marți, ianuarie 31, 2012

Ce am eu astăzi pentru voi? Câteva cărți minunate, pentru oameni minunați :). Toate îmi plac mult, dar cel mai mult mi-aș dori să citesc ”Ascent”. Voi ce ziceți de ele, și care copertă vă place cel mai mult ? 

”Heavenly” (Heavenly #1)  de Jennifer Laurens
Am cunoscut pe cineva care a schimbat totul. Matthias. Îngerul păzitor al surorii mele autiste. Sincer. Plin de însuflețire. Amuzant. Hot. Și nemuritor. Asta era problema. Ce aș fi putut face? Am făcut ceea ce orice fată ar fi făcut în locul meu – m-am îndrăgostit de el.

Sora lui Zoe se aruncă în fața mașinilor. Fratele ei e un drogat. Părinții ei sunt copleșiți; aceștia nu văd că Zoe s-a pierdut în viața ei nefericită. Zoe evadează de asta în singurul mod care îl știe : în petreceri.
Matthias, un înger păzitor trimis din Rai, veghează asupra surorii autiste a lui Zoe. După ce Zoe se convinge că el există, îngerul și fata pierdută se unesc într-o dragoste care poate schimba destine. 
Dar Raiul pe Pământ nu poate dura pentru totdeauna.

”Ascent” (The Party #1) de Amy Kinzer
Pentru trei adolescenți să se întoarcă în trecut e singura cale de a salva viitorul.
După ani de recesiune, un nou Partid politic ascede la putere. Pentru a controla Statele Unite, ei trebuie să le ofere liderilor oameni care vor vota pentru ei. Partidul a ales un grup select de adolescenți care să fie în serviciul Institutului de Dezvoltare pentru Tineri, pentru a-i antrena să devină noii lideri ai națiunii. Dar nimeni nu are un trecut perfect, și într-o lume în care fiecare moment este filmat a devenit din ce în ce mai greu să găsești viitori politicieni. Toți au ceva în trecutul lor ce ar dori să poată schimba.
Matt vrea să se întoarcă și să schimbe noaptea în care a condus beat și a pus capăt vieții iubitei și prietenei lui cele mai bune; Farrah-Kate, fata celei mai tragice actrițe americance, vrea să o salveze pe mama ei, starul ; iar lui Rick îi este ordonat să se întoarcă și să schimbe noaptea în care calculatoarele guvernului au fost hack-uite.
Marvin Winn, un bilionar cu un casino, și un fondator al Partidului, a finanțat un instrument care îi va duce înapoi în timp pe cei aleși, pentru a schimba trecutul. Dar nu toți sunt în serviciul Institutului pentru că vor să se alăture Partidului. Și în timp ce toți se duc în trecut, o persoană alege să nu se mai întoarcă, punând la risc tot ceea ce Partidul urmărește să obțină.

”Elemental Reality” (Elemental #1) de Cesya MaRae 

Când Callie Pierce avea zece ani, mama ei a dispărut fără urmă. În apropiere de data dispariției ei, doisprezece ani după, pământul apparent prinde viață. Elementele îi vorbesc lui Callie, și ăsta e doar începutul. 
Tot ce cunoaște ea a fost doar o fabulație încurcată care să o protejeze. Acum adevărul este eliberat. Callie și sora ei sunt mult mai puternice decât orice Zână născute vreodată. 
Acum ele trebuie să își folosească puterile pentru a o salva pe mama lor și familia din mâinile malefice care amenință să îi despartă. 

Bine ați venit la realitatea elementară.

From Abroad (9)

Read More

A apărut coperta  volumului 2 al seriei A Brightest Kind of Darkness, ”Lucid” , scrisă de P.T.Michelle. Noi am postat mai demult informații despre primul volum și un interviu cu scriitoarea AICI. Cum vi se pare coperta?
De asemenea, aș dori să fac o rubrică din asta, să postez ce coperte mai apar la volumele din seriile care urmează publicate, dar am nevoie de părerea voastră, dacă v-ar plăcea, sau nu. Așa că..aștept să îmi spuneți.

Cover Alert!

Read More


ELEVĂ NOUĂ. ŞCOALĂ NOUĂ. ACELEAŞI BELELE (normale şi paranormale)

Blestemul focului, volumul 1 din seria Elita Întunecată al îndragitei autoare Chloe Neill, e o carte a personajelor puternice, a suspansului şi a replicilor savuroase.
Lily se trezeşte brusc într-o şcoală particulară elitistă din Chicago, înconjurată de fete răsfăţate, pline de bani şi de ifose.
Scout, ciudata fată cu cercel în nas care primeşte semnale misterioase pe telefon şi dispare în fiecare noapte, e cea care o menţine pe linia de plutire şi care îi dezvăluie o lume nocturnă foarte activă în subsolurile şcolii.
Grupul de adolescenţi cu puteri magice din care face parte Scout îl are printre ei şi pe chipeşul Jason, şi astfel tensiunea cărţii se echilibrează cu un strop de romance. De remarcat tachinările dintre personaje!
Cu atâta acţiune şi suspans continuu, viaţa lui Lily la Sfânta Sofia nu mai e deloc plictisitoare, cu atât mai mult cu cât faptul că şi ea are anumite puteri magice de care nu avusese habar nu e singurul lucru pe care îl descoperă…


Dacă îţi doreşti o poveste cu intrigi, mister, magie şi un strop de romance, ai în faţă cartea potrivită.” – Bookstack
Chloe Neill a creat nişte personaje extraordinare, iar eroina, Lily, are o voce minunată, antrenantă. Fanii cărţilor de urban fantasy şi paranormal sigur nu au cum să rateze acest roman şi se vor cufunda în magica lume subterană a oraşului Chicago.” – Fresh Fiction

Cartea are 352 de pagini, formatul 13×20 cm, este cartonată fără supracopertă şi costă 36,90 lei, preţ de listă. La precomandă beneficiaţi de reducerea de 25% şi transport gratuit.
Mereu mi-au plăcut cărțile cu vrăjitoare, vouă nu? Coperta e superbă, și la fel și conținutul. :)

"Blestemul Focului" de Chloe Neill (Elita Întunecată #1) în curând la Leda!

Read More

Carla ne-a trimis și câteva imagini din Pretty Little Liars, ca să ne convingă cât de bun e serialul. Pe mine m-ai convins categoric.

Nici Addicted nu se lasă cu una, cu două, trimitându-ne imagini din același serial. Trebuie să recunosc, sunt frumoase.

Quote Line (76)

Read More

BannerFans.com

Promoție Librăria Online Libris

Read More

Azi, Carla vrea să ne încânte cu soudtrack-uri din serialul "Pretty Little Liars". M-am hotărât, am să mă uit și eu la serial:)).
Digital Daggers - Where The Lonely Ones Roam

Rachel Diggs - Hands of time

Jaylene Johnson - Closer to you

Aidan Hawken - Crush

Music for blog soul (20)

Read More

Addicted ne-a trimis citate din "Parfumul" de Patrick Süskind. Am auzit doar cuvinte de laudă legate atât de carte, cât și de film și cred că zvonurile sunt reale. Îți mulțumim, Addicted.
Enjoy them.

"Grenouille simți cum îi bate inima și înțelese că nu e din pricina trudei alergării, ci din emoționata sa neajutorare în fața acelei miresme. Încercă să-și amintească ceva asemănător, dar trebui să renunțe. Mirosul sugera prospețime; dar nu prospețimea lămâilor și a naramzelor, nici a mirtului sau a frunzei de scorțișoară, nici aceea de izmă creată, mesteacăn, camfor sau ace de molid, nici prospețimea ploii de mai, a vântului geros sau a apei de izvor… și avea în același timp căldură, dar ca pergamuta, chiparosul sau moscul, nu ca yasminul și narcisa, nici ca lemnul de trandafir sau stânjenelul”

“Se apropie pe tăcute de fată, din ce in ce mai mult, pătrunse sub tindă și rămase la un pas în spatele ei, în picioare. Ea nu-l auzi.
Avea păr roșcat și purta o rochie cenușie, fără mâneci. Brațele îi erau foarte albe și mâinile îngălbenite de sucul desfăcutelor corcodușe. Grenouille sta acum aplecat asupra ei și îi sorbea mireasma întru totul neamestecată, așa cum urca de la ceafă, din plete, din tăietura rochiei, lăsând-o să se reverse în el ca o blândă adiere. Nu se simțise niciodată mai bine."

"Trase jaluzele și fu inundat din cap și până în picioare de amurgul care-l învăpăie înainte de stingere ca pe o făclie. Zări dincolo de Luvru tivul roșu-întunecat al soarelui și mai delicata flacără de pe acoperișurile de ardezie ale orașului. Dedesubt, râul strălucea ca aurul și vasele dispăruseră. Începuse pesemne și vântul, căci rafalele cădeau ca solzii peste apă și sclipeau ici-colo, tot mai aproape, de parcă o uriașa mână aruncă în apă milioane de ludovici, iar pentru o clipă direcția râului păru să se fi schimbat: un sclipitor flux de aur curat curgea spre Baldini."

"Dar lăuntric- cât era de lung, și moțăia pe proaspăt scuturatele saltele ale sufletului, lăsând să-i joace-n jurul nărilor miresme alese: o aromat-picantă adiere, ca de pe câmpuri de primăvară; un vânt de mai, călduț, cel care bate printre primele frunze de fag; o briză a mării, aspră ca migdalele sărate."

"Inima sa era un castel purpuriu. Așezat într-o pustie stâncoasă, ascuns în spatele dunelor, înconjurat de o oază de mlaștină, dincolo de șapte ziduri de piatră. Nu se putea ajunge acolo decât în zbor.
Avea o mie de cămări, o mie de pivnițe și o mie de saloane alese, printre care unul cu o simplă canapea purpurie, pe care, întinzându-se, Grenouille nu mai era Cel Mare, ci doar cu totul particularul Grenouille, sau mai simplu, dragul de Jean-Baptiste care obișnuia să se odihnească astfel după corvezile zilei.
Însă în cămările castelului se aflau, din podele până-n tavan, rafturi cu toate mirosurile pe care le adunase în timpul vieții sale Grenouille: mai multe milioane. Iar în pivnițele castelului odihneau butoaie cu cele mai bune parfumuri pe care le întâlnise."

"Alergă până la locul știut pe lângă zidul grădinii. Cu toate că fata nu se afla acolo, pesemne, ci în casă, într-o odaie dindărătul ferestrelor închise, mireasma ei pogoră ca o briză constantă. Grenouille încremeni. Nu era beat, fermecat ca prima oară. Era fericit ca îndrăgostitul care își ascultă sau cercetează iubita din depărtare, știind că peste un an și-o va aduce acasă. Într-adevăr, Grenouille, căpușa solitară, monstrul, neomul Grenouille, cel care nu simțise nicicând iubirea și nici n-o putea inspira cuiva, stă în acea zi de martie lângă zidul cetății Grasse, iubind și lăsându-se bucurat profund de iubirea sa."

"Toți socoteau că nu putea fi imaginată o ființă mai frumoasă, atrăgătoare și desăvârșită decât omul în haină albastră; călugărițelor le apăru că însăși Salvatorul, adepților lui Satan ca strălucitorul Domn al beznei, iluminiștilor ca ființă supremă, tinerelor fete ca Prințul din poveste, bărbaților ca imaginea lor ideala. Se simțeau cu toții prinși de parcă le-ar fi simțit tuturor punctul nevralgic, de parca i-ar fi nimerit chiar în miezul lor erotic. Zece mii de mâini părea să fi avut bărbatul acela, atingând cu acele mâini nevăzute pe toți cei zece mii de oameni exact acolo unde fiecare, bărbat sau femeie, își doreau acum, după cele mai tainice închipuiri ale sale."

The magic of words... by you (44)

Read More

BannerFans.com
Cărțile Nemira se mută în casă nouă. Unele pot ajunge chiar în casa ta!
Profită de reducerile de până la 75% pentru titlurile din ofertă, valabile toată săptămâna!

Lichidări de stoc, la editura Nemira

Read More

luni, ianuarie 30, 2012

Sandy mi-a trimis citate din Emma de Jane Austen. Întotdeauna mi-a plăcut de această autoare, însă nu am avut plăcerea să citesc cartea încă, dar am să o fac cu siguranță.

"Este mult mai firesc, decât ar fi de dorit, ca un tânăr crescut de oameni încrezuți, bogați, și egoiști să fie și el încrezut și egoist."

“Cu cât cineva îmbătrânește, cu atât e mai important să aibă maniere; căci vorbitul tare, grosolănia și stângacia devin mai supărătoare și mai dezgustătoare cu vârsta. Ceea ce se poate trece cu vederea la tinerețe e detestabil la bătrânețe.”

“Firea omului e într-atât de aplecată spre aceia care se află într-o situaţie neobişnuită, încât despre o tânără persoană care se căsătoreşte sau moare se vorbeşte, cu siguranţă, numai de bine.”

“Rar, foarte rar mărturisirile oamenilor sunt pe de-a-ntregul adevărate.”

“Fericirea perfectă, chiar şi atunci când e în domeniul amintirilor, nu e un lucru uşor de găsit.”

“A fi binevoitor cu toată lumea, dar a nu fi prieten cu toată lumea, asta crește valoarea unui om.”

"Niciun farmec nu e mai mare decât delicateţea sufletească."

"E mai bine să alegi decât să fii ales, să inspiri recunoştinţa, decât să fii dator a o arăta."

"Când vanitatea îi atinge pe cei slabi de minte, te poţi aştepta la orice."

“Schimbarea era tristă şi Emma nu avea decât să ofteze şi să-şi dorească lucruri imposibile, când tatăl ei se trezi si trebui să devină din nou voioasă. Proasta lui dispoziţie trebuia risipită. Era un om cu nervii slabi, care se întrista uşor; îi iubea pe toţi cei din jurul său şi nu-i plăcea să se despartă de ei; îl supăra orice fel de schimbare. Căsătoria ca motiv de schimbare a situaţiei era pentru el ceva cu totul nesuferit; nu era nici acum împăcat cu faptul că fiica lui se căsătorise şi nu putea vorbi despre ea decât cu multă compătimire, deşi fusese o căsătorie din dragoste, iar acum era nevoit să se despartă şi de domnişoara Taylor .”


“Desenele nu erau lipsite de merit — cel care abia fusese început era probabil cel mai reuşit. Emma avea stil, dar, chiar dacă ar fi fost cu mult mai puţin reuşite, sau de zece ori mai bune, încântarea şi admiraţia celor doi prieteni ai săi ar fi fost la fel de mare. Erau amândoi în extaz. Un portret face plăcere oricui, şi realizările domnişoarei Woodhouse erau cu totul extraordinare.”

“Ploaia fu puternică, dar scurtă şi nici nu trecuseră cinci minute de la sfârşitul ei că Harriet intră îmbujorată, agitată — era clar că venise într-acolo într-un suflet, şi acel „Oh, domnişoară Woodhouse, ce credeţi că s-a întâmplat" cu care izbucni imediat, era o dovadă concludentă că primise vestea şi era în mod corespunzător tulburată.”

“- E secret, după câte îmi dau seama, zise el. Problemele astea sunt totdeauna secrete până se descoperă că ştie toată lumea. Să-mi spuneţi numai când am voie să vorbesc. Mă întreb dacă Jane nu are vreo bănuială.”

The magic of words... by you (43)

Read More

Click AICI pentru a precomanda.

Precomandă "Stingerea" de Rachel Caine

Read More

Sandy ne-a trimis imagini din Pretty Little Liars. Eu încă nu m-am uitat la serial, crezând că poate fac rost de toate cărțile, dar cred că renunt și mă uit:)).

Oanaaa. mi-a amintit de unul dintre preferatele mele filme: Titanic:X.

Quote Line (75)

Read More

Oanaaa. ne-a trimis citate din "Crimă și pedeapsă" de F.M. Dostoievski. Îmi plac foarte mult citatele, nu degeaba crede Oanaaa. că e o carte excepțională.

“Şi dacă un astfel de om, pentru ideea lui, ar trebui să verse sînge, să treacă peste cadavre, conştiinţa lui, după părerea mea, ar trebui să-i poată permite s-o facă, proporţional, fireşte, cu ideea, cu amploarea ei.”

“Sărăcia nu este un viciu, aceasta este un adevăr [...]. Dar mizeria, mizeria este un viciu. În sărăcie mai păstăm încă noblețea sentimentelor înnăscute. În mizerie, însă, nu le mai păstreaza nimeni și niciodată.”

“Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu! De unde știm, poate că ne păstrează pentru un scop anume!”

“Pasiunea este mărturia entuziasmului pe care îl trezește un anumit țel, precum și revolta împotriva împrejurărilor vitrege exterioare care împresoară acest țel.”

“Omul nu se naște pentru a fi fericit. Omul își cumpără fericirea și o cumpără numai cu prețul suferinței. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...”

“Nu exista pe lume ceva mai greu decât sinceritatea și ceva mai ușor decât lingușirea. Dacă în sinceritate se strecoară numai a suta parte dintr-o notă falsă, se produce o disonanță și apoi e bucluc. Dacă în lingușire absolut toate notele sunt false, ea totuși face plăcere și este ascultată fără supărare. O plăcere grosolană, totuși plăcere.”

“Un om cât de cât experimentat caută - în măsura posibilităților - să recunoască toate faptele materiale, în afara faptului însuși, toate amănuntele pe care nu le poate înlătura; numai că le explică altfel, le dă un sens nou și neașteptat, care le schimbă semnificația și le pune în altă lumină.”

“Raskolnikov nu știa că viata nouă nu se capătă de pomană, că trebuie răscumpărată cu preț mare, plătită cu îndelung eroism...”

“Nu este un prost, dar, ca să te porți cu înțelepciune, nu ajunge numai să fii deștept.”

“I se păru că în clipa aceea tăiase trecutul cu foarfeca, despărțind propria lui existență de toți și de toate.”

“Nu contează unde te afli numai să trăiești, să trăiești, să trăiești! Oricum ar fi viața – dar să trăiești!”

“Vai de cel care ține minte pedeapsa și uită greșeala! Greșind, nu înveți atât a nu greși, cât a nu crede că nu poți greși."

“Iubește-te în primul rând pe tine, căci în lumea asta totul se bizuie pe interesul personal."

“A nu te minuna de nimic este mai prostesc decât să te minunezi de orice. A nu te minuna de nimic este aproape același lucru a nu respecta nimic. Iar un imbecil este incapabil să respecte ceva."

The magic of words... by you (42)

Read More

Oanaaa. ne-a trimis câteva pasaje dintr-o poveste scrisă de ea. Se numește "Ultima zi...". Sper să vă placă citatele, mie mi-au plăcut mult. Succes în continuare, Oanaaa.

"În odaie puteai uşor simţi mirosul sec al mucegaiului care îţi sensibilizează nările. Dar puteai distinge si o vagă impresie a unei arome asemanatoare cojii de portocala. Cred că eu şi Jackie nu puteam nimeri într-un moment mai prost decît acela. Dwight tocmai se pregătea de o exorcizare. Alături îi stăteau doi bărbaţi de vîrstă mijlocie, al naibi de arătoşi."

"Ia stai? Ce film prost mai e şi ăsta?
Prima lovitură. Nicio reacţie."

"- Haide,haide! Auzeam ţipătul isteric al lui Jackie umplîndu-mi urechile înfundate. Alergam atît de repede şi în mod inconştient încît la un moment dat am lovit în plin un arţar. Scoarţa mi-a zgîriat fruntea pînă la sînge.
„Grozav! O durere de cap îţi mai lipsea acum.” mi-a şoptit alter-ego-ul meu."

"Praf, sînge închegat, cranii fără ochi în orbite şi unele chiar scalpate. Toate formau o imagine sumbră a morţii. Aşa cum nu am mai văzut-o niciodată."

"Nu mă pot abţine aşa că mă holbez la el nepoliticos timp de o clipa. Suficient. E de ajuns pentru a simţi cum mi se ridică părul de pe ceafă. Sunt ca şi electrocutată. Un bărbat de vîrstă şi statură medie stă sprijinit în pragul uşii, admirîndu-şi parcă opera. Nu ştiu ce să fac. Să ţip sau să mă prefac adormită. Dar nu-mi pot lua ochii de la chipul lui."

"O adiere cu miros de frică şi panică mă atinge uşor pe obraz. El să le fi stîrnit? Ciudat, dar nu mi-e frică. Dar şi mai ciudat este faptul că mă simt, într-un fel, protejată. Şi gîndul îmi zboară irevocabil la Alex. Din nou. Nu pot plînge, nu tocmai acum."

"- E rîndul tău, dulceaţo! A sosit şi vremea desertului! ţipă flegmatic pentru nu-ştiu-cine."

"Oare aşa se simte cînd mori?"

The rest is still unwritten (10)

Read More

Marah ne-a trimis o melodie foarte frumoasă. Se numește "Când îngerii pleacă..." de Bosquito. Mă bucur tare mult că Bosquito au reînceput să cânte. Îmi era dor de ei, iar piesa este superbă. Nu multe melodii românești mă impresionează, dar aceasta a reușit categoric.

Sandy ne-a trimis două melodii interesante, pentru a ne da curaj în următoarea săptămână de școală/facultate. Succes celor cu sesiunea. Krisz, dă tot ce poți.
Aloha From Hell - I'm Falling

Just Tonight - The Pretty Reckless

Oanaaa. ne-a trimis melodia ei preferată din reclame. Apropo, și eu o ador:X.
Selah Sue - This World

Pentru că i s-a făcut dor de Amy Winehouse, ne-a trimis câteva melodii. Mi se pare mie sau cântăreața are ceva unic, pe lângă celelalte?
Amy Winehouse - Rehab

Amy Winehouse - Back To Black

Music for blog soul (19)

Read More

duminică, ianuarie 29, 2012

Ramona a trimis citate din "Altfel de îngeri" de Lili St. Crow, pentru a le adăuga la celelalte citate pe care le avem. Unele erau identice, dar sunt și neprețuite. De ce? Pentru că seria merită citită... părerea mea. Voi ce spuneți?

Am pufnit, înşfăcând sucul de portocale, deschizând cutia şi luând o gură zdravănă din băutura rece. M-am şters la gură şi am râgâit cu zgomot.
- Ca o adevărată doamnă, spuse tata fără să-şi ridice ochii albaştri şi injectaţi de pe încărcător.
Ştiam ce înseamnă asta.
- Ieşi în oraş diseară?
De fapt, vroiam să spun: fără mine?

Era ca un coşmar care se repeta cu regularitate, doar că era real. Tata murise. Era mort de-a binelea, nu doar plecat toată noaptea, urmând să se întoarcă în zori, plin de sânge şi stors de puteri. Distrus pe vecie, irevocabil.

Asta e ciudat la durerile vechi - aşteaptă o nouă durere să apară ca să se facă şi ele simţite, la fel de acute şi cumplite ca în prima zi în care te-ai trezit şi nimic nu mai era la fel în jurul tău.

- Ai puteri paranormale? L-am întrebat.
- Nu. Eu nu pot nici măcar să îmi dau întâlnire cu o fată.

- Du-te naibii! N-am nevoie să mai complici şi tu lucrurile. Sunt ca şi moartă, fir-ar să fie! Nu pricepi? Sunt moartp, fir-aş a naibii!
Graves îşi scutură zăpada murdară din păr.
- Ba nu eşti moartă. Eşti prea enervantă ca să fii moartă.

I-am făcut semn cu mâna să se dea înapoi, m-am lăsat încet pe podea şi am început să mă furişez târâş pe covor, cu pistolul în mână. Am verificat de două ori să văd dacă piedica era pusă şi am avut grijă să nu-l îndrept spre capul meu prost. […]
Unghiul chiar nu era deloc bun. Dar prin geam am văzut o umbra mişcătoare, ca şi cum creatura de dincolo de uşă s-ar fi mutat de pe un picior pe altul. Asta presupunând că avea doar două picioare.

- N-am pe nimeni altcineva, Dru. M-am gândit că suntem amândoi în aceeaşi barcă.
Da. Şi se scufundă cu repeziciune.

Dar aveam un sentiment că era ceva necurat. O porţie mare de ceva necurat cu ditamai garniture alături.

The magic of words .. by you (41)

Read More

sâmbătă, ianuarie 28, 2012


MORGANVILLE CONTINUĂ SĂ FIE UN ORAŞ PLIN DE PROVOCĂRI

Ai putea crede că acum, când maleficul Bishop nu-i mai terorizează pe locuitori cu prezenţa lui, viaţa tuturor a reintrat pe făgaşul normal, iar oamenii şi vampirii trăiesc în armonie. Dar uite că nu-i chiar aşa! E adevărat că morţii-vii au făcut unele concesii, dar asta nu înseamnă că toată lumea e fericită.
În grupul celor patru prieteni – Claire, Shane, Eve şi Michael – apare o intrusă, Kim, care tulbură rău de tot apele. Iar când în conflictele create sunt implicate şi creaturile nopţii, este clar că trebuie să ne aşteptăm la lucruri nu tocmai plăcute… Trebuie să descoperiţi singuri ce se întâmplă. O să aveţi parte de multă acţiune, fantezie, suspans, dar şi umor şi romantism! Reţeta perfectă pentru o carte aşa cum vă doriţi!

O electrizantă poveste care adaugă o nouă dimensiune miturilor cu vampiri.Midwest Book Review
Captivant și hipnotic!The Eternal Night

Cartea are 384 de pagini, formatul 13 x 20 cm, este cartonată fără supracopertă şi costă 36,90 lei, preţ de listă. Dacă veţi face precomandă, veţi beneficia de reducerea de 25% şi de transportul gratuit.
Alte variante de coperte:
Alexya se va bucura mult de vestea asta. Eu din păcate nu am citit seria încă, dar e pe lista mea de Must Read.

"Stingerea" de Rachel Caine, (VM #7) în curând la Leda!

Read More

 .. Care ne-ar face viața mai ușoară :)

Reth (Lorethan) din ”Paranormal” 
E de ajuns să te ia de mână, și, voila, transport rapid, gratuit, oriunde vrei. Fără blocaje în trafic, bani aruncați pe benzină, nervi consumați, întârziat la școală... Ca să nu mai zic că poți să ajungi în orice loc, țară, continent, îți poftește inima. Îți dorești să fii fugărit de vreun trib prin Africa? Să stai pe capul Statuii Libertății ca o pasăre liberă sau să cotrobăi prin vreo piramidă? Tocmai ai găsit răspunsul cum să faci asta. Cine n-ar vrea oare să facă turul lumii, și gratis ?
Reth e un silf care răspunde la orice comandă dacă îi este cunoscut numele, şi vă poate duce prin potecile silfilor până la locul unde doriţi să ajungeţi, este suficient doar să îi cereţi asta - ascultător tip, nu? Poți să îl consideri ca un fel de taxi special și supersonic - doar e blond și aduce a galbenul taxiurilor. Atenție însă! Să nu te lași amețită de cuvintele lui de duh, ciudate și în mare parte ilogice. Știu, știu, poate părea foarte drăguț și e ușor să te pierzi în ”vraja lui”, dar, și când te-o fraieri, fără să vrei, să rămâi pe Tărâmul Silfilor - care sunt cam aroganți și nu prea agreează oamenii, ce te faci?


Emmet din ”Saga Amurg” 
Păi cu el aproape, ar fugi și urșii din calea ta. Protecție completă. Vrei să tăbăcești fundul vreunui fost iubit? Se ocupă Emmet de asta fără probleme. Vrei un frate mai mare care să îți spună direct în față cât de nașpa e rochia de pe tine, că te-ai machiat ca o pictură realizată de un pictor chior, că părul tău nu e tocmai ok? Te poți baza pe siceritatea lui - care uneori poate fi acuțită rău :)). În plus, ai fi mereu binedispusă, căci umorul și poantele lui cred că pot să scoată din depresie chiar și o broască țestoasă – care mie mi se par plictisite tare tot timpul, mititelele :)).
Ah, și cum am uitat să spun asta? Are un frate..Edward..maamăă ! Știu că și tu l-ai visat noaptea, ai scris povești despre el, ai o colecție kilometrică de poze..*oftat*. Ei, îl divinizează o planetă întreagă de fete, cam slabe șanse să ajungi la el, nu? Dar dacă pune Emmet o vorbă bună la fratele lui? Deja parcă ți-a mai venit cheful de viață, nu? 
Deci, dacă ai nevoie de un prieten protector, sincer, hilar de amuzant.. și cu un frate incredibil de frumos ..ai nevoie doar de două cuvinte : Emmet Cullen.

Să ai o prietenă care să îți vindece rănile după ce ai intrat în vreun bucluc, când ți-ai rupt piciorul căscând gura după vreun tip, sau chiar să te readucă la viață când moartea ar veni la tine voioasă și un zâmbet larg pe față ? Ar fi minunat, nu? Gândiți-vă, fără migrene, dureri de măsele – care sunt groaznice, sau fără teama că nu mai apuci să vezi lumina de a doua zi... 
Pe mine de două ori erau să mă lipească de asfalt două mașini - true story. :)) O dată recunosc că nu eram eu atentă, eram ”adâncită” în dramele mele de ”vai ce tip fain, e minunat, de ce nu îmi declară dragostea lui o dată? Ce destin crud pot să am.” - menționez că asta era prin generală, eram o mică filosoafă pe atunci - , iar altă dată pur și simplu era să mă facă prietenă cu zebra o Dacie roșie - Dacie, vă vine să credeți? Măcar dacă era să mă trimită în altă lume o mașină ceva mai șmecheră, nu? - chiar pe trecerea de pietoni. Eu chiar aș avea nevoie de Lisa, după cum vedeți :)).
Oricum, sunt sigură că aveți și voi amintiri, în care o Lisa aproape de voi, gata să vă ia toată durerea doar atingându-vă , ar fi fost ideală. Și totuși..să nu o țineți ocupată prea mult timp, asta așa.. ca să nu îl scoateți din sărite pe iubitul el Christian, să iasă scântei... și să vă dea foc - la propriu :)). (el e specializat pe elementul Foc, și nu, nu o să aibă nevoie de benzină, chibrite, etc, ca să vă incendieze, deci n-o să aveți timp să fugiți. )

Ever din ”Evermore” 
Ar fi colega perfectă, de la care ai putea copia bazat la teste. La ea ești sigură că toate informațiile sunt corecte, deoarece reține orice doar atingând o carte / manual. Of, cât de ușoară poate fi viața pentru unii... - cel puțin în unele aspecte. Atenție, însă, căci poate citi și gânduri, trebuie să fim discreți și să nu ne dăm de gol ce facem. Nu vrem să o înfuriem, nu?
Totuși,  dacă reușești să te împrietenești cu ea, ai mari șanse să îți vândă vreun pont despre tipul ăla drăguț din banca a patra, de la care nu îți poți lua ochii. Știi..ăla de e el misterios și are un farmec aparte, dar din păcate parcă te-a dat Jerry cu praf pentru invizibilitate, că nicio șansă să își dea seama că exiști și tu. Dacă îl atinge poate să îi afle întreaga viață - ca și cum ar fi un film care îi trece prin fața ochilor, și poate face asta de când a avut un accident împreună cu părinții ei, din care a rămas mai specială. Dar dacă nu vrei să știi ce reviste porno are sub pat, ori că maică-sa e o acritură, sau că șosetele lui nespălate formează un Turn Eiffel ”original”  în camera lui, te sfătuiesc să nu o descoși prea tare pe Ever în privința lui. Uneori, ce nu știm, nu ne afectează ..iar dacă vrei să aflii totul despre el, s-ar putea să se spargă atracția ta pentru el ca un geam de sticlă aruncat în aer... boom.:))
 
Doamna Everdeen din "Jocurile foamei"
Niciodată nu am avut încredere în doctori și aparaturile lor ultramoderne, pentru că întotdeauna acele aparaturi la modă te ajută să devii un masochist. De aceea îmi plac lucrurile băbești, cele pe care le folosește doamna Everdeen, mama lui Katniss. Ea folosește doar medicamente naturale, unele făcute chiar de ea. Întotdeauna când cineva e bolnav grav, ei merg la ei pentru că au încredere în toate leacurile preparate de dânsa. De ce aș prefera să stau într-un spital care e foarte ostil și miroase urât, cu o asistentă cu față de criminală care rânjește la mine, având într-o mână o siringă care e parcă sabia care mă va decapita, când pot pur și simplu să mă duc la o doctoriță renumită, care va avea grijă de mine de parca aș fi fiica ei, cu ajutorul poțiunilor prelucrate din natură? Ne mai mirăm că ne gândim la o invazie a roboților, când noi nu apreciem natura la reala ei valoare:))

Ați vrut vreodată un animal de casă, să fie cel mai bun confident al vostru și în același timp să nu murdărească covoarele mamei? Am găsit o pisicuța perfectă. Este Chloe King. Are toate calitățile unei pisice simpatice, fără să lase păr peste tot și se spală singură. Dacă ai probleme, poate să își scoată ghearele și să se joace X O pe fața nemernicului care te-a rănit, și dacă ai probleme personale, ea știe să asculte și chiar să îți dea sfaturi în materie de băieți, pentru că toată lumea știe că o pisicuță vrea să fie mângâiată și toarce atunci când are atenția tuturor băieților frumoși din școală, deci puteți învăța de la cea mai bună maestră.

V-am spus vreodată cât de mult ador nebunii? Într-o vreme vroiam să mă fac psihiatru pentru că mă atrăgea foarte mult cum lucra mintea unui nebun. De aceea l-am adorat încă de la început pe Myrnin. Cine e el? Myrnin, un savant și pe deasupra și nebun. Un savant foarte renumit pentru toate lucrările lui, și trebuie să menționez că sunt foarte multe. Cum a reușit? E vampir, desigur:)).
Când este lucid, poți învăța multe de la el, despre toată pasiunea lui pentru știința, despre toată munca depusă în descifrarea misterelor, însă atunci când nebunia îl gâdilă, trebuie să fi atentă că poate te papă. Un vampir are nevoile lui, nu? Și are un motiv întemeiat să nu se abțină de la vinul dulce pe care îl atârnăm cu toții zilnic în jurul beregatei noastre. E nebun și lor li se permite orice!:))
În concluzie, dacă vrei să fi următorul Eistein, poți apela la el; dacă vrei să ți se permită orice nebunie care îți trece prin cap, din nou poți apela la el. Dacă vrei ambele opțiuni, există 2 în 1, Nescafe, nu? Cu siguranța se va putea și aici. Apasa doar tasta 3, Profesorul Myrnin:)). Păziți-vă gâtul.
 
Când e momentul să te muți la cămin, atunci când trebuie să aplici la o facultate, nu îți dorești să ai cea mai tare colegă de cameră? Am găsit-o eu. E Liz! De ce e atât de perfectă? E o fantoma care poate să miște lucrurile atunci când vrea, adică un poltergeist. Din cauză că nu a luat examenul pentru a primi diploma în care atestă că e un semidemon telechinetic, au dat-o afară, luându-i și viața. Cam scumpă școala aceasta, nu credeți? Oricum, cu ajutorul temperamentului ei foarte copilăros și încăpătânat, s-a enervat și a început să își descopere puterile. Era prea târziu însă, pentru că deja nemernicii i-au luat viața. Fiscul ăsta!
Oricum, ea încă este o colegă super de treabă. În primul rând, nu scârțâie ușa când vine în miez de noapte de la club, sau nu îți deranjează tot dulapul în căutarea unei rochițe perfecte pentru întâlnirea ei amoroasă. Tot ce trebuie să avem grijă e să nu o supărăm pentru că are abilitatea să ne arunce laptopul de la etaj, iar noi nu vrem să se întâmple asta, nu? În rest, este o coleguță gata să îți sară în ajutor oricând, mai ales când trebuie să afli părerea prietenei tale în legătură cu băiatul cu care te întâlnești fix în acel moment sau atunci când ești la o întâlnire plictisitoare, și te poate bine dispune jonglând cu portocale pentru a te amuza, ajugând în cele din urmă în capul băiatului, pentru a râde pentru prima dată în acea seară dezastruoasă care va deveni, cu ajutorul ei, una amuzantă. Ce nu fac prietenii, nu?

Aceasta este noua rubrică a blogului nostru. În ce constă? Vom pune diferite topuri ( asa cum obsersați topul de sus este format din 8 personaje, primele 4 sunt ale mele și celelalte sunt ale Alexyei ) de la amuzante, până la nebunatice, așa cum v-am obișnuit, cu năzbâtiile noastre. Sperăm să râdeți împreună cu noi la aceste topuri pe care le facem cu plăcere. Este un mod plăcut de a ne distra și a fi serioase în același timp, cu argumentele noastre pline de zel. Ce spuneți, am fi bune de avocate?=))
Așteptăm părerile voastre despre rubrică.
Kisses and take care,
Krisz & Alexya

Top 8 personaje..

Read More