luni, octombrie 31, 2011

Poate că unii ați aflat, alții nu, dar Christina are pe blogul Bibliophile Mistery o campanie de publicare a seriei FEVER de Karen Marie Moning.
Noi am hotărât să ne alăturăm campaniei, deoarece este o serie foarte captivantă și care are o mulțime de fani în întreaga lume! 
Mai jos veți găsi descrierile cărților luate cu permisiunea colegelor noastre de pe Bibliophile Mistery de la ele de pe blog, deoarece sunt traducerile făcute de ele. 
AICI puteți citi un teaser ar cărții.
Ce trebuie să faceți ca să sprijiniți și voi campania de publicare? Simplu ! Să lăsați un comentariu AICI în care să vă exprimați dorința ca această serie să apară și la noi. 
Dacă va place la fel de mult ca nouă seria, știți ce aveți de făcut!

Campanie de publicare ”Fever”.

Read More


Pe blogul Bibliophile Mistery vă puteți înscrie la un concurs interesant unde premiul e una din cele mai noi cărți de la Editura Leda, ”Căderea” de Liz Braswell.

Click AICI ca să participați! 

Data limită de înscriere este  
1 noiembrie, așa că grăbiți-vă !

Concurs pe ”Bibliophile Mistery” !

Read More

BannerFans.com

Cărți ÎNSPĂIMÂNTĂTOR de bune la Editura Nemira

Read More

duminică, octombrie 30, 2011

* filmul "Alvin and the chipmunks"

Quote Line (30)

Read More

Stephany ne-a trimis cast-ul ei la "Povestirile unei tinere"
Rezumatul: "Bella Swan. Fata populara, cu o prietena destul de rebela, fiind chiar opusul ei. Jacob Black. Baiatul popular, ce o are pe Bella drept iubita. Dar ce se intampla cand Bella nu ii da lui Jake ce vrea? Un incident nu prea placut, o face sa se mute in oraselul Forks, la tatal ei care isi intemeiase deja o familie. Cum va reactiona iubita tatalui sau? Dar fiul ei dintr-o casatorie anterioara? Veti afla doar daca cititi!"
Bella Swan

Jacob Black

Charlie Swan

Briana ( Brit )

Alice Cullen

Edward Cullen

Tanya Denali

Lauren Hale

Jasper Hale

Cum vi se pare? Stephany așteaptă părerile voastre cu siguranța, așa că nu ezitați să le împărtășiți.

Your Fanfic Cast (5)

Read More

Bucureşti, 28 octombrie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ
Secretele teatrului Nô la Festivalul Naţional de Teatru

Editura Nemira lansează un nou volum în colecţia YorickŞapte tratate secrete de teatru Nô de Zeami, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Evenimentul va avea loc vineri, 4 noiembrie, ora 11.30, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra, în prezenţa lui Andrei Şerban, care semnează prefaţa cărţii) şi a Monicăi Andronescu, redactor-şef al revistei săptămânale de teatru Yorick. Volumul cuprinde tratatele cele mai importante ale maestrului japonez, printre care Învățături despre stil și floare (Fushikaden), elaborat în perioada 1400-1418 și considerat scrierea esențială a lui Zeami.

Zeami (sau Seami), care a trăit în Japonia între anii 1363-1443, este considerat cel mai important dramaturg şi teoretician al teatrului Nô. Împreună cu tatăl său, Kan’ami (1338-84), a contribuit decisiv la dezvoltarea acestui gen, aşa cum se practică el până în zilele noastre. Bucurându-se de favorurile şogunului Ashikaga Yoshimitzu, Zeami (Kanze Motokiyo) a avut o influenţă crucială asupra teatrului Nô, devenind, după moartea tatălui său, personalitatea-cheie a acestei arte. A condus Şcoala Kanze întemeiată de părintele său, a continuat să joace în spectacole de gen şi să scrie, precum şi să revizuiască piese de teatru Nô. În anul 1422, a devenit călugăr zen.

Autor a aproximativ 90 dintre cele peste 200 de piese care fac parte din repertoriul curent al teatrului Nô, Zeami a lăsat şi mai multe scrieri teoretice fundamentale, menite să-i călăuzească pe învăţăcei în această artă. Prin tratatele sale a pus bazele teoretice ale genului, atât în ceea ce priveşte arta actorului, cât şi în privinţa dramaturgiei. Potrivit teoriei sale, principalele elemente ale actoriei Nô sunt imitarea aparent realistă (monomane) şi temeiul simbolic, spiritual (yugen).

BannerFans.com
Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

Secretele teatrului Nô la Festivalul Naţional de Teatru

Read More

În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru faptul că nu am mai fost activă în ultimul timp și am lăsat tot greul pe umerii lui Krisz. Știu că s-a descurcat de minune, cum o face întotdeauna, dar tot mă simt obligată să îmi cer scuze fiindcă am lăsat-o singură așa de mult timp. Îmi pare rău, Krisz >:D< .

Acum a venit timpul să postăm și ceva poezii.

Cristina M. este nouă, de aceea vă sugerez să o primiți cu brațele deschise printre noi, și cu un comentariu în care îi împărtășiți părerea voastră despre poezia ei. Eu ador poezia și mă bucur că ai decis să ni te alături.
Poezia se numește "Flacăra interzisă"

"Rătăcesc prin întunericul unui râu vicios,
Petale dulci mă îndrumă spre profunzimi,
Mă apropii cu paşi alerţi de cel mai frumos
Vis al nopţii de vară cu aromă de crini."

Stephany și-a făcut curaj și ne-a trimis și ea minunatele ei poezii. Vouă cum vi se par?

"De ce sa iubesti ,
Cand stii ca va pleca ?
De ce sa iubesti ,
Cand stii ca va trada ?"

"O fata timida
Cu-n baiat frumos ,
Ei n-aveau nici o vina ,
Noroc nu a prea fost !"

"Marea albastra
Si cerul de argint ,
Stand la fereastra ,
Amintiri depanand"

"Intunericul de-afara ,
Peste case se coboara In linistea din fundal ,
A mai trecut o zi din an."

Adriana a decis într-un final să ne mai încânte cu câteva poezii frumoase.

1. "Perfect"
"Când nimic nu e perfect
Zorii zilei, când mă satur să-i aștept.
Când îmi dau seama că mă tot repet,
Plâng, căci asta se întâmplă frecvent."

"Dragă somn veșnic călduros,
Drag soare, strălucitor și periculos.
Vă scriu o scrisoare, stiu că ați plecat
În căutarea unei veri vacante, demne de respectat."

"Dansând în lumina argintie,
Am descoperit o floare.
Acoperită de glorie
Spurcată de răcoare."

4. "E epic."
"Epic. Doar atât.
E epic, și nimic mai mult.
E epic să mă îndrăgostesc.
E epic să-ți spun că te iubesc."

5. "Anotimp"
"În același loc în care odată tu fumai
Și cu vocea spartă, cât te iubesc, mă întrebai:
În același loc, lipsit de farmec și de lună…
Stă o fată, cu părul albăstrui, cu privirea nebună."

"Ia-mi mâna. Strânge-mă tare.
Fă-mă să uit de orice zburătoare.
Ia-mi sufletul în brațe.
Nu îl lăsa să respire.
Resuscitează-mi albele condoleanțe
Obligă-mă să revin la a mea fire."

"Dragul meu jurnal,
Rupt din lemn de arțar.
Azi vreau să-ti reamintesc
Că am uitat de mult cum să iubesc."

Creativitate în versuri aiurite + îmi pare rău

Read More

sâmbătă, octombrie 29, 2011

Capitolul 18 din ”Love without barriers” scris de Peach29 AICI 

Capitolul 12 din ”Archild~ The Child Of Power” scris de Theo AICI 

Capitolul 9 din ”Umbra dragostei” scris de Ioanaraluk95 si Aayodelia AICI 

Capitolul 19 din „Jurnalul unei fete moarte„ scris de Law AICI 

Capitolele 3 și 4 din ”Bloody Game” scris de Onixx Xdd AICI și AICI 

Capitolul 5 din ”Journey To War” scris de Twilightpurple AICI 

Capitolul 12 din ”Inconjurata de diamante, traind printre monstrii” scris de Allexandra AICI 

 Un anunț postat de Bubbles AICI

Continuări :-)

Read More

* serialul ”Hart of Dixie”

Quote Line (29)

Read More

Cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți comanda de AICI (acum cu 45 % reducere!)
De când cu nebunia Twilight, m-a cuprins așa o obsesie să citesc cam orice carte prind cu vampiri, și cum aceasta este una pe care multă lume o recomandă, nu puteam rata ocazia asta, mai ales că Editura Nemira mi-a oferit-o (mulțumesc din suflet). Cum stilul lui Stephen King este legendar, și recunoscut ca fiind macabru, am ezitat puțin înainte să deschid cartea, dar pe parcurs m-am acomodat cu povestea și totul  a decurs ok (bineînțeles, și cu destule momente în care a cam băgat teama în mine cartea, eu nefiind obișnuită cu acest gen de romane, și fiind primul citit de Stephen).
„ Salem’s Lot ”  este povestea lui Ben Mears, tânăr romancier de succes , și a orașului Jerusalem’s Lot, un loc în care și-a petrecut ceva timp copil fiind și în care se întoarce acum, ca și adult. La început, Ben vine în „Salem’s Lot”  pentru a se recupera după moartea recentă a soției sale și ca să lucreze la un roman despre ”Marsten House” - un vechi conac local, cu un trecut lugubru, care din punct de vedere emoțional l-a speriat pe Ben atunci când era doar un copil. El se acomodează în acest oras pitoresc legând prietenii cu o localnică pe nume Susan și cu Matt, profesorul de engleză din liceul orașului. Viaţa pare să se apropie din nou de normal,  pe parcurs, el începe o poveste de dragoste cu Susan, care e o tânără artistă, până când doi bărbați : Barlow si Straker – recent sosiți în oras, se stabilesc în „Marsten House” și își deschid o afacere cu antichităti.
După un timp unii copii dispar, oamenii încep să se îmbolnăvească și să moară într-un ritm alarmant. După câteva întalniri aproape mortale, Ben și Matt sunt forțați să constate că vampirii au pus stăpânire pe „ Salem’s Lot ”  și se hrănesc cu locuitorii orașului.
Acum întrebarea este, vor fi capabili Ben Mears și noii săi prieteni să lupte împotriva numărului numeros de vampiri și să salveze orașul, sau se vor supune sorții pe care Kurt Barlow o dorește pentru ei, și care pentru unii pare a fi mai groaznică decat moartea ?  Doar timpul va spune asta, timp împovarat cu agonia pierderii, un lucru cu care micul grup de vânători ai vampirilor trebuie să se obișnuiască, dacă au de gând să rămână și să lupte împotriva răului.
“Salem’s Lot“ este un roman cu „ vampiri ” în sensul clasic al termenului. În acest roman, vampirii sunt teroare pură, și nu au nici măcar o clipă latura romantică. Relația vampir – om  nu merge cu mult dincolo de deviza : ”Ucide sau vei fi ucis!”.  Vampirii nu sunt singurii malefici în oraș. „Salem’s Lot” este plin de proprii săi muritori răi; este un loc întunecat, un cadru perfect pentru o poveste ca aceasta. Descrierile sunt vii, iar detaliile sunt înfioratoare, macabre, fiind  rețeta perfectă pentru un roman de groază!  
Îmi place coperta noastră, deși nu îi văd legătura cu conținutul cărții. Totuși, față de cele de mai jos, e mai interesantă a noastră:

Îmi place coperta noastră, deși nu îi văd legătura cu conținutul cărții. Totuși, față de cele de mai jos, e mai interesantă a noastră:

„Salem’s Lot” de Stephen King - Recenzie

Read More

De Halloween, în zilee 29, 30 și 31, vă puteți comanda orice titlu Leda sau Corint Junior cu 50% reducere și transport gratuit!!
BannerFans.com
 Și în acest caz cred că ar trebui să vă anunț să profitați de această incredibilă ofertă, fiind gratuit transortul acum, pentru că:

Incepand cu 1 noiembrie, pentru comenzile mai mici de 70 lei, transportul va fi suportat de catre cumparator. Tarifele sunt de 5 lei + TVA pentru Bucuresti si 11.1 lei + TVA pentru tara, indiferent de comanda.
In cazul precomenzilor, taxele de livrare sunt suportate de editura.


Anul acesta de Halloween o să țipi de fericire, nu de frică !

Read More

vineri, octombrie 28, 2011

Ce pot să zic? Ador melodia, versurile, sunt superbe. Ador și clipul oficial, vă veți da seama că este una din melodiile de pe soundtrack-ul filmului ”Breaking Dawn” când îl veți vedea:


Christina Perri - A Thousand Years
”Heart beats fast
Colors and promises
How do be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow..”

Music for our souls (21)

Read More

joi, octombrie 27, 2011

*Recenzia este făcută de Alexya, dar cum ea e plecată momentan, mi-a trimis-o mie să o postez.
Cartea a apărut la Editura ALLFA și o puteți comanda de AICI.


“Sânge Regesc”, nu e una dintre cele mai “istorice” carţi, dar cu siguranţă te atrage de la prima pagină, şi te ţine captivat…până la ultimul rând.

Cu ce să încep? A…cu începutul, desigur: „Sânge Regesc”, de Vanora Bennett, este un roman ce combină fapte adevărate, cu ficţiune,  mai ales în portretul Catherinei de Valois, mama lui Henry al VI -lea. Acţiunea petrecându-se în secolul XV, în Anglia, romanul este plin de intrigi politice, trădări, război, dragoste , şi pofte, specifice acelei perioade. “Sânge Regesc”, urmareşte povestea Catherinei de Valois, începând cu copilăria tristă, singură, ce a avut-o, până în momentul încoronării fiului ei.
Copilăria Catherinei, ca Prinţesă a Franţei, a fost cu siguranţă una nedemnă de un asemenea rang, în Franţa sunt tot felul de revolte, în timp ce tatăl ei este puţin cam rău, iar mama sa foarte neglijentă. Nu sunt mingi, jocuri, baloane de săpun, aici copii sunt lasaţi deoparte; sunt zile în care Catherine şi fratele ei rămân înfometaţi, singuri, înveselindu-se unul pe celălalt. Dacă nu ar fi fost Christine de Pizan, să-i supravegheze, din când în când,  niciunul dintre ei nu ar fi cunoscut niciun fel de bucurie. Singura moment fericit în copilăria Catherinei , a fost atunci cand l-a întâlnit pe Owain Tudor; această  întâlnire stabileşte o relaţie de o viaţă de lupte şi chinuri pentru cei doi, în numele sentimentelor ce le nutresc amândoi.
La un moment, Catherine oboseşte, şi pur şi simplu, vrea o cale  de scăpare, aşa că atunci când şansa i se prezintă la uşă, se hotăraşte să se mărite cu Regele Englez, Henry al V-lea. Cu ajutorul mamei sale, Regina Isabeau, Catherine se mărită într-un final cu acesta, îl însoţeşte în câteva bătălii din războiul Angliei.  Nu îşi imaginase niciodată cât de dificil avea să-i fie cu limbajul, din ce în ce mai mulţi oameni îi vorbesc numai în Engleză. Henry este şi el foarte distant, mult mai interesat de lupta în război, decât de tânăra mireasă de acasă. Din fericire, tânăra reuşeşte să rămână gravidă, aducându-I lui Henry un fiu, şi un moştenitor. Dar nici asta nu-i oferă Catherinei prea  multă atenţie din partea soţului, şi în curând, Henry al V-lea moare, bolnav.
După moarta lui Henry, micuţul Henry devine rege. Este prea mic să-şi ia acest rol în drepturi, iar Catherine se luptă pentru copilăria perfectă, fericită, ce i-o doreşte baieţelului ei. Totuşi, nu reuşeste, luptă cu  cei ce vor ca micuţul Henry să înveţe tactici de război de la cea mai fragedă vârstă. Iar lupta nu este dreaptă deloc. Pregătirea copilaşului este absolut “necesară”, acesta trebuie sa devină  într-un timp scurt, un rege demn, curajos, si sigur pe el.

Cel mai enervant moment pentru mine a fost când crudul Warwick intevine în “educarea”  micului Rege, aplicând tratamentul său, binecunoscut. Henry a îndurat zeci de bătăi crunte atât fizice, cât şi morale; am rămas de-a dreptul uimită că cineva a putut permite un asemenea tratament unui copil, dar unui copil de rang regal.
 Ştiu că toate aceste lucruri ar trebui sa îl transforme din băiat în bărbat- dar nu prea pot crede asta- poate din cauza aceasta Regii deveneau răi, cruzi, nemiloşi. Îmi imaginez cât de greu i-a fost Catherinei să privească şi să nu poată face nimic. Vă puteţi gândi că voi nu aţi fi permis acest lucru, dar femeile nu decideau prea multe în perioada aceea. Dacă ea ar fi iscat o neîntelegere, Harry ar fi putut fi luat pur şi simplu de lângă ea, complet.
Deşi m-a încântat  “Sânge regesc” de Vanora Bennet, sunt nevoită să recunosc că unele parţi sunt pur şi simplu prea întortocheate pentru mine, şi asta mi-a cam tăiat din entuziasm câteodată. Partea mea favorită a fost când mama Catherinei, Regina Isabeau, renunţă la comportamentul unei femei din zilele acelea. Aproape am putut-o vizualiza pe femeie, când s-a ridicat înaintea lui Warwick, într-o luptă mult prea nedreaptă, pentru a-şi proteja fiica. La fel de mult mi-a plăcut şi puterea Catherinei, de a nu se lăsa niciodată. Indiferent de situaţie, niciodată nu se întorcea din drum, niciodată nu dădea  înapoi.
În ciuda faptului că sunt puţine de spus despre modul  în care viaţa Catherinei şi a fiului ei vor merge în continuare, ştim  că au luptat şi au riscat orice oportunitate de a schimba lucrurile în bine..
 Vă recomand acest roman excelent tuturor celor pregatiţi pentru o adevărată bucăţică de istorie, cu multă ficţiune, desigur! 
Chiar mi-a plăcut portretul Catherinei de Valios. Chiar înţelegi cât de greu le era femeilor în zilele acelea- pur şi simplu nu trebuiau să spună nimic- se supuneau, făcând numai ce li se zicea.Iubesc povestea Catherinei şi a lui Owain. Povestea lor e atât de intereantă şi captivantă. Ador romantismul ce se leagă între ei. Catherine din fericire, rămâne cu Owain, ce o sprijină după moartea lui Henry V, ghidând-o.  A luptat cu disperare împotriva atracţiei şi a dragostei lui faţă de Catherine, dar în cele din urmă adevărata dragoste  câştigă. În acele timpuri, era strict interzis pentru membrii familiei regale, sa se casătorească cu un om obişnuit, dar cei doi rămân împreună şi îşi formează propria familie. Mi-a plăcut foarte mult cum povestea de dragoste a fost portretizată, şi mi-a plăcut de Owain, căci întotdeauna, indiferent de circumstanţe,  a căutat tot felul de posibilităţă pentru ca viaţa Catherinei să fie cât mai uşoară. 
Coperta mi se pare superbă, și foarte potrivită. Îmi place mult mai mult decât cea originală:

„Sânge Regesc” de Vanora Bennett - Recenzie

Read More

Am o veste minunată pentru voi! Cei de la Bravo s-au hotărât să distribuie și următoarele două volume, 8 și 9, din seria ”Vampirii Sudului” !!


Începând din 8 noiembrie puteţi achiziţiona MORŢI CU TOŢII – volumul 7 din seria VAMPIRII SUDULUI de Charlaine Harris împreună cu revista BRAVO.
Iar din 15 noiembrie, MAI RĂU DECÂT MOARTEA – volumul 8 din seria VAMPIRII SUDULUI de Charlaine Harris împreună cu revista BRAVO GIRL.
                                   
O serie tot mai furtunoasă, savuros de diabolică.” – The Dallas Morning News


VAMPIRII SUDULUI/ TRUEBLOOD, ediție de chioșc cu BRAVO și BRAVO GIRL. În curând și volumele 7 și 8 !!

Read More

BannerFans.com
Stephen King este o celebritate literara de nivel mondial: a scris peste 40 de romane si sute de povestiri scurte în genurile horror, fantasy, science fiction si thriller psihologic. Cartile sale au devenit aproape toate bestseller si s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, majoritatea fiind adaptate pentru ecran. Succesului de public i s-a alaturat cel al criticii, Stephen King fiind recompensat, alaturi de numeroase alte premii, cu prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferita de National Book Foundation. Venitul anual al lui Stephen King depaseste 40 de milioane de dolari.

Halloweenul nu poate exista fără ...

Read More


BannerFans.com
COMUNICAT DE PRESĂ
Editura Nemira iniţiază seria Opere alese. Rodica Ojog - Braşoveanu 

Editura Nemira adună, pentru prima dată, într-o colecţie de lux, cărţile semnate Rodica Ojog – Braşoveanu. Ca un omagiu adus celei considerate, pe bună dreptate, marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti, Nemira va publica 38 de titluri în format hardcover până la finalul lui 2012.  
Primele două titluri din seria Opere alese. Rodica Ojog - Braşoveanu sunt Moartea semnează indescifrabil şi O toaletă à la Liz Taylor, urmând ca până la sfârşitul anului 2011 să mai apară alte trei titluri.
Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucuresti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura.
În 1969, a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat în 1971. După şapte ani de practică a renunţat la avocatură şi s-a dedicat în întregime scrisului.
Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic.

Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

Editura Nemira iniţiază seria Opere alese.

Read More

 "Dacă aș rămâne” de Gayle Forman
Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. "Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.
Alte variante de coperte: 

Trailerul primului volum:

Coperta volumului 2, ”Where she went”:
Trailerul volumului 2 :

"Dacă aș rămâne” de Gayle Forman în curs de apariție la Rao!

Read More

miercuri, octombrie 26, 2011

V-o recomand din tot sufletul, eu ador această serie!

Pentru Nora Grey, dragostea nu face parte din plan. Nu s-a îndrăgostit niciodată de vreun băiat, în ciuda eforturilor depuse de Vee, prietena ei cea mai bună. Dar zâmbetul şăgalnic şi ochii pătrunzători ai lui Patch o atrag mai presus de orice raţiune. Patch pare să se afle oriunde este şi ea şi pare să o cunoască mai bine decât prietena ei cea mai bună, iar Nora nu se poate decide dacă să-i cadă în braţe sau să fugă din calea lui cât mai departe. După o serie de întâmplări înspăimântătoare, tânăra se găseşte prinsă într-un joc al răzbunării unde nimeni nu este ceea ce pare a fi, taberele se schimbă şi ascund secrete periculoase. În mijlocul unui străvechi conflict între nemuritori şi îngerii căzuţi, Nora trebuie să-şi înfrunte temerile şi să lupte pentru viaţa şi dragostea ei, iar o alegere greşită o poate costa viaţa.

O intrigă de coșmar, un mister copleșitor, un înger păzitor de temut...
Nora ar trebui să știe că viața ei este departe de a fi perfectă. Deși cu ajutorul lui Patch, iubitul și îngerul ei păzitor, a scăpat cu viață dintr-o serie de incidente cu totul neobișnuite, primejdia e departe de a fi trecut. Relația cu Patch nu este în cel mai bun moment al ei, iar Marcie Millar pare mai hotărâtă ca oricând să-i facă Norei viața un coșmar. De parcă nu ar fi de-ajuns, un nor dușman încearcă să o distrugă, iar moartea tatălui ei rămâne în continuare un mister. Cum Patch nu numai că nu îi răspunde la întrebări, dar pare chiar să-i stea în cale, Nora se vede nevoită să afle răspunsuri de una singură.
Nu se anunță o vară prea tihnită, nu-i așa?
Fanii genului care s-au plictisit de vârcolaci și de vampiri vor primi bucuroși această nouă apariție din adâncurile întunericului.” Booklist
Aventura va continua în volumul al treilea, Tăcere.

Volumul III, ”Tăcere”, încă nu a apărut la noi:

Serii - Must Have (8)

Read More


COMUNICAT DE PRESĂ
Cărţile lui George Banu la Festivalul Naţional de Teatru

Editura Nemira lansează două titluri semnate de George Banu în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 06 noiembrie. Cele două volume, apărute de curând în colecţia Yorick, sunt Reformele teatrului în secolul reînnoirii şi Livada de vişini, teatrul nostru.

Joi, 3 noiembrie, ora 15.00, George Banu va prezenta cartea Reformele teatrului în secolul reînnoirii, o sinteză originală a marilor revoluţii estetice ale teatrului modern,  panoramă a gândirii teatrale ce a transformat scena europeană în cursul secolului XX.  Evenimentul va avea loc la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) I.L. Caragiale (str. Matei Voievod nr. 75-77). George Banu va ţine o prelegere, în cadrul căreia vor interveni rectorul UNATC-ului Gelu Colceag, regizorul Alexa Visarion şi universitarul Octavian Saiu. Întâlnirea va fi moderată de Ludmila Patlanjoglu.
Vineri, 4 noiembrie, ora 16.30, va fi lansată o nouă ediţie, revizuită, a cărţii Livada de vişini, teatrul nostru în foaierul sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional. Volumul conţine fotografii realizate de Mihaela Marin, ce restituie momentele esenţiale ale celebrei Livezi de vişini regizate de Felix Alexa. Evenimentul va beneficia de prezenţa Mihaelei Marin, a regizorului Felix Alexa şi a scriitorului George Banu. Această carte-album este rezultatul unei colaborări ce permite să recitim capodopera cehoviană din perspectiva prezentului şi să revizităm spectacolul memorabil de la Teatrul Naţional.

George Banu este profesor emerit de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris. Conduce revista Alternatives théâtrales şi colecţia Le Temps du théâtre la Editura Actes-Sud. Autor al unor volume de referinţă consacrate scenei contemporane şi principalelor sale figuri, lucrări traduse în numeroase limbi, dintre care menţionăm: Actorul nesupus, Repetiţiile, Spatele omului, apărute la Editura Nemira. A primit de trei ori Premiul pentru cea mai bună carte de teatru în Franţa; a obţinut Premiul de excelenţă UNITER şi Premiul Prometeu 2007. Este preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi preşedinte al Premiului Europa pentru teatru, Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi europene.
Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc. 

Cărţile lui George Banu la Festivalul Naţional de Teatru.

Read More