joi, decembrie 23, 2010

Spiridus97

O poveste


Era o iarna geroasa…asa incepe poveste vietii mele.Nu o sa uit niciodata acea zi de decembrie…Ajunul Craciunului , dar si un nou inceput pentru mine.

Ma certasem cu tatal meu,Charles, asa ca iesisem la o plimbare pentru a ma linisti si a uita de toate.Nu ma mai intelegeam cu tatal meu de cand parintii mei divortasera , iar mama se mutase in Phoenix , cu un anume Phil.Dar in seara asta voiam sa uit de toate si doar sa ma plimb.

Se facuse foarte frig , iar eu in graba mea m-am imbracat cam subtire, asa ca am decis sa intru intr-un restaurant pentru a-mi potoli foamea si sa ma incalzesc.Era un restaurant de fitze pentru ca nu duceam lipsa de banii si imi permiteam absolut orice , insa nu am stat mult deoarece toata lumea era absorbita de spiritul craciunului, ceea ce mie una imi aducea numai amintiri neplacute.Beculete,betele,decoratiuni de tot felul ma urmareau.

O zi linistita….

oare cer prea mult?Dar nu am avut timp sa gasesc raspunsul deoarece o voce ma striga:

-Bella!Bella!...era prietena mea cea mai buna,Alice, care plecase in Alaska din probleme familiale.

-Alice!OMG!!Te-ai intors?Ce-i cu tine aici?Cum m-ai gasit?Mai pleci?

Am imbratisat-o strans de o mie de ori , inca nu imi venea sa cred ca este langa mine in carne si oase , credeam ca este doar un vis ca multe altele care o sa se spulbere cand o sa ma trezesc.

-Usor , usor…sa o luam cu inceputul,rase Alice cu vocea ei cristalina,atunci am observat ca nu este singura ci cu un chipes baiat.Am venit de Craciun , dar este posibil sa raman tot anul.Am fost acasa la tine si am aflat ca ai plecat , asa ca te-am cautat in locurile noastre sperciale.Dar nu am venit singura ci cu fratele meu , Edward.

Buna,ma saluta acel baiat cu chip angelic.

Nici nu stiu daca am reusit sa ii raspund la salut , insa stiu ca Alice ma imbratisa si crezu ca sunt inca emotionata sa o vad pe ea acolo , ceea ce e in mare parte adevarat.

-Bella ce zici sa mergem si noi undeva sa ne distram?

-Mda…doar ca nu am o stare prea buna…

-Am putea merge intr-un club , am observat eu un club cand te cautam pe tine, se amesteca Edward care se uita insistent la mine.

Ne-am urcat in masina , care era a lui Edward, un Volvo argintiu , superba masina.Am ajuns repede , spre uimirea mea nu era un club banal ca toate din Forks , ci unul select pe gustul meu.Am dansat , inclusiv cu Edward , baut pana in zori zilei , nu ma intrebati cum am ajuns acasa pentru ca nu stiu.

A doua zi , dupa o cearta aprinsa cu tata care tot ma intreba ce am facut toata seara si pe unde am petrecut , insa eu ii raspundeam in sictir.Spre salvarea mea Alice m-a chemat sa petrec ziua aceasta cu familia ei intrucat tata , pot sa zic ca si eu in mare parte, eram contra lui , nu aveam brad de Craciun sau mancaruri specifice , deoarece mama ne parasise de Craciun.Si acum imi amintesc cu ochii in lacrimi de aceea zi , eram doar un copil care il astepta pe Mos Craciun , insa acesta nu a mai venit si a luat si pe mama cu el.Nu pot sa zic ca nu imi trimite cadouri sau tot felul de atenti (Phil are multi banii) , doar ca aceste lucruri nu compenseaza lipsa ei.Mama mea e o femeie energica , total opusa mie , cu o minte de copil , nu se potrivea acestui orasel plictisitor , ploios , ea dorindu-si sa scape de el cu orice pret...din pacate chiar si cu pierderea propiului copil.

Mi-am revenit din amintiri si am inceput sa ma gandesc cu ce sa ma imbrac in seara petrecuta de Craciun la familia Cullen .Am aruncat toate hainele din dulap(desi sunt bogata nu-mi iau foarte multe haine) , le-am probat si m-am hotarat la doua rochi : una rosie cu bulinute si una albastra cu un umar dezgolit ce arata foarte sexy pe mine. Dar pana la urma am ales rochia rosie intrucat era in ton cu sarbatorile , apoi mi-am ales pantofi rosii si o gentuta tot rosie.M-am machiat discret si am reusit sa-mi aranjez parul cu ondulatorul.

Ma aranjasem cum nu o facusem niciodata pentru el , dar nu a-si fii recunoscut-o in ruptul capului atunci.Astfel am pornit cu pasi grabiti pana la casa lor , pentru ca eram in intarziere ca deobicei.Tot drumul am tremurat de frig si am blestemat decizia de a ma imbraca in rochie scurta in toiul iernii , noroc ca aveam paltonul pe mine.

Odata ajunsa , am batut la usa , deschizandumi-o mama lui Alice , o femeie frumoasa de 34 ani , iar in spatele ei se afla Carlisle , tatal lui Alice.Toti m-au imbratisat cu caldura , spunandu-le ca le-a fost dor de mine in lunga lor calatorie in Alaska.Edward ma privea uimit , rezemat de coltul usii si facandu-mi cu ochiul.Nu-mi puteam lua ochii de la el , dar am dat vina pe magia Craciunului care te face sa vezi oamenii cu alti ochii.Totusi nu asta m-a facut pe mine sa-l vad pe el hot si cel mai frumos baiat din lume.

Oricum multe lucruri ne stateau in cale...trecutul meu....doar pricina lui Alice sarbatoresc acum Craciunul si rad , caci stiu ca ea a venit special pentru asta.Masa a fost delicioasa , trebuie sa specific Esme era o bucatareasca de exceptie.Dupa ce am mancat am iesit afara sa iau putin aer si sa ma gandesc la viata mea...dar din nou cineva mi-a intrerupt firul gandurilor.

-Sper ca nu te intrerup , imi zise chipesul care imi furase inima in doar cateva secunde.

-Nu...doar ca viata mea e complicata.

-Stiu mai multe decat crezi...mi-a povestit Alice trecutul tau si imi pare rau ca a trebuit sa suferi atata tocmai de Craciun.

-Multumesc ca esti intelegator!Doar ca m-am simtit asa de bine in aceasta seara si am uitat de tot si de toate , pot sa spun ca m-am distrat sincer.

-Esti atat de frumoasa cand zambesti!

La aceste vorbe eu am rosit imediat , dar nu a mai trebuit sa spun nimic , deoarece buzele lui s-au lipit de ale mele intr-un sarut pasional.

Acum au trecut mai bine de 10 ani si inca sunt impreuna cu Edward.Ne petrecem fiecare Craciun impreuna cu familia.Mi-am revazut si mama , care si acum regreta ce mi-a facut si mie si tatei.Am un inger de copi pe nume , Reneesme, care are frumusetea tatalui ei , dar si roseata obrajilor specifica mie.

21 de comentarii:

  1. "nu ma intrebati cum am ajuns acasa pentru ca nu stiu."
    partea asta da o nota prea impersonala povestii
    in plus, ai ratat foarte multe virgule. ai destule greseli. uneori, ai sarit este punct s ai continuat cu fraza.
    nu mi-a placut nici lipsa de originalitate. tot bella si edward, volvo argintiu.
    e ok ca ai vrut sa pastreze din twilight, dar aici puteai sa te joci cu personajele. puteai sa le faci altfel, sa le creezi o altfel de viata
    ce ai facut tu, mi -sa parut prea....sec
    scuze :-s
    "A doua zi , dupa o cearta aprinsa cu tata care tot ma intreba ce am facut toata seara si pe unde am petrecut , insa eu ii raspundeam in sictir"
    nu are sens ce este inainte de insa si cu ce este dupa. trebuia sa formulezi altfel.
    nu-mi place partea asta de loc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Povestea mi se pare mult fortata din punct de vedere al actiunii.
    Nu este originala,fapt ce nu prea iti da multe plusuri la aceasta categorie.
    Actiuni care sa constituie Craciunul,nu am vazut decat foarte putin la inceput,in rest mult prea lungita cu alte actiuni.
    Nu te supara;).Este doar o parere tine cont si de cea a lui Addicted to kryptonite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prost redactat. Imi pare rau...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun, deci tu ai trecut foarte repede prin actiune, prin poveste in general, toate lucrurile in viata Bellei erau mai nesemnificative pt ea, asta a rezultat din atitudinea ei. La inceput am crezut ca ai facut din ea un personaj activ, foarte nerabdator dar mi-am schimbat parerea spre final. Ai pus accentul foarte mult pe "bani ei" mai ales oriunde mergea intr-un fel se lauda cu statutul sau social, deci m-am gandit ca ar fi o Bella laudaroasa, iar apoi am gasit replici in care nu puneai semnele de dialog si chiar daca a fost in tema Craciunului sa zicem consider ca nu a fost indeajuns, iti lipsesc descrieri si ai cam exagerat cu "...", mai ales spre final, probabil trebuia sa marchezi cateva ezitari ale personajelor dar nici chiar asa.
    Sper ca nu ai luat in rau ce ti-am zis, considerele critice constructive :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Am ajuns la faza cu OMG si m-am gandit ca mai bine ma opresc...dar na firar sa fie ,curiozitatea asta nu ma lasa in pace...
    Uite asa am aflat de la Bella cea mega modesta cat de banoasa e ea si Phil si cat de hot e Edward asta pe care bineinteles k super modesta Bela la cucerit.
    Imi pare rau daca sunt cam dura dar e 1 noaptea si eu m-am apucat sa va citesc povestile voastre in speranta ca o sa gasesc ceva care sa ma impresioneze.
    Unele au fost chiar bune dar altele o pierdere de timp...imi pare rau

    RăspundețiȘtergere
  6. , Ai anumite greseli , repetitii , virgulele unele sunt puse aiurea , adica trebuie sa fii mai atenta si la un monet dat ai scris fitze ( nu suntem pe mess) , asta mi-a sarit in ochi . Ai mentionat de pre multe ori ca e bogata si nu stiu ce , nu mki-a placut . Apoi deobicei varstele nu se scriu in cifre ci in litere , dar cum spun eu , ramane la aprecierea autorului cum scrie , numai ca arata mai bine daca sunt scrise cu litere.Nu prea imi plac cuvintele folosite , prea moderna ca sa zic asa , nu are acel ceva , parerea mea trebuia sa folosesti mai putine cuvinte nu stiu , bagata din engleza ca sa zic asa.
    Originalitate :Pai este ceva destul de comun intr-o poveste de Craciun , adica ei bine se mai intampla. Parerea mea este ca ai fost mult prea fidela cartii.
    Poveste : Are un ritm sacadat , putin cam grabita si sentimentele vag descrise , dar de sigur povestea ta are farmec , ca orice poveste de Craciun . Si chiar e draguta ideea ca in cele din urma dragostea te poate face sa uiti de tot ce este neplacut .
    Titlul : Destul de dragut , cuvantul poate spune multe si totusi nimicl, ma bucur ca este in romana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da limbajul Bellei este in ton cu al nostru cu "OMG" si astea dar felul cum zicea ea era ca si cum ar fi fost exasperata, iar ultima parte cu peste 10 ani trebuia dezvoltata mai mult si spuse multe lucruri decat Craciunul pe care si-l sarbatoresc impreuna, era cam trasa de par partea :| dar se vede ca nu esti incepatoare si scri frumos dar intr-un fel si u esti foarte agitata dupa felul in care ai scris povestea si ai temperamentul Bellei din one-shot :) Te-am ghicit? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi fost mai bine daca intrat mai adanc (hmm suna ciudat :p) in tema Craciunului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adica sa cuprinzi mai multe elemente mai multe miracole ce au loc de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa nu te fi bazat prea mult pe o Bella petrecareata si increzuta, ce considera intr-un fel lucrurile de jurul ei inferioare la felul cum aceasta ne aminteste mereu de bani ei :|

    RăspundețiȘtergere
  11. Am lasat un comentariu aici,dar vad ca cineva s-a ocupat de el sa-l stearga si nu e singurul care-mi dispare.In fine voi comenta acum ce vroiam sa zic mai devreme.
    OkOk...
    Deci ai organizat o mica petrecere cu membrii familiei Cullen.
    Puteai sa organizezi aceea petrecere,undeva la o cabana sau undeva la un restaurant select demn de laudat si pe masura familiei Cullen.

    RăspundețiȘtergere
  12. Puteai sa spui ceva legat si de zapada.Eu stiu,o bataie cu zapada sau cum fac ei un om de zapada.
    Ce imi place cel mai mult la tine este ca descri chiar foarte bine actiunile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Incearca sa faci cat mai multe descrieri la povesti,pentru a le contura cat mai bine,pentru ca altfel vei risca sa strici povestea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sfarsitul l-ai lasat putin cam neterminat.Mi-ar fi placut sa vad ceva mai mult un sfarsit putin mai bun.
    E bun si acestadecat nimic!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum spunea si Clopotica mai sus, puteai sa organiza acea petrecere la cabana undeva si acestia de ce nu sa aibe peripetii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sau sa il deghizezi pe Edward in Mos Craciun, puteai descrie un aspect asa a povesti tale.

    RăspundețiȘtergere
  17. De exemplu o bataie cu bulgari, sau asa jocuri de copii, veselia specifica acstei sarbatori, erau multe....

    RăspundețiȘtergere
  18. Tu doar ai descris cateva obiecte, dar nu acel sentiment pe care il ai, acea reuniune sa zic, puteai implica familia Bellei, nu neaparat un Craciun cu prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si cearta pe care a avut-o cu tatal ei, acesta ar fi fost un prilej de a se impaca, sau petrecerea dintre ei, se putea desfasura si inauntru la un foc in jurul hornului, langa bradul care era plin dedesupt de cadouri, niste colinde, confesiuni, participand toti cei de acolo nu separat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Va multumesc pentru sfaturi:D
    IntotdeaunaSingura din pacate sunt incepatoare:">.
    Trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte talentata la romana , ci mai mult la matematica (real) , dar cel putin am incercat:"> .

    Cu drag ,
    Spiridus97

    RăspundețiȘtergere
  21. Dap si te-ai descurcat ceva pt o incepatoare, iar pe viitor vei sti mai bn ce sa faci, oricum ai avut parte de cititori pe blogul asta si cred ca te-ai lansat in "lumea" asta a noastra:)
    Fi fericita ca au fost oameni care au apreciat ce ai scris si te-au votat :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!