală, ca şi în viaţa fizică, există o aspiraţie şi o expiraţie: sufletul are nevoie să absoarbă sentimentele unui alt suflet, pentru a i le da înapoi şi mai bogate. Fără acest frumos sentiment omenesc, inima nu are viaţă; atunci îi lipseşte aerul, suferă şi piere.”

“Avarii nu cred în viitor; prezentul este totul pentru ei. Această constatare aruncă o lumină îngrozitoare asupra epocii actuale când, mai mult decât în oricare alte vremuri, banul domină legile, politica, moravurile.”

“Nu ştiu. Nu pot. Nu voiesc. Vom vedea. Patru fraze precise... pentru a cuprinde şi rezolva toate greutăţile vieţii...”

“În viaţa sufletească, la fel ca şi în viaţa fizică, există o aspiraţie: sufletul are nevoie să absoarbă sentimentele unui alt suflet, să şi le însuşească pentru a i le înapoia mai bogate.”

“Fie ca numele dumitale, cea al cărei portret este podoaba cea mai frumoasă a acestei lucrări, să se afle aici ca o ramură de cimişir binecuvântat, ruptă din nu se ştie ce copac, dar cu siguranţă sfinţită de religie şi reînoită, mereu verde, de mâini cucernice, într-un ocrotirea căminului!”

“Greşelile femeii provin mai întotdeauna din încrederea sa în adevăr.”

“Când pisica aleargă pe acoperiş, şoarecii joacă pe duşumea.”

“Modestia sau, mai bine zis, teama este una din primele virtuţi ale iubirii.”

“Hrana zgârciţilor este formată din bani şi din dispreţ.”

“Multor oameni le place ca mai degrabă să nu recunoască deznodămintele decât să măsoare puterea legăturilor, a nodurilor, a verigilor ce alipesc tainic un fapt de altul în ordinea morală.”

“Linguşeala niciodată nu izvorăşte din sufletele mari, e apanajul sufletelor mărunte ce izbutesc să se facă şi mai mici pentru a intra mai bine în sfera vitală a persoanei în jurul căreia gravitează.”

“"La treizeci de ani, Eugénie nu cunoştea încă nici una din fericirile vieţii. Copilăria-i, searbădă şi tristă, se scursese alături de o mamă a cărei inimă neînţeleasă şi jignită nu avusese parte decît de durere. Părăsind bucuroasă viaţa, această mamă îşi plîngea fata fiindcă mai avea de trăit şi-i lăsă în suflet veşnice păreri de rău. Prima şi singura dragoste a Eugéniei era pentru ea un prilej de melancolie. După ce-şi întrezărise iubitul doar cîteva zile, îi încredinţase inima între două sărutări primite şi date pe furiş; apoi el plecase, punînd o lume întreagă între ea şi dînsul. Dragostea aceasta, blestemată de tatăl ei, aproape că o costase viaţa mamei şi nu-i aducea decît dureri amestecate cu fragile speranţe.”

“Astfel, pînă atunci se avîntase spre fericire, irosindu-şi puterile fără a le împrospăta, în viaţa sufletească, ca şi în cea trupească, există o aspiraţie şi o respiraţie: sufletul are nevoie să absoarbă sentimentele altui suflet şi să şi le însuşească, pentru a i le reda mai bogate. Fără acest minunat fenomen omenesc, inima n-are viaţă: îi lipseşte aerul, suferă şi piere.”

“Eugénie începea să sufere. Pentru dînsa averea nu era nici putere, nici mîngîiere; ea nu putea trăi decît prin dragoste, prin religie, prin credinţă în viitor. Iubirea îi înlesnise să-şi explice veşnicia. Inima ei şi Scriptura, îi dezvăluiseră două lumi, pe care le aştepta. Zi și noapte se cufunda în două gînduri fără sfîrşit, care pentru ea nu erau poate decît unul şi acelaşi. Se închidea în sine, iubind şi crezîndu-se iubită. De şapte ani pasiunea ei cotropise totul. Comoara ei nu erau milioanele, ale căror venituri se îngrămădeau, ci caseta lui Charles, cele două portrete atîrnate deasupra patului, giuvaerele răscumpărate de la tatăl ei, înşirate falnic pe un strat de vată într-un sertar al scrinului; degetarul mătuşii, de care se slujise mama ei şi pe care îl punea în fiecare zi, cu sfinţenie, ca să lucreze la broderie ― pînza Penelopei începută numai ca să-şi pună în deget acel aur plin de amintiri."

The magic of words... by you (60)

Read More