duminică, mai 29, 2011


Capitolele 4, 5, 6 şi 7 din " Suflet rătăcit " , scris de Antonia AICI

Capitolul 4 din "Addictions ", scris de Miri AICI

Capitolul 1 din '' Istoria unei năzuinţe '' , scris de Miku AICI

Capitolul 11 din '' Family Therapy Cullen '', tradus de Andra AICI

Capitolul 2 din '' Day '', scris de Petronikiss AICI

Capitolul 13 din '' Povestirile Unui Fermecator Hot De Camionete '' , scris de Dienutza AICI

Capitolul 4 din '' Dincolo de amurg '' , scris tot de Antonia AICI

Capitolul 2 din '' Ironic, damelor! '' , scris de BibbyEllen AICI

Capitolul 27 din '' Mai vedem noi, Cullen! '', scris tot de BibbyEllen AICI

Capitolul 13 din '' Love like a drug '', scris de Deea07 AICI

Capitolul 3 din '' The Change '', scris de Deya AICI

Capitolele 12, 13 şi 14 din '' Urmările unui vis '', scris de Carinna AICI

Capitolul 2 din " Dubla identitate... un singur suflet ", scris de Vanilla şi Alexa AICI

Capitolul 7 din "Iubire în oglinda realităţii izbitoare", scris tot de Vanilla şi Alexa AICI

Krisz are ceva probleme cu calculatorul, aşa că eu voi posta continuările până ce se întoarce ea. Trimiteţi tot pe mail-ul ei continuările, iar eu voi face postarea.

Continuări de sfârşit de week-end

Read More

miercuri, mai 25, 2011

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi poate fi comandată AICI.

“Circul Damnaţilor“este al treilea volum al seriei Anita Black, scrisă de autoarea Laurell K. Hamilton.
Cine e Anita Black ? O tânără atrăgătoare, inteligentă, cu simţul umorului, bun detectiv şi într-o formă fizică excelentă, pentru a se putea lupta cu vampiri, licantropi si alte vieţuitoare care de care mai ciudate şi mai puternice. Ar mai fi fost nevoie de ceva pentru ca până şi Stăpânul Oraşului, un vampir suprem rupt din peisajul francez medieval, să fie sedus de Anita? Înconjurată de fenomene şi personaje supranaturale, lucrând într-un domeniu care are directă legatură cu ele, ea pare uneori că aparţine unei alte lumi, iar alteori, incredibil de umană pentru modul ei de viaţă. Remarcabil este modul în care autoarea, Laurell K. Hamilton, reuşeşte să îmbine cu succes elemente de aventură, mister, fantasy, magie, dragoste şi horror.
Ceea ce este adevărat. Dacă înainte Anita era doar o simplă reanimatoare ( trezeşte morţii la viaţă, în formă de zombi ), acum lucrează şi cu Echipa de Cercetare a Evenimentelor Supranaturale Regionale. Investigaţia unei crime făcută de un grup ciudat de vampiri, ce o parcurge împreună cu echipa, o determină să intre din nou în compania lui Jean-Claude, pentru a-i cere ajutorul, ceea ce nu o bucură prea mult pe protagonista noastră, pentru că o întâlnire simplă cu Stăpânul Oraşului, nu se referă la o discuţie de afaceri într-un birou drăguţ. O discuţie cu vampirul care e sedus în totalitate de ea, se anunţă una tumultoasă şi plină de peripeţii.

Circul Damnaţilor este locul unde întâlnirea celor doi se desfăşoară, şi aşa cum a prevăzut Anita, locul nu este unul obişnuit, unde ea credea că lumea vine să vadă elefănţei şi să mănânce vată pe zahăr. Acesta este un circ autentic, fiind conduşi de monştrii. Un loc minunat unde Anita să meargă, nu credeţi?
Aici intâlneşte mulţi monştrii, dar şi persoane misterioase, sau mai bine zis o persoană interesantă, pe nume Richard, care ii face ca tot trupul ei să fie invadat de o căldură pe care nu a mai simţit-o de mult timp.
Însă din fericire pentru noi, şi din nefericire pentru ea, investigaţia, Richard şi Jean-Claude nu sunt toate problemele pe care le are Anita. Pe parcursul cărţii apar multe complicaţii si decizii pe care le ia, având ca si consecinţă alte complicaţii la fel de devastatoare ca primele. Ce pot să spun ? Şi dacă ar vrea, Anita nu s-ar putea plictisi.
O carte care merită citită, nu doar din cauza poveştii în sine, ci şi din cauza modului unic de a scrie al autoarei. Un mod în care protagonista are o relaţie strânsă cu cititorul poveştii vieţii ei.
“ Deştept, chipeş, profesor de biologie la liceu, diplomă în biologia fiinţelor supranaturale, ce puteam cere mai mult ? Dacă-mi lasaţi la dispoziţie un minut, cu siguranţă mai găsesc ceva.”

"Circul Damnaţilor" (Anita Black #3) de L.K. Hamilton - Recenzie

Read More

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi poate fi comandată AICI.

"Mistere veneţiene", romanul de debut a lui Kathryn Walker în literatură, este cu siguranță promițător, și unul foarte bun.
Cornelia Everett, o tânără americancă, coboară deodată din trenul ce se îndrepta către Roma, într-un moment de adrenalină, am putea spune, sau mai bine zis, împinsă de nefericirea de a fi legată de o căsnicie eșuată, care nu îi aduce niciun beneficiu sentimental. Timp de opt ani, Cornelia a fost constanta din viața soțului ei. Pe cât de mult călătorea și își împărțea talentul celorlalți, pe atât de puțin îi oferea din timpul și din viata lui ei. Desigur soțul ei Antony, un muzician rock de succes, i-a oferit tot luxul care ar fi putut-o face fericită, dar indiferența și desconsiderarea cu care a tratat-o au împins-o în acest punct critic, când decide să pună punct acestei vieți pe care i-a dedicat-o numai lui, însoțindu-l în toate turneele, fiind o soție iubitoare, dar fără să primească afecțiune în schimb.
Având sprijin cardul soțului ei celebru, viața ei o turnură spectaculoasă și plină de aventuri, așa că se cazează la un hotel de lux din Veneția, Gritti Palace, meditează intens la schimbările care au venit, și salvează într-una din plimbările ei un cățel chinuit de niște copii răutăcioși , pe care îl ia cu ea.
Animăluțul este cel care o conduce involuntar pe Nel într-o nouă viață, atunci când un bărbat, Matteo, îl recunoaște, și o conduce la stapana de drept a acestuia și sefa lui . Așadar, protagonista noastră ajunge la palatul “Signorei” Lucrezia da Isola , o contesă care îl angajase pe Matteo Clemente ca restaurator al operei de artă “ascunse” sub straturile de vopsea veche – și astfel începe adevărata aventură și misterul.
Cornelia leșină și este invitată să rămână pentru a se recupera, timp în care este atrasă de pictura murală ce dezvăluie o tânără femeie aflată in primejdie.
"Ne-am apropiat de perete. Printr-un furnir dens am reuşit să disting nişte veşminte de un verde pal, poate o parte dintr-un braţ şi partea superioară a unui corp fără cap ce părea să fi aparţinut unei femei. Mai jos, un fragment auriu ce reprezenta un singur ochi verde. Ce ar fi putut fi frunze sau cercuri."

În scurtă vreme, Nel și Matteo, împreună cu diverşi oameni de ştiinţă și istorici pun cap la cap povestea picturii. . In urma căutarilor în trecutul istoric al casei, ies la iveală treptat diverse obiecte personale ale celor care au locuit acolo. Vila are o poveste tragică. Cândva a fost o mănăstire pentru nişte măicuţe, care erau mai degrabă neconvenţionale, acestea aparţinând celor mai distinse familii din Veneţia. Însă ciuma a adus și asupra acestor fete ale elitei consecinţe devastatoare.
Un jurnal al unei femei din anul 1505 este găsit în podul casei, alături de multe alte lucruri care ajută la dezlegarea misterului. Povestea Clarei (cea care ţine jurnalul) este fascinantă. Citind despre viaţa unei femei din secolul XVI avem ocazia să vedem care era poziţia acesteia, cum era privită şi apreciată, rolul ei în societate. Clara, o tânără pictoriţă de numai 16 ani, ne arată ce înseamnă să iubeşti într-o perioadă în care căsătoria însemna avere, în care a iubi un evreu era interzis.
Astfel, în ultima parte a romanului se păstrează constant suspansul din trei unghiuri sau puncte de vedere: cum se va termina idila dintre Nel si Matteo, care a fost destinul Clarei si cine a pictat fresca din palatul contesei.
Kathryn Walker este suficient de abila pentru a putea prezenta paralele fiind constientă, în modul subtil, că cititorul inteligent va trage concluziile corecte. 
Nel are posibilitatea să privească cu multe vieți în urmă și să învețe din regretele lor, disperarea și dorințele neîmplinite. Acum, ea trebuie sa ia propria decizie.

"Mistere veneţiene" de Kathryn Walker - Recenzie

Read More

marți, mai 24, 2011

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi o puteţi comanda AICI.

Urăsc să fiu acolo unde ea nu este, când ea nu este. Şi totuşi plec mereu şi ea nu mă poate urma”.

Aceasta este o glorioasă poveste romantică, despre călătoria dintre două inimi. „Soţia călătorului în timp" scrisă de Audrey Niffenegger urmăreste povestea pasională de iubire ce transcende timpul, dintre bibliotecarul Henry De Tamble şi artista Clare Abshire.
Henry suferă de o boală neobişnuită, bizară, numită cronoafecţiune, care îl face să sară în timp, fără să poată evita asta. Într-una din călătoriile lui, Clare, o fetiţă de şase ani care se juca în pajistea casei, îl întâlneşte prima dată pe acest bărbat ciudat, apărut din senin, gol (pentru ca Henry nu poate duce nimic cu el atunci cand calatoreste in timp dintr-un loc in altul si isi pierde hainele) care îi spune că o cunoaşte. El devine prietenul ei cel mai bun, pe care îl aşteaptă cu nerăbdare la datele notate pe o hârtie, şi toată copilăria fetiţei, dar şi adolescenţa, îi este influenţată de el. Fetiţa este foarte inteligentă şi înţelege orice, iar el este ca un tutore care o ghidează şi o ajută să devină domnişoara minunată din adolescenţă, care se va îndrăgosti iremediabil de el. Henry îi promite că se vor întâlni în viitorul apropiat în acelaşi timp, diferenţa de vârstă dintre ei fiind de opt ani doar, iar acest lucru se va întâmpla într-o librărie, când ea va avea 20 de ani iar el 28 (fiind la vârsta lui reală). Convinsă că destinul lor e să fie împreună, acceptă să se căsătorească, deşi conştientă că va trebui să se lupte cu dispariţiile lui bruşte, cu apariţiile neprevăzute ale acestuia, cu singurătatea, cu revenirea unui soţ care poate fi cu 10 ani mai în vârstă decât ea, sau mai tânăr. 
Cu mult timp în urmă, bărbaţii ieşeau pe mare, iar femeile îi aşteptau pe ţărm, scrutând orizontul ca să zărească micile ambarcaţiuni. Acum îl aştept eu pe Henry. Dispare fără voia lui, fără avertisment. Îl aştept. Fiecare clipă de aşteptare îmi pare un an, o eternitate. Fiecare moment e dens şi transparent ca sticla. Prin fiecare clipă văd o infinitate de clipe aliniate, aşteptând. De ce s-a dus unde nu-l pot urma?
Mă ridic în miez de noapte şi Henry nu e lângă mine. Intru în panică. Variantele mi se aglomerează în mine. Ar putea fi lovit de o maşină, blocat într-o clădire abandonată, afară în frig…
Se vor căsători, îşi vor cumpăra casa pe care si-o doreau, şi vor încerca să facă un copil, însă asta se dovedeşte a fi foarte greu, deoarece Clare pierde mai multe sarcini, copiii suferind de aceeaşi boală ca tatăl lor. Într-un final reuşeşte să rămână însărcinată cu un Henry mai tânăr. Călătorind în timp, el îşi cunoaşte fiica, Alba, înainte de a se naşte. Ea îi mărturiseşte că este un călător în timp, precum tatăl ei, însă are capacitate de a se controla, alegând unde şi când să călătorească. De asemenea, fetiţa îi spune că el va muri când ea împlineşte 5 ani. În carte sunt expuse multe momente frumoase petrecute an doi iar naşterea fetiţei a fost încă un moment în plus de a fi fericiţi.
Este o poveste impresionantă, despre o iubire capabilă să depăşească orice obstacole, şi genul de carte pe care deşi o citeşti cu uşurinţă, când realizezi că mai sunt foarte puţine pagini şi se termină îţi doreşti să încetineşti totul, să prelungeşti momentul pentru a te bucura cât mai mult de magia ei. Ştiind că pot fi separaţi fără advertisment, Clare şi Henry preţuiesc momentele în care sunt împreună, valorificându-le prin dorul şi pasiunea a doi oameni închişi de timp, şi eliberaţi de iubire. “Soţia călătorului în timp” aduce împreună destinul şi devotamentul, trecutul şi viitorul într-o extraordinară poveste de iubire, capabilă să depăşească graniţele timpului.

"Soţia călătorului în timp" de Audrey Niffenegger - Recenzie

Read More

luni, mai 23, 2011

De această dată voi reveni cu recenzia unui fic, nu a unei cărţi. 
Juliette este câştigătoarea campaniei noastre "Make your banner, be a winner!".

                                                   Captivi în întuneric 
                                                                           scris de Juliette37
                                                           
   Despre poveste: 
”Cand, dupa ore intregi in care a fost obligata sa stea in banca sa-si asculte profesorii indrugand verzi si uscate, este transformata in vampir, nu mai e atat de sigura ca faptul ca nu mai e om e un lucru atat de rau. Dar cand descopera ca aceste creaturi duc un razboi de sute de ani (de care, bineinteles, oamenii nici nu aveau habar), Evelyn nu mai e atat de sigura a vrea sa-si riste pielea pentru niste persoane pe care nu le cunoaste.
Asta pana cand se indragosteste de incantatorul Jake, care are un trecut infiorator.
Dar ce se intampla atunci cand parintii ei sunt ucisi de dusmanii vampirilor, si, la numai o luna distanta, Jake este omorat la fel de brutal? Va reusi ea sa treaca peste aceasta durere sau se va lasa prada dorintei de sange, in speranta ca va obtine razbunarea?”

Cum v-ați putut da seama din rezumat, personajul central al acestui fic este Evelyn, căreia destinul i-a pregătit o soartă aparte față de a celorlalți. Astfel, după o zi ca oricare alta, se trezește la spital după ce a fost mușcată de un Vânător, un vampir care alegea noi elevi pentru Castelul Negru, școala acestor creaturi supranaturale. Faptul că aceștia există este cunoscut de locuitorii din împrejurimi, astfel că atunci când părinții ei sunt anunțați că aceasta va fi un vampir și trebuie să se alăture lor, nu par surprinși, speriați, sau îngroziți, din contră, sunt resemnați și acceptă ca fata lor eminentă să plece cu Lady Diana, directoarea acelei organizații. 
Ajunsă în acel mediu ostil şi întunecat la prima vedere, Evelyn începe să afle anumite informaţii despre vampiri, activităţile, duşmanii lor. Face cunoştiinţă cu Kat, cea care îi va fi colegă de cameră şi o va ajuta să să acomodeze cu noul "cămin", dar şi cu prietenii acesteia : Mary (care poate vedea în viitor), Julia (poate convinge pe oricine să facă ce vrea ea)  şi fermecătorul Jake (poate să intre în corpul cuiva, cu condiția să-și părăsească propriul trup, este un luptător grozav fiind cel mai tânăr Mercenar). El are o poveste foarte tristă, şi condus de ranchiună şi furie, cel mai important scop îl are răzbunarea morţii părinţilor lui vampiri, şi pedepsirea ucigaşilor acestora. 
 Evelyn
În finalul capitolului, noii ei prieteni o duc pe aceasta către prima pradă, devenind tot mai puternică necesitatea de a se hrăni cu sânge a noului vampir. "Problema era că îmi era foame. Sau, mai bine zis, sete. Și nu știam ce aș fi putut face dacă o scăpam de sub control. Era de preferat să omor un animal, decât să omor pe cineva. Așa că, deși eram dezgustată la gândul că voi ucide vulpea, am scos-o din cușcă și am mușcat-o cu putere de gât – în timp ce fetele o țineau nemișcată – și am băut din sângele ei. Era delicios, o aromă divină. Căldura mi se împrăștia în corp, și mă simțeam invincibilă. Fetele au urmat la rând, apoi am pus cadavrul peste celelalte. Și am plecat de acolo. Ce-i drept, mă simțeam mult mai bine. Mă simțeam puternică, iar venele nu mă mai ardeau."


Scriitoarea foloseşte un stil elevat, dar presărat pe alocuri cu umor. Nu aş putea să vă ofer mai multe informaţii, deoarece  ficul are doar 3 capitole până acum, pe care le puteţi citi AICI.


Lectură plăcută !

"Captivi în întuneric" scris de Juliette37 - Recenzie

Read More

 Cartea a apărut la Editura Tritonic şi poate fi comandată de AICI

“Plăceri interzise”, primul volum al seriei Anita Black, scris de Laurell K. Hamilton introduce cititorul într-o lume similară cu a noastră, dar în care supranaturalul este ceva obişnuit, iar creaturile din această categorie (fie ele vampiri, ghouli, zombi, vârcolaci) există dintotdeauna şi sunt extrem de reale, se află în jurul oamenilor, conduc afaceri, trăiesc poveşti de iubire, având drepturi egale cu fiinţele umane şi fiind protejaţi de lege.
Personajul principal, Anita Black, o femeie care deşi mică de înălţime şi firavă la prima vedere, este independentă, sigură pe ea, cuprinsă de adrenalină în majoritatea timpului, dedicată serviciului şi instaurării dreptăţii. Ea lucrează la Animators.Inc ca reanimatoare (reînvie morţii sub forma zombilor), colaborează cu poliţia în cazurile legate de supranatural, şi este supranumită Călăul, fiind de temut în rândul vampirilor prin firea dură, şi prin uciderea a 14 dintre ei.
Prin violenţă şi prin apelarea la un plan menit să o forţeze, Anita se vede nevoită să lucreze pentru vampiri şi să descopere care este criminalul care îi ucide în masă, chiar pe vampirii superiori. Folosindu-se de puterea acumulată în peste 1000 de ani, Nikolaos, stăpâna oraşului, o ameninţă că îi va face rău lui Catherine, prietena bună a Anitei, dacă nu descoperă cine este cel care îi atacă semenii. În momentul în care furia altui vampir, Theresa, se răsfrânge asupra eroinei noastre şi aproape o omoară, Jean-Claude, un vampir bătrân de 205 de ani plin de şarm, şi vizibil atras de Anita, o salvează de la moarte insuflându-i o parte din forţa lui vitală, preluându-i ei durerea şi dându-i  din puterea lui, ceea ce o transformă pe ea într-un slujitor-uman, unul care nu va fi muşcat niciodată, sau rănit de el, şi va îmbătrâni la fel de încet ca un vampir. Bineînţeles, pentru această greşeală, Jean-Claude va fi pedepsit de către Nikolaos şi închis într-un sicriu cu o cruce deasupra de unde nu va putea ieşi. (trebuie precizat că vampirii lui Hamilton sunt cei tradiţionali, cărora crucile, agheasma, Biblia, ţăruşul de lemn, sabia sfinţită, cununa de usturoi le face rău şi unele dintre ele îi ucide).
Astfel, Călăul porneşte într-o investigaţie în care i se pun multe piedici, unele chiar de cei pentru care lucrează acum, pistele sunt puţine, iar ameninţarea îi bate constant în geam, fiind nevoită în multe situaţii să se apere pentru viaţa ei. E practic imposibil să descoperi criminalul, exact ca în romanele bune de poliţie, deoarece pot fi mulţi suspecţi, iar suspansul şi curiozitatea te face să nu mai poţi lăsa cartea din mână până nu îi descoperi deznodământul.
M-a atras de la primele pagini stilul scriitoarei, unul plin de umor şi sarcasm care contrastează cu violenţa şi descrierile pline de cruzime, iar personajul puternic, determinat, combinat cu cinism, inocenţă şi pasiune m-a cucerit definitiv. Vă recomand să vă delectaţi cu această lectură complexă despre vampiri, şi despre ce înseamnă forţa şi voinţa feminină.
Citate din carte: 

„ - Eşti minunat, eşti splendid. Eşti unul dintre cei mai arătoşi bărbaţi pe care i-am văzut vreodată. Eşti frumos de la tălpile cizmelor, lungimea blugilor bine strânşi pe piele, până la stomacul plat şi forma sculpturală a fălcilor. Acum putem merge să mâncăm şi să lăsăm prostiile?
Îşi coborî ochelarii doar atât cât să poată privi peste rama lor. Se holbă la mine preţ de câteva minute, apoi îi ridică la loc.
- Alege restaurantul, zise el cu o voce egală, fără nicio urmă de tracasare.
M-am întrebat dacă îl jignisem. Şi mă mai întrebam dacă îmi păsa câtuşi de puţin. „

„ - Te omor dacă i se întâmplă ceva lui Catherine.
Surâse afectat, încrezătoare în protectorii ei.
- Mă vor aduce la viaţă, ca pe unul dintre ei. 
Am simţit cum mi se clatină capul, cu o mişcare înceată şi precisă, puţin la dreapta, puţin la stânga.    
 - Atunci îţi voi scoate inima din piept - continuam să zâmbesc de parcă nu mă puteam opri - , apoi o voi arde, iar cenuşa o voi împrăştia în apele râului. Înţelegi ?

 Înghiţi perceptibil în sec. Bronzul căpătat la club părea acum puţin verde. Aprobă din cap, holbîndu-se la mine ca la un căpcăun.
Bănuiesc că mă credea în stare s-o fac. Nemaipomenit. Uram să irosesc o ameninţare cu adevărat bună.


Alte imagini din romanul grafic (click pe ele pentru marire) :


"Plăceri interzise" (Anita Black #1) de L.K. Hamilton - Recenzie

Read More

sâmbătă, mai 21, 2011

Pornim un nou concurs! Se numeste " Cecelena " si va fi unul mai complex, decât cel anterior, însă sperăm la mulţi concurenţi.

Acest concurs este în parteneriat cu Miku, autoarea cărţii “Atracţie “, totodată şi unul dintre sponsori, iar celălalt sponsor este Editura ALL .

Acest concurs va avea 3 premii:
Premiul întâi va consta într-un exemplar din “ Atracţie “, scrisa de Miku, alias Elena Costea, cu o dedicaţie specială pe prima pagină + “ P. S. Te iubesc “ , scrisă de Cecelia Ahern



















Al doilea premiu va fi cartea “ Mulţumesc pentru amintiri “ , scrisă de Cecelia Ahern


Al treilea premiu
va fi cartea “ Prietenul nevăzut “, scrisă de Cecelia Ahern


Ce trebuie să faceţi pentru a putea câştiga?

Trebuie să scrieţi o mini-poveste , care sa contina unul dintre citatele " Ca o marionetă în mâinile unui păpuşar nebun, un păpuşar masochist" sau “ Nu știu ce vrei, dar îmi placi. Nu pleca te rog. Ești doar o iluzie, dar iluziile îmi răsfoiesc jurnalul destinului. “ , citate care provin din cartea “ Atracţie “. Mini-poveştile trebuie să aibă titlu şi minim o jumate de pagină ( font Times New Roman, font size 12 ).
Trimiterea se va face la unul dintre mail-urile : alexya_fanfics@yahoo.com sau krisz_fanfic@yahoo.com.
Numele mail-ului să fie “ Pentru concursul Cecelena “ şi să conţină un alt nickname, diferit de cel cu care lumea vă cunoaşte, şi citatul ales.

Cum se va face jurizarea ?

Jurizarea va fi in două etape. Prima etapă consta într-un juriu format din echipa “ Fan Fic Twilight “, Miku şi o bună prietenă de a ei, Alice. Noi vom alege 3 - 5 poveşti, depinde de câţi participanţi vor fi.
A doua etapă va fi lăsată în propriile voastre mâini. După ce vom posta într-un singur post poveştile alese, voi va trebui să lăsaţi un comm cu nickname-ul poveştii preferate, împreună cu părerea voastră despre alegerea făcută.

Atenţie !
 Nu se vor lua în calcul comm-uri care nu au nume şi cont pe una dintre reţelele personalizate.

Prima etapă se va desfăşura din data de 21.05.2011-11.06.2011, la ora 21:00 . Noi vom posta poveştile alese în data de 13.06.2011, la ora 20:00. A doua etapă va porni din 13.06.2011 şi se va sfârşi în data de 19.06.2011, la ora 21 :00.

Sperăm la mulţi concurenţi şi cele mai bune mini-poveşti să câştige.

Mulţumim mult sponsorilor : Editura ALL şi Miku.
Echipa " Fan Fic Twilight "


BannerFans.com

Concurs " Cecelena "

Read More


Nu aş fi crezut ca voi primi atâtea poezii atât de curând, dar se pare ca unii sunt nerăbdători să afle părerea voastră.

Ramona a scris poezia " Cimitir "
" Cimitirul regretelor gri,
Nestinsa dorinta de alinare,
Durere ce sufletu-mi umbri,
Imi suiera cantul in zare. "

Continuarea ei o puteţi găsi aici.


Geo Sony mi-a trimis 20 de poezii + 3 melodii

1. Paradisul
" Din blanda luna luminoasa,
Din soarele ce ne vegheaza,
Din albastrul cerului deschis,
Din natura si din vis,
Din toate oamenii au scris si au facut "un paradis". " [...]

2. Scrisoare de amor
" Esti prima lumina-n tunelul vietii mele
Cand te-am zarit pe tine,
Universul meu, s-a umplut cu stele .
Destinul meu hidos, umplut de chin
Mi-a adus in viata si miere si venin . " [...]

3. Din lumea celor mici
" Sunt un fluture-n livezi
Si eu zbor din floare , in floare
Sunt gingas si am culoare
Buclucas , par de argint
Pe toate fetele mint .
Cand ma vad asa istet
Eu ma declar iubaret. " [...]

4. Sentimente pierdute
" Te simt aproape , aproape de mine
Dar tu esti prea departe, stiu bine
Totul s-a spulberat cand ai plecat
Sufletul s-a schimbat si am cugetat. " [...]


5. Dragoste invingatoare
'' La lumina lumanarii
Asteptandu-te sa vi,
Ma gandeam cu disperare
Cum te cheama, oare stii? " [...]

6. Iubire inselata
" Sentimente pierdute in departari
Iubire inselata te condamn uitarii,
Mi-as dorii sa fii tu in locul meu
Sa spui adevarul si sa iti para rau. " [...]

7. Vis...
" Adevarul doare te uiti in zare
Sufletul tau este plin de apasare
In fata iti apare un unicorn alb si mare
Iti iei zborul spre cer invaluita-n mister. " [...]

8. Cine oare?
" Cine oare poate definii timpul?
Cine oare ii va schimba cursul?
Cine oare poate sa aiba doua vieti?
Cine oare poate fi invulnerabil? " [...]

9. Timpul
" Parca mai ieri eram copilul
Ce nu stia ce-i viata si ce-i chinul.
Parca mai ieri eram un pici,
Si azi ma intreb cum am ajuns sa fiu aici. " [...]

10. Daca omul ar fi perfect...
" Daca omul ar fi perfect,
Visele s-ar implini-ntr-o clipa,
Daca tot timpul ar lucra inteligent ,
Viata toata n-are sa-i ajunga. " [...]

11. Poezia
" In poezii eu ma destainui
Nu ascund nimic din ceea ce am de zis.
Imi face o deosebita placere
Sa visez si sa cred ca traiesc in paradis . " [...]

12. Si totusi...
" Si totusi totul pare mult prea trist,
Si totusi o sa raman mereu optimist,
Si totusi am sa invatz din greseli de fiecare data ,
Si totusi n-am sa incetez sa sper, cand viata ma doboara , " [...]

13. Noi doi...
" Te astept in dormitor intins pe covor,
Iti ascult pasii marunti care se indreapta spre hol ,
Te asezi la pieptul meu si-ti soptesc vorbe dulci,
Cu urechea drepata inima sa-mi asculti. " [...]

14. Poezie dedicata poetilor
" O pana , o calimara , un poet sau un scriitor,
Toate acestea creaza un decor.
Poetul este menit in Univers,
Sa-i intelegi pan' la ultimul vers. " [...]


15. Cand, lumea va fi lume si stelele, soare?
" De ce lumea nu crede in talentele vii?
De ce lumea e dusmanoasa si plina de vicii?
De ce lumea te minte si te doaboara fara sa-i faci nimic?
De ce lumea iti face viata amara cand ai gresit un pic ? " [...]

16. Moartea...
" La toti le este frica de moarte ,
Dar ce stiu ei?
Ce este in viata de apoi. " [...]

17. Uniti-va si veti invinge!
" Noi , poporul roman,cu o tara minunata
Cei care ne conduc,incep s-o vanda toata .
Preascumpa omerine , preascump popor iubit,
Ne distrug in nestire,nu stati la nesfarsit. " [...]

18. Urare de aniversare
" Eu iti doresc tie , ce imi doresc si mie
Multa bucurie , succese si triumf
Soarele si luna prieteni sa iti fie
In viata s-ai onoare, sa respecti pe cei din jur " [...]

19. Descrierea zonei copilariei
" Pe malul Dunarii priveam apa cum curge,
O broscuta sarea din piatra in piatra,
Pestele sarea umplut de sange,
Vruiam sa-l prind dar nu-l puteam ajunge. " [...]

20. Amintiri din viata a unui batran
" Inchis intr-o camera pustie,
De mine nimeni nu mai stie ,
Citesc povesti de amor ,
Si-mi amintesc cu nostalgie
Cand stam cu tine pe covor. " [...]

Cele 3 melodii:
1. Mult prea departe
" Ai plecat din lume catre apus
Si te-ai dus acolo mult prea sus ,
Unde e intuneric si singuratate
Esti mult prea sus, te vreau mai aproape . " [...]

2. Adio, dar te iubesc
" Imaginea noptilor pierdute
Gandurile pustii si ascunse
Raurile de lacrimi scurse
Dintr-o data au disparut
Cand in cale mi-ai aparut " [...]

3. Profita de viata pana nu e prea tarziu
" De fiecare moment eu profit
In viata asta n-am ezitat nimic
Stiu ce sa fac,cu cine sa vorbesc
Sunt sarac ,dar stiu sa traiesc. "

Continuările la aceste poezii şi melodii, le puteţi găsi aici.

Pupici!

Poezii noi

Read More